POLITIKA MENTES TOPIK. KIZÁRÓLAG ÁLLAMHÁZTARTÁSRÓL LEHET BESZÉLGETNI, PÁRTFÜGGETLENÜL.
AKI USZíT, FIKÁZ, POLITIZÁL, AZ 1 HÉT PIHENŐRE MEGY EGYBŐL.
-
Igaz. Akkor szedjünk el minél több pénzt az emberektől, majd csak kihúzzuk azt a négy évet, és akkor majd mondhatjuk, hogy mi megpróbáltuk, de hát az a fránya ellenzék semmiben sem állt mellénk.
Az államháztartás, mint téma: a legnagyobb baj, hogy nagyon későn ébredt fel a kormány (nem akarok politizálni). Másfél hónapig üléseztek, "gondolkoztak", és egyenlőre annyit tudtak kisütni, hogy az emberektől vegyünk el több pénzt. Na erre bárki képes lenne.
Szeptember 1-ig be kell adni a konvergencia programot. Ez nagyon-nagyon itt van már. Igaza van abban a kormánynak, hogy most olyan lépések kellenek, amelyek rövidtávon, azonnal segítenek a helyzeten. DE ITT NEM LEHET MEGÁLLNI!! Amint már írtam, ezek látszatintézkedések.
Hogy mit vártam én a szociktól:
1. ők kormányoztak, tudták, mi a helyzet, ezért kész programjuk van. Ehelyett hetekig üléseztek.
2. Ok, nincs programjuk (pontosabban nem ok, de ez volt a helyzet): akkor üljenek le, vitassák meg, és hozzanak tényleges döntéseket. Ezek, amik most hoztak, 1 hét alatt eldönthetők. Azt vártam, hogy ha már a programon dolgoznak, az tényleg program lesz. De nem így lett. És ezek után ne várja senki tőlem, hogy türelemmel várjam az igazi reformokat.