Fizetős lesz a felsőoktatás?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
ember 15% a térítés mentes, felfogod mennyire kicsi ez a szám pl orvosképzésben stb ahol ígyis iszonyat hiány van!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

t0mmy
akkor meg mi a furcsa abban hogy tökmindegy hogy van-e tandíj vagy nincs ha normálisan tanulsz??

CattiBrie
igen, ez mindenkivel így van, aki államilag-i-ra jár

[/spam]™

t0mmy
azért járhatsz már ma is ÁLLAMILAG FINANSZÍROZOTT iskolába mert az elõtanulmányid megfelelõek voltak, értsd jó osztályzatokkal zártad a középiskoládat! nem?!

CattiBrie
járok

valamennyit mindig kell fizetni egy iskolába járásért

fõleg, ha monnyuk úgy tekinted, hogy mivel nem dolgozom, ezért havonta x pénztõl esek el - ezt bizonyos értelemben lehet pénzkiadásnak felfogni

olyan értelemben, ahogy te kérded, nem fizetek érte - államilag finanszírozott

miért nem fizetek érte???
talán mert mint írtam államilag finanszírozott szakra járok 😊

[/spam]™

t0mmy
jártál valami felsõoktatsi intézménybe?
ha igen: fizettél érte?
ha nem fizettél, akkor miért nem?
ha fizettél, akkor miért igen?

CattiBrie
😊)

[/spam]™

t0mmy
nagyon frappáns volt a válasz, de ezzel nem gyõztél meg arról hogy ha tanulsz normálisan akkor nincs ezzel semmi baj...

CattiBrie
erre még aludj egyet..

[/spam]™

t0mmy
én nem azt mondom hogy egyetértek azzal hogy fizetõs lesz az oktatás DE így legalább észbekap a sok láblógató hogy hûha ha tanulok akkor nem is kell fizetnem...
Nem is tudom hogy most minért sír mindenki, azért hogy fizetni kell hogy tanulhasson vagy azért hogy tanuljon hogy ne kelljen fizetnie.

ffxi
Kivácsi leszek, hogy mi lesz ebbõl a tüntetésbõl?

Fákjúal!

jobb hosszan meggyógyulni mint korán meghalni gyerekek!

tudhatnátok hogy ez a mostani jelszó hát :/

http://www.lohere.net - a MagyarChan

BADE
a legnagyobb vicc,hogy olyan ember van az oktatás élén,aki beszélni sem tud!

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Kmarha
:S hja. .a mocskos disznók...

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Punker
na lehet szervezni a tüntetést

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

velem is volt hasonló 😄

"-Halló -bemutatkozik- nem tudjuk hogy tisztában van-e vele, hogy most szerdán Gyurcsány Ferenc itt lesz várusukban és beszédet mond önöknek.
-Igen jónapot kivánok, hallottam róla.
-Érdeklõdnénk, hogy számíthatunk-e az Ön részvételére is?
-Hát sajnos nem tudok elmenni mert épp arra az érettségi rendszerre tanulok éjjel-nappal amit létrehoztak, és nincs idõm elmenni sehova, igy ide sem.
-Köszönjük, a viszont hallásra"

CattiBrie
ez jó 😊)

[/spam]™

Kmarha
Hehe.. anyámat felhivta valami helyi polgármester jelölt helyetes vagy kifene, megkérdezni, melyik párt jelöltjét akarjuk támogatni. Megkérdezték hogy elégedett e anyám a jelenlegi kormánnyal. Így hangzott a válasz:

"... két egyetemista fiam van.. "

A telefonálónak egybõl leesett: "Értem."

Hát én szakadtam a röhögéstõl.. pedig annyira nem vicces dolog van mögötte, de mégis. 😊

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kmarha
figyelj, Veszprémi egyetemista voltam, amig ott nem hagytam. Müszaki pálya. volt hogy 300-an voltunk, fele ekkora férõhelyes teremben.

A mostani sem jobb. A számítógép teremben nem férünk el. Ha valaki nem tud bemenni a saját kurzusára, akkor a délutániba már nem tud bemenni helyhiány miatt. Nem kell bemutatni a helyzetet nekem.

Persze, kevesebb diák, több kényelem. Viszont a színvonala az oktatásnak, nem változik. A körülmények színvonala talán igen. De ezzel nagyon ki leszünk segítve. Valami arany középútat nem lehetne választani? Kevesebb ösztöndíj esetleg? Vagy ha már mindenképpen fizetõvé akarják tenni a szakokat, akkor legalább annyira maximalizálni azt, amennyit kredithátraléknál kéne fizetni. Akkor aztán a pénzt lehetne fejlesztésekre költeni. Ez már inkább lenne reform.

De amit most csinálnak az nem reform. Ez rombolás. Én ezt vélem.

justin
Hát nézd, az én mostani tapasztalataim szerint azért nem tanítanak sokan rendesen, mert ugye nem ez a "fõállásuk".

Punker
ha kevésbé lesznek leterhelve igen.

justin
De attól még abban igaza van Kmarhának, hogy az oktatók színvonala nem emelkedik.

És egy ekkora orbitális baromság után még csodálkozott hogy kinevették??? Örüljön hogy nem a lemondását követelték. Hát mirõl beszél ez? Attól, hogy mi tandíjat fizetünk, miben fog változni az oktatás színvonala?

Majd amikor résztveszel egy olyan elõadáson, ahol a kar legnagyobb, 180 férõhelyes termébe kellene bepréselni a 240 fõs évfolyamot, akkor majd megérted, miért is változna az oktatás színvonala kevesebb hallgatóval.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

CattiBrie
volt arcuk ezek után egyetemisták elé állni?

[/spam]™

Kmarha
"Hiller István azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt években a mennyiségrõl szól a felsõoktatás, hiszen négyszeresére emlkedett a hallgatók létszáma, és itt az ideje, hogy mostantól a színvonalas oktatáson legyen a hangsúly."

LOL!!!

És egy ekkora orbitális baromság után még csodálkozott hogy kinevették??? Örüljön hogy nem a lemondását követelték. Hát mirõl beszél ez? Attól, hogy mi tandíjat fizetünk, miben fog változni az oktatás színvonala? Szép és jó lesz ha ebbõl a pénzbõl új gépeket vesznek, és épületeket újjítanak fel. De egyrészt ezt kétlem, másrészt az oktatást úgyanazok az arcok fogják folytatni, úgyanabban a stilusban. Nálunk bizonyos tanárok hiába kaptak volna csúcsszuper gépet, használni sem tudták volna, ahogy egy vacak 486-ost sem.

Nagyon változna a minõség.. hát persze..

Kmarha

Kmarha
hát igen... valamely álomvilág lehet az a normális világ 😊 kétlem hogy egyszer is megérjük a létezését.

akkor sem birom felfogni épp ésszel, hogy mit akarnak valójábban ezzel elérni a politikusok. Az biztos hogy plusz pénzt.. de ilyen áron? nagyon durva.

Ezek után ne csodálkozzanak, ha egy fiatal nem lesz ki legközelebb rájuk szavazna. Bár szerintem ezt õk is felfogták, és most majd beindul a saját zsebre project. legalábbis nagyobb tempóba mint eddig.

Az lenne jó, ha mint a háború után, a háborús bünösõket, itéletszék elé lehetne vinni a 4 éven át szart szarra halmozó politikusokat is. Talán jobban meggondolnák, hogy mit is tesznek a 4 év alatt.

CattiBrie
hihi

baromira nem értettékek mire gondoltam 😄

úgy volna a normális, ha nem kéne tüntetni meg semmi.. ha már csak szóba kerül a szó (tüntetés), akkor ott már valami gáz van és az nem "normális világ"

[/spam]™

Ja, válasszunk kormányt majd 4 évig üljünk a seggünkön és nézzük szótlanul mit csinálnak, ezt jelenti a demokrácia. A franciák is ezt csinálják.

😛

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Punker
az embernek ki kell állnia magáért.

Kmarha
akkor jobb ötlet azon kivül hogy bekerüljön a parlamentben miniszternek? mert semmi peticióra, semmi Höok-os tárgyalással, semmi a média felé tett segélykiáltással nem mentünk semmire. egyeltalán semmire.

CattiBrie
szerintem nem a "tüntetésekre járni" a normális...

[/spam]™

Punker
normális világban minden 16-30 közötti menne, ebben a birka országban nem lesz semmi.

CattiBrie
ki fog tüntetni?
akik már bent vannak, azoknak is pénzes lesz?
ha NEM, akkor kik fognak tüntetni? 😊
mert ha én már bent vagyok, akkor engem nem érdekel a dolog -> nem megek tüntetni => középsikolások mennek tüntetni? 😊

[/spam]™

Kmarha
Ezzel sokkal vagyunk igy. Sõt a legtöbben még így is esti müszakban dolgozunk. Max ezentúl egy kis része se megy el belõle sörre és zsömlére, hanem mind a sulira. :S

Egyébként milyen eszköz van a kezünkben a tüntetés és gyújtógatáson kivül e hatalmas demokrációban, amivel ellenkezhetünk, és elérhetünk valamit?

Ha engem felvennének, fogalmam sincs, hogy mibõl fogják kifizetni a szüleim.
Sadist
Te ittál?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Munch
Csomó minden fontos dolgot adunk vissza az oroszoknak. Ennyit az elszakadásról a szovjetuniotol.
Majd jól hurolcnak minket táborokba b+.

Ne mi húzzunk el, húzzanak el õk 😛 Ha majd esetleg fizetnem kell, remélem átvállalják tõlem a hõs harcos m*** szavazók.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Munch
Tök jó. Nem lesz pénze erre senkinek. Nem megy egytemre senki...
Kedvez az mszp-nek, bunkó buta tanulatlan tahó népet mégkönnyebb irányítani.
Húzzunk el ebbõl a qva országbóóóóóóól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kmarha
Diáktüntetést szervesz a HÖOK

"Õsszel tüntetni fognak az egyetemisták, ha az Országgyûlés elfogadja a tandíj bevezetését – jelentette be a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke."

Kmarha
a franciák példájára ki kéne vonulni szépen a parlamenthez vagy pest utcáira, és addig gyújtogatni fel a miniszterek, vagy akár a rendes állampolgárok kocsijait, amig a nagyokosok el nem kezdenek gondolkodni, hogy esetleg valami hülyeséget akarnak bevezetni.

fúhát politizlász már az sg-n :/ ez meg még tudhatnád hogy a könnyitett csomag mert szeptemberben jön a nagyobb

Már anyi pénzt befizetünk kiszámoltam!Csak egy kérdésem van Dj Urcsányhoz hová teszik vagy mire használják fel ezt a sok pénzt?<#hehe>

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

igen mert már megszavazták

ffxi
Én?! El!

Fákjúal!

Punker
ti elhiszitek ezt a max 150k (+/- 50%) dumát?

CattiBrie
http://www.peticio.hu/?module=6&pdid=3877

Petíció leírása: Az új kormány oktatási minisztere mindenki számára fizetõssé teszi a felsõoktatást. Egy alapképzés kb. 105 ezer forint/év, egy mesterképzés 150 ezer forint/év lesz. A francia diákok ki tudták harcolni, hogy a rossz törvényt visszavonja a parlament, vegyünk róluk példát!

[/spam]&#8482;

NFP
Arról már nem is beszélve, hogy az új felsõoktatási törvényrõl a munkaerõpiac kapcsán hülyeség beszélni, mivel az elsõ BSc-sek is csak két év múlva végeznek, addig nem jelennek meg egyetlen statisztikában se.

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésű, kézzel rajzolt képregényblog!

NFP
Az új rendszer se változtat ezen. Diplomás munkanélkülinek ott is csak a mesterképzésben végzett munkanélkülit ketinten.
A BSc-sek nem érdekelnek. Az a szememben olyan, mint egy OKJ.
OKJ képzésbõl nekem is van három, mégse csodálkoznék, ha el próbálnék helyezkedni velük, de mégse sikerülne.

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésű, kézzel rajzolt képregényblog!