Final Fantasy XIII: Lightning Returns

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Így van, de lehet bele sem fogom tenni egy listába, mert annyira nem Jrpg. Inkább interaktív mozi, amiben sok harc van, és persze hogy ne legyen teljesen mozi, a videókat/jeleneteket mászkálással tolták ki, ami teljesen egysíkú, tehát még azt sem lehet rá mondani, hogy más játékban is így van. A XII harcrendszere nekem nagyon bejött.

Valahol olvastam egy magyar játékostól, hogy pl. amit én fent leírtam az egyáltalán nem igaz, mert csak késõn engedi el a játékos kezét a játék. Az én esetemben ez 25 óra volt, mire elértem a Gran Pulse-t, és ha jól veszem észre akkor is csak szörny ölõsdi lesz.

triplet
😮

Final fantasy😮 Mennyit játszottam én vele anno PS1-en:')

Áhhhh úgy látom már egyesek nyomják rendesen 😄 én meg itt szarakodok meg várom hogy mikor hívnak az 576-tól hogy mehetek érte :S .... nehéz kivárni de remélem már ma esete én is játszhatok vele 😛
red13 : a felsorolásból kihagytad a XIII vagy azt míg végig nem viszed nem sorolod? 😄
DarkSector: én is szerettem a 10. részt egy csomó mindent megcsináltam meg szerintem is rendben volt az a rész, a dark aeonokat én is komáltam de nekem nem okozta fejfájást ha jól emlékszem mondjuk kb három karakternek meg is volt a legerõsebb fegyvere érdemes egy párat megszerezni belõlük. Egyedül az nem tetszett hogy gyenge lett a vége igazából mindenkit lazán ledaráltam a fegyverek miatt XD de összeségében nagyon tetszett !
XII : szerintem nem kell bántani a harcrendszerét jó volt nagyon a maga módján én imádtam azt a részt is 😄

PS3 ID:ggeerryy87

Igen az.

De most pont Cid-nél tartok, legalább ötször megölt. Lehet elteszem holnapra a játékot, mert felidegesített.

Seth
hmm, ennyire rossz lenne a memóriám? Úgy emlékszem õ volt az utolsó
vagy az a pap szerû alak ,mikor fel'Cie lesz belõle?

PSN ID.: Beegabor

Nem, a második DVD utolsó ellenségére, még csak most tartok a 3. dvd elején. 😄

Seth
Cid-re gondolsz? Szerintem nem volt nagyképû. Azt tette amit tennie kellett. Nem mondanám tipikus gonosz karakternek, de ez a halálakor ki is derült.Teljesítette a küldetését, majd feltámadhat vmikor még

Na most nemrég én is kivégeztem a kettes DVD-ét. 21 óra volt. Nagyjából az elsõ DVD duplája. Az utolsó csávót elég könnyû volt kinyírni, ahhoz képest hogy mekkora nagy arca volt/van.

DarkSector
jah mindkettõ

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Hali
Egy olyan kérdésem lenne hogy a Ps3-as verzió kap 1080p-s támogatást?

Seth
Hû. A Pulse-on csak ilyen 200k-500k hp-s aranyos szörnyikék szaladgálnak. Jó hely XD

carterx
Hali.

Odint hogy kell legyõzni,hogy az enyém legyen?
Asszem attackolni kell,de akkorákat üt hogy vagy gyógyítok nonstop vagy attack és meghalok 10 másodperc után.

DoNorBi
A mûfajon belûl nincs.

Haverok, Buli, Fight Club!

DarkSector
amúgy gondolom a graf alapján mindenképpen etalon eddig nem?
vagy van szebb játék ettõl?

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
😄

Seth
22:08 3.dvd be.
A 3. remélem legalább annyival lesz hosszabb, mint amennyivel a 2. hosszabb volt az 1.-nél , így talán összejön az a 40 óra XD

Igen ezeket tudom, mondjuk ki is nyírtam egybõl mihelyst beírtam ide. Hiába, túl hamar nyavalygok. 😄 Egyébként ezt a stagger állapot elérést baromira rühellem, még sima ellenfeleknél elmegy, de pl. ennél egész nehéz volt.

Seth
Pro Tipp 1: elsõ legyen, hogy Libra-t használsz a bossokon.Így az AI vezérelte karakterek nem fognak pl tûzzel bombázni egy arra immunis ellenfelet.
A paradigm-eket a menüben be lehet konfigolni.
2. dolog a stagger állapot elérése, máskülönben ítéletnapig ütheted nyomorultakat.Ezt legkönnyebben mágiával tudod, de a paradigm állapotot változtatni kell közben,különben túl hamar visszamegy a csík.

Mondjuk a Vargant Story kicsit más volt, ott lehetett testrészekre külön sebzést mérni.

Na elakadtam a egyik boss-nál, annál aki változtatja a varázslatokra való érzékenységét. Tudom, hogy ezzel a optima change-el kéne kinyírni, de egyszerûen annyira használhatatlannak és erõltetnek tartom az egészet. A másik meg ugye, hogy ha valakinél nincs gyógyító optima egybõl kinyír vagyis nem kell sok.

DarkSector
jó ez ugye személy szerint változik.
de it most legelõször a harcrendszerre gondoltam. míg a ff12 egy nyomorék harcrendszert használt, addig a ff10-ben a régi jólbevált rendszer volt.
nálam itt vágták el magukat a 12-ben. tiszta Vargant Story-s harcrendszer volt...undorító ha rpg-kbe látom.

az a shepere, vagy mien fejlõdési rendszer elég fura volt, de a végén nekem nagyon bejött.
meg sok sok faxa secret is volt.

a nagy szörnyeket 2x is le lehetett nyomni, én megcsináltam mindkétszer.

vagyis a dark aeonokra gondolok....😄
kibaszott nehéz volt de sikerült!!!

Látom nem csak én vagyok FF õrült.
Bár mondjuk ezzel a névvel ... 😊

A GT, gamespot és tulajdonképpen az össze internetes magazinnak a véleményére soha nem adok. 7-10 pontig terjed a pontozásuk,ha meg jön valami nagy ágyú azt kötelezõen 8 pont fölött értékelik legyen az akár milyen játék is.

DarkSector: meglehet 😄, de nekem a 10. rész olyan szinten nem jött be, hogy na még. Kezdve a stílustól a fejlõdési rendszeren át a karakterekig, zenéig egyszóval egy dolgot nem tudnék mondani, ami tetszett, ellentétben a 12-vel.

edios
aki még nem játszik vele, de érdekli a játék: gametrailers - ff13 review

8.6 pont. ez Lost Odyssey-nél 2 tizeddel rosszabb (az oldal alapján), de attól még átlagon felüli játék

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

DarkSector
valami gáz lehet ha nálad a 12 ennyivel jobb a 10-nél...😊

Victor1103
Ezt most találtam szal még reménykedek😊

Official Xbox Magazine Review 9/10

"While the game's first 10 hours still give me pause, the 60 magnificent hours after those initial steps onto Cocoon make up for the tunnel-vision tutorial."

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Victor1103
6 és fél óra nekem az elsõ DVD:S Hát ez elég kevés. Még ha összeadjuk akkor is 19 és fél óra lesz.De remélem a másik két dvd hosszabb lesz. Szerintem a játék idáig nagyon jó mert tetszik de kimondhatjuk hogy ez az elsõ final fantasy amiben a grafikai körítés a tartalom rovására ment...

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Nálam mindörökké a 7. rész marad az etalon, aztán jön a 8, 9, 6, 12, 5, 4, 1, 3, 2. A 10. részt meg nagyon nem szeretem.

DarkSector
5-el nem nyomtam de 7-8-10 stimt, de a 7-8-at emelném ki, ha kéne választani...a 10 az csak a többi részhez képest durvább, de 7-8 az más tészta.

Nekem inkább a karakter fejlesztés és a barangolás hiányzik. Szerettem a titkokat és hát úgy nézz ki ebbõl a játékból kimarad😞 Sztem egyszer végigjátszható játék. Nálam még mindig az 5-7-8-10 viszi a pálmát😊
Így belemerülve sztem nem rossz a game...A harcrendszer szerintem kimondottan jó lett a graf-ot hagyjuk mert az embertelen lett...
2 dolog nagyonm hiányzik belõle de nagyon a városok barangolása és vásárlás "feelingje" mert így "gépbõl" eléggé gáz venni fegyvert potiont stb...
Na megvolt nekem is az elsõ DVD, 7 és fél óra kényelmesen. Gyakorlatilag eddig a játék egy nagy nulla, szinte semmit nem tartalmaz ez az elsõ dvd. 😞

zola2000
A blue dragonban meg megoldották, hogy a játék végén az egész világot bejárjuk, mégsem kellett kivenni a 3. lemezt.

A

DarkSector
jaja az volt az asszem, de azt tudom hogy 3 vagy 4 lemez volt, azt full összevissza kérte....😄

zola2000
Nah én is beszereztem a játékot, és vélemény így három óra után: a játék szép jó látványos, de már szinte nem is rpg.

Persze a másik véglet a kevésbé ismert nem túl látványos hc jrpgk kvarcra, de az csak a japcsiknál sikeres (sajnos).

A

Kiscit olyan érzésem van, mint a Mass Effect 2-nél.
A készítõk próbáltak valami nagyon forradalmi és új játékrendszert csinálni. De sajnos a régi jobb volt.
Viszont maga a játék minden más aspektusában annyira üt, hogy egyszerûen nem lehet lerakni.

Remélem, itt is így lesz, mégis csak egy FF-rõl van szó, vagy mi ...

Azért aki már játszik vele, attól köszi, hogy írt róla, jöhet még info meg vélemény, mert keddig el kellene dönteni, hogy búza vagy szalma ...

Seth
Legend of the Dragoon pl olyan volt, hogy a helyszínek lemezre voltak lebontva. Na ott kellett cserélgetni

DarkSector
akkor nem tudom már hol láttam de volt 1 játék hogy össze-vissza de minden lemezt 2x kért. lehet akkor valamelyik másik, de ps vagy ps2-re volt.

hátõ

úgy néz ki a final fantasy is feliratkozik a gran turismo-féle fail listára : \ kár érte, úgy vártam már valami klasszikus de új final fantasyt. doh

Lost Odyssey és a Final Fantasy XIII között ég és föld a különbség. Mondjuk az utóbbival 5 órát nyomtam eddig.

Star Oceant meg anno elkezdtem, de nem bírtam folytatni, majd egyszer. Nem hinném, hogy olyan szar játék lenne, csak nem volt hangulatom hozzá, és persze gyomrom a karakterekhez.

CalebJoe
Ennyire leegyszerûsítették volna a játékot ez hihetetlen számomra, így a Lost Odyssey szintjét sem üti sõt a lírtak alapján eddig veri az FF-t kár pedig vártam már egy jó kis JRPG.
A review-ek alapján a White Knight meg a Star Ocean is gagyi lett ezért nem mertem azokat se megvenni.
Seth
Nem úgy volt az. Szépen sorba jöttek a lemezek.

DarkSector
gondolom olyan mint a VIII ott is asszem minden lemezt 2x kellett bekani.

Íííí az nagyon gázos. 😞
Bár én azt olvastam, hogy maga a játék olyan 40 óra alatt teljesíthetõ, plusz még olyan 40 óra a küldetések. Kíváncsi vagyok mi igaz belõle.

Seth
8 óra 17 perc után átcsusszantam a 2. dvd-re O_o , remélem azért a többi hosszabb lesz

Lost Odyssey 2 ugyan nem jön, legalábbis nincs tervben, viszont jön Wii-re ugyancsak Sakaguchi játéka a Last Story. Kicsit jó a fõ zenéje: http://www.youtube.com/watch?v=7Ww4vU-BIUY Minden reményem ebben a játékban van. 😊

Kandurex
Hátha jön a Lost Odyessy 2....az legalább egy olyan játék volt ami simán megközelítette a FF VII. is (nem érte el, de megközelítette)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Hát énis kipróbáltam!Mennyire de mennyire vártam az új sorszámozott FF-et erre mit kaptunk???Egy akciójátékot...Igazuk van a japcsiknak ez nem FF egyetlen egy olyan ismérv sincs a 13-ban mint bármelyik más részben...Lehet szidni a 12-t de ott hatalmas nagy városokat járhattunk be erre itt meg tényleg harc video bossfight és kész ennyi semmi több!

Hatalmas csalódás igaz ki fogom pörgetni mert szvsz a történet nem rossz eddig (2-3 óra játék után)!Sethez meg lenne egy kérdésem privibe elküldtem😊)
Seth
Igen,az embernek nincs olyan érzése, hogy namost egy jrpg-vel játszik.Kivettek belõle minden olyan elemet ami kicsit is lassította volna a játékmenetet, pörgés van, nincs már idõ vacakolni-gondolhatták. Akciójátéknak kiváló. Már csak azt sajnálom, hogy nem lehet vetõdni és közben nincs bullet time XD

Kb. 1 óra múlva én is neki fekszem. A készítõk újítás hülyeségét meg nem tudom elfogadni, mert amit olvastam róla, és amiket te is leírtál inkább egy akció játék sok kalanddal és átvezetõvel.

Kandurex
Elég kiábrándítónak tûnik amit leírtál, nem pozitívnak.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯