789

Final Fantasy XIII, XIII-2, Lightning Returns

Várható megjelenés: 2013
  • Gabe19
    sokan biztos elkezdték keresni a gémben
  • Gabe19
    :D:D ez jó kis áprilisi tréfa volt
  • DarkSector
    te szemét. :D
    ez mire vonatkozott amúgy #500-ra vagy az #503-ra?
  • red13
    Mielőtt valaki elkezdené hajkurászni a mission-öket, nézzen a naptárra. :D
  • DarkSector
    amúgy ha már Ruby, akkor egy kis érzékeny nosztalgikus videó, akik régen küldték ezt a 7. részt, azoknak tutira meg fog csillanni a szemében a könycsepp. :D

• DarkSector
    12 nagy boss van a játékban elrejtve?
  • red13
    Meg kell csinálni mind a 64 missiont és ki be járkálni a Grand Pulse legnagyobb területén, majd a előbukkan. Hasonlóan kell csinálni mint a 12-ben a hunt-okat, hogy előjöjjön, vagy mint a 6. részben Bahamutot. Atom királyság!!!!
  • DarkSector
    hol? titkos vagy a story-ban?
  • Seth
    Hol? Vmelyik hunt?
  • red13
    Ááá benne van Ruby weapon az FF7-ból!!!!!!!!!!!!!!!
  • Caine
    Most meg annyi trapezohedront dob, hogy nem tudok vele mit kezdeni.
    Már van vagy 8, tehát ha 2 karakternél meggondolom magam és másik ultimate weapont akarok kifejleszteni, még akkor is van elég ... :)

Amúgy kimaxoltam az összes kristály szintet, mostmár nem is kell a cp.
    Felturbózom a fegyókat, aztán nekiesek megint a zűrösebb küldiknek.
  • Gabe19
    Köszönöm! Hát igen mondjuk az is időigényes:S Most elkezdtem a missionokat csinálni már 32-őt 5 csillagra átvittem:) Majd utána farmolok egy kis gilt.
  • rnd
    Keress egy helyet ahol katonák vannak. Incentive chip-et és credit chip-et dobnak (a kettő közül általában valamelyiket szokták is) és azokat add el a shop-ban. Nem sok pénzt adnak érte de gyorsan gyűlik.
  • Gabe19
    Tudna valaki mondani egy másik jó pénzszerző helyet???
  • Gabe19
    ááá ez nagyon unalmas így:S Már vagy 1 órája küzdök a teknőssel és amikor összejön a death persze nem ad semmit cuccot a végén:( Az ilyet úgy utálom:@
  • zole72
    kösz az infot 12 fejezetben vagyok boss harc Proudclad :S

valahogy mindíg megöl egyszer sikerűlt levennem a háromnagyed életét

valami jó ötlet a megölésre?
  • red13
    Boltban. A 12. fejezetnél lesz elérhető ez a bolt, azt hiszem a neve Eden.
  • zole72
    olyan cuccot nem lehet újra szerezni mint amit az elején ad hogy az LB-t megnyomom és van olyan ami a támadás gyorsaságot növeli meg egy időre valamint ami mindent megnövel varázslást támadást....stb olyat nem lehet venni vagy valahonnan szerezni?
  • Gabe19
    basszus én most gyüjtöm a platinum ingot csak sokszor van úgy hogy nem ad semmit sem:S Hiába van feltéve a collectors cucc:(
  • red13
    Adamantoise barátom ejtett egy Trapezohedront. :D :D :D
  • mzoleeeex
    köszi erre gondoltam én is. csak az a baj hogy a lionheart-ot csak a 12 fejezetbe lehet megszerezni én meg még csak a 11-esbe csinálom a mission-öket
  • Gabe19
    Köszönöm szépen a választ! Ma ki is próbálom, hogy milyen:)
  • Caine
    Persze, behemoth king erre tökéletes. (Ha az túl erős lenne, akkor a behemoth king+böszme északon a teleportkőnél)
    Azon felül ha felraksz energy stasht (felszerelés), akkor az is tölti és még Fangnak is van egyolyan lándzsája, ami tölti a TP-t.
  • Gabe19
    Sziasztok! Én is most kezdtem el nyírbálni a teknőcöt de én a summon+death taktikával csinálom eleinte. A kérdésem az lenne, hogy tudtok mondani egy helyet ahol könnyedén visszalehet szerezni a 3 tp-t? mert akikkel harcoltam a pulsen kisebb szörnyekkel azok nagyon keveset töltenek vissza:S Köszi a válaszokat
  • Caine
    Lehet benne valami, mert az előbbi (collectors) a standard dropok esélyét növeli, az utóbbi a riktákét.
    Mivel egy szörnytől csak egyfajta dropot kaphatsz, szerintem nem érdemes egyszerre használni mind a kettőt, inkább azt hazsnálni, amelyik dropot meg akarod kapni.
  • Caine
    Most, hogy kikerült Light a csapatból a gyorsan staggerelő fegyverével újból le tudom nyomni az Adamantoise-t death nélkül, kb. ugyan annyi idő alatt (2:30).

Kicsit kísérleteztem, hogy hogyan lehetne summon nélkül is lezúzni a teknőcöket.
    Ott van a Generals Belt, ami kimaxolva 25% fizikai sebzés ellenállást ad. Egy belt megvétele és kamxolása 51k, ami mejdnem, hogy olcsó. 200-ból megvan egy ember, 600-ból a csapat.
    Ezek szerncsére stackelődnek, de nem adódnak össze, hanem összeszorzódnak, tehát 4 db 69% ellenállást ad.
    Ez már nem rossz, a teknőc 10k-s sebzéséből csak 3k jön át, ami egészen kényelmessé teszi a csatát.
    A teszt csata nagyon szépen alakult, 3 körből lent volt a teknőc, nagyon büszke voltam magamara :)))
    Viszon van egy szépséghibája a dolognak: a csata így, több stagger körből és gyógyításokkal, mert azért kell ez is 6-8 percig is elhúzódhat.
    Így viszont egyszerűen nem éri meg. A summon+lecsapás két és fél perc, amíg visszaszerzem a 3tp-t, még mindig kevesebb mint az előbb említett csata.
    Tehát egyelőre marad summon+lecsap+TP visszatölt, mert időben ez a leggyorsabb. Ha ki lesznek maxolva a karakterek, az aktív csapat fegyverei és felszerelések, megpróbálom újra summon nélkül.

Van valakinek esetleg valami jó taktikája teknőcök ellen, hátha be tudom integrálni ez optimális stratégiába :)
  • rnd
    Valahol olvastam hogy a Collector's Catalog és a Connosieurs Catalog kiüti egymást. És mindkettő 25%-al növeli az esélyét, hogy valamit megkapsz. Tehát ha 5% volt nélküle, akkor 6.25% lesz vele...
  • Caine
    Állítom, ha nem akar öszejönni a death, vagy nem jön a drop érdemes újraindítani a játékot, mert érdekes a random.

Nekem ha jó sorozatom van, akkor 4-5 teknőcöt meg tudok úgy ölni, hogy az első próbálkozásban (csatában)megvan a death.

Amúgy pont most volt, hogy a csatában a legelső death összejött.
    7 mp alatt megvolt az Adamantoise, vigyorogtam, mint a tök :D:D:D
  • Caine
    Bocs, 453-as posztban lévő dilemmára adtad meg a választ :)
  • Caine
    A Lionhartot (gyors stagger).

Viszont ezzel megadtad a 413-as postban lévő dilemmámra a választ.
    Ezért volt meg hamarab a stagger mert Light benne volt a partiban és a Lionhart gyorsította a stagger folyamatot.
    Köszi :)))

Amúgy úgy tűnik, hogy majdnem mindegy, hogy melyik fegyvert nyomod, nincs ultimate weapon (csak Lightningnál :))) ), csak a játékstílustól függ, hogy melyik a jobb, 2+300 SRT vagy mag különbség eccerűen nem sokat számít.
    A karakternek lesz a főtulajdonsága, mondjuk 2.400, erre jön bónuszként tárgyakból 5-800 és az egyik fegyver ad 500-at a másik 800-at mondjuk. Ez azt jelenti, hogy egyik esetben lesz mondjuk 3.500, a másiknál 3.800-as STR vagy MAG. Nem komoly különbség. Ráadásul, ha tápabb kiegeket használszm akkor még kisebb a különbség.
    Érdemes inkább a fegyverek különleges tulajdonságaira rámenni, pl. mindenkinek van olyan fegyvere amilyik nagy bónuszt ad, de nem tud staggerelni, neke mez azonnal kiesik. Érdemes megkeresni a játékstílusnak legmegfelelőbbet.
  • red13
    Szét vág az ideg. :D
    Egy harc alatt elmentem 50!!!!!! Death varázslattal, aztán majdnem földhöz vágtam a kontrollert. Kész, ha valakinek van ötlete írjon!
  • red13
    Ez a Death varázslat engem is rohadtul felb@sz. Vanille-nek 2000 fölötti mag szint rányomok egy csatában vagy 20-at és semmi. Marlboro wand benyomva neki. Eddig ha ötször bejött a dolog már sokat mondok. A másik meg, hogy be van rakva 1 collector catalog és egy ennek a tovább fejlesztett változata, hát nagy részt egyáltalán nem ad jobb cuccokat. Most is sikerült a death varázslat, de semmi cuccot nem adott. Akkor meg minek van? Komolyan ilyen szarul összerakott fejlesztési rendszert nemhogy FF-be nem láttam, még egy Jrpg-ben sem.
  • mzoleeeex
    Caine te Lighting melyik fegyverét húztad fel?
  • Caine
    NE aggódj, nekem kb. 1 Millába került, hogy Lightningnak elvigyem a végső fegyverét olyan 50. szintig (100 a max). Szerintem kb. 1.5 Milla egy fegyver kimaxolása, főleg ha az egyik catalist nincs zsebben és venni kell.
    Azaz el fogsz költeni 8-12 millát fejlesztésre.

Nem fog a 200k hiányozni :)
    (a teknősök által dobott platinum ignot elmegy 150k-ért)
  • Caine
    Ha már ott vagy menj neki nyugodtan a vége bossnak, nem mehéz, csak taktikás.
    Ha viszont leverted, megnyílik az utolsó kristály szint is és sokkal megasabb szintre tudod magad tápolni, mint nélküle.
    A végső monsta leverésével nem változik semmi a gran pulson, mindent lehet folytatni, szerintem érdemes nekimenni.
  • Caine
    Nem a cuccok számát növeli, hanem az esélyét, hogy lesz ilyen drop.
    Tényleg észrevehető a különbség.
  • Hoz_Hun
    Köszi. Valószínüleg az utolsó boss(ok) előtt még elrendezem akkor amit lehet. Remélem ettől nem fog nőni a boss(ok) szintje.
  • Hoz_Hun
    Kezdem érezni, hogy nagyon haszontalan vásárlás volt. :/
  • Caine
    Most éppen a titán tesztjét csinálom, de három Tonberry elkente a számat.
    Valamit rosszul csinálok, mert ennek nem szabadna ennyi problémát okozni, mert eggyel simán elbántam már.
  • Caine
    Én találtam berlőle hármat :)
    Csak azért nem adom el a másik kettőt, mert nem vagyok benne biztos, hogy stackelődik-e.