789
Final Fantasy XIII, XIII-2, Lightning Returns
Várható megjelenés: 2013-
red13 #309 Flash uranium ore kellene, de nincs. Az meg hogy melyik szörny dobja fogalmam sincs.
Egyébként, ha most vinném tovább a sztorit később vissza lehet jönni a Pulse-ra? Mert úgy hallottam, hogy ha végig viszem a játékot, akkor visszadob a Pulse-re. -
#308 Igen,kell egy egyedi anyag. Már nem emlékszem mi is a neve,ami nekem kellett, de volt éppen belőle atárgylistában.De 5k-ért később tudtam volna vmelyik később megnyíló shop-ban. Ezek azok az anyagok,amik szürkével vannak a komponens listában,amikor fejleszted a cuccokat. -
red13 #307 Seth, egy valamit nem értek. Írtad, hogy a Gladiust fejlesztetted és egy másik fegyver lett belőle. Kifejlesztettem és lett egy csillag mellette. Lehet valamivel tovább fejleszteni, vagy hogy van ez? -
#306 Majd a cp pontokat a crystarium-ban. De akkor ezek szerint te még nem tartassz ott.
A score azt határozza meg hány csillagot kapsz az elérhető 5-ből.Minél több csillagod van,annál nagyobb az esélye hogy kapsz jobb loot-okat a harc végén
Cocoon az a mesterséges kisbolygó(inkább egy hold),ahol kezdünk és még vagy 25 óráig ennek felszínét járjuk.A Pulse pedig az alatta elterülő hatalmas bolygó.
fal'Cie azok az entitások amiket istenként tisztelnek Cocoon lakói és vezetői.Tőlük származik mindenük ami van(élelem,energia, etc, sokféle van)Cocoon-nak megvannak a saját fal'Cie-ik, viszont a Pulse-ről néha-néha betámad egy onnan származó, ami úgymond megpecsételi az embereket egy helyes kis tetkóval. Ilyenkor lesznek ők a l'Cie-k. Ha vki megkapja a jelet,akkor leszáműzik Pulse-ra(ami maga pokol egyesek szerint)Emellett a l'Cie-k kapnak egy egyedi teljesítendő küldetést(Focus-t,ahogy a játék nevezi) a fal'Cie-től,ami bármi lehet, nem kapnak konkrét utasításokat. Ha ezt elbukják -ami nagyon könnyű,lévén fingjuk sincs, hogy mit is kéne tenniük - akkor Cie'th lesz belőlük, azaz legyőzésre váró szörnyikék. Ha sikerül teljesíteniük,akkor crystalizálódnak,kristállyá változnak.Tovább ezt inkább nem írom,mert már erős spoiler lenne :) -
mzoleeeex #305 még egy kérdés a harc végén kapott pontot (score-t) lehet használni valamire? -
Caine #304 Egy fél órát tudtam nyomni.
A játék iszonyatosan hangulatos, a csaták pörgősek.
Amikor megláttam a néger srác, asszam Sazh, hajából kiugrani a kis Chocobot és repkedni a feje körül, azonnal beleszerettem a játékba :D:D:D
Majd meglátjuk mi sül ki belőle.
ps: a graf nagyon szép és hangulatos is! Ha Ps-en ennél is szebb, akkor le a kalappal! -
mzoleeeex #303 Nekem olyan kérésem lenne hogy valaki írja le pontosan melyik Cie kit takar mert kicsitt összezavarodtam (Fal'cie, I'cie, L'cie).
Azt már tudom hogy pulse a világ neve , Cocoon pedig a város.
Ha valamit rosszul tudok légyszi javítsatok ki. De ha valakinek van normális linkje az alap sztoriról jöhet az is (akár angol is lehet) .
-
zole72 #302 Valakinek nincs meg ez a két könyv nekem megvan de japán így nem értek semmit:S
Battle Ultimania
Scenario Ultimania -
Caine #301 Na, megvettem, persze a gyűtőit.
Nagyon szép kiadvány, este ki is tudom majd próbálni a játékot :) -
ggeerryy #300 Kit érdekel hogy melyik butítottabb vagy nem ! a játék a maga nevében zsír XD majd megmondom uncsimnak hogy ő is szerezze be és akkor majd megnézem mennyi a különbség ... igazad van hogy ez minden csak nem jrpg XD egy kicsit nagyon hiányolom azt hogy nem tudok senkivel se beszélni :S régi részekbe bárkihez odamentem mindenkivel lehetett beszélni itt meg semmi :( a harcrendszer szerintem korrekt legalábbis most értem el arra a részre hogy most már több mindent tudok csinálni mert ugye az első két órában szinte semmit nem lehetett csinálni XD de így már jobb hogy jönnek befele a dolgok . -
red13 #299 Az a gáz, hogy itt a Grand Pulse-on a szörnyek olyanokat ejtenek el, amik csak pár Gill-ért váltható be. A nagyon erős szörnyek meg nagyon hamar megölnek. -
#298 Én még semmiből nem csináltam pénzt,mégis van most is 60ezrem.Legalábbis a komponensekből nem, de a katonáktól sokszor kapsz majd különböző értékű zsetonokat,amit eladhatsz jó pénzért.Nem is szoktam semmit venni, néha potiont meg phoenix down-t.
A kis xp-t adó cuccoknál nagyobb az esély, hogy teszemazt 10 db után szorzót kapsz. Azt felviszed 3-ig,az a max. Majd vmi nagyobb xp-s cuccal -ami ugye a szorzó miatt akár a háromszorosa lesz-fejleszted a fegyvert -
red13 #297 Én is a Gladiust fejlesztettem. Pénzt nem tudod hogyan lehet könnyen szerezni? Hogy fejlesszem tovább a fegyvereket. Mert amiket a szörnyek dobnak el lot-okat azok nagy része semmi xp pontot nem ad a fegyverhez, és ilyen pár Gill-ért lehet csak eladni. -
#296 Én a Gladiust fejlesztettem, illetve most már Helter Skelter a neve,28-as szintű. Gondoltam másikra is,amikben pl van olyan hogy atb csík gyorsabban telik, viszont az soha nem lesz olyan erős, majdnem csak fele str-je lesz, mint amelyikben nincs különösebb extra ability
Legerősebb fegyvere mindenkinek van, Bizonyos szintre kell felvinni egy fegyverét(teszemazt a Helter Skeltert 61-ig,majd utána lesz Ultimate Weapon,majd azt még 100-as szintig lehet maxolni). -
#295 Basszus, sikerült nekem is megnéznem, hát volt hova lefejlődni. Odin rózsafelhőben meg ilyenek?! Shiva motoron és a többiek...a röhögés kerülgetett, a hack and slash játékmenet szint...zokogva gondolok vissza a VII. részre. -
red13 #294 Hát ha most csak az idén megjelent és általam játszott játékokhoz hasonlítanám: AVP3, Dante's Inferno, Darksiders, Mx vs Atv Reflex mindenképpen az FF13-mat választanám. Már csak a játék időtartalma miatt is. Aztán ott van a zene, a történet, annak menete, a karakterek, a csoda szép grafika és Cgi. Akkor azt mondom simán megéri megvenni. De ott van a szörnyű játék menet, a megyek 1 percet jelenet, harcok, megint megyek 1 percet, jelenet és a végén mindig egy nagy helyszínre érünk, ahol előre tudni lehet hogy boss jön. A fejlődési rendszert meg a harc rendszert annyira nem szidom, mert ugye sok résznek teljesen más. De itt, hogy csak egy karaktert tudsz irányítani, és a többi úgymond manipulálni a optima change-el és a libra varázslat elsütésével háát.
De így a Grand Pulse-ra érve rájöttem hogy ez is ilyen ge.ci tud lenni, mint a többi FF rész. :D Hogy elérsz a végéhez, és minden szir szar összefügg, kéne fejleszteni a kristály rendszert, de sokat kéne hozzá harcolni, ahhoz meg elég gyenge vagyok, de a fegyvereket is tuningolni kéne, ahhoz meg pénz és lot-ok lennének szükségesek és stb.
Én azt mondom mindenképpen. Nem egy Jrpg, egy műfaj, amely műfajból pont elég ez az egy játék. -
Caine #293 És mi az ítélet (már akik játszanak vele), érdemes megvenni, vagy sem? -
red13 #292 Seth és a többiek akik eljutottak a grand pulse-ig. Milyen fegyvert és felszerelést érdemes tuningolni? Lightning-nak és a többieknek is, igen csak a játék elejéről van meg a fegyverük, de rendesen fel van tuningolva. Ám találtam 1-2 fegyvert a Grand Pulse-on, amit lehet érdemesebb lenne fejleszteni, de ha jól tudom a játékban nincs ultimate fegyver, vagy legerősebb fegyver.A felszereléseknél meg nagy részt a strength-re és a magic fejlesztésére megyek. Csak azért kérdem, mert elég gyenge vagyok a nagy szörnyekhez képest. :D A kristály fejlesztése meg nem fél órás dolog. -
Caine #291 Köszönöm, legalább ebben megnyugtattál :) -
red13 #290 Egyébként pont most olvasgatom, hogy elvileg menyivel butítottabb, szarabb a xbox verzió. Nem tudom, én lehet azért nem veszem észre, mert annyira nem vagyok hozzá szokva a nagy felbontású filmekhez sem, vagy pedig azért mert "csak" 82-es tv-ém van azon pedig kiváló. Mert sem a cgi videókban sem maga a játékban pixelesedést és egyéb hibákat nem találtam. Sőt, eddig a legszebb Cgi amit játékban láttam. -
red13 #289 Így van, de lehet bele sem fogom tenni egy listába, mert annyira nem Jrpg. Inkább interaktív mozi, amiben sok harc van, és persze hogy ne legyen teljesen mozi, a videókat/jeleneteket mászkálással tolták ki, ami teljesen egysíkú, tehát még azt sem lehet rá mondani, hogy más játékban is így van. A XII harcrendszere nekem nagyon bejött.
Valahol olvastam egy magyar játékostól, hogy pl. amit én fent leírtam az egyáltalán nem igaz, mert csak későn engedi el a játékos kezét a játék. Az én esetemben ez 25 óra volt, mire elértem a Gran Pulse-t, és ha jól veszem észre akkor is csak szörny ölősdi lesz. -
#288 :O
Final fantasy:O Mennyit játszottam én vele anno PS1-en:') -
ggeerryy #287 Áhhhh úgy látom már egyesek nyomják rendesen :D én meg itt szarakodok meg várom hogy mikor hívnak az 576-tól hogy mehetek érte :S .... nehéz kivárni de remélem már ma esete én is játszhatok vele :P
red13 : a felsorolásból kihagytad a XIII vagy azt míg végig nem viszed nem sorolod? :D
DarkSector: én is szerettem a 10. részt egy csomó mindent megcsináltam meg szerintem is rendben volt az a rész, a dark aeonokat én is komáltam de nekem nem okozta fejfájást ha jól emlékszem mondjuk kb három karakternek meg is volt a legerősebb fegyvere érdemes egy párat megszerezni belőlük. Egyedül az nem tetszett hogy gyenge lett a vége igazából mindenkit lazán ledaráltam a fegyverek miatt XD de összeségében nagyon tetszett !
XII : szerintem nem kell bántani a harcrendszerét jó volt nagyon a maga módján én imádtam azt a részt is :D -
red13 #286 Igen az.
De most pont Cid-nél tartok, legalább ötször megölt. Lehet elteszem holnapra a játékot, mert felidegesített. -
#285 hmm, ennyire rossz lenne a memóriám? Úgy emlékszem ő volt az utolsó
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!vagy az a pap szerű alak ,mikor fel'Cie lesz belőle? -
red13 #284 Nem, a második DVD utolsó ellenségére, még csak most tartok a 3. dvd elején. :D -
#283 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Cid-re gondolsz? Szerintem nem volt nagyképű. Azt tette amit tennie kellett. Nem mondanám tipikus gonosz karakternek, de ez a halálakor ki is derült.Teljesítette a küldetését, majd feltámadhat vmikor még -
red13 #282 Na most nemrég én is kivégeztem a kettes DVD-ét. 21 óra volt. Nagyjából az első DVD duplája. Az utolsó csávót elég könnyű volt kinyírni, ahhoz képest hogy mekkora nagy arca volt/van. -
#281 jah mindkettő -
mzoleeeex #280 Hali
Egy olyan kérdésem lenne hogy a Ps3-as verzió kap 1080p-s támogatást? -
#279 Hű. A Pulse-on csak ilyen 200k-500k hp-s aranyos szörnyikék szaladgálnak. Jó hely XD -
#278 Hali.
Odint hogy kell legyőzni,hogy az enyém legyen?
Asszem attackolni kell,de akkorákat üt hogy vagy gyógyítok nonstop vagy attack és meghalok 10 másodperc után. -
#277 A műfajon belűl nincs. -
#276 amúgy gondolom a graf alapján mindenképpen etalon eddig nem?
vagy van szebb játék ettől? -
#275 :D -
#274 22:08 3.dvd be.
A 3. remélem legalább annyival lesz hosszabb, mint amennyivel a 2. hosszabb volt az 1.-nél , így talán összejön az a 40 óra XD -
red13 #273 Igen ezeket tudom, mondjuk ki is nyírtam egyből mihelyst beírtam ide. Hiába, túl hamar nyavalygok. :D Egyébként ezt a stagger állapot elérést baromira rühellem, még sima ellenfeleknél elmegy, de pl. ennél egész nehéz volt. -
#272 Pro Tipp 1: első legyen, hogy Libra-t használsz a bossokon.Így az AI vezérelte karakterek nem fognak pl tűzzel bombázni egy arra immunis ellenfelet.
A paradigm-eket a menüben be lehet konfigolni.
2. dolog a stagger állapot elérése, máskülönben ítéletnapig ütheted nyomorultakat.Ezt legkönnyebben mágiával tudod, de a paradigm állapotot változtatni kell közben,különben túl hamar visszamegy a csík. -
red13 #271 Mondjuk a Vargant Story kicsit más volt, ott lehetett testrészekre külön sebzést mérni.
Na elakadtam a egyik boss-nál, annál aki változtatja a varázslatokra való érzékenységét. Tudom, hogy ezzel a optima change-el kéne kinyírni, de egyszerűen annyira használhatatlannak és erőltetnek tartom az egészet. A másik meg ugye, hogy ha valakinél nincs gyógyító optima egyből kinyír vagyis nem kell sok. -
#270 jó ez ugye személy szerint változik.
de it most legelőször a harcrendszerre gondoltam. míg a ff12 egy nyomorék harcrendszert használt, addig a ff10-ben a régi jólbevált rendszer volt.
nálam itt vágták el magukat a 12-ben. tiszta Vargant Story-s harcrendszer volt...undorító ha rpg-kbe látom.
az a shepere, vagy mien fejlődési rendszer elég fura volt, de a végén nekem nagyon bejött.
meg sok sok faxa secret is volt.
a nagy szörnyeket 2x is le lehetett nyomni, én megcsináltam mindkétszer.
vagyis a dark aeonokra gondolok....:D
kibaszott nehéz volt de sikerült!!!