Evolúció - döntésre kényszerül az egyház
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Többiektõl: bocs az egysorosokért, de úgy tûnik fel kell vennem dez stílusát, ha kommunikálni akarok vele...)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Ez is ateizmus.
Egy tudós nem a hite alapján minõsül "igazinak".
Ha az én magyarázatom az általad használt szavakra szerinted nem megfelelõ, akkor javíts ki! Mert eddig úgy néz ki, hogy a szavakat értem, de összességében nem állítasz velük semmit.
Ugyanis a tudomány mai állása szerint egyáltalán nem túl gyors az evolúció. Csak az evolúciót tagadók szerint túl gyors. Sokszor csak azért gondolják ezt, mert nincsennek tisztában a nagy számok nagyságával.
Gracie Barra
Fehér folt: amit a szakemberek is elismernek.
Szerintem nem van egy kis különbség.
Az, hogy az elmélet nincs bizonyítva 100%-ig, elég sánta megfogalmazás.
Ma ez már nem csak elmélet, hanem tudományág. És mint bármely más tudományág, sok benne a nyitott kérdés. Én inkább így mondanám.
Gracie Barra
A bibliat emberek csinaltak embereknek,ergo egy mesekonyv klassz kis sztorikkal!
Viszont isten fogalma,mint egy valamilyen teremto ero(nem feltetlen tudatos),siman elfogadhato,de nem osszekeverendo a keresztenyseg jo oreg kaporszakallujaval!!!
Sem vallasos,sem darwinista nem vagyok😊
Gracie Barra
Gracie Barra
Mondhatjuk, hogy a newtoni fizikának vannak határai, és itt jött a relativitás, de valójában a relativitás egy speciális esete newton.
Gracie Barra
Ennek a két mondatodnak nincs értelme. A fizika a világ mûködését leíró tudomány, ha máshol máshogy mûködik a világ(a jelenleg ismert határokon túl), akkor a fizika fog úgy megváltozni, hogy leírja azt is.
A számokon belül sincs világ, nemhogy túl... A számok a dolgok mennyiségének leírására szolgáló nyelvi képzõdmények, emberi fogalmak.
Abban meg végképp tévedsz, hogy a tudósok megélegedetten hátradõlve szemlélik a mûvüket, hogy: "Na, ez kész van!", és csak a lyukakat tömögetik be.
Az égvilágon _sehogyan_ nem tapasztalható dolgokat meg igen nehéz leírni, pláne kutatni. Ja, nem, bocs, leírni könnyû, lásd vallások.
Azt nem értem, h 2006-ban, mikor bárki bármirõl informálódhat, hogyan képesek az egyik világvallás vezetõi bizonyított tényeken vitázni?
A "hites" oldal okos és legbutább érvei közt ezek szerint nincs is akkora különbség, és ez szomorú.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a kreacionistáknak lenne igaza. Ez azt jelenti, hogy egyik oldalnak sincs (teljesen) igaza.
Gracie Barra
Az értelmesebbek amúgy sem vonják kétségbe az egész evolúcióelméletet, úgy ahogy van, hanem a fehér foltokra mutatnak rá, amiket - miközben sok biokémikus is elismer - sok evolúciópárti tagad, mert akkor csorba esne az eszményképen.
Nem arról van szó, hogy a "hites oldal"-nak lenne igaza, itt arról van szó, hogy ellensúlyozza a materialista mindenttudás ugyancsak önámító eszméjét.
Gracie Barra
Én aztán nem mondtam, hogy a fizika, kémia, matematika nem mûködik a saját határain belül. Az a bibi, hogy sokan nem ismerik fel ezeket a határokat... Nagy tudósok közül is sok igen.
Más része az evolúció-elmélet hiányos, nem kidolgozott, nehezen kidolgozható részeire mutat rá. De ezek a pontok köztudottak a tudósok számára is, és ezen részek pontos magyarázatának hiánya nem cáfolat.
Gracie Barra
"A mutáció- és tenyésztéskutatás megfigyelésai alapján aligha hihetõ, hogy a fajok tetszõlegesen átalakulhatnak, és hogy az összes faj egy közös õstõl származik. A teremtéstan szemléletmódja sokkal kézenfekvõbb."
És ez ismét csak arra bizonyíték, hogy ha az ember valamilyen bizonyított igazságot nem tud, vagy nem akar megérteni és elfogadni, akkor kitalál magának valami könnyebben emészthetõt és elkezd hinni benne. A kreacionisták nem érvelnek, a Bibliát mutogatják, és a szó szerinti értelmezésével dobálóznak, a bizonyítékokat figyelmen kívül hagyják, és az õ egyetlen bizonyítékuk a hit. Ez nagyon egyszerû megoldás, de ugyanakkor nagyon veszélyes dolog is.
Gracie Barra
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Illetve ha találtam is hasonlót, végül mind az evolúciót támasztotta alá.
Gracie Barra
Egyszerûen: Google-'evolúció'
Gracie Barra
Ateizmus Honlap
Egyéb érdekességek mellett választ ad a tipikus kreacionista kérdésekre.
Gracie Barra
Gracie Barra
Ezek és korábbi hozzászólásaid alapján te tûnsz nekem elavultnak. Tragikomikus, ahogy mindig benyögsz 1-2 soros filozófiai magaslovas hozzászólást bármely konkrétum nélkül, továbbtanulásra biztatsz mindenkit, pedig valószínû neked kéne némileg a reáltudományokban elmerülni, ha már ilyen topikokban osztod az észt.
Az, h filozófiai szempontból szted milyen alapon nyugszik, k*rvára mindegy, ugyanis a tudományos elmélet legfontosabb tulajdonsága, hogy MÛKÖDIK. Megfigyelt jelenségek alapján létrehozott konzisztens rendszer, predikciói kísérletileg tesztelhetõk, a célja, hogy magyarázatot adjon a megfigyelt tényekre, ill megjósolhat még nem ismert dolgokat.
In science, a theory is a proposed description, explanation, or model of the manner of interaction of a set of natural phenomena, capable of predicting future occurrences or observations of the same kind, and capable of being tested through experiment or otherwise falsified through empirical observation. It follows from this that for scientists "theory" and "fact" do not necessarily stand in opposition. For example, it is a fact that an apple dropped on earth has been observed to fall towards the center of the planet, and the theory which explains why the apple behaves so is the current theory of gravitation.
Az evolúció tudományos elmélete egyenrangú pl a lemeztektonikai. , a káosz-, a játék- v a speciális relativitáselmélettel. A többibe miért nem köt bele senki? Hisz azok is csak elméletek.
Ha van egy szabad órád, talán nézd meg ezt:
http://www.mindentudas.hu/kampisgyorgy/index.html
Jé, egy filozófus tart elõadást az evolúcióról.
Písz.
Istennel ellentétben...
Amúgy érdekes hogy a vallás még mindig tartja magát, nem hiába, az emberi butaság végtelen.
Tegnap reggel találtam ki:
Isten olyan mint a placebo: nincs hatóereje, mégis, aki hisz benne arra ugyanúgy hat!
No terjesszétek :-)
Na hogy ezt kiderítsük, attól igencsak messze vagyunk. Kb akkor jutunk arra a szintre, hogy erre rájöjjünk, amikro istenné válunk a saját univerzumunkban.
De addig is fölösleges ezen agyalni. Persze érdemes elgondolkodni, de pénzt költeni rá nem érdemes.
Gracie Barra
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Bármennyit is gondolkodik és bármit is tesz, nem fog , nem tud rájönni ki írta a programot.
OK, mondjuk idegenek pottyantottak le ide minket valamilyen célból. És? Õk hogy jöttek létre? Ez nem igazi válasz.
Az még nem tünt fel nekik, hogy Ádámnak és Évának Kkét fiuk született, tehát csak 1 nõ volt a világon?
<#wow1>#wow1>Vérfertõzés rulez<#szomoru1>#szomoru1>
Márpedig nekik is lett gyerekük...
Vagy az elsõ embereket klónozták?<#eplus2>#eplus2>
A Darwinizmiusnak is vannak gyenge lábon álló részei, de mindenképpen mûködõképesebb, mint a Genesis elmélet.
X-Files forever! ^^