34554
  • Renjike
    Jatekaim.hu-n pesten árulnak 7500 ért
  • donatus13
    kössz
  • Hegi90
    tesco, cora
  • donatus13
    sc 23 van most valahol 10 k ért ha valaki tud írja meg légyszi.
  • Aradebil2
    term elírás,tvz-re gondoltam:D
  • antgecc
    Érthető, jó példa, köszi.

Már csak azt nem értem, hogy PvZ-ben hogy használtak marinet?
  • Aradebil2
    vagy most eszembe jutott egy jobb példa: marine használata pvz-ben,miután marineking marineokkal vert linget,blinget,rocsot,mutát mindenki elkezdte őket használni,pedig előtte eszükbe sem jutott volna.
    vagy magicbox megjelenése és a mech terran uralom vége...ezeket az újdonságokat nem peccsek/nerfek/buffok hozták,hanem maga a "metagame".remélem érthető voltam:)
  • Aradebil2
    "Metagaming is a broad term usually used to define any strategy, action or method used in a game which transcends a prescribed ruleset, uses external factors to affect the game, or goes beyond the supposed limits or environment set by the game. "
    leegyszerűsítve minden olyan dolog,aminek közvetlenül semmi köze a játékhoz,mégis óriási befolyással van rá.pl. egy új build megjelenése,illetve emiatti új "mindset" megjelenése,egyszerűen máshogy állsz a gamehez,ha tudod pl. h most a reaper rush a menő,máshogy ha bunker stb stb. de ez csak egy példa a sok ezerből:)
  • antgecc
    Mijapicsa az a metagame?
  • Aradebil2
    pedig mi másról lehetne szó,amikor peccs nélkül gyökeresen megváltozik egy matchup?mondhatnék akkor olyat is,h a zergek most kezdik kihasználni a 4es rócsréndzset,de az meg kamu lenne:)
  • Daell Drow
    Minden alakatreszt es vegtagot megismerek, illetve a matricakat is(pl: gomtv). De a mellkasan a beka az mibol van?
  • unknown nick
    Metagame, mindig ez a metagame, olyan misztikus szó ez. Túl általános válasz a kérdésre. :)

Mi tényleges a magyarázat? Arra vagyok kíváncsi, abban a konkrét példában lent.
  • Hegi90
    gorillás terran háttér

:OOO
  • Oldern
    Senki nem gyalázta a terranokat az 5RR-el, egyszerűen csak volt EGYETLEN már-már allin, amivel a NEM SCOUTOLÓ barmokat le lehetett csapni.

Akinek csak egy pici esze is volt, az lerakott 1, azaz 1 db bunkert, benne egy, azaz 1 db marauderrel, vagy esetleg 1 marine-al mellé, és kicsit repairálta, ha jöttek a roachok. "gg".
  • RedDevilsza
    Ennyi zergling rush után, nem csodálom hogy egyfolytában rage-el szegény
  • donatus13
    ÁH most néztem idra streamet szanaszét alázzák.
  • Aradebil2
    pl. ha lennének rövidebb mapok lehetne ismét spine-al pusholni(ahhh,régi szép ladder idők:))
  • Aradebil2
    metagame,ennyi...ugyanaz történt ami pl régi tvz-ben,amikor mindenki z szopott ladderen,és egyszercsak vki kitalálta az 5roach rusht és gyalázták a terrákat rövid mapokon(ladderről van szó természetesen)
    itt is ez fog történni sztem,most fog jönni ismét egy t dominancia kb azonos mennyiségű z-vel és p-vel szvsz. T már nem fossa össze magát a 6gate-től,és még 1-2 ilyen Z build és pvz sem lesz ennyire "imba"...aztán majd tossok találnak ki új buildeket(várom újra a 2gatet,ha kijön új peccs.) és kezdődik minden elölről:)
  • Hegi90
    nálam jó. Amúgy meg ha nem tetszik a zene alatta, miért nem kapcsolod ki? Úgy se szokott beszélni.
  • Daell Drow
    akad rendessen, meg mar megint tolja a hulye zeneket.
  • Hegi90
  • Hegi90
    idra streaming
  • unknown nick
    Konkrétumot kérek, rövid 2 mondatos elemzés / meccs. :) Honnét tudod, hogy melyik nyert egyáltalán?
  • Hegi90
    köszönjük emese
  • j0nNyKa
    valószínűleg az, hogy a nyertes zerg játékosok hiszti helyett gyakoroltak :)
  • unknown nick
    Szerinted miért lett az eredménye a mérkőzéseknek, ami lett? Mi az oka?
  • Hegi90
    linkt
  • Aradebil2
    egyébként meg a sok qq zergnek ajánlom a mai alicia vs losira meccseket
  • unknown nick
    Azért a 30.-i "S" érdekes lesz:

2T
    3P
    3Z egyedül itt lesz egy mirror, fruit és tea közt :)
  • Rage47
    ja mindig pausálta és közben irogatott:D
  • berlinboy6329
    hát nem nagyon jött át a léányeg..A végén meg az elején is egyyszerűen kibaszta az összes szöveget egyszerre,aminek a 70% nem látszott..Pauseban irkáltatok egymásnak?
  • Aradebil2
    gsl megint terran feszt,codeA és S egyaránt
  • Rage47
    tessék
    http://www.speedyshare.com/files/28188062/Typhon_Peaks_zerg_liar.SC2Replay
  • Rage47
  • berlinboy6329
    Replay mindig van:P
  • Rage47
    ezt viszonozva tegnap bealáztam egy zerget hahah:D
    hogy sírt a szája, azt kellett volna látni
  • Aradebil2