461
Mindenkinek fizetős lesz a felsőoktatás?
-
"rabszolga meló az kétségtelen, de azt senki nem mondta neked, hogy itthon kell dolgozzál!:)"
-Lassan kezdem érteni, miért akarja az állam visszakapni, amit befektet.
Szóval már elég régóta az a szitu, hogy a diák itt szerez diplomát állami pénzen, aztán diplomásként kimegy külföldre. Fuck neked magyarhon..
És ezek a dolgok csak erősítik egymást. Képzett szakemberünk nincs, mert kimennek külföldre, és mert képzett szakember nincs, nem olyan jó hatékonyságú a termelés, rosszabbak a fizetések. Aki teheti menekül, aki nem teheti, az mégjobban szív a menekülők miatt. Én feltételhez kötném az állami támogatást minden téren, pl, hogy itthon kell munkát vállalnia. Szerintem így korrekt.
Na meg egy jó söprögetés is ráférne az oktatásra, hogy ne csak kihalni lehessen a főbb pozíciókból, ne legyen ez a bazi nagy tekintélyelvűség. -
neked baromira nem kell megszakérteni a dolgokat és feleslegesen itt keménykedni, elolvastam a dolgokat és részemről le is van zárva -
A MAGYAR NEMZET
Oh ne mondjátok nekem, hogy
Hajnallik hazánk felett!
Látom én: az o számára
Szo a sors szemfödelet.
S kérni istent nem merem, hogy
Nemzetem gyógyítsa fel,
Mert e nemzet, elhigyétek,
Életet nem érdemel.
Figyelemmel átforgattam
A történet lapjait,
S fontolóra vette lelkem,
Amit e hon végbevitt.
S mit találtam ott fölírva
Századok bötuivel?
Azt találtam, hogy e nemzet
Életet nem érdemel.
Jóra termett nép honában
Egy a szív, az akarat,
A közérdek mellett minden
Különérdek elmarad.
Itten oltárt minden ember
Ön bálványaért emel -
És az ilyen önzo nemzet
Életet nem érdemel.
Voltak egyesek közöttünk!
Tiszta, hu, nagy szellemek,
Akik mindent, amit tettek,
A hazáért tettenek.
Hány volt köztök, kiket a hon,
Maga a hon veszte el!
És az ily hálátlan nemzet
Életet nem érdemel.
Más hazában híven orzik
Mindazt, ami nemzeti;
Osi kincsét a magyar nép
Megveti és elveti,
A magyar magyarnak lenni
Elfeled vagy szégyenel -
És az ily elkorcsult nemzet
Életet nem érdemel...
Oh de mért elosorolnom
E szegény hon vétkeit?
Lesz-e sors, oh lesz-e isten,
Aki minket megsegit?
A nagy isten szent kegyébol
Jo-e megváltási jel?
Lesz-e még e nemzet olyan,
Hogy halált nem érdemel? -
dehogy bírják... ők is emberek... -
paradox a szitu, mert akkor 40 évesen kellene nyugdíjaztatni magát, de nem tudja mert nincs orvos ezért még legalább 25 évig dolgoznia kell... -
Shadow_THH #136 igen tudom hogy halálra hajszolják magukat de nem tudtam, hogy náluk ilyen gyakori a szuicid hajlam. At hittem, hogy ők még jobban bírják mint az átlagember. De még szerencse hogy rendbe tették az egészségügyet -
hm pont ezt akartam kérdezni, hogy ezt kutatták e már, de akkor ezek szerint igen... :) -
ha jól emlékszek volt valahol írás arról hogy a dokik munkaórában 40 éves korukra érik el azt a mennyiséget amit az átlag emberek a nyugdíjkorhatárnál. -
minden adva van egy ilyen művelethez ha belegondolsz... (1 doboz ez, vagy az aztán szevasz...) -
ez igaz... és ez jócskán hajlamosít a suicid viselkedésre, többek között... -
Shadow_THH #131 ezt nem tudtam, szerencsétlenek -
ellenben adott időszakon belül min 2x-3x annyit dolgoznak mint az átlag emberek. -
a 4-es ponthoz csak annyi, hogy kimutatták, hogy magyarországon a legtöbb az öngyilkosság aránya és szakmák szerint az eü dolgozók körében vezeti az első helyet, szal még annyi ideig se élnek mint amennyi kódolva van bennük... -
Shadow_THH #128 nagyon jól látod ezeket a dolgokat, annyi kiegészitést, hogy
3. nem 3-4 év mulva hanem kb 8-10 legkorábban
minek maradjak? ezt azért könnyü mondani, hiányozni fog még ez a káosz hidd el :) maradj kalandvágyból talán :D -
tomo #127 1. jelenlegi beremmel 30 evbe telne kifizetni a kepzesem. 30 eves vagyok.
2. az aki kulfoldre huz , kibujik az "adofizetes" alol, vagyis ez kozvetve batoritja az emigralokat.
3. ha felmeno rendszerben vezetik be, az legkorabban 3-4 ev mulva hoz be valami csekely bevetelt.
4. az orovosokat nem kell felteni, nem kell teljesen visszafizetniuk a dijat, mert nem elnek addig...
5. aki azt mondja, hogy a szegeny diplomatlan nep finanszirozza a diplomasok kepzeset a jelen rendszerben, az csusztat, mert minimalberbol nincs szja, es a diplomasok bere elvileg a magasabb , tehat tobb adot fizetnek, mint a diplomaval nem rendelkezok.
6. vallalkozok siman kibujnak a fizetesi kotelezettseg alol.
7. szurkegazdasagot erositi a terv, mert csabito a minimalber 39x esét adni bernek, a maradekot meg zsebbe.
8. az egyetemeket akarjak tamogatni ebbol. a lyukaszsebu pazarlo egyetemeket...
ennek semmi ertelme. ahova jartam , mindenki lopott , sikkasztott, amhogy a csovon kifert, persze ha hozzafert valamihez. sulyos milliardokkal ados az egyetem... en ezt nem vagyok hajlando finanszirozni.
minek maradjak? -
ez már egyéni döntés:) sztem nagyon sokan nem akarnak elmenni M.O-ról, csak egyszerűen mai helyzet belekényszeríti ebbe az embereket... Ha a másoddiplomás képzés is ingyenes lenne, akkor nem mennék én se ki külföldre...
nah léptem tanulni

-
amíg nem létszükséglet én nem megyek el innen. -
Az amit Széchenyi barátunk mondott az szép és jó volt akkor... Természetesen többféleképpen lehet értelmezni azt amit mondott... na de ez má off -
rabszolga meló az kétségtelen, de azt senki nem mondta neked, hogy itthon kell dolgozzál!:) -
én 10 éve döntöttem hogy inkább leszek a család szégyene mint hogy orvosnak nevezett rabszolgának álljak be..... -
na jó ezt hagyjuk sztem... -
ok...de asszem azert ez nem teljesen politika...inkabb tarsadalmi problema...most alulrol is budosodik a hal...es pont az oktatason keresztul lehetne megoldani -
volt már párszor + mellőzük a politikát! -
bíztam én eddig is oszt mire mentem vele?
természetesen én csak a mostani helyzetet mérlegelve dönthetek mint mindenki más...
-
asszem ez ide (is) illik....
„MINDEN NEMZETNEK OLYAN KORMÁNYA VAN, MINŐT ÉRDEMEL./ HA VALAMI OKNÁL FOGVA OSTOBA, VAGY KOMISZ EMBEREK ÜLNEK EGY BÖLCS ÉS BECSÜLETES NÉP NYAKÁRA, / AKKOR A NÉP AZOKAT A SILÁNY FICKÓKAT MINÉL HAMARABB A POKOL FENEKÉRE KÜLDI./ DE, HA EGY HITVÁNY KORMÁNY HUZAMOSAN MEGMARAD A HELYÉN, AKKOR BIZONYOS, HOGY A NEMZETBEN VAN A HIBA./ AKKOR AZ A NEMZET ALJAS VAGY MŰVELETLEN.” (GRÓF SZÉCHENYI ISTVÁN)
ezen gondolkodjatok el kisse...ideje lenne onkritikat gyakorolnunk... -
hát azért bízzunk benne hogy addigra változnak a dolgok, hisz mire rendesen dolgozni kezdesz az még majd 10 év. -
kb ugyanezt mondtam én is :D de ez igaz sajnos :( azért fogok kimenni külföldre dolgozni, hogy itthon elvégezhessem az orvosit.. szal ez már szomorú és nincs garancia rá, hogy haza is jövök, mert nem tudhatom... -
az élet nagyobb ütemben drágul mint ahogy az orvosi bérek nőnek (a full család orvos szal ezt látom) -
mondjuk hiába reméled, hogy megemelik a fizut, ha az élet ugyanugy drágul akkor ugyanott van mint most... -
dehogynem az összes csicska munkát nulla erkölcsi és anyagi elismertségért -
egyébként azt bírom ebben az országban, hogy olyan dolgokat hozznak létre más országokra hivatkozva (Anglia, Ausztrália) ami itthon nem megy... Jóval fejlettebb a két ország kis hazánknál, de azért erőltetik az ilyen hülyeségeket, mert nekünk az kell mer az jó....
-
magyarul: semmit... -
-
chemgy #108 Na ezt remélem én is...
Amúgy bocs, a 34 félregépelés, ha minden jól megy 24 évesen már kapok egy papírt, de az itt tényleg csak papír, mert szakvizsga nélkül nem sok mindent bíznak rád -
abból jó még nem származott az elmúlt 50 év bebizonyította. -
le, de a piacba beleszólhat az állam is :) -
én diplomás ápolóként fogok végezni kb 3 hét mulva... van egy most végzett orvos barátom, akinek alig valamivel van több fizuja mint lesz nekem...
Az általad kiszámított egyenlegen az államb@acsika nagyon gyorsan tud segíteni... felemeli annyira az orvosok fizetését, hogy beleessen a visszafizetők kategóriájába illetve, természetesen a végzett doki sem hülye és rá van kényszerítve, hogy többet fizessen be az államnak, ha nem akar élete végéig fizetni... vmint annak a szerencsétlen dokinak a fizuja azért a kor előrehaladtával emelkedik, tehát többet kell így is úgy is fizetnie... -
nem mondhatod meg, de a piac úgyis leszabályozza egy idő után -
na jó, de a piaci helyzetekbe bele tud avatkozni az államb@csi ha akar... egyébként igaz hogy túlképzés van, csakhogy az embernek nem mondhatod meg, hogy hova feltételizzen... -
ha nem húznak meg soha 24 évesen leszel doki + 2 év rezidens +2 év szakvizsga (ez már 10 év tanulás) szal a 34 évet nem értem.