POLITIKA MENTES TOPIK. KIZÁRÓLAG ÁLLAMHÁZTARTÁSRÓL LEHET BESZÉLGETNI, PÁRTFÜGGETLENÜL.

AKI USZíT, FIKÁZ, POLITIZÁL, AZ 1 HÉT PIHENŐRE MEGY EGYBŐL.
  • Borg
    Végre!

Lássuk sorban.

1. Szolidaritási adó. Nem hülyeség, sőt. Lehet, hogy több más megszorítás le lehetne húzni, és ezt többre taksálni. Mert itt tudod, MIÉR FIZETSZ, MENNYIT FIZETSZ. Szivesebben kifizetem itt, mint más kétes ponton, ahonnan nemtom hova jut a pénzem. De valóban, hívhatnák másképp is. Sőt, kierjeszteném a nem csak 6.6M Ft feletti jövedelműekre is.

2. Elárt adó. Ezzel nem tudom mire gondolsz.

3. Dupla járulékalap. Igy is fel lehet fogni valóban, hogy eleve meggyanusít minket az állam. De a probléma akkor is valós, hogy jelentős, méghozzá potn a tehetős réteg fals minimálbére van bejelentve, és nem a valós jövedelme alapján fizet közterhet. Igy most mindegy lesz, hogy eddig az új összeghatárig is most bejelentsék magukat. Viszont bizonytalanságot hoz, mert nem tudni, meddig kell ilyen plusz terhet viselnia cégenek. Nem udnak üzleti tervet csinálni, nemhogy betartani. Ez a bizonytalanság nem lesz előnyös, a munkaerő piacra sem. Szal szerintem ez nem kellene.

4. 20% egykulcsos ÁFA. Egyetértünk, ez kell és kész. Bár valszeg érzékenyen érnti majd a turizmust, főleg az osztrákokat, akik mostmár ebédelni is hozzánk járnak, mert a vendéglátás is annyival olcsóbb itt. Majd most, hogy az élelmiszer árak is emelkednek, emelkednek it is az árak. Bár MO már régen rájöhetett volna, hogy felesleges a turizmust agyon erőltetni, mer még a balaton is egy nulla turisztikai értékű dolog itt, hogy nemhogy más.

5. Vizitdíj. Részben igazad van, én sem fizetek semmiért, amiért nem akarok. De vannak nálunk gyakrabban odajáró betegek, idősek, krónikus betegek, vagy hogy ne menjek messze terhes nők, akik NEM KAPNAK olyan szintű körülteekintő, és alapos, kedves kezelést legközelebb, ha nem adnak! EZ tapasztalat. Mindemellett azonban a vizitdíj több mint valószínű, hogy nem fog segíteni ezen. Max többletpénzhez juttatja az EÜ-t, ami nem árt neki. Illetve talán kevesebb nyugdíjas tölti majd unatkozó délelőttjeit az orvosnál panaszkodással, míg a dolgozó ember meg hülyére idegeskedi magát a több órás várakozási idő miatt.

6. Ingatlanadó. Na itt megint nem értek egyet. Idézek "2008-tól a nagy értékű ingatlanokra a vagyon mértékétől függő, differenciált adót vessen ki az állam." Ez tökre nem azt jelenti, hogy az átlag 5-15M közöti lakással rendelkezőket fogják ingatlanadóval súlytani.

7. Dobozdíj. Ebben nem vagyok biztos, hogy nem létező probléma, de elég idiotikus adóforma lenne, ami csak bonyolítja a dolgokat. A többi mellett erre semmi szükség...

8. Tandíj. Ebben egyetértünk.

9. Kamatadó. Ez nem kell, egyetértek vele hogy kártékony inkább. Vagy legalábbis összeghatárhoz kellene kötni. Meg kellene határozni, hogy pl csak 10mFT feletti lekötés kamatai után kelljen fizetni. Csak akkor meg jön a kibúvó, hogy több banknál helyezik el majd a pénzüket...

10. Gázár elemlés. Ebben megint nem értünk egyet. A gázt a magyar állam évizedek óta töredékáron adja a népnek. A rendszerváltáskor a benzinnel meg merték tenni, hogy világpiaci árra emelték, azért, hogy ne jusson még nagyobb csődbe miatta az állam. Volt is nagy tüntetés, blokád stb. Azóta az emberek elfogadták. A gáz árához 16 éven át nem mertek érdemben nyúlni, hasonló indokok miatt. Töméntelen pénzt húztunk ki ezzel az állam zsebéből eddig, és most egyszerűen üres a kassza, ami erre tudnának szánni. Teljesen jogos, hogy ezt a csapot el kell zárni, akármilyen szarul érint egyeseket.

11. Olcsóbb állam. Megint egyetértünk, csak azt nem értem, hogy az ellenzék vajon miért mond erre IS nemet.