Fizetős lesz a felsőoktatás?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
valamennyit mindig kell fizetni egy iskolába járásért
fõleg, ha monnyuk úgy tekinted, hogy mivel nem dolgozom, ezért havonta x pénztõl esek el - ezt bizonyos értelemben lehet pénzkiadásnak felfogni
olyan értelemben, ahogy te kérded, nem fizetek érte - államilag finanszírozott
miért nem fizetek érte???
talán mert mint írtam államilag finanszírozott szakra járok 😊
[/spam]™
ha igen: fizettél érte?
ha nem fizettél, akkor miért nem?
ha fizettél, akkor miért igen?
Nem is tudom hogy most minért sír mindenki, azért hogy fizetni kell hogy tanulhasson vagy azért hogy tanuljon hogy ne kelljen fizetnie.
tudhatnátok hogy ez a mostani jelszó hát :/
http://www.lohere.net - a MagyarChan
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
"-Halló -bemutatkozik- nem tudjuk hogy tisztában van-e vele, hogy most szerdán Gyurcsány Ferenc itt lesz várusukban és beszédet mond önöknek.
-Igen jónapot kivánok, hallottam róla.
-Érdeklõdnénk, hogy számíthatunk-e az Ön részvételére is?
-Hát sajnos nem tudok elmenni mert épp arra az érettségi rendszerre tanulok éjjel-nappal amit létrehoztak, és nincs idõm elmenni sehova, igy ide sem.
-Köszönjük, a viszont hallásra"
"... két egyetemista fiam van.. "
A telefonálónak egybõl leesett: "Értem."
Hát én szakadtam a röhögéstõl.. pedig annyira nem vicces dolog van mögötte, de mégis. 😊
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
A mostani sem jobb. A számítógép teremben nem férünk el. Ha valaki nem tud bemenni a saját kurzusára, akkor a délutániba már nem tud bemenni helyhiány miatt. Nem kell bemutatni a helyzetet nekem.
Persze, kevesebb diák, több kényelem. Viszont a színvonala az oktatásnak, nem változik. A körülmények színvonala talán igen. De ezzel nagyon ki leszünk segítve. Valami arany középútat nem lehetne választani? Kevesebb ösztöndíj esetleg? Vagy ha már mindenképpen fizetõvé akarják tenni a szakokat, akkor legalább annyira maximalizálni azt, amennyit kredithátraléknál kéne fizetni. Akkor aztán a pénzt lehetne fejlesztésekre költeni. Ez már inkább lenne reform.
De amit most csinálnak az nem reform. Ez rombolás. Én ezt vélem.
Majd amikor résztveszel egy olyan elõadáson, ahol a kar legnagyobb, 180 férõhelyes termébe kellene bepréselni a 240 fõs évfolyamot, akkor majd megérted, miért is változna az oktatás színvonala kevesebb hallgatóval.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
LOL!!!
És egy ekkora orbitális baromság után még csodálkozott hogy kinevették??? Örüljön hogy nem a lemondását követelték. Hát mirõl beszél ez? Attól, hogy mi tandíjat fizetünk, miben fog változni az oktatás színvonala? Szép és jó lesz ha ebbõl a pénzbõl új gépeket vesznek, és épületeket újjítanak fel. De egyrészt ezt kétlem, másrészt az oktatást úgyanazok az arcok fogják folytatni, úgyanabban a stilusban. Nálunk bizonyos tanárok hiába kaptak volna csúcsszuper gépet, használni sem tudták volna, ahogy egy vacak 486-ost sem.
Nagyon változna a minõség.. hát persze..
akkor sem birom felfogni épp ésszel, hogy mit akarnak valójábban ezzel elérni a politikusok. Az biztos hogy plusz pénzt.. de ilyen áron? nagyon durva.
Ezek után ne csodálkozzanak, ha egy fiatal nem lesz ki legközelebb rájuk szavazna. Bár szerintem ezt õk is felfogták, és most majd beindul a saját zsebre project. legalábbis nagyobb tempóba mint eddig.
Az lenne jó, ha mint a háború után, a háborús bünösõket, itéletszék elé lehetne vinni a 4 éven át szart szarra halmozó politikusokat is. Talán jobban meggondolnák, hogy mit is tesznek a 4 év alatt.
baromira nem értettékek mire gondoltam 😄
úgy volna a normális, ha nem kéne tüntetni meg semmi.. ha már csak szóba kerül a szó (tüntetés), akkor ott már valami gáz van és az nem "normális világ"
[/spam]™
😛
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
akik már bent vannak, azoknak is pénzes lesz?
ha NEM, akkor kik fognak tüntetni? 😊
mert ha én már bent vagyok, akkor engem nem érdekel a dolog -> nem megek tüntetni => középsikolások mennek tüntetni? 😊
[/spam]™
Egyébként milyen eszköz van a kezünkben a tüntetés és gyújtógatáson kivül e hatalmas demokrációban, amivel ellenkezhetünk, és elérhetünk valamit?
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Majd jól hurolcnak minket táborokba b+.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Kedvez az mszp-nek, bunkó buta tanulatlan tahó népet mégkönnyebb irányítani.
Húzzunk el ebbõl a qva országbóóóóóóól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Õsszel tüntetni fognak az egyetemisták, ha az Országgyûlés elfogadja a tandíj bevezetését – jelentette be a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke."
Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92
Petíció leírása: Az új kormány oktatási minisztere mindenki számára fizetõssé teszi a felsõoktatást. Egy alapképzés kb. 105 ezer forint/év, egy mesterképzés 150 ezer forint/év lesz. A francia diákok ki tudták harcolni, hogy a rossz törvényt visszavonja a parlament, vegyünk róluk példát!
[/spam]™
Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésű, kézzel rajzolt képregényblog!
A BSc-sek nem érdekelnek. Az a szememben olyan, mint egy OKJ.
OKJ képzésbõl nekem is van három, mégse csodálkoznék, ha el próbálnék helyezkedni velük, de mégse sikerülne.
Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésű, kézzel rajzolt képregényblog!