789

Final Fantasy XIII, XIII-2, Lightning Returns

Várható megjelenés: 2013
  • Caine
    Látom nem csak én vagyok FF őrült.
    Bár mondjuk ezzel a névvel ... :)
  • red13
    A GT, gamespot és tulajdonképpen az össze internetes magazinnak a véleményére soha nem adok. 7-10 pontig terjed a pontozásuk,ha meg jön valami nagy ágyú azt kötelezően 8 pont fölött értékelik legyen az akár milyen játék is.

DarkSector: meglehet :D, de nekem a 10. rész olyan szinten nem jött be, hogy na még. Kezdve a stílustól a fejlődési rendszeren át a karakterekig, zenéig egyszóval egy dolgot nem tudnék mondani, ami tetszett, ellentétben a 12-vel.
  • edios
    aki még nem játszik vele, de érdekli a játék: gametrailers - ff13 review

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    8.6 pont. ez Lost Odyssey-nél 2 tizeddel rosszabb (az oldal alapján), de attól még átlagon felüli játék
  • DarkSector
    valami gáz lehet ha nálad a 12 ennyivel jobb a 10-nél...:)
  • Victor1103
    Ezt most találtam szal még reménykedek:)

Official Xbox Magazine Review 9/10

"While the game's first 10 hours still give me pause, the 60 magnificent hours after those initial steps onto Cocoon make up for the tunnel-vision tutorial." [Apr 2010, p.68]
  • Victor1103
    6 és fél óra nekem az első DVD:S Hát ez elég kevés. Még ha összeadjuk akkor is 19 és fél óra lesz.De remélem a másik két dvd hosszabb lesz. Szerintem a játék idáig nagyon jó mert tetszik de kimondhatjuk hogy ez az első final fantasy amiben a grafikai körítés a tartalom rovására ment...
  • red13
    Nálam mindörökké a 7. rész marad az etalon, aztán jön a 8, 9, 6, 12, 5, 4, 1, 3, 2. A 10. részt meg nagyon nem szeretem.
  • DarkSector
    5-el nem nyomtam de 7-8-10 stimt, de a 7-8-at emelném ki, ha kéne választani...a 10 az csak a többi részhez képest durvább, de 7-8 az más tészta.
  • Gabe19
    Nekem inkább a karakter fejlesztés és a barangolás hiányzik. Szerettem a titkokat és hát úgy nézz ki ebből a játékból kimarad:( Sztem egyszer végigjátszható játék. Nálam még mindig az 5-7-8-10 viszi a pálmát:)
  • fanatifo
    Így belemerülve sztem nem rossz a game...A harcrendszer szerintem kimondottan jó lett a graf-ot hagyjuk mert az embertelen lett...
    2 dolog nagyonm hiányzik belőle de nagyon a városok barangolása és vásárlás "feelingje" mert így "gépből" eléggé gáz venni fegyvert potiont stb...
  • red13
    Na megvolt nekem is az első DVD, 7 és fél óra kényelmesen. Gyakorlatilag eddig a játék egy nagy nulla, szinte semmit nem tartalmaz ez az első dvd. :(
  • zola2000
    A blue dragonban meg megoldották, hogy a játék végén az egész világot bejárjuk, mégsem kellett kivenni a 3. lemezt.
  • DarkSector
    jaja az volt az asszem, de azt tudom hogy 3 vagy 4 lemez volt, azt full összevissza kérte....:D
  • zola2000
    Nah én is beszereztem a játékot, és vélemény így három óra után: a játék szép jó látványos, de már szinte nem is rpg.

Persze a másik véglet a kevésbé ismert nem túl látványos hc jrpgk kvarcra, de az csak a japcsiknál sikeres (sajnos).
  • Caine
    Kiscit olyan érzésem van, mint a Mass Effect 2-nél.
    A készítők próbáltak valami nagyon forradalmi és új játékrendszert csinálni. De sajnos a régi jobb volt.
    Viszont maga a játék minden más aspektusában annyira üt, hogy egyszerűen nem lehet lerakni.

Remélem, itt is így lesz, mégis csak egy FF-ről van szó, vagy mi ...

Azért aki már játszik vele, attól köszi, hogy írt róla, jöhet még info meg vélemény, mert keddig el kellene dönteni, hogy búza vagy szalma ...
  • Seth
    Legend of the Dragoon pl olyan volt, hogy a helyszínek lemezre voltak lebontva. Na ott kellett cserélgetni
  • DarkSector
    akkor nem tudom már hol láttam de volt 1 játék hogy össze-vissza de minden lemezt 2x kért. lehet akkor valamelyik másik, de ps vagy ps2-re volt.
  • Hugh Hefner
    hátő

úgy néz ki a final fantasy is feliratkozik a gran turismo-féle fail listára : \ kár érte, úgy vártam már valami klasszikus de új final fantasyt. doh
  • red13
    Lost Odyssey és a Final Fantasy XIII között ég és föld a különbség. Mondjuk az utóbbival 5 órát nyomtam eddig.

Star Oceant meg anno elkezdtem, de nem bírtam folytatni, majd egyszer. Nem hinném, hogy olyan szar játék lenne, csak nem volt hangulatom hozzá, és persze gyomrom a karakterekhez.
  • CalebJoe
    Ennyire leegyszerűsítették volna a játékot ez hihetetlen számomra, így a Lost Odyssey szintjét sem üti sőt a lírtak alapján eddig veri az FF-t kár pedig vártam már egy jó kis JRPG.
    A review-ek alapján a White Knight meg a Star Ocean is gagyi lett ezért nem mertem azokat se megvenni.
  • Seth
    Nem úgy volt az. Szépen sorba jöttek a lemezek.
  • DarkSector
    gondolom olyan mint a VIII ott is asszem minden lemezt 2x kellett bekani.
  • red13
    Íííí az nagyon gázos. :(
    Bár én azt olvastam, hogy maga a játék olyan 40 óra alatt teljesíthető, plusz még olyan 40 óra a küldetések. Kíváncsi vagyok mi igaz belőle.
  • Seth
    8 óra 17 perc után átcsusszantam a 2. dvd-re O_o , remélem azért a többi hosszabb lesz
  • red13
    Lost Odyssey 2 ugyan nem jön, legalábbis nincs tervben, viszont jön Wii-re ugyancsak Sakaguchi játéka a Last Story. Kicsit jó a fő zenéje: http://www.youtube.com/watch?v=7Ww4vU-BIUY Minden reményem ebben a játékban van. :)
  • Kandurex
    Hátha jön a Lost Odyessy 2....az legalább egy olyan játék volt ami simán megközelítette a FF VII. is (nem érte el, de megközelítette)
  • fanatifo
    Hát énis kipróbáltam!Mennyire de mennyire vártam az új sorszámozott FF-et erre mit kaptunk???Egy akciójátékot...Igazuk van a japcsiknak ez nem FF egyetlen egy olyan ismérv sincs a 13-ban mint bármelyik más részben...Lehet szidni a 12-t de ott hatalmas nagy városokat járhattunk be erre itt meg tényleg harc video bossfight és kész ennyi semmi több!

Hatalmas csalódás igaz ki fogom pörgetni mert szvsz a történet nem rossz eddig (2-3 óra játék után)!Sethez meg lenne egy kérdésem privibe elküldtem:))
  • Seth
    Igen,az embernek nincs olyan érzése, hogy namost egy jrpg-vel játszik.Kivettek belőle minden olyan elemet ami kicsit is lassította volna a játékmenetet, pörgés van, nincs már idő vacakolni-gondolhatták. Akciójátéknak kiváló. Már csak azt sajnálom, hogy nem lehet vetődni és közben nincs bullet time XD
  • red13
    Kb. 1 óra múlva én is neki fekszem. A készítők újítás hülyeségét meg nem tudom elfogadni, mert amit olvastam róla, és amiket te is leírtál inkább egy akció játék sok kalanddal és átvezetővel.
  • Kandurex
    Elég kiábrándítónak tűnik amit leírtál, nem pozitívnak.
  • Seth
    Na akkor úgy 5 óra játék után a véleményem ezekre pontokra reagálva

"Legrosszabb, gagyi, ,unalmas, érdektelen történet az FF-ek közül."

Eddíg érdekes és várom, hogy na most mi következik. Egyeltalán nem unalmas szerintem.A FF12 politikai töltetű sztoriját bőven felülmúlja

"Pofátlanul rengeteg az átvezető jelenet és CGI videó, ami a játék rovására megy."

Ez részben igaz, tényleg sok az átvezető, de ez inkább a sztoriba mélyülést segíti,minthogy untatná az embert.Még mindíg jobb az arány mint a Metal Gear 4 5 perc átvezető - 1 perc játék aránya XD

"Teljesen lineáris a játék, nagyjából az első 20-30 óra(ami azért nem kevés) csőjáték az egész."

Ezellen nem tudok semmit felhozni, így van. A helyszínek egyirányúak( de nem egysíkúak:) ), ha van is vmi leágazás, ott tutira valami item kapszula van,amit általában egy szörnyike őriz. Viszont nagyon jól néznek ki.Főleg az elején mikor befagy a tó és a fagyott hullámokon kell mászkálni, az fantasztikusan néz ki. A bevezetőben lévő összekötő hídakon mászkálás kb a legalja,ami a kidolgozást illeti.

"Világtérkép nincs. Ezt a X-ben is hiányoltam, de véleményem szerint a XII-ben ügyesen megoldották."

Ez is így van,sőt úgy tudom, hogy nem is lehet visszamenni a helyszínekre későbbiekben. Nekem is hiányzik egy nagy világtérképes dolog,mint a régi szép időkben. Viszont nem a X-XII féle,kijelöljük a pontot ahova menni akarunk megoldás érdekelne, hanem a FF7-8-9 féle mászkálós,felfedezős.

"Videó, dungeon, boss. Nagyjából így néz ki a játék."

Eddíg pont így volt ? Honnan tudod ? XD

"Fegyveren kívül van kiegészítő, aminek nem sok haszna van, páncél és egyéb felszerelések nincsenek."

A kiegészítők mindíg jól jönnek,marhaság, hogy nincs hasznuk( +hp,+str, de a különböző elementálok,státuszváltozások elleni védelmet ugye nem kell kiemelni, hogy jó ha van) ráadásul fejleszthetőek,akárcsak a fegyverek

"A harcok inkább fárasztóan nehezek, mint sem érdekesek vagy taktikázósak."

Az elején valóban így van,az auto-battle gombot elég nyomkodni.De már volt 1-2 taktikázósabb harcom is,ahol pl nem mindegy hogy milyen paradigm módban vagy (támadó , védekező, gyógyító, meg van/lesz még jópár kategória),mert a különböző módok más-más mértékben növelik az ellenfél stagger csíkját,ami ha betelik akkor lőtek a védelmének és sokal nagyobbat sebezhetünk rajta. Ez kulcsfontosságú a későbbi ellenfeleknél.Szóval a szitunak megfelelően kell majd a paradigm módok között váltogatni. Én még nem untam egyik csatát sem, elég gyors lefolyásúak, nem szaroznak holmi győzelmi táncokkal( a jellegzetes fanfár azért hiányzik kicsit XD)

"Vásárolni csak mentési pontoknál lehet, bolt nincs"

Ez is így van. A mentési pontoknál lehet válogatni a különböző boltok között( külön item, fegyver, kiegészítő bolt meg még lesz pár amiket csak videókban láttam)

"Ahogyan városok sincsenek, amikben mászkálni lehetne."

Hát igen, ez egy nagy érvágás, de ha egyszer a készítők így akarták megreformálni a dolgot mit tehetünk ellene a durcin kívül :)
    Van egyébként 1 város,ami kísértetiesen hasonlít a FF7 féle Gold Soucer-re és ott lehet mászkálni,beszélgetni emberekkel, van ha jól tudom vmi minijáték is ott(vagy több)Cuki báránykák és chocobók szaladgálnak mindenfelé, jól néz ki. Ezen kívül szerintem még lesz pár ilyen hub szerű városka

"Pénzt, azaz Gillt harcok után nem kapunk."

Így van, ahogy a FF12-ben, itt is a loot-ot tudjuk eladni.

"Elvileg nincs a játékban titok. (beszarás!!!)Csak jó pár küldetés."

Ezt én is így tudom. A küldetések ráadásul - amik egyébként a FF12 féle szörnyvadászat,hatvanvalahány célponttal - csak a post game-ben,azaz a játék befejezése után nyílnak meg.Egy hatalmas , Calm land szerű zöld placcon kell egy bazinagy titánnak teljesíteni ezeket. Viszont ha jól olvastam mindenkinek megvan a a saját ultimate fegyvere,amit sajna nem tudom, hogy egyszerűen majd megvesszük a boltban, vagy kell majd vmit csinálni érte.

"Karaktereken nem érződik a kidolgozottság, mármint a jellemükön. Nem nőnek úgy hozzád mint a többi részben."

Első perctől fogva szimpatikus volt mindegyik és érdekel a sorsuk.(Najó, a gyáva Hope mehet a darálóba, de majd gondolom fejlődik a kis puziak XD )

Mindent összevetve, az eddíg eltöltött idő alapján tetszik a játék.
  • Kandurex
    ehh...
  • red13
    Holnap elvileg kitudom próbálni a játékot, bár nem sok reményt fűzök hozzá. Végig vittem az összes FF részt 1-12-ig, kivéve a X-2-őt és a XI-et, mert az online. Valamint megannyi JRPG-ét, és persze a Lost Odysseyt is, ami egy rohadt jó játék. Viszont amit erről a játékról hallottam ezidáig, annak vajmi kevés köze van a JRPG műfajhoz.

Egy kis ízelítő pár japán játékos véleményből:
    - Ilyen legrosszabb FF cím(csak a számozott részek közül, és a X-2-őt nem bele véve) díj.
    - Legrosszabb, gagyi, ,unalmas, érdektelen történet az FF-ek közül.
    - Pofátlanul rengeteg az átvezető jelenet és CGI videó, ami a játék rovására megy.
    - Teljesen lineáris a játék, nagyjából az első 20-30 óra(ami azért nem kevés) csőjáték az egész.
    - Világtérkép nincs. Ezt a X-ben is hiányoltam, de véleményem szerint a XII-ben ügyesen megoldották.
    - Videó, dungeon, boss. Nagyjából így néz ki a játék.
    - Fegyveren kívül van kiegészítő, aminek nem sok haszna van, páncél és egyéb felszerelések nincsenek.
    - A harcok inkább fárasztóan nehezek, mint sem érdekesek vagy taktikázósak.
    - Vásárolni csak mentési pontoknál lehet, bolt nincs.
    - Ahogyan városok sincsenek, amikben mászkálni lehetne.
    - Pénzt, azaz Gillt harcok után nem kapunk.
    - Elvileg nincs a játékban titok. (beszarás!!!)Csak jó pár küldetés.
    - Karaktereken nem érződik a kidolgozottság, mármint a jellemükön. Nem nőnek úgy hozzád mint a többi részben.

Aztán döntse el mindenki. Én egyenlőre nem veszem meg eredetiben, előbb kipróbálom.
    Még annyit, hogy a játékot sorba viszik vissza becserélni, vagy zaciba adni a japánok. Talán jelenthet valamit...
  • DarkSector
    nah 1 pont a "sötétebb" story-nak szeretem a horrort, és ez a dark-os jelleg tutira be fog jönni.
    bár a 8. rész is "sötétebb" volt mint a következő 2rész szerintem.
  • warezhuszar
    xD
  • edios
    ez a demoról szól..

az egyetlen """értelmes""" info, hogy a sztori sötétebb, mint amilyenre számítottak.
  • DarkSector
    aki tud angolul nézze meg ezt hátha van benne valami infó.
    Final Fantasy XIII teszt kommenttel.
  • edios
    engem is érdekelne egy felnőtt usertől származó komolyabb hangvételű beszámoló.
  • DarkSector
    állítólag cseppett le van egyszerűsítva, meg asszem a harc is valami gyorsabb, mint a FFIX vagy mi.
  • Kandurex
    Milyen lett a FF XIII.? Első sorban olyan vélemény érdekelne, aki szerint a Lost Odyessy egy kiváló játék. (mert abból sejthető, hogy van egy kis érzéke is, és nem hyper)