Final Fantasy XIII: Lightning Returns

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seth
Na akkor úgy 5 óra játék után a véleményem ezekre pontokra reagálva

"Legrosszabb, gagyi, ,unalmas, érdektelen történet az FF-ek közül."

Eddíg érdekes és várom, hogy na most mi következik. Egyeltalán nem unalmas szerintem.A FF12 politikai töltetû sztoriját bõven felülmúlja

"Pofátlanul rengeteg az átvezetõ jelenet és CGI videó, ami a játék rovására megy."

Ez részben igaz, tényleg sok az átvezetõ, de ez inkább a sztoriba mélyülést segíti,minthogy untatná az embert.Még mindíg jobb az arány mint a Metal Gear 4 5 perc átvezetõ - 1 perc játék aránya XD

"Teljesen lineáris a játék, nagyjából az elsõ 20-30 óra(ami azért nem kevés) csõjáték az egész."

Ezellen nem tudok semmit felhozni, így van. A helyszínek egyirányúak( de nem egysíkúak😊 ), ha van is vmi leágazás, ott tutira valami item kapszula van,amit általában egy szörnyike õriz. Viszont nagyon jól néznek ki.Fõleg az elején mikor befagy a tó és a fagyott hullámokon kell mászkálni, az fantasztikusan néz ki. A bevezetõben lévõ összekötõ hídakon mászkálás kb a legalja,ami a kidolgozást illeti.

"Világtérkép nincs. Ezt a X-ben is hiányoltam, de véleményem szerint a XII-ben ügyesen megoldották."

Ez is így van,sõt úgy tudom, hogy nem is lehet visszamenni a helyszínekre késõbbiekben. Nekem is hiányzik egy nagy világtérképes dolog,mint a régi szép idõkben. Viszont nem a X-XII féle,kijelöljük a pontot ahova menni akarunk megoldás érdekelne, hanem a FF7-8-9 féle mászkálós,felfedezõs.

"Videó, dungeon, boss. Nagyjából így néz ki a játék."

Eddíg pont így volt ? Honnan tudod ? XD

"Fegyveren kívül van kiegészítõ, aminek nem sok haszna van, páncél és egyéb felszerelések nincsenek."

A kiegészítõk mindíg jól jönnek,marhaság, hogy nincs hasznuk( +hp,+str, de a különbözõ elementálok,státuszváltozások elleni védelmet ugye nem kell kiemelni, hogy jó ha van) ráadásul fejleszthetõek,akárcsak a fegyverek

"A harcok inkább fárasztóan nehezek, mint sem érdekesek vagy taktikázósak."

Az elején valóban így van,az auto-battle gombot elég nyomkodni.De már volt 1-2 taktikázósabb harcom is,ahol pl nem mindegy hogy milyen paradigm módban vagy (támadó , védekezõ, gyógyító, meg van/lesz még jópár kategória),mert a különbözõ módok más-más mértékben növelik az ellenfél stagger csíkját,ami ha betelik akkor lõtek a védelmének és sokal nagyobbat sebezhetünk rajta. Ez kulcsfontosságú a késõbbi ellenfeleknél.Szóval a szitunak megfelelõen kell majd a paradigm módok között váltogatni. Én még nem untam egyik csatát sem, elég gyors lefolyásúak, nem szaroznak holmi gyõzelmi táncokkal( a jellegzetes fanfár azért hiányzik kicsit XD)

"Vásárolni csak mentési pontoknál lehet, bolt nincs"

Ez is így van. A mentési pontoknál lehet válogatni a különbözõ boltok között( külön item, fegyver, kiegészítõ bolt meg még lesz pár amiket csak videókban láttam)

"Ahogyan városok sincsenek, amikben mászkálni lehetne."

Hát igen, ez egy nagy érvágás, de ha egyszer a készítõk így akarták megreformálni a dolgot mit tehetünk ellene a durcin kívül 😊
Van egyébként 1 város,ami kísértetiesen hasonlít a FF7 féle Gold Soucer-re és ott lehet mászkálni,beszélgetni emberekkel, van ha jól tudom vmi minijáték is ott(vagy több)Cuki báránykák és chocobók szaladgálnak mindenfelé, jól néz ki. Ezen kívül szerintem még lesz pár ilyen hub szerû városka

"Pénzt, azaz Gillt harcok után nem kapunk."

Így van, ahogy a FF12-ben, itt is a loot-ot tudjuk eladni.

"Elvileg nincs a játékban titok. (beszarás!!!)Csak jó pár küldetés."

Ezt én is így tudom. A küldetések ráadásul - amik egyébként a FF12 féle szörnyvadászat,hatvanvalahány célponttal - csak a post game-ben,azaz a játék befejezése után nyílnak meg.Egy hatalmas , Calm land szerû zöld placcon kell egy bazinagy titánnak teljesíteni ezeket. Viszont ha jól olvastam mindenkinek megvan a a saját ultimate fegyvere,amit sajna nem tudom, hogy egyszerûen majd megvesszük a boltban, vagy kell majd vmit csinálni érte.

"Karaktereken nem érzõdik a kidolgozottság, mármint a jellemükön. Nem nõnek úgy hozzád mint a többi részben."

Elsõ perctõl fogva szimpatikus volt mindegyik és érdekel a sorsuk.(Najó, a gyáva Hope mehet a darálóba, de majd gondolom fejlõdik a kis puziak XD )

Mindent összevetve, az eddíg eltöltött idõ alapján tetszik a játék.

PSN ID.: Beegabor

Kandurex
ehh...

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Holnap elvileg kitudom próbálni a játékot, bár nem sok reményt fûzök hozzá. Végig vittem az összes FF részt 1-12-ig, kivéve a X-2-õt és a XI-et, mert az online. Valamint megannyi JRPG-ét, és persze a Lost Odysseyt is, ami egy rohadt jó játék. Viszont amit errõl a játékról hallottam ezidáig, annak vajmi kevés köze van a JRPG mûfajhoz.

Egy kis ízelítõ pár japán játékos véleménybõl:
- Ilyen legrosszabb FF cím(csak a számozott részek közül, és a X-2-õt nem bele véve) díj.
- Legrosszabb, gagyi, ,unalmas, érdektelen történet az FF-ek közül.
- Pofátlanul rengeteg az átvezetõ jelenet és CGI videó, ami a játék rovására megy.
- Teljesen lineáris a játék, nagyjából az elsõ 20-30 óra(ami azért nem kevés) csõjáték az egész.
- Világtérkép nincs. Ezt a X-ben is hiányoltam, de véleményem szerint a XII-ben ügyesen megoldották.
- Videó, dungeon, boss. Nagyjából így néz ki a játék.
- Fegyveren kívül van kiegészítõ, aminek nem sok haszna van, páncél és egyéb felszerelések nincsenek.
- A harcok inkább fárasztóan nehezek, mint sem érdekesek vagy taktikázósak.
- Vásárolni csak mentési pontoknál lehet, bolt nincs.
- Ahogyan városok sincsenek, amikben mászkálni lehetne.
- Pénzt, azaz Gillt harcok után nem kapunk.
- Elvileg nincs a játékban titok. (beszarás!!!)Csak jó pár küldetés.
- Karaktereken nem érzõdik a kidolgozottság, mármint a jellemükön. Nem nõnek úgy hozzád mint a többi részben.

Aztán döntse el mindenki. Én egyenlõre nem veszem meg eredetiben, elõbb kipróbálom.
Még annyit, hogy a játékot sorba viszik vissza becserélni, vagy zaciba adni a japánok. Talán jelenthet valamit...

DarkSector
nah 1 pont a "sötétebb" story-nak szeretem a horrort, és ez a dark-os jelleg tutira be fog jönni.
bár a 8. rész is "sötétebb" volt mint a következõ 2rész szerintem.<#eljen>

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

xD
edios
ez a demoról szól..

az egyetlen """értelmes""" info, hogy a sztori sötétebb, mint amilyenre számítottak.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

DarkSector
aki tud angolul nézze meg ezt hátha van benne valami infó.
Final Fantasy XIII teszt kommenttel.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

edios
engem is érdekelne egy felnõtt usertõl származó komolyabb hangvételû beszámoló.

DarkSector
állítólag cseppett le van egyszerûsítva, meg asszem a harc is valami gyorsabb, mint a FFIX vagy mi.

Kandurex
Milyen lett a FF XIII.? Elsõ sorban olyan vélemény érdekelne, aki szerint a Lost Odyessy egy kiváló játék. (mert abból sejthetõ, hogy van egy kis érzéke is, és nem hyper)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

DarkSector
nah erre énis vevõ leszek, nem biztos hogy a megjelenéskor de a pénz gyûlik rá...
bizom benne hogy nem megy nagyon távol a régi részek játékmenetétõl...

Na, szóval:

Négány boxos fullres screenshot:
http://screenshots.teamxbox.com/gallery/2066/Final-Fantasy-XIII/p1/

Itt egy teljes méretben:

Úgy tûnik ez fotó, az igazaiak sokkal színesebbek és kevésbé recések lesznek.
Az FF-ek emúgy is a kiválló játékmenetekrõl és a hangulatos grafikiákról, jó történezrtõl és állelejtõs FMV-krõl szólnak.

Már negyoon várom a megjelenést 😄😄😄

leszedte má valaki? Milyen?

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

Az FF7 és 8 volt életem egyik legmeghatározóbb játékélménye.
És tized ilyen jól nem néztek ki.

Biztos vagyok benne, hogy a játék ütni fog.
És abban is, hogy nem fog akárhogy kinézni ...

Végre tölthetõ a game erre vártam már😊
Hát én már megrendeltem:S azért remélem nem lesz csúnyább...😞
Hát ha ez ilyen marad: KLIKK Akkor megse veszem.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

köszönöm szépen az infót! hát akkor beszerzem magamnak majd megjelenik ps3-ra mert már xbox-ra megrendeltem az ff13 dobozos kiadást😄 Aztán jöhet egy ps3 vásárlása...
Csak ps3 sajna megjelenésrõl nincs infó olyat hallottam hogy direkt késleltetik nehogy ártson a XIII eladásának.

igen zole72 erre gondoltam😊 köszi szépen. Még 1 kérdés úgy hallottam, hogy a ff13 versus csak ps3-ra fog megjelenni ez igaz? vagy xbox-ra is várható lesz. Meg mikorra várható a versus megjelenése?
nem tudom hogy erre gondoltál e

http://www.576.hu/index.php?mod=product&product=37352
Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy a Final Fantasy XIII dobozos kiadást honnan lehetne elõrendelni? Google-ban probáltam rákeresni, de nem találok😞 Elõre is köszönöm a válaszokat
már alig várom hogy kijöjjön pláne hogy egyre közelebb a megjelenés.

Sokaknak nem tetszik a final fantasy mert hosszú,nekem éppen ezért jön be mert nem lehet hamar végigvinni 8-tól felfele minden részt végigvittem kivéve a 11-et az nem volt meg mert pc-s.
Bocs lehet valamit félre olvastam mer sehol nem találom a cikket. De azért remélem hogy a 720p-t kihúzzák abból a 3 dvd bõl.

Inferno
1080p ?????<#banplz>

PS3/X360 user: Infernohun

Ez érdekes ugyanis már egy ideje kész van az xbox 360 as verzió és 1080p-s támogatást kapott. Kb 4 hete olvastam ezt.

Inferno
Final Fantasy XIII: Xbox 360 version is not HD, 576p – confirmed LINK

Hali nekem ff8 vitt mindent és ha joltudom akkor a ff13 versus fog rá hasonlitani ez igaz ??? ha nem akkor 13miben kulombozik a versusnal ???
3 dvd-s kiadást kapnak az Xbox 360 tulajok. klikk

Az FF-ekben midig nagy hangsúlyt helyeztek a történetre és az ehez szorosan kapcsolódó láványvilágra.
FF7 óta tele vannak áll-leejtõs videókkal és nem újdonság, hogy 3-4x annyi video van (méretre) bennük, mint game data.

Ezért is szerem az FF-eket.
Már alig várom a megjelenést, be vagyok tárazva egy áll-leejtésre ... 😄😄😄

"FFXIII is 32.6GB of movies and just 6.8GB of actual game content

Upcoming PlayStation 3 and Xbox 360 RPG Final Fantasy XIII may well be more movie than game, at least in terms of file space.

An intrepid gamer has placed the Blu-ray disk in his PC and had a look at the file structure and sizes there-in. This revealed that of the 40GB of space used for the game, just over 32GB is used for movies and 6.8 GB is used for the game.

So, on a technical level at least, the next installment in the epic series is more movie than game. Logically though, those movies will look incredible, the trailers tell you that, and the 7GB of game stuff is still a massive amount of data, so the game’s length probably wont suffer.

We will just have to wait and see when the final game is released on March 9th."

Forrás: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=203703&st=0&start=0

edios
Szép lett a borító😊

Inferno

Kell.Kell.Kell.Kell.Kell.Kell.Kell.Kell.Kell.Kell.Kell.Kell.Kell.Kell.Kell.

edios
Márc 9.

edios
Most pénteken (nov 13.) jelentik be, hogy mikor jelenik meg nálunk.

(picit száni)

ÉS hozzánk mikor jut el az xbox360-as verzió?
Valami infót lehet tudni rólla?
Mert bizony fény derült az új rész végleges, japán megjelenési dátumára: a Final Fantasy XIII december 17-én kerül boltokba.

Pár újj kép..
Elvileg jövõhéten pontosan szeptember 8. án várható a Japán megjelenés pontos dátuma.

edios
Új trailer, végre angol szinkronnal:

Sajna történet szempontjából nem értettem meg, mivel japán nyelvû.
De ugye "mint az köztudott" csak PS3-ra jelent eddig meg akármi is.

Min nyomtam xbox 360? amugy mien nyelven?

Én megrendeltem és már végig is játszottam a demót.
Nagyon jó véleménnyel vagyok róla. 😊

http://www.gamersyde.com/news_7707_en.html
ehune nagyobb felbontasban a demo videok.

PS3 ID: iib

Banyapapa
PS3 demo gameplay videok.

http://gamevideos.1up.com/video/id/24380

PS3 ID: iib

edios
Szerencsére visszahozzák a már megszokott atb harcrendszert.

DoNorBi
EU store-on fent van már egy ideje,nekem nagyon tetszik pedig már egy párszor megnéztem😊

Haverok, Buli, Fight Club!

edios
Final Fantasy XIII Trailer HD 1080p
(Jobb klikk -> Hivatkozás mentése más néven)