789
Final Fantasy XIII, XIII-2, Lightning Returns
Várható megjelenés: 2013-
Caine #429 Hope az egyik legerősebb ravager Lightning mellett.
Én vagy őt használom, vagy Snow-t a helyzettől függően.
Néha berakom Sazh-t (haste), vagy Vanillet (death).
Hope-ot én se kedveltem eleinte, mert egy infantilis nyafogós kis pöcs volt (persze milyen legyen egy 12 éves gyerek), de szépen kikupálódott jellemileg a játék második részére. -
red13 #428 Kipróbáltam ezt a Resonance of Fate-et. Aki játszik vele elmagyarázná, hogy van valami értelme a játéknak? Ez pontosan olyan fajta Jrpg amit a legjobban rühellek, amikor elkezdődik a játék és gyakorlatilag nulla szerep jut a sztorinak. Most akkor hogyan lehet az első városból tovább jutni egyáltalán? Meg hova kell menni? Az arénába? -
red13 #427 Pedig hasznos karakter, de Vanille-l helyettesíthető. Én Hope-ot használom, megállja a helyét, meg egyik kedvenc karakterem a játékban. -
Hoz_Hun #426 Köszi. Lighningnál én is a Gladiust használom. Lvl.5-ig fejlesztettem. Azon gondolkodtam (ha majd már végre lesz beleszólásom a csapat összeállításba) vagy Lighnkikot teszem leadernek, vagy Vanille-t. Bár talán, hogy ki a leader az mindegy is, inkább a szerep a fontos. Egy biztos, Hope-ot kétlábbal rugom ki. Még csoffadt bumerángját sem fejlesztem. -
red13 #425 Lesz neki, de a későbbiekben te is rá jössz, hogy pl. neki és Hope-nak értelmetlen beállítani commando paradigmát. Ők varázsló karakterek, arra is kell rágyúrni náluk rendesen.
8 alap fegyver van. Mindegyiket lehet egy ideig fejleszteni, utána át kell alakítani egy második fegyverré, majd azt is fullra fejleszteni és egy végső fegyvert kovácsolni. Mindegyiknek más az értéke. Van amelyiknek nagyon jó a str és van amelyiknek a mag. Persze a játék végén meg lehet egy olyat venni, ami mindenben jó. Én pl. Lightninnak a Gladius fegyverét ajánlom eleinte fejleszteni. Hogy érdemes-e? Hát az elején még talán, de én így a vége felé nem nagyon veszem észre azt a hű de nagy változást.
Én nem találkoztam olyan opcióval amivel meg lehetne nézni a videókat, max leszeded torrent-ről, ha fent van. -
Hope is jó arc! majd meglátod. Snow is hamarosan csatlakozik és együtt lesz a banda. -
Hoz_Hun #423 Egy olyan kérdésem lenne, hogy a kiscsajnak (Vanille) lesz e később Commandos spirálja? Most Rev, Med, meg azaz átkozódós kasztjai vannak. De tetszett ahogy az ostorral csapkodott
.
Ja meg segítsetek, hogy érdemes fegyvert fejleszteni. Mert azóta már találtam 3 új fegyvert, de most akkor melyikkel foglakozzak?
Na meg a bonus kérdés: ha végigvittem a játékot, akkor lesz a végén egy olyan opció, hogy a videókat megnézhetem külön? -
Hoz_Hun #422 Egész hétvégén nyomtam. Na jó, azért egyet társasoztam a gyerekekkel, meg kicsit engedtem őket tévézni, de tovább vittem vagy 8-10 órát. Már pár óra után megszoktam, megszerettem a cuccot. Amikor végre lehet némileg taktikázni a csaták is sokkal élvezetesebbek lettek. Ami zavar, hogy még mindig ugrál a karakterek között. A szőke csávó az Eodonjával (vagy mivel) eltűnt a képből, csak videókon látom néha (mondjuk nem hiányzik). Lightning/Hope páros, meg a néger/Vanille (vagy Vaníllia vagy ki) akiket irányítok. A négert nagyon megkedveltem a kedvencem meg a Vanille (vagy ki) lett. Minden cuccal őt tápoltam, fejlesztettem szóval őket frankó irányítani. Elkezdtem kristály pontot farmolni (gyanítom értelmetlenül) szóval mikor volt egy keményebb terep kimentettem, visszatöltöttem és visszafutottam az előző mentett állás helyéig. Ott újra mentettem visszatöltöttem (szörnyek respawn) és ezt ismételgettem. Most kezdtem el nemrég a 2 lemezt, 6. Chapter asszem. Minden karakternek az eddig megszerezhető összes kristály "sprálját" teljesen kitöltöttem.
Lighning még jó kis karakter de az a kiscsávó (Hope)... borzalom. Kevés karaktert utáltam ennyire. Nem elég hogy egy nyámnyila, gerinctelen kis takony, de még használhatatlan is. Persze az ő kristályait a legkönnyebb fejleszteni (Vanille meg a négerét meg nehéz). Már alig várom hogy végre ÉN határozhassam meg kit is irányítok. Ideje lenne már. -
Caine #421 Sikerült összehoznom egy 300.000 feletti sebzést.
Perszem meg is kaptam azonnal a limit breakert :D:D:D -
Caine #420 Szerintem is korrekt az autobattle, csak a gyógyításokat kell néha felügyelnem (ugye lőször a leadert gyógyítjuk, mert ha ő megfexik: game over), a feltámaszásokat és gogy ne várja meg a teljes atb csík felnövését, ha már csak 3 pixel élete van az ellennek.
KB. ennyi. A többi helyzetben, ha már ki van ismerve a monszta, elég korrektül oszt a gép is.
-
Az a baj hogy a későbbiekben egyszerűen nincs rá idő, kurvagyorsan kell csinálni mindent. Na nekem nincsenek 200%-os reflexeim :) Nem véletlen került az bele -
jah már várom mikor lesznek olyan csaták mint régen a ff7-nél a diamond-ok, ff8-ban a WEAPON-ok ellen s a ff10-ben a DarkAion-ok ellen.
nekem a legeslegkeményebb meccsem eddig a ff10-ben Dark Yujimbo ellen volt, akit 5x kellett legyúrni asszem, és valami eszméletlen sebzéseket produkált. -
Hát ez az, nekem ne válogassa, majd én megteszem! Könnyítésnek jó. -
Szerintem meg meglepően jól válogatja be a szükséges dolgokat. Libra után,mikor ki van teljesen ismerve a gép, tökéletesen működik -
2 DVD felétől bedurvul már. Autó battle undorító én gyorsan ki is vettem és az Abilitiest tettem az első helyre ( optionsba állítható ) -
jah de nem is tudtam hogy lehet állítani, eddig a részik simán eljöttem úgy hogy auto-battle gobot nyomtam csak egyfolytában, és 1x-2x potion-t
már kezdtem unatkozni, hogy nem kell benne taktikázni...:D -
:)) azt fontos belőni anélkül nem sokra megy az ember, főleg később -
közben egy másik videóban megtudtam hogy be kell állítani 2 profilt.
egyet AVG-AVG-re egyet meg MED-MED-re, és ezzel sikerült. -
Nem az utolsó csata vele azt sejtheted :) -
Caine #410 Megvolt második Barthandelus.
Ez volt idágig a legdurvább boss. De nagyon.
Megyek vissza a síkságra tápolni és kvesztelni :) -
Én varázsoltam, Hope meg gyógyított, vagy mind a ketten varázsoltunk és utána gyógyítottunk... én nem szoktam gyógyítani, vagy Hope vagy Vanille van beállítva rá mindig.
Nem ütni kell, azzal semmire sem mész, hanem varázslatokat használni. -
rég volt már ien játék ami ennyire felbaszott volna, valaki legyenszives és irja le már hogy mi a lényege az odin harcnak.
én bármit csinálok, 2 másodpercenként leüti az egész életcsíkomat, és a folyamat élettöltögetés miatt képtelenség leütni a csikot a maxig ami a feje felett van, kipróbáltam már mindent de nem sikerül időn bellül.
ez durva, ráadásul 90%-ra felúztam Lighting fegyóját, és még akkor is annyit tudtam neki beütni a csikra, mint alap fegyverrel....:S -
néztem egy videót.
abban a Lighting MED és a kisgyerek meg SYN....ez jó taktika? mert annyira gyorsan mutatják, hogy semmit nem látok belőle...
defeat odin -
jah csak ennyi, de nálam annyi a gáz, hogy vagy támadok vagy gyógyítok, ha csak 1 ember gyógyít, az nem elég mert egyszerre sebez mindkettőnket, és kb 3 suhintás és meghalok
ha meg gyogyítom magam, akkor támadni nincs időm....vagy akkor ne a kis srác legyen a MED? -
Fogalmam sincs már. Küld rá a Libra varázslatot, nézd meg mi a gyengéje és add meg neki azt ami kell, különösebben nincs benne bonyolult dolog, persze közben gyógyítsd magadat, mert meghalsz. -
pls segíts mi a taktika... -
Nem jól használnod a harcrendszert. Odin még gyerekjáték kategória... -
huh most vagy béna vagyok vagy nálam van gáz. nem tudom odint legyőzni 4-et üt kb és meghalok... -
jah hogy úgy. -
Hát akkor állítsd úgy be a paradigm rendszert hogy legyen -
itt odin-ná még semmi magic nincs, és ha ütöm akkor is lassan megy fel a csik a feje felett, és ha meg átállok gyogyításba, akkor Lighting meg a kisgyerek is gyogyit, de annak nemsok haszna van, ha mellette nincs aki harcoljon és ugye szorít az idő is. -
Ha van valami képességed pl protect vagy megic up vagy olyanok amik az eidolon-t gyengítik akkor azokat mindenképp használd a harc kezdete előtt. Ha így is legyűr akkor tápolj egy kicsit és után ugorj neki megint. Odin még nem is nehéz a többieknél azért már kell taktika. -
valaki tud segíteni erre: #389 ??
-
erre csak annyit mondanék, hogy egy 50-55 órás játék esetében gondolom senki nem hitte, hogy az elején 2-3 óra alatt minden poént ellőnek a készítők.
valszeg az első lemez amolyan bevezetés, ismerkedés a rendszerrel és a csapattal, messze még a vége, ha valaki már végignyomta, és az mondja hogy unalmas akkor oké, de az első néhány óra olyan kb mint más normál játékból egy demo... -
Első DVD unalmas ( má ha Xen tolod ) olyan 12 óra után az életkedved islemehet tőle, de kitartás!, ami utánajön az már ütős és a karaktereket is megismered megkedveled és össze fognak állni csapattá, addig több szálon mennek a dolgok. Én most vagyok a 9-10 chapternél és 23 óra után vergődött egybe az egész team és ki tudom választani hogy ki legyen velem harcoknál. A történetet szépen meg fogod érteni, de erősen ajánlott olvasni data logokat mert anélkül igencsak nehézkés. -
Nyugi jó lesz az nem kell aggódni:) Nekem mostanra már minden karakter elég szimpi lett, szerintem messze a legjobb gárda az FF-ek közül ,továbbá a sztori igaz hogy mindenkinek egyéni ízlése de nekem szintúgy tetszik. Linearitásából a továbbiakban sem fog veszíteni a játék de Gran Pulse azért elég szabad terepet biztosít.
Más kérdés: Valaki adjon már tippet arra hogy a bányában ahol a robotok tevékenykednek hogy az istenbe lehet legyőzni azokat.Konkrétan attól az robottól nem tudok továbbjutni akik elállják a továbbvezető utat. Folyton kinyírnak. Valami jó stratégia? Próbáltam Sazh+Hope+Light kombót vagy Vanille+ Sazh+ Light-ot de egyik se vált be a többi meg még ennyire se használ:S -
Nyugi változni fog :) a történet is tisztulni fog -
Hoz_Hun #392 Kb másfél órát játszottam eddig vele, a második Chapternél járok. Nyugtassatok meg hogy később azért jobb lesz a játék.
Eddig a sztori szinte követhetetlen. Megőrülök, hogy nincs egy fix karakter, akivel tovább tolhatnám, mint 5 perc. Meg a karakterek is úgy általában,...háát. A főszereplő csaj még egész jó (bár elég nagy tahó), csak az idióta néger idegesit picit. A sapkás szőke csávó, olyan elmegy, de az ellenálló bandájából mindenki taszító. Akiben még látok fantáziát azaz ostoros pszichopata kiscsaj a bumerángos kölyökkel. Mondjuk az infantilis, antiszociális viselkedése elképeszt, de belefér. Míg be nem mutatkoztak egymásnak azt hittem a kölyök az öccse.
A másik dolog, ami zavar ezaz egyhangú tök egyenes terep. Az egyetlen változatosság azok a kb 15 másodperces csaták, ami mostanra már elég unalmas. Néha arra se jövök rá hány ellenfélel is küzdöttem, mert vége. Meg régen mintha a másik csapattagok harcába is beleszólhattam volna. Legalábbis úgy rémlik. -
mzoleeeex #391 az ok csak jó lenne látni merre van az összes így könnyebb lenne megcsinálni mind -