461
Mindenkinek fizetős lesz a felsőoktatás?
-
#21 A költségtérítéses tanulóknak nem kell többet fizetni. Ők már most fizetnek mindent. -
#20 Ööö, én most ezt nem értem, eddig is fizetni kellett ugye tandíjat a költségtérítéseseknek most még esetlegesen nekik is kellene majd fizetni egy "utólagos képzési hozzájárulást"???
Hogy gondolják ezt? A villamosságtantanárom meg minket szíd, hogy nem akarunk elmenni dolgozni és ezért járunk főiskolára. (Megjegyzem levelezős vagyok és mellette két állásom van, hogy megéljek...)
A végén meg egymillióba fog kerülni egy "államilag finanszírozott" diploma...na mindegy legfeljebb veszek egyet a feléért az Ecserin... -
#19 "A konstrukció csak a 2007-től beiratkozókra vonatkozna." Olvasd el a linkelt cikket! -
#18 kösz -
#17 majd ha hivatalosan elfogadták kiderül -
Shadow_THH #16 Ja ok az politizálás ha valami ami az ő kezükben van elkurnak és megjegyezzük. Ok
Büdös miépes vagyok én
sry abbahagyom -
#15 Nekem az a kérdésem, hogy ez most kikre fog vonatkozni? Akik 2007-ben felvételiznek, vagy azokra is, akik most fognak diplomázni? -
#14 Politika OFF! -
#13 Hányszor akarják megadóztatni az ingyenes közoktatást?! -
#9 Olyan lesz mint Amerikában :D itt minden.
-
#8 na.nekem fizetni kellett erte.levelezo.nem is tudtam elvegezni.nem volt ra kesh. -
#7 Ne legyen törölve, mert ezt télleg meg kell vitatni.
-
#6 Szóltam a moderátori topikba hogy helyezzék át a gumiszobába. Ha nem lehet és itt nem maradhat akkor törölve lesz. -
#5 gondolom ez csak a kezdet lenne, ha sikeres lesz akkor kiterjesztik mindenkire és szépen lassan csendben emelgetik majd a fizetendő százalékokat -
#4 ma már mit nem akarnak megfizettetni ? kölcsönöket nekünk kell visszafizetni emberek... -
#3 Felsőoktatásról szólna a dolog. De ha baj akkor egy admin át tudja helyezni? -
#2 ... ( mivel politizálni nem lehet itt csak eme 3 pont utaljon a véleményemre ) -
#1 Meg akarják fizettetni a diploma árát
A koalíció megállapodott az utólagos képzési hozzájárulás 2007-es bevezetéséről.
Szinte biztos, hogy 2007-től bevezetik a felsőoktatásban az utólagos képzési hozzájárulást: az MSZP és az SZDSZ az oktatási program egyeztetésekor megállapodott ebben - tudta meg lapunk a tárgyalások egyik résztvevőjétől. Ennek lényege, hogy az egyetem elvégzése után, a diplomás keresetből, sokévi részletben kell visszatéríteni az állam számára a felsőoktatási képzés költségeinek egy részét.
Forrás: Népszabadság Online
A teljes cikket itt olvashatod.