789

Final Fantasy XIII, XIII-2, Lightning Returns

Várható megjelenés: 2013
  • Caine
    Sajnos nem komolyabbak ...
  • DarkSector
    jah és miért van pont 64 küldetés?
    meg ezek miből állnak menj ide és nyírd ki x-et, utána ide és nyírd y-t??? vagy komolyabbak?
  • DarkSector
    nah én is így vagyok ezzel final fantasy x-ben volt ugyanilyen zöld nagy terület annál is tápolásra volt kitalálva.
    nah ezt a részt maximumra akarom kifejleszteni, nem kapkodom el.
    akkor ez így full zsír....:D
  • ggeerryy
    Így van! igaz hogy a vége fele van de lazán el lehet tölteni rajta egy jó pár órát én tegnap kb 6 órát császkáltam ide oda, fejlődtem egy csomót de még kell nagyon tápolni mert a behemotok néha kinyírnak meg még egy ilyen négy lábon járó teknős szerüséget se nyírtam ki szóval még kell bőven .... rengeteg időt el lehet tölteni ezen a részen.
  • DarkSector
    :P
    ha jól értettem eddig akkor a grand pulse a 3. lemezen lévő és a játék végét jelentő nagy szabad terület?
    és itt van ez a 64darab kis küldetés is???
  • ggeerryy
    Karakterenként egy lesz a történet haladásával fogod őket megkapni szépen lassan. Pénz, tápolás: majd a gran pulsén /remélem jól írtam/ lehet jól fejlődni meg pénzt keresni. Én is most ott járok vannak olyan cuccok amik már adnak 3000 meg 2000expt amikor fejlesztem a fegyvereket.... vásárolni még én se vásároltam és így van kb 65ezrem XD
  • DarkSector
    srácok én vagyok hülye vagy télleg gázos vásárolni meg fejleszteni?
    mert a tárgyak amiket itt ott kapok, a fegyók fejlesztésekor nagyon kevés exp-t érnek.
    meg szóse róla minnyá a 3. lemeznél vagyok és 2080gil-em van!!!!
    lol eddig nem vettem semmit, de asszem ezután se fogok, szinte minden tárgy minimum 2000gil, akkor ez most hogy van??? szar a ballance?
  • DarkSector
    oh megnéztem kicsit jobban ezeket a summon-okat, nah ez amikor megnyomom az X gombot nah ez már döfi....nemsemmi mikor átváltoznak eddig nekem 2 summon van.
    mennyi van összesen? karakterenként 1?
  • Caine
    Még szép.

Mikor megtudtam, hogy tudok FF7-8-al játszani PSP-n, akkor már nem igazán volt kérdés.
    Már tavaly is szemeztem a géppel, hogy tudjak játszani a Star Ocean játékokkal, de most FF-ek eldöntötték a dilemmát.

Már le is kaptam a 7-et és a 8-at a ps networkről és hallottam, hogy jön a kilenc is. Sikerült 12 Fontért beszerezni a Crisis Core-t (game.co.uk) és még ott vannak a Star Ocean játékok is.
    Unatkozni nem fogok :D
  • edios
    ez gyors volt:D
  • Caine
    Nos, úgy döntöttem nem szarakszom:

Még van egy kis gondom a mediago-val win alatt (nem akar felmenni a gépre), de szépen lejött a game wirelesen is, pc nélkül.
    Kemény 8 fontot fizettem érte ps networkon (kb. 2500 huf).

Subi-dubi, irány Midgar :D:D:D

ps. holnap lekapom a nyolcat is, úgyis 20 fontos ps kártyát vettem
  • DarkSector
    hát ha behemoth-on kivül nincs több faintos szörny akkor szomorú vagyok. téleg zsír ahogy azt megcsinálták, de remélem lesznek faszábbak is....pl egy kicsit mentem és hálisten végre találtam még 1 jó szörnyet, ami olyan kb mint egy sündisznó....
    de ha leütöd a páncélt, akkor egy kis gyík vagy krokodil lesz belőle, és a háta szolgál gyenge célpontként...
  • red13
    Azt hogy kemény, olyan mint Arnold Swarzenegger vagy Clint Eastwood. :D

Egyébként a The Last Story oldalára már elég gyakran rakják fel a képeket. Ha jól nézem még háromszor fog felkerülni, aztán tuti jön róla valami bővebb infó vagy videó. Mondjuk most is van leírva dolgok, de sajna japánul. Legutoljára egy elég érdekes képet raktak fel, lehet kettő főszereplő szerepel rajta? :O
  • Totti5
    "véletlen" sikerült lefrissíteni a gépet és azóta ( lassan 1 éve ) nem tudok rajta futtatni semmit, csak origi UMDket...
  • edios
    erről a psnetwork vs ps1 vs psp témáról összesen annyit tudok, hogy a világ valamelyik pontján tuti működő megoldás, mert olvastam:)

ha véletlenül mo-n nem lenne ilyen, akkor ott az open fw.
    (természetesen megvett játékokkal)
  • DarkSector
    mit jelent nálad az hogy badass?
  • red13
    DarkSector: nálam nem volt ilyen ellenség a játékban, akire azt mondtam volna, hogy badass. Talán Behemot King és a változatai.

Caine: A Resonance of fate nekem nagyon nem jött be, 3 órát tudtam vele játszani, de azt is kínkeservesen. Eléggé megosztja a játékosokat, van aki azt írja, hogy nagyon bejön neki, van aki meg hasonlókat mint én. Mindenesetre amit az online magazinok adnak rá pontokat röhej. Van ahol annyit kapott mint az FF13

Edios: A last storyt én már úgy várom mint a messiást. Mindig nézem a hivatalos oldalt, hogy kerül-e valami fel a játékról. A zene meg isteni alatta, volt hogy 3 órán keresztül csak azt hallgattam. De hát Uematsu-tól mit várunk. :D
  • Totti5
    PSPnél gond nélkül használható network card?
  • Totti5
    FF7 CC nagyon jó, csak ott meg sikerült elbaszni a harcot a félkarú rablóval............................
  • edios
    last story-t (final/last fantasy/story hömm-hömm) ajánlom figyelmedbe. (meg mindenki másnak is, akik vmiért ebbe a topikba tévedtek)

ff13-al ellentétben remélhetőleg nem giccses grindszar, hanem LO-t fejlesztő csapatnak új, készülőben levő játéka.

..egyelőre csak néhány kép, és az alaptéma jelent meg, de már így is többet adott mint ff13 adni fog valaha sztem:)
  • Caine
    Ez nagyon zsír, lehet itt az ideje egy psp beszerzésnek ...
  • edios
    hivatalos, meg is lehet venni (ps store), le is lehet tölteni, akármelyik psp
  • Caine
    Mesélj már erről néhány szót (bocs az offért, srácok).
    Ez valami hivatalos lehetőség (tudja az os), vagy valami házi, esetleg 3rd party program?
    Az FF 7-8-9-et meg lehet (kell) venin hozzá, vagy letöltős?
    Ezt tudja mindegyik psp, vagy csak az új go?

Nincs, több kérdésem, leültem :)
    Köszi szépen.
  • DarkSector
    vetekszik a 8.résszel...de fogjuk rá hogy egy hajszállal jobb a 7. :D
  • edios
    7-8-9-et csak psp-n érdemes játszani, mióta van lehetőség ps1-es játékokat futtatni rajta. sokkal szebbek a játékok, és az átvezető videók, mint nagyképernyőre széthúzva. (memóriából mennek, nem umd-ről)
  • Caine
    vagy arra gondolsz, hogy van ps emu psp-re?
    És van Ff 7-8-9 umd-n vagy csak warez van?
  • Caine
    Igen, ő a víz alatti.
    Folyton megölt az instant killel, amikor meg feltámasztódtam, akkor egy idő után elfogyott a mana.

Boztos le helet nyomni, nem szarkodtam vele sokat, de az eégsz játékban ő volt az egyetlen, akit nem nyomtam le, de így sincs hiányérzetem a játékkal.
    FF7-8 abszolút etalon minden szinten
  • Caine
    Meg se merem kérdezni, hogy van-e ps emu macre ... :)
    Meg különben is billentyűzettel nem ua.
  • DarkSector
    jah ez a helyes, amit irsz, nem elég dark-os....meg eddig igazából semmi extra, annyi hogy a lighting csajszi fel tudja ütni az ellent a levegőbe, meg van neki egy megidézhető valamije, de ennyi...
  • Kandurex
    jahj..igen, a régi jó kis matériás rendszer, darkos hangulat...hm :(..ezt kellene felújítani, nem ezt a szart készíteni (XIII)
  • DarkSector
    emerald asszem az aki a vízalatt van. nah oda kellett egy kavics, hogy ne fulladjatok meg a víz alatt, az nem annyira nehéz szerintem....
  • DarkSector
    halli de lesznek valami fasza ellenfelek, mint régebben olyan ellenségek amik réánézésre is keményen néznek ki?
    mint régen bahamut, meg a weaponok, vagy a ff8-ban a sok sárkány, meg azért 1-2 emberi ellenfél se lenne hátrány...:D
  • edios
    ff7-8-9 ps1 emun, illetve ff7:crisis core
  • Caine
    Érdekes, hogy az FF7-ben csak egyetlen ellenség volt, akinek nem tudtam elkenni a száját (Emerald Weapon) és kb. ezt érzeztem mimt most itt. Meg mondjuk a Rubynál is ezt éreztem, de őt végül sikerült lecsapni.

Komolyan gondolokdom, hogy beszerzek egy ps2-öt és újra előveszem az FF-eket, itt csücsül az összes a polcomon a három (sose jelent meg európában) és a 12. (addigra már eladtam a ps2-öm) kivételével.
    Szép kis társaság :)

Vagy PSP-re. Tényleg van PSP-re valami jó FF (ami nem tactics)?
  • Caine
    Apropó, Resonance of Fate-ről hallottatok?
    Milyen?
    Mostanában jött ki és JRPG.
  • Caine
    A legnagyobb gáz az volt, hogy a végén már az volt a tatktikám a keményebb monsztákkal, hogy Vanille-death, a többiek meg sentinel/medic, ha területet sebzett, akkor medic/medic.
    Ez nem taktika, ez grindelés. Így minden élvezet kiveszik a játékból.
  • red13
    Az ellenségek meg hát igen, eleinte katonák különféle változatai, robotok változatai amik legtöbbször színben térnek el, 1-2 farkas szörny, kis bagoly meg pingvin szerű szirszarok, akkor ezek a kötelező slime-ok, meg a tower-ben és a missionökben is vissza köszönő repülő szörnyek, valamint a vampire és zombik. Akkor húztam el egyébként a számat, amikor megláttam hogy néz ki bomb. :S Cactuar meg Tonberry king mondjuk nem lett elrontva. Ha csak 1 részt megyünk vissza a sorozatban, még a 12-ben is szerintem rohadt jól kinéző ellenségek voltak, külön tetszettek ezek a zöldségfejű akármik benne, vagy pl. bomb itt nézett ki a legjobban. Jóval többféle ellenség volt benne, pedig Ps2-re jött ki, 1 DVD-re, rohadt hosszú volt és rohadt jól nézett ki. Itt meg szenvednek ezzel a dual layer vs bluray hisztériával.
  • red13
    Ugyanaz nálam is a helyzet. Nem is az a helyzet itt, hogy nehéz lenne annyira a játék, hanem hogy az ember bele öl a fejlesztésekbe 35-40 órát és alig van látszatja. Ugye itt van példának Lightning apokalipszis kardja, legyen 40-es szintű. Ezt kifejlesztem 100-as szintű omega weaponná és nem sok különbség van.
    Vagy a legjobb. Titan quest-ben van olyan mission, ilyen 38 körüli lehet, fogalmam sincs pontosan hányadik. Először úgy kinyírtam 5 csillagosra, hogy egyáltalán nem voltam erős, majd fejlesztettem olyan 25 órányit neki mentem és háromszor úgy kinyírt mint a huzat. 45-ös Neo Ochu-t esélyem sincs kinyírni, míg a nehezebb 55-ös meglett. 2 napja el is raktam a játékot, nem érzem benne azt a késztetést, hogy meg kell csinálnom benne a dolgokat, mint a többi részben.
  • DarkSector
    nekem 2 fő gondom van igazából:

1. nagyon gagyi a legtöbb ellenség, idétlen 3szög alakú robotok, meg mesztelencsigák. egyedül eddig a behemoth ami faszán el lett találva.
    2. a megidézhető lények közül nem volna rossz irányítani 1-2őt, ne mindig csak önnállóan kaszaboljon, mert ez elég illúzióromboló, míg a régi részekben egy külön karakternek számítottak az aion-ok, illetve GF-ek vagy ahhogy éppen hívták.

most vagyok Chapter 5-nél, és egy óriási csiga a főellenség ... baszom az eget mintha a pokémonnal játszanék....:S
    remélem lesznek durvább szörnyek is...
  • Caine
    Na, azt hiszem most lett elegem ebből a szarakodásból.
    Mást se csinálok, mint grindelem a monsztákat, hogy legyen egy kis pénzem fejlesztésre, mert se pénzt nem dobnak szörnyek, se jó xp-t adó kincseket, se sok pénzt érő, vagy nagyon ahsznos tárgyakat.

Marad az adamantoise grindelés, de ez így nem játék, hanem baszakodás.

Ráadásul a cieth stone missionökkel is tele van a péniszem, mert irdatlan unalmasak, rihangálhatok körbe, hogy hol is vannak és a nagy részük annyira unfair és idegesítő, hogy szavakat se találok rá.

Mikor már 16x próbálom ua missiont és a fullra fejlesztett partit, fullra fejlesztett efgyverekkel fél kézzel elkeni a monszta, akokr szerintem gond van a játékegyensúllyal.
    Meg nyilván velem is, de nincs kedvem a következő három hónapot azzal tölteni, hogy rájövök, hogyan lehet leverni a maradék 20-30 nevetségesen elszállt szörnyet.

Nagyon teteszett a játék, még akkor is amikor lineáris volt, mert volt legalább történet.
    A postgémben nincsen semi, csak irtóra unakmas és szánalmas grindelés.
    Most lett elegem.
    De nagyon.
    Megyek, inkább olvasok egy könyvet.
    Uff!