Államháztartás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A mai politikai helyzetben még a politikusok sem mernek hosszú távra tervezni, mert tudják hogy bármit is csinálnak (ha nem õk nyernek legközelebb) a következõ kormány elsõ lépése hogy eltörli az elõd intézkedéseit és elkezdi a saját dolgait!
Tudom ne személyeskedjünk de Te el tudod képzelni úgy az életed hogy tudod 4 év mulva teljes fordulatot kell venned (és megint 4 év múlva újra és újra, és ...). Nem hiszem.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Ez a hozzászólás válasz volt egy olyan hozzászólásra amit közben töröltek! DE attól függetlenül ez lenne a "munkája" az ellenzéknek nem az amit most csinál!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

bppity
"Lehet hogy nekem nem lesz jobb de attól még a gyermekeimnek, unokáimnak lehet és legyen is jobb mint nekem (nekünk)."

Na itt van a kutya elásva. Az biztos, hogy neked, nekem nem lesz jobb. És mibõl gondolod, hogy a gyerekeidnek jobb lesz? Hallottál bármilyen konkrét elképzelést, hogy ilyen és ilyen reformok, átalakítások után x, vagy y évvel jobb lesz nekünk, mert ez és ez fog következni. Nem ez lenne a jó út ahhoz, hogy elfogadtassunk egy programot? Ami most van, az kísértetiesen hasonlít a kádári jelszavakra: "húzzuk meg a nadrágszíjat, de milyen jó lesz néhány év múlva". Na ebbõl én nem kérek. És mondhatja ezt a Gyurcsány, az Orbán, vagy a halhatatlan Demszky is.

Az állatok nem hazudnak. Én sem, mégsem vagyok....

bppity
Attól nem lesz jobb az egészségügy, hogy több pénzt nyomunk bele. Az csak egyre jó: arra, hogy ideig-óráig betömjük a lukakat, de új lukak keletkeznek, amit csak újabb sarccal lehet betömni: és akkor nincs megállás. A rendszert át kell alakítani. Hogy mi ennek a módja? Nagyon jó kérdés. Biztos, hogy elbocsátásokkal, átcsoportosításokkal, ne adj isten képzéssel jár a dolog, és NEM LEHET 2-3 ÉV ALATT MEGOLDANI. De talán azért tartjuk a "szakpolitikusokat", hogy ezen gondolkozzanak, és ne azon, hogy honnan tudnának még több pénzt sarcolni, és ezzel látszatmegoldásokat elõkészíteni.
De mindezt elõ kell készíteni. Nem úgy, hogy bejelentem: holnaptól kirúgom a mentõsök 10%-át mindenféle hatástanulmány nélkül. Másnap pedig: nem is úgy gondoltam, és nem is az én ötletem volt. Egy ilyen "politikusnak" viszlát.
Mellesleg a magyar egészségügy ahhoz képest, hogy mennyi pénzbõl gazdálkodik, még csoda hogy ilyen színvonalon meg tudja oldani kisebb-nagyobb zökkenõkkel a feladatait.

Az állatok nem hazudnak. Én sem, mégsem vagyok....

És ez kin múlik szerinted? Illetve milyen intézkedéseken?
grizzly21
hát, megint eltérünk kicsit a témától, de sztem itt még az ellenzék soha nem segítette az aktuális kormánypártot.

Miért van az hogy ellene kell szavazni? Ez baromság! Az eelnzék feladata nem az hogy mindenben az ellenkezõjét fújja mint a kormánypárt, hanem hogy észérvekkel más szemszögbõl SEGÍTSE a kormány munkáját!

Mr Csé
megmondom mikor lessz magyar euro

SOHA

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

Én álláskeresési segélyen vagyok, a párom 26 évesen rokkant nyugdíjjas (autóbaleset), albérletben élünk, és mégis azt mondom hogy igenis szükség van a megszorításokra. Lehet hogy nekem nem lesz jobb de attól még a gyermekeimnek, unokáimnak lehet és legyen is jobb mint nekem (nekünk).

Államháztartás: miért van az hogy az ellenzéki párt nem szavazta meg az országház létszámának csökkentését? Az is a mi pénzünkbõl fizetõdik ki. Miért nem lehet ezt is úgy csinálni mint sok helyen külföldön, hogy csak tiszteletdíjjat kapnának a képviselõk (mondjuk max. minimálbér) és mellette éljen meg amibõl tud.

Egyébként teljesen (nagyon sok mindenben) egyetértek Borg-al. Sajnos kevés ember van aki ezeket a dolgokat így átlátja.

Akkor feldobom a témát:

Miért kell emelni a munkavállalók egészségbiztosítási járulékait?
Miért kell privatizálni bizonyos EÜ szolgáltatásokat?

Avagy hogyan lehetne úgy talpraállíani az egészségügyet, hogy nincs pénz rá, soha nem is volt, tehát a semmibõl kellene valami jól mûködõt csinálni?
Még egyszer és utoljára elmondom, a topik nem arról szól, hogy ki hazudott nagyobbat a nép pofájába, választási taktikaként, vagy ki beszéli most a legnagyobb ökörségeket pusztán az önk. választásokhoz szerzendõ popularitás érdekében. ERRÕL nincs értelme, és nem is megengedett ezen a fórumon vitatkozni.

Aki nem tud érdemben megszólalni az államháztartás RENDEZÉSÉRE szóló törekvések ellen, vagy mellett, az inkább szálljon is ki innen. A következõ olyan hsz amiben pártellentét, valamelyik fikázása, lejáratása, vagy értelmetlen szítás szerepel, bant von maga után.

Akinek eddig sem terjed az értelmi szinvonala, annak majd meg lehet köszönni utána a topik bezárását is.
Gerbill
És akkor mi értelme van a topiknak ha arról beszélünk hogy mit kéne csinálni? Semmi. Szerintem be kellene zárni ha nem lehet politizálni, mert itt úgyis mindenki csak azt fog.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Még mindig ott vagytok leragadva, hogy ki kerül nagyobb hazugsággal kormányra a MÚLTBAN + pártkérdések.
Ha ezt folytatjáok, be fogom zárni a topikot.
Arról is igen sokat tudtok beszélni itt, hogy mit hogyan nem kéne, de hogy mit hogyan igen, arról egy szót nem látni... igy nincs értelme a topiknak.
...és még mindig nem a politikáról van szó, ugye?
Az államháztartásra utoljára a 159-esben utalt a postoló...

Nem arról van szó, elég kultúrált a diskurzus, meg nem is az én dolgom, csak akkor változtassuk meg a piros (télleg, az miért pont piros? :) ) alcímet, így elég fura...

Taranov
Hát igen. Ez nem az a kormány, aki 2 évig hatalmon volt, csak az arcok kísértetiesen hasonlítanak :)

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

NFP
Jaja. Az embernek errõl a mentalitásról a horrorfilmek egyik kedvelt mondata jut eszébe, miszerint "Miért csinálja ezt?" "Mert megtehetem." :)

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésû, kézzel rajzolt képregényblog!

Gerbill
A legnagyobb gond nem csak az hogy hazudtak, hanem az amit csináltak például elfogadtatták az 5 éves adócsökkentés programot, megválasztásuk után hatályon kívül helyezték. Na ez azért már több mint hazugság.

Államháztartásról pártfüggetlenül beszélni? LOL

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

ffxi
Hát igen. Ez naív volt:)

Fákjúal!

NFP
Milyen a való világ, Neo? :)

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésû, kézzel rajzolt képregényblog!

ffxi
Szerintem nem létezik ellenzéki párt. Mert biztos zárt üléseken megegyeznek egymással és az ellenzéki pártnak az a dolga, hogy 1x-2x cáfoljon a médiának és kész. Többet nem tesznek.

Fákjúal!

NFP
De itt csak maradjunk pártfüggetlenek, és ne nevezzük nevén, hogy ki hazudott, és kik ezek az "ugyanazon emberek" <#ravasz1>

NFP
De különben igazad van.
Hazudni az elmúlt 16 évben nem hazudott senki, már amennyiben az ígérettel ellentétes cselekedetet nevezzük hazugságnak.

Azt kell látni, hogy ugyanaz történik, mint a 80-as években.
Eltitkolják a valós adatokat, irracionális látszattörvényeket fogadnak el, közben pedig a néppel fizettetik meg saját dilettantizmusuk árát.

Az igazán móka, hogy szinte személy szerint ugyanazok az emberek :)

NFP
halihó, ez így már túl direkt politika :D

Taranov
Ahogy '98-ban sem hazudtak. Akkor is volt TB-járulék csökkentés.
Nem hazudott Medgyessy sem. A rendszerváltás óta egyértelmuen ez a jelenlegi a legnagyobb politikai átverés.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

ReTeK
Csókolom ez most itt a "politika legyen e újra az sg-n teszt topik" ?

NFP
Te viszont minden egyes hsz-edben újra pártpolitikát, és a múltat hánytorgatod fel

Bizony, TILOS tanulni a múlt hibáiból. Elõre töretlenül, bármi is történjék ;)

NFP
Bõven elég pénzforrást kaptak eddig a magyarországi cégek és az elkövetkezendõ években fognak is kapni az EU-tól.

HAHA!
Tudod, te, mi jön megfelelõ önrész nélkül? A befizetési kötelezettség :D

NFP
Hogy egy cég felfusson, nem feltétlenül kell állami támogatás, különösen nem holmi állami kivételezés.

Ezt tessék a Hangkok-nak is elmagyarázni, csókolom :D

NFP
kórházakat senki sem akarta eladni, csak szolgáltatás-privatizációról volt szó

Aztán ha nálad van a szolgáltatás, kitalálod, hogy te az értintetlen õspark helyett az azbesztégetõvel szemben sokkal jobban tudsz szolgáltatni, úgyhogy elköltözteted a szanatóriumot, hogy luxus-lakóparknak hazavigye a telket valamelyik haver.
Jól ki van ez találva.

NFP
nem teljesen ertem, hogy fugg ossze az allam helyzetevel az, hogy mindenki fizessen, aki felsooktatasban vesz reszt, ha a love egy az egyben az egyetemen/egyetemistaknal marad

Nagyon egyszerû.
Ha fizetni kell érte, nem tanulsz hülyeséget, hanem csak olyat, amivel munkát is kapsz.
Ha pedig kapsz munkát, növekszik a GDP.

Kaszi46
Úgy gondolom bármelyik párt került volna kormányra, elõbb, vagy utóbb meg kellett volna húzni a gatyaszárat, ezzel nincs is gond.

engem az egész dologban az zavar a legjobban, hogy mindenkinek a pofájába hazudtak, és hazudnak, egymás lejáratására fecséreltek és fecsérelnek el rengeteg idõt és pénzt, és nem akarják azt elismerni, hogy legfõkképpen saját magatartásuknak, és munkájuknak köszönheti ezt az ország.
mondogatják hogy meg kell tenni meg kell tenni! ok elhiszem csak az a baj hogy azért kell megtenni mert eddig fent próbáltak tartani egy látszatképet, és nem kevés esetben saját zsebüket tömködték!
remélem véleményembõl kitûnik pártatlanságom, én úgy gondolom politikusaink nagy részére igaz ez, függetlenül attól hogy melyik oldalt választották.

*Posse*T.W.D*

NFP
A sok birka (mert láttuk, látjuk hogy azok) megszavazza az ellenzéki pártot, a "10% TB csökkentés" és hasonló hazugságaikkal.

Fogalomzavar.
Hazugság az, ha az ellenkezõje igaz annak, amit mondasz.
Amirõl te beszélsz, az túlzás.
Lehet, hogy a másik oldal is túlzott néhány dologban.
De az biztos, hogy sokkal kiegyenlítettebb lenne az õ válságkezelésük.
Elnyújtott, amibe a járulékcsökkentések fokozatos csökkentése is belefért volna.
Vagyis a narancsosok nem hazudnak, maximum túloznak kicsit.

NFP
Meg még kimegy az utcára is tüntetni.

Ki megy ki?
Hova?
Látsz az utcán tüntetõket?
Ez a békés nép. Tûri, ha nyúzzák.
Ez nem franciaország. Itt éppen hogy bármit meg lehet csinálni.

Taranov
Valóban igaz, de a média egyolalúsága miatt ezek az infók nem tudódnak ki, mondjuk úgy, nem terjednek el.

Ez (rokonság útján) alá tudom támaszatni, hogy szar autópályát építenek.
És ezt a dolgozók/fõnökök stb tudják. A legfontosabb cél: LEGOLCSÓBBAN, minõség nem számít!

Gerbill
Háromszor annyiba került itt az Autópálya mint Horvátországban ahol hegyen völgyön keresztül építették. Te nem nézel semmiféle híradót? Ott mutogatták a repedezett betont.

Gerbill
Arról hallottál már hogy a kormány az Eunak is ferdített a dolgokon? Meg is lettünk intve nem is egyszer a költségvetés miatt de errõl a választások elõtt nemnagyon lehetett hallani.

Ezt az okosságo kitõl hallottad egyébként? Hogy drága, az még csak el udom képzeli, de hogy sokkal rosszabb minõségû lenne mint máshol... ugyanmár.
na majd holnap folyt, mert igy sose állok fel innen... nite.
Gerbill
Olyan autópálya ami Európában a legdrágább, és örülhetünk ha 5 évig kibírják?lsd m7 kockásra törik a vadonatúj autópálya, mert az alapot kispórolták és a betonkockákat meg otthagyták

Szerinted honnan jöttek azok a kölcsönök? A legyek hordták össze? De még ha nem is EU-s eredetûek, akkor sem érdekes az az aspektusa, amire te akarsz kitérni.

Ráadásul a Kókának ha másban nem is, ebben kurvára igaza van, hogy autópálya KELL a fejlõdéshez.
Igen, vannak gyakran okosakat mondó emberek, csak az a baj, hogy a probléma összetettebb, mint amennyire egy tv mûsorban van idõ kitérni.
Egy dolgon (pl adón) módosítani annyi sok felé ágazó hatást indít el, amit ráadásul minden végén meg kell vizsgálni, hogy elsõre nagyon sok ötlet jónak, jobbnak tûnik, de mélyebben belemászva már nem biztos.
Az állam csak olyat fogadhat el, ami a legkevesebb rossz hatással jár, a jövöre nézve is. Még ha a pillanatnyi helyzetre nézve az rosszabbnak tûnik is. Az EU sem fogadna el tõlünk olyat, ami gyors, és kellemes gyógyír, de egy másik szakadék szélére kormányozza át az országot...
Gerbill
Nem EU-s támogatásokról beszéltem hanem kölcsönökrõl, amit a Medgyesi kormány kezdett, utána a Gyurcsány kormány folytatta amikor több miliárdos autópályát építettek, és ez Kóka szerint maga a gazdaság fejlõdése.

Tényleg elhiszed, hogy EU-s támogatásokat zsebrevágnak 2006-ban a politikusok?
Talán túl kéne lépni már ezeken a kommunista idõkbõl megmaradt beidegzõdéseken. Ma már másképp mennek a dolgok. Bizonyosan le tudnak harapni ilyen olyan módon pénzeket maguknak is, de nem ennyit, és nem így. És fõleg NEM ERRÕL SZÓL ma már a politika. Elég tehetõsek azok amúgy is, akik oda kerülnek. De szerintem ezt a témát nem is nagyon kéne taglalni itt, mert ez már nem igazán államháztartási ügy.
Taranov
Csodálkoztam rajta, hogy tegnap az Este címu hírmusorban szerepelt egy nagyon szimpatikus hölgy, aki a kormánnyal ellentétes véleményen volt ugyanezzel a témával kapcsolatban, illetve három kevésbé szimpatikus adószakértõ, akik az állami juttatások, segélyek, támogatások megreformálására egész jónak tunõ ötletekkel álltak elõ. Ez egy kiadáscsökkentõ, és igazságos módosítás lenne.
A jelenlegi nem az.

Igen, ezügyben én is az adócsökkentés mellett vagyok. Nem drasztikusan, csak mondjuk olyan 18%-os általános, egykulcsosra. Viszont az adócsalást keményen üldözni, és büntetni.
Gerbill
Ez most hasonló politika mint amit annakidelyén Kádár csinált, hiteleket vett föl és a gazdaság fejlesztése helyett felélte és így úgy tûnt mintha nagy lenne a jólét, csak az állam gatyásodott le teljesen. Most sem hinném hogy a gazdaságot fejlesztenék a megmaradt pénzekbõl, csak a hiányt igyekeznek pótolni.

Taranov
Hosszú távú megoldást jelentene a jelentõs adócsökkentés, és az adók könyörtelen beszedése.
Viszont utóbbi nem megy az elõbbi nélkül.
Kíváncsi leszek rá, hogy a jelenlegi adóemelések után jönnek-e majd a csoda-Hankook barátai, azaz a többi nagy cég, mikor Szlovákiát már ezelõtt is preferálták.

Pontosan.
Az állam csak abból tud adakozni, amilyen van. Márpedig MO-nak már nagyon régóta NINCS semmilye, ehát csak EU kölcsönökbõl, illetve az államháztartási hiány kontójára tud adaakozni.
Nem adaakozik? Szidja a nép mint a bokrot, mert nem jól élnek.
Adakozik? Akkor is szidják, csak kevésbé. Utána meg szidják a következõ kormány, akinek rendbe kell tenni mindezt. Eljátszotta ezt bal is, jobb is.