389
POLITIKA MENTES TOPIK. KIZÁRÓLAG ÁLLAMHÁZTARTÁSRÓL LEHET BESZÉLGETNI, PÁRTFÜGGETLENÜL.
AKI USZíT, FIKÁZ, POLITIZÁL, AZ 1 HÉT PIHENŐRE MEGY EGYBŐL.
-
#349 DUPLA ÁFA
Mert megérdemlem!
Kötelező szolidaritás
Más ez az érzés! -
Borg #348 -
#347 professzionalizmus, na :D -
#346 Szal amit 16 év alatt nem lehetett kinőni
Ez a 16 év mindig megnevettet.
Kb. Bokrostól 2001-ig minden rendben ment már, csak aztán jött a 2002-es kampány, utána meg a professzinalizmus, ami ha direkt ártani akart volna, se tehette volna szebben :D -
#345 A konvergencia program mint a neve is mutatja, arra való, hogy valamerre konvergáljunk, hanem pedig, hogy ne basszanak ki az unióból :D -
#344 Az államadóság a "konvergencia" program mellett is tovább fog nőni, mert ezek az intézkedésekcsak arra jók hogy mindent megsarcoljanak amit lehetséges, ebből most beszereznek egy csomó pénzt amit törlesztésre meg miegymásra fognak használni, utána a tönkrement gazdaság újraépítésére megint kölcsönt kell felvenni és kezdődik az egész előről. -
Borg #343 Szal amit 16 év alatt nem lehetett kinőni, sőt, csak tovább halmozódott az államadósság, azt szerinted még ki lehet nőni csak úgy? Biztos az EU a hülye, hogy nem hisz ebben, és konvergencia programot követel ahhoz, hogy tagok maradjunk, hogy felzárkózzunk... -
#342 és erről szól most is -
#341 Elmondják ők.
Úgy kellene, hogy gazdaságfékezés helyett inkább kinőjük a válságot.
Erről szólt a kampány.
A növekedésbarát adózásról. -
Borg #340 Milyen szar, hogy alakul a program, és nem az első héten kijelentették, hogy igy lesz, és igy is lett.
Vagy most mi ellen is tiltakozunk? Az ellen, hogy alakítgatják, ahogy végeznek a kimutatásokkal, prognózisokkal, vagy az ellen, hogy nem az lett amit elsőre kijelentettek... ja igen, mindkettő ellen. Sőt, minden más ellen is. Ha valamit gyorsan bejelentenek, az ellen. Ha valami időbe telik, az ellen. Ha valamit be sem jelentenek, de kiszivárog valami tervezet, gyorsan az ellen is.
Tegnap már azt figyeltem a Tényeken is, hogy vajon csak bevágták e a faszi szövegét, hogy a "A F... tiltakozik", "A F... felháborítónak tartja", "A F.... elfogadhatatlannak tartja". "A F... szerint nem így kell". Csak olyat nem hallottam még valamiért, hogy a "A F.... szerint így és így kellene, mert...". -
#339 Azért tök jó, hogy hétrőn hétre változik minden. -
Borg #338 Ez már mindjárt más.
Ezekszerint hiába voltak azon. Teljesen meglepő módon, ugye. -
#337 Szó szerint azt mondta a Fővezér, hogy "...nem fog tovább növekedni, de azon leszünk, hogy ne is csökkenjen." -
#336 ez a "panel luk" jó, de mégjobb az, hogy "panelodú" :) -
#335 Tehát nem volt világos, csak mert így kerek perec nem mondták ki?
Nem azért nem volt világos, mert nem mondták ki, hanem azért, mert ehelyett azt mondták ki kerek perec, hogy bár növekedni nem fog, de csökkeni se. -
Tusy #334 - ez az államforma (kapitalizmus) nem igazán erről szól, akinek sok volt annak még több lesz akinek kevés volt annak még kevesebb. Itt elvileg a tőkés jól jár, a munkások meg kevésbé járnak jól. Na most tőkést azt itt nem látok, ennek folyományaként nincs munkás sem (ez helyi jelenség, máshol nyilván dübörög a gazdaság) csak munkanélküli lesz egyre több (helyi rádió folyamatosan tolja a munkanélkülivé váló köztisztviselők hova menjenek, nekik már a munkaügyi központ se jó, külön irodát nyitnak nekik (végre egy munkalehetőség kb. 5 főnek) )
- baj akkor lesz, amikor sokan nem tudnak már kenyeret sem venni (most azért még nem ez a helyzet), azt hívják utólag forradalomnak (ha véletlenül leverik akkor lázadásnak, ellenforradalomnak). Azonban amig tesco-ba pénteken nem lehet bemenni a tömegtől, addig ettől elég messze vagyunk (még ha én nem is járok be vásárolni)
- ha jól értem a topic célját, ide inkább az "olyan döntéseket", lehetőségeket kellene írni, nem a folyamatos sírást (kis tudatlanként nekem jelenleg nincs több ötletem, azt én is látom, hogy ez így _nekem_ nem jó, az elmúlt 20 év tapasztalata alapján viszont egyre nehezebben hiszek az "egyszer majd jobb lesz" eljövetelében) -
Borg #333 És milyen az a döntés szerinted?
Milyen adót, vagy árat emelnél, ami csak a gazdagokat érinti, és a bevételnövekedés el is éri azt a szintet, hogy egyátalán 2015-re be lehet vezetni az eurot? -
#332 "...vagy a szegényebbet, aki eddig is centizet"
Épp itt van a gond, miért a kenyér árát kell emelni, inkább olyan döntéseket kéne hozni ami nem azt segíti elő hogy mindenki egyre szegényebb legyen, vagy a középosztály aki eddig eléldegélt a fizetéséből az is a legaljára kerüljön, hanem olyat ami csökkenti a társadalmi rést, nem pedig növeli. -
Borg #331 Ha te tfh 15%-al emeled a kenyér árát, az kit fog jobban súlytani? A gazdagot, akinek hótmindegy mennyit fizet érte, vagy a szegényebbet, aki eddig is centizett? Ettől még meg kell emelned az árát? Meg.
Gondolkodjunk már, hogy MI (mert ugye több rétegű a dolog) kit terhel jobban... mert pl az ingatlanadóról meg pont nem tudod ugyanezt elmondani. AZ nem a kisnyugdíjast fogja terhelni, aki a 7-9 millás panel lukjában / falusi düledező házában tengődik. Ugyanígy a bankbetétek kamatadója sem pl.
Ez tehát egy újabb, tipikus ellenzéki hangulatkeltés, ami egyszerű logikával nevetségessé tehető. -
#330 Az ezert. hu hitelességéről csak annyit, hogy: "...mást állít az ezert.hu és a Pénzügyminisztérium: előbbi szerint a tehetősebbeket sújtja, a PM viszont elismeri, hogy inkább a szegényebbeket terheli(a megszorítások)." -
Borg #329 Tehát nem volt világos, csak mert így kerek perec nem mondták ki?
Akkor mit csodálkozunk rajta, hogy ilyen szájbarágós, birka módszerrel (ezert.hu stb) zajlik az egész? -
#328 Ez új elem. Teljesen új elem.
Az eddig növekedés utáni stagnálás, és a csökkenés nem ugyanaz. -
#327 Nem, nem volt világos.
Eddig arról volt szó, hogy nem fog növekedni a megszorítások miatt.
Arról, hogy csökkeni fog, eddig még nem volt szó. -
Borg #326 Hogy érted, hogy bekerült?
Ez eddig is logikus volt, hogy a megszorítások ezt okozzák. -
Vlala #325 Euró... szép álom. Egyáltalán, szerintem az unió-csatlakozás inkább hátrány, minr előny, persze csak most, a kezdeteknél. Olyan, mint egy alvázat nevezni a WRC-re, és azokból az alkatrészekből összerakni a versenyautót, amelyeket a pályán elhagynak. -
#324 Na, a divergencia-programba bekerült a reálkereset-csökkenés is.
Ha jók leszünk, a télapó tíz év múlva hoz eurót.
Addig meg igazán megéri vért pis*lni érte :D
Ezért 2.0? -
#323 Luxembourgban 1.02 volt 1 liter 95-ös kb. két hete ... -
#322 mondja senki, hogy a szállítás ilyen drága lenne.
Az nem, de a Türkmén Basi piramisa drága :D -
aaaaa #321 A közel keleti orszgoknál azért érdekes adatok vannak. Pl. Irán, Líbia : benzin 8-10 cent, gázolaj 2 cent ! Ne mondja senki, hogy a szállítás ilyen drága lenne. Itt valakik gusztustlanul halálra keresik magukat az olaj bizninszből az egész világon. :) -
#320 itt Egerben A**p kútnál tegnap 295 körül volt :) -
#319 Nagyon nem akar nektek leesni, hogy még városon belül is őrületes különbségek vannak két kút között, ezért rohadtul semmi értelme ennek az egész vitának -
#318 Az oldalon a hivatalosan megállapított adatok vannak fent, ami nagyn sűrűn változik, ráadásul az infláció miatt lehet hogy a számításaid heytelenek, és mint írtam a benzin ára a kút elhelyezkedésétől és márkajelzésétől is függ. -
homeless #317 Akkor ne hasonlítsd össze a honlapon lévő adatokkal! -
TomBond #316 A magyar adatot nem a honlapról néztem, hanem az ablakon kinézve a Shell kútról! -
homeless #315 Magyarország: 1,14
Valamit elnéztél. -
#314 uncsi -
TomBond #313 Az általad linkelt oldalon
Horváthország: 1.11 euro = 306 Ft
Ausztria: 1,19 euro = 328 Ft
Görögország: 1.15 euro = 317 Ft
Spanyolország: 1,02 euro = 281 Ft
Magyarország: 1,08 euro = 300 Ft
Miről is van szó???? Ha gondolod menj el Spanyolországba benzinért! -
Borg #312 A határon 1.17 a benzin, autópályán (A3-A2 találkozása bécs alatt) 1.14, míg az 1.11 Eisenstadtban volt (JET). De még ott is, az OMV kút 1.12 volt. -
#311 És hova mentél Ausztriában? Mert valószínűleg egy kisvárosban olcsó a benzin míg a határvonalakon, és a túristaútvonalakon drága, bár személyesen nem tudom ausztriában még nem voltam, de csehországban is és romániában is sokkal olcsóbb volt a benzin, még azelőtt a New Orleansi katasztrófa előtt mielőtt rohamosan elkezdett növekedni az olaj világpiaci ára. -
Borg #310 Múlt héten voltam Horvátban, szal nekem ilyen jöttment oldal azt hazudik amit akar.
A múltkor a TV-ben is külön blokkot kapott az idióta hírműsorban, hogy ausztriában menynivel olcsóbb a benzin, meg kint tankol ez is meg az is.
Kimentem, míg itthon 295 volt a benzin, addig kint 1.11 EURO alatt a legkisebb picsa JET kuton se volt benzin, ami az akkori 270Ft-os euroval is kerek 300Ft.