Evolúció - döntésre kényszerül az egyház
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak sajnálom azt a sokmillió tudatlant (e téren legalábbis), akik az egyháztól várják a megvilágosodást, hiába.
Gracie Barra
A tudománynak nincsen határa. Nincs is ilyen szint igazán. Ha elérnek egy határt, jönnek az új kérdések. Aztán megint újak.
Gracie Barra
Másik lehetõség, a semmi. Nem vákuk, hanem semmi. Se tér, se idõ, semmi. Bár ezt nehéz ésszel felfogni, én se tudom igazán😊
Gracie Barra
A gondolkodni lusta, evolúciós elméletet felfogni képtelen embernek ez a határ jóval közelebb van mint egy csillagásznak.
Én találkoztam Istenhívõ csillagásszal is: õ azt mondta hogy szerinte a világot Isten az õsrobbanással teremtette meg, az azóta történt dolgok maguktól mentek, nem szólt bele. Teccikérteni? Nála máshol volt Isten, de õ is talált neki egy megfelelõ helyet, és vidáman össze tudja egyeztetni a hivatását a hittel.
Most, ha jól értelmezem a cikket, az egyház szeretné erõszakkal jó közelre tolni ezt a határt. Nem igazán örömteli esemény.
Az viszont nem nagyon teccik, hogy mindenki egymás fejét ordibálja le. Semmivel sem tudsz többet akkor, ha lehülyézed a másikat!
Kezdetben van a teljes tudatlanság. Az emberi természet alapja, hogy kíváncsi. Ez két irányba indulhat el: elemzés, filozofálás. Az egyik konkrét, a másik elvont.
Ha a kettõt összepakoljuk, onnan jön elõ a filozófia, ez a legalapvetõbb dolog, amikor valaki a tapasztalatok alapján próbálja kikövetkeztetni a sötétséget.
Ebbõl az idõk során 2 irányzat jött ki: Amelyik abszolút elemzõ, a másik abszolút filozofáló. Az elsõ a tudomány, a második a vallás.
Ha valaki igazán értelmesnek akar feltûnni, akkor nem ordítja le a másik fejét, nem hülyézi le, mert tudhatja, hogy ez a két dolog kiegészíti egymást. Azt kéne inkább rossz szemmel nézni, hogy a vallást egyes emberek önérdekbõl rá akarják kényszeríteni a tudományra, ami parasztvakítást eredményez.
Hogy Darwin elmélete nem jó? Hát mi az elmélet, ha nem feltételezés? Nyugodtan meg lehet cáfolni, ha van rá nyomós ellenérved, és háttered.
De ez a "honnan tudja a növény, hogy milyen büdös legyen?" teljesen hazavágott 😄
Ahelyett, hogy egymás ellen ökörködnének az emberek, össze kéne fogni, és végre felülemelkedni az egyházi elnyomás felé. A vallás megmaradhat, mert kell, szükség van rá, de nem így!
1. Honnan tudja a döghús szagát a növény?
Miért? Tudja?!?! Vagy inkább az a növény maradt fenn évmilliók alatt a sok hasonló mutációból, amelyiknek a szaga leginkább vonzotta a döhgúsra izguló legyet. Amelyik meg nem döghús szagú volt, az vagy kihalt, vagy cukorszagú lett, és az meg a méheket vonzotta. Hallottatok már Genetikus Algoritmusokról?
2. Pont azt ugatom, hogy nem tudunk rá matematikai modellt húzni, mert nem ismerjük (még, lásd: a sötét anyagos cikket). A csillagászok pont azon dolgoznak, hogy lehessen jó modellt alkotni, lásd: definiálni kellett a bolygó fogalmát is. Amíg viszont nincs matematikai modell, addig csak azt tudjuk, hogy az Univerzum minél nagyobb (jelenlegi ismereteinknél), de a pontos mérete ismeretlen. Abban egyezzünk meg, hogy nem kisebb, mint amekkorának a tudomány ma becsüli. Ha pedig nem kisebb, akkor jó eséllyel nagyobb, és nem tudjuk, mennyivel nagyobb. Ha pedig elég nagy, akkor mûködik a nagy számok törvénye. Ha óhajtod, elõbányászom a szükséges képleteket, csak annak nagy részét ezek a fene nagy keresztények úgysem értenék, és csak hõbörögnének, hogy nem igaz. Miután az egyház kialakulása óta akadályozta a tudományt, ne várjátok el tõle, hogy kb. 300 év alatt az egész Univerzumot megfejtse (mert valószínûleg nem is lehet, legfeljebb törekedni rá).
Az evolúció lényegesen életképesebb elmélet, mint hogy van egy Isten, aki a világot teremtette, és cserébe fekete ruhában és idétlen sapkában járó embereknek sok pénzt kell adományoznunk, hogy díszes templomokban meséljék el napról-napra ugyanazt a könyvet, aminek az erkölcsi tartalma ugyan szép, de manapság kevesen tartják be, mindezt idegesítõ kornyikálással és fülsüketítõ orgonálással tarkítva. Birkák - bocsánat, bárányok - vegyétek már észre, hogy a Biblia, amit elétek raknak, egy cenzúrázott változat, és az egyház célja az ilyen idétlen elméletekkel csak a hatalom megszerzése és kontroll gyakorlása a világ felett. II. János Pál szimpatikus, mert ezt a hatalmat a béke elérésére fordította, a háborúk ellen emelve fel a szavát. Amit meg ez a pöcs mûvel, az tisztán a tudomány kikezdése, célja az emberek elbutítása. Az elbutítás pedig a gyártók érdeke, mert a buta ember jobban hallgat a reklámokra.
Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.
És haladnak is vele. Az õsrobbanást már visszafejtették az elsõ másodperc törtrészéig, és az élet keletkezésére is jó elméletek vannak.
Más kérdés, hogy az élet keletezését igen nehéz bizonyítani, mivel nincsennek tárgyi bizonyítékok. Egy aminosav nem nagyon szokott megkövesedni.
A filozófia a gondolkodás fejlõdésének a tudoménya.
Gracie Barra
A mai egyházaknak kell elfogadniuk, h az õ magyarázatuk a világ keletkezésérõl már nem mindenki számára elfogadható. Az evolúciót pl nagyon jól lehet integrálni, csak a teremtésmítoszokat kell kicsit szabadabban értelmezni. Az a 6000 évvel ezelõtti 6 nap kicsit kevésnek tûnik. Nem akarok megsérteni hívõket, de hamar munka ritkán jó.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Gracie Barra
Gracie Barra
Azóta is az ilyen fehér foltokat támadja az egyház. Jó példa az az új elméletük. Nem tudjuk, hogy az egész evolúció hogy kezdõdött, tehát kitalálták, hogy Isten indította el, és õ indította el az evolúciót. Ezt sokat hangoztatták az egyház képviselõi.
Aztán vannak ilyen vadhajtások, amikor a már ismert területeket támadják, de a gondolkodó emberekre ez nem hat szerencsére.
Gracie Barra
Szerintem az alapvetõ probléma az hogy elbeszéltek egymás mellett. Ugyanis /legalábbis szerintem/ az evolúció és a vallás nem zárják ki egymást. Isten mellett az evolúció nyugottan megfér (Isten megatta a "kezdõ lökést" az evolúció meg elvégezte a többit /nagyon leegyszerûsítve/).
Megjegyzés: Én egyik "táborba" se tartozom.
Egyik jó társam véleménye szerint az ember már fizikailag tökéletes, csak szellemileg kellene még fejlõdnünk. Lehet h akkor ilyen ellentétek fel sem merülnének bennünk. Persze a propaganda nagy úr...<#worship>#worship>
Spice Everywhere!
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
De ez nem így van!
Az evolúció nagyon bonyolult, nem lehet az egészet felfogni/átlátni, hogy mi miért van úgy ahogy. Az evolúció alapvetõ tulajdonságai adottak, és mûködnek. De rengeteg a környezetbõl jövõ hatás, ami az egészet összekuszálja. Hiába várunk magyarázatot, ha az egyszerûen olyan bonyolult, hogy nem is lehet talán felfogni. Vagy ha fel is lehet fogni, kidolgozni a választ óriási munka. Nem lehet 100 év alatt minden kérdésre választ találni, lehet 10000 év kell hozzá. Sõt a bizonyítékok megsemmisülése (erózió) miatt még annyi sem elég.
De akkor már talán tudni fogjuk, hogy hogy alakult ki a húsevõ növény, hol vannak a félhosszú zsiráfok, meg minden apróságot. De most egyszerûen nincs annyi tudós, hogy az ilyen kis kérdésekkel foglalkozzanak.
Gracie Barra
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Gracie Barra
curse the stars with vertigo!
Csak van aki elfogadja, van aki nem, de egyszer majd az is meglátja, aki eddig nem fogadta el... <#wink>#wink>
Elmélet: Tapasztalatilag szerzett ismeretek, gondolatok elvi általánosítása mint a további gyakorlatok alapvetése.
Hit: Olyasmirõl való meggyõzõdés, amit nem tudunk igazolni.
Egyértelmû, hogy a kettõ nem ugyanaz, sõt majdnem ellentétük egymásnak.
Egyértelmû, hogy az evolúció elmélet, akár bizonyított akár nem.
Egyértelmû, hogy a vallás hit.
Na ebbe köss bele.
Gracie Barra
Gracie Barra
Elnézést a Sorokért:)
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
A vallásra ez nem igaz. Semmi bizonyíték nincs se mellette, se ellene, így érvelni se lehet róla. Csak hinni.
Hogy ki dönti el, hogy egy tulajdonság hátrányos? Hát az élet. A hátrányos tulajdonság hátráltatja a tulajdonosát, ezért kisebb eséllyel él túl.
Tehát egy példa: Olyan tulajdonságot örökölsz, ami miatt nem ehetsz zöldséget, de csak zöldséget lehet enni a környéken. Akkor te bizony meghalsz, és nem örökíted tovább. Tehát hosszú távon mindenki tud zöldséget enni.(tudom hülye példa😊)
Gracie Barra
Aki tud az nem hisz, aki nem hisz az nem tud. No én ebéldelek egyet, aki teszi Jó étvágyat!
Az olvasáskészség meg nincs a génekben. Az csak egy melléktermék, mivel ugyanazokkal az agysejtekkel olvasunk, amelyekkel a köveket pattintottuk, ami viszont már evolúciós elõny volt a 'majmoknak'.
A véletlenszerûségbõl meg egyáltalán nem következik, hogy eltûnik egy tulajdonság. Ha az a tulajdonság nem hátrányos, akkor akármeddig fenntmaradhat, mivel nincs meg a kényszer.
A véletlenszerûség azt jelenti, hogy véletlenül eltûnhet, de ennek kicsi az esélye.
Gracie Barra
Viszont már nem tudom ki(k) irta, valamikor hajnalban a fizikai test és energia lebontását, hasonlóan "gondolom" én is. Van a Fizikai test, mely egy energia+információs gestalt. Mikor meghalunk, a fizikai test, az ego, vele hal meg. De a tudat, lélek nem. Ez energia egység átkerül egy másik dimenzióba. Szóval, ahozz, hogy az atomok között energia+információs gestalt jöjön létre (élet), gondolom ez is a véletlen mûve...?!😊
Egy mégegyszer egy Gondalat erejéig😊
Olvasáskészségünk akkor alakult ki, amikor a történelem elõtti ember agykérge kifejlõdött, noha a történelem elötti világban senkinek sem volt szüksége az olvasásra. Ha az evulúció olyan véletlenszerû, ahogy számos genetikus állítja, akkor olvasáskészségünknek egymillió éve el kellett volna tûnnie, hiszen a túlélésben vett "haszna" egyenlõ volt a nullával.
Gracie Barra
Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5
Hinni sokmindenben lehet, de olyanra érdemes egy életet és világképet alapozni, aminek van is alapja, nem csak egy mese.
És a biblia csak annyiban különbözik a fentiektõl, hogy régebbi és sokan elhiszik. Valóságtartalma viszont pont annyi, mint a fentieknek.
Gracie Barra
Gracie Barra
Az, hogy nem tudjuk, hogy adott xy élõlény pontosan milyen úton fejlõdött ki, az nem ellenérv.
Gracie Barra
Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5
Nade komolyra fordítva a szót: véleményem szerint Isten nem más, mint egy viszonyítási pont, akit az emberek a saját képükre formáltak, akit felruháztak mindenféle tudással és bölcsességgel, aki majd minden kérdésre, problémára és jelenségre magyarázatot tud találni. A gond ott kezdõdik, hogy különféle szabályrendszereket alkottak köré -- vagyis e viszonyítási pont köré --, s egyesek megpróbálták ráerõszakolni a saját rendszerüket a másikra. Aki vagy elfogadta, vagy nem. Így aztán kialakulhatott egy közösség, akik e szabályrendszer alapján éltek, hittek benne. A másik gond szerintem, hogy az "adok-kapok" elvet is belekeverték a szabályokba, s innen már egyenesen jön az "Isten nevében cselekszek", "áldozok -- jó lesz nekem", stb. jelenségek...
Nade lehet, hogy ez már OFF, sry... (Most olvasom a hírt s fórumot <#buck>#buck>)
\"There is no sweet kingdom of heaven, full of flowers and green landscapes. No god will welcome you with open arms, like a father who forgives all your sins. \"