Final Fantasy XIII: Lightning Returns

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seth
Kint a profil beállításoknál lehet megváltoztatni az ikonodat, nagy dolog mondhatom.Adtak volna vmi más extrákat inkább.

Gilgamesh shopja a 46-os küldi végeztével nyílik meg (én nem találkoztam vele)

PSN ID.: Beegabor

Még annyit, hogy maga a történet nem annyira hosszú, olyan 35-40 óra. Ami nem is gáz, de nem is olyan jó egy Jrpg-hez képest.

Ja és Gilgamesh boltját hogy lehet megnyitni?

Nekem 50 óra volt. A végsõ három boss közül csak a második jelentett kihívást, ott párszor elvéreztem. De a többi nem volt gáz, a utolsónál meg is szereztem Lightning artwork?-jét. Apropó, hogyan lehet ezeket megnézni, mert rákattintok installálja és ennyi. Hunt-ok közül nekem kb. 20, ha megvan és ezek közül csak 10-nek van meg a 5-ös csillag. Azt kell mondjam, hogy így a végén kellemes csalódás volt a játék, közel sem annyira szar mint ahogyan a japánok elmondták, persze teljesen megtudom õket érteni. Nálam a X. részt simán lekörözi, a XII. résznek a történetét megeszi reggelire. AZ elsõ három résztõl röhögve százszor jobb, de a 4. résztõl is talán, majd még ülepedik és eldöntöm. 😄 Az 5. résszel van talán egy színvonalban, vagy talán jobb is. Annak is nagyon jó története van, ott is sokat lehet taktikázni, és valamelyest a job and ability rendszer is hasonlít erre, de ott sincs olyan sok titok. A 6-9 részt természetesen meg sem közelíti. 😊

Seth
Na befejeztem. 53 óra.Vége kemény volt, 2,5 boss egymás után (a fél csak amolyan levezetés volt,aki ott meghal az nagyon profi játékos XD )
Hunt-ok fele megvan,még egy 15 óra simán belemenne csak a többit megcsinálni, plusz ha mindenkinek mindent ki akarunk fejleszteni, úgy plusz 30 óra minimum XD Utána már nem nagyon van több motiváció
Személy szerint élveztem minden percét, adok rá egy 8 pontot

Szerintem három karakterre összpontosíts, akiket úgy nagyjából fogsz használni majd a játék második felében. Bár én mondjuk Shaznak ilyen felhúztam a fegyverét olyan 15 körülire, de eszem ágában sincs már használni õt. Accessoryt meg érdemes olyanokat fejleszteni ami a str és a mag értékeket növeli. Pl. nálam Lightning és Fang a támadó ember nekik str+180 van, míg Hope a varázsló karakter neki magic+180.

Egy tanácsot szeretnék kérni. Most Tartok a 6. fejezetbe és nem tudom hogy érdemes a fegyvert és accessoryt fejleszteni. 1 characternek húzzam nagyon magas vagy mindenkiét párhuzamosan. Eddig Lighting Gladius-sa L11-es

Na sikerült, most ki is húztam a Grand Pulse-ra. Egy darabig elleszek, fejlõdök egy kicsit, végig viszem a játékot, majd mehet minden 100%-ra. 😄

Seth
Végére még iktass be egy summon-t mielõtt lejár a stagger csík

A motherloadban igen az upgrades anyagok vannak. Nekem minden ott lévõ anyagból van minimum 1 db,a Cobaltite-t pl most használtam el Hope fegyverére.A Gladius-nak meg Uraninite kellett már eszembe jutott.

Hát nem tudom. 😄 Ugye 3,8 millió az élete. Leverem addig amíg újra nem tölti magát, addig nincs is gond, megy simán. De miután újra tölti az életét nagyon kemény. Ugyanazt csinálom, hogy mágiával feldobom a staggert és elkezdem püfölni, de hogy kinyírjam 1 stagger alatt. Meglehet csinálni? 😄 Na visszamegyek, mert már elkezdtem fejlõdeni, de az itteni szörnyekkel nem nagyon lehet.

Egy kérdés: van a shop-ban ez a motherload, ahol van kb. 8-10 cucc amit semmire nem tudok használni. Van egy olyan sejtésem, hogy ezek kellenének a upgrade-hez a fegyver váltáshoz, de senkinél nem lehet beváltani.Pedig meg van az adott szint hozzá.

Seth
Melyik boss-t? Az újratöltõdõst? Nemrég szedtem darabokra, pedig nem voltam olyan fejlett mint te. A lényeg, hogy 1x tutira feltölti magát újra. 2. alkalommal stagger-be ki kell mindenképp nyírni. Felviszed mágiákkal kb 6-700%-ra,majd commandósokkal kivégzed. 2. alkalomra sikerült.Utána(pár tucat ellenfél leverése után) majd lesz teleport amivel vissza tudsz menni Pulse-ra,elõtte sajna erre már nincs lehetõség.

Hol lehet vissza menni a 12-es chapterben a Grand Pulse-ra? Az istennek sem tudom kinyírni ezt a boss-t.

Gondolom a Grand Pulse-on vannak. Én elõsör végigviszem a játékot, aztán mehet a fejlesztés és a gyûjtögetés. Ha jól tudom az utolsó kristályt is úgy adja be, ha csak végigviszed a játékot. Meg Gilgamesh boltját is, bár ebben nem vagyok biztos, lehet a misson beadja. Tonbery meg biztos olyan kis köcsög mint a többi részben. 😄

Seth
ÁÁ, végre találkoztam egy Cactuar-ral. Jópofák ahogy röhigcsélnek. Jó sokat kell ütni, könnyû, 5000 cp-t érnek, de elég nagy az esélye most is, hogy a vége elõtt elspuriznak. Tonbery kiváncsi vagyok mikor lesz

Seth
Igen ott kell. Én csak Lightningra fókuszálok,a többiek fztam,akkor már volt egy olyan cucc a tárgylistámban amivel másik fegyver lesz belõle. Lehet vmelyik boss-tól,már nem tudom

Én is Lightning-Hope-Fang triót, szerintem a legjobban velük lehet taktikázni. Néha Hope-ot lecserélem Vanille-re, mert neki jóval több Hp-ja van.
Fegyverek nekem mind az alap van kimaxolva, ugyanis nem találtam egy olyan cuccot sem amivel tovább lehetne fejleszteni. Vagy egyáltalán nem jó helyen próbálkozom? Az upgrade-nél kell nem?
Lightning: 1249/905 HP: 5860
Hope: 670/1236 HP: 4090
Fang: 1403/751 HP: 5680

Seth
Na ott még nem tartok. Fejlesztgetek még.
Te hogy állsz stat ügyileg?Kiket használsz leginkább?
Én Lightning-Hope-Fang triót erõltetem és eléggé bevált a csapat.
Lightning: 1322 str(kimaxolt Helter Skelter, 2 millám még egyelõre nincs az ultimate weapon alapanyagra, ami azt illeti 100k-m sincs😊 ), 1021 mag , 4850 hp
Hope: 553 str, 1004 mag, 3735 hp
Fang: 1030 str, 646 mag, 5020 hp

Én is 42 óra körül tartok, pont a 12. fejezet legvégén. Ezt a mocsok Rosch gépét nem tudom kinyírni. Másfél milliót simán leütök neki, de amikor teljesen feltölti az életét utána nagyon bekeményít, és rohadt hamar kinyír. Tápolni meg nem igazán lehet, mert nehezek az ottan ellenségek, és ez még hagyján is, de lószar CP pontot adnak.

Seth
Dehogynem nyílnak meg új lehetõségek. Viszont a sztori szerint kapod meg az új szinteket.
100-150 kristálypont XD jaj anyám de régen volt. 18000 kell most már mindenhez XD

Van valami értelme a role level növelésének?
Úgy értem, hogy a kristály hálózatban vannak olyan kristályok, aminek az a neve, hogy role level.
Ha kifejlesztem, akkor mondjuk a medic szintem nõ eggyel. De azon kívül, hogy elköltök rá 100-150 kristály pontot és kiírja, hogy nõtt a szintem nem történik semmi.
Nem kapok új rolet, nem nõ az erõm vagy a magicem, nem lesz több hp-m, nem nyílnak meg új fejlesztési lehetõségek. Semmi.
Vagy legálbbis semmi, amit észrevettem volna. Tudja valaki?

Seth
55 cm,persze 16:9-ben

Victor1103
Nem értek hozzá hogy a col hány centivel egyenlõ de 82 centis samsungon a Cg-nél nagyon tapasztalom, átvezetõk nekem se olyan vészesek.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Seth
A nem CG átvezetõknek aligha kellene kockásodnia. Mondjuk az én hatalmas 22 colos lcd-men szerencsére minden átvezetõ kristálytiszta 😊

Seth
Most vagyok az utolsó elõtti, 12. fejezetnél. 42 óra. Végét olyan 46-47 körülire becsülöm. Persze ha csak mennék most amerre menni kell. Viszont csinálgatom a huntokat, Gran Pulse elég nagy és azért van felfedezni való és helyszín bõven, még egy 15 órát minimum elleszek.

Victor1103
Hát állítólag 60-70 óra. Elsõ DVD 10 órás volt 2. 20 remélem a 3. lesz vagy 30. Amúgy csak nekem túnik fel nagyon vagy másnak is hogy az xbox verzióban a videók néha már nagyon látványosan kockázódnak.Átvezetõk és CG egyaránt. A hdtv-n nincs beállítva valami jól?:/

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Victor1103
Nos én most pörgettem ki a 2. DVD-t és így már mondtahom hogy azoknak a táborába tartozom akiknek tetszik a játék. Tényleg sok téren leegyszerûsített de más téren nagyon penge telitalálat. A történetre is sokan mondják hogy hülyeség de szerintem egyáltalán nem így van. Nekem minden szereplõ nagyon bejön egytõl egyig szimpatikus karakterek és tényleg érdekel a sorsuk. Igazából az volt számomra a XII legnagyobb hibája hogy Basch-on kívül senki nem volt szimpi és így igazán nem is érdekelt a sorsuk. Számomra sokkal jobb mint a XII és a végén derül ki hogy jobb-e a számomra etalon X-nél(megjegyzem VII-el nem játszottam szal azért nem az az etalon😊)

DarkSector
hy mennyi hozzávetõlegessen a játékidõ?

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Seth
Majd eljön az ideje 😊

köszönöm a segítséget, így már értem a történet elejét ponotsan ki kivel van. Jelenleg sikerült eljutnom a CP részhez crystariumba. Most 1 olyan kérdésem lenne hogy lehet a kristályok szintjét növelni, és mikortól és hogyan lehet fegyvereket upgradelni?

Itt Flash uranium van írva. Azt hiszem végig viszem elõször a játékot, majd aztán szórakozok itt a dolgokkal.

Seth
Szerintem nem a flash uranium volt,hanem vmi M-mel kezdõdõ, Mirelit vagy vmi hasonló XD

Pulsa-ra visszadom igen ha a stáblista után elmented és azt betöltöd.A boss elõtt mentéshez kerülsz,ahonnan vissza lehet menni csinálgatni a hunt-okat,achievmenteket.

Flash uranium ore kellene, de nincs. Az meg hogy melyik szörny dobja fogalmam sincs.
Egyébként, ha most vinném tovább a sztorit késõbb vissza lehet jönni a Pulse-ra? Mert úgy hallottam, hogy ha végig viszem a játékot, akkor visszadob a Pulse-re.

Seth
Igen,kell egy egyedi anyag. Már nem emlékszem mi is a neve,ami nekem kellett, de volt éppen belõle atárgylistában.De 5k-ért késõbb tudtam volna vmelyik késõbb megnyíló shop-ban. Ezek azok az anyagok,amik szürkével vannak a komponens listában,amikor fejleszted a cuccokat.

Seth, egy valamit nem értek. Írtad, hogy a Gladiust fejlesztetted és egy másik fegyver lett belõle. Kifejlesztettem és lett egy csillag mellette. Lehet valamivel tovább fejleszteni, vagy hogy van ez?

Seth
Majd a cp pontokat a crystarium-ban. De akkor ezek szerint te még nem tartassz ott.
A score azt határozza meg hány csillagot kapsz az elérhetõ 5-bõl.Minél több csillagod van,annál nagyobb az esélye hogy kapsz jobb loot-okat a harc végén

Cocoon az a mesterséges kisbolygó(inkább egy hold),ahol kezdünk és még vagy 25 óráig ennek felszínét járjuk.A Pulse pedig az alatta elterülõ hatalmas bolygó.
fal'Cie azok az entitások amiket istenként tisztelnek Cocoon lakói és vezetõi.Tõlük származik mindenük ami van(élelem,energia, etc, sokféle van)Cocoon-nak megvannak a saját fal'Cie-ik, viszont a Pulse-rõl néha-néha betámad egy onnan származó, ami úgymond megpecsételi az embereket egy helyes kis tetkóval. Ilyenkor lesznek õk a l'Cie-k. Ha vki megkapja a jelet,akkor leszámûzik Pulse-ra(ami maga pokol egyesek szerint)Emellett a l'Cie-k kapnak egy egyedi teljesítendõ küldetést(Focus-t,ahogy a játék nevezi) a fal'Cie-tõl,ami bármi lehet, nem kapnak konkrét utasításokat. Ha ezt elbukják -ami nagyon könnyû,lévén fingjuk sincs, hogy mit is kéne tenniük - akkor Cie'th lesz belõlük, azaz legyõzésre váró szörnyikék. Ha sikerül teljesíteniük,akkor crystalizálódnak,kristállyá változnak.Tovább ezt inkább nem írom,mert már erõs spoiler lenne 😊

még egy kérdés a harc végén kapott pontot (score-t) lehet használni valamire?

Egy fél órát tudtam nyomni.
A játék iszonyatosan hangulatos, a csaták pörgõsek.

Amikor megláttam a néger srác, asszam Sazh, hajából kiugrani a kis Chocobot és repkedni a feje körül, azonnal beleszerettem a játékba 😄😄😄

Majd meglátjuk mi sül ki belõle.
ps: a graf nagyon szép és hangulatos is! Ha Ps-en ennél is szebb, akkor le a kalappal!

Nekem olyan kérésem lenne hogy valaki írja le pontosan melyik Cie kit takar mert kicsitt összezavarodtam (Fal'cie, I'cie, L'cie).
Azt már tudom hogy pulse a világ neve , Cocoon pedig a város.
Ha valamit rosszul tudok légyszi javítsatok ki. De ha valakinek van normális linkje az alap sztoriról jöhet az is (akár angol is lehet) .

Valakinek nincs meg ez a két könyv nekem megvan de japán így nem értek semmit:S

Battle Ultimania
Scenario Ultimania
Na, megvettem, persze a gyûtõit.
Nagyon szép kiadvány, este ki is tudom majd próbálni a játékot 😊

Kit érdekel hogy melyik butítottabb vagy nem ! a játék a maga nevében zsír XD majd megmondom uncsimnak hogy õ is szerezze be és akkor majd megnézem mennyi a különbség ... igazad van hogy ez minden csak nem jrpg XD egy kicsit nagyon hiányolom azt hogy nem tudok senkivel se beszélni :S régi részekbe bárkihez odamentem mindenkivel lehetett beszélni itt meg semmi 😞 a harcrendszer szerintem korrekt legalábbis most értem el arra a részre hogy most már több mindent tudok csinálni mert ugye az elsõ két órában szinte semmit nem lehetett csinálni XD de így már jobb hogy jönnek befele a dolgok .

PS3 ID:ggeerryy87

Az a gáz, hogy itt a Grand Pulse-on a szörnyek olyanokat ejtenek el, amik csak pár Gill-ért váltható be. A nagyon erõs szörnyek meg nagyon hamar megölnek.

Seth
Én még semmibõl nem csináltam pénzt,mégis van most is 60ezrem.Legalábbis a komponensekbõl nem, de a katonáktól sokszor kapsz majd különbözõ értékû zsetonokat,amit eladhatsz jó pénzért.Nem is szoktam semmit venni, néha potiont meg phoenix down-t.
A kis xp-t adó cuccoknál nagyobb az esély, hogy teszemazt 10 db után szorzót kapsz. Azt felviszed 3-ig,az a max. Majd vmi nagyobb xp-s cuccal -ami ugye a szorzó miatt akár a háromszorosa lesz-fejleszted a fegyvert

Én is a Gladiust fejlesztettem. Pénzt nem tudod hogyan lehet könnyen szerezni? Hogy fejlesszem tovább a fegyvereket. Mert amiket a szörnyek dobnak el lot-okat azok nagy része semmi xp pontot nem ad a fegyverhez, és ilyen pár Gill-ért lehet csak eladni.

Seth
Én a Gladiust fejlesztettem, illetve most már Helter Skelter a neve,28-as szintû. Gondoltam másikra is,amikben pl van olyan hogy atb csík gyorsabban telik, viszont az soha nem lesz olyan erõs, majdnem csak fele str-je lesz, mint amelyikben nincs különösebb extra ability
Legerõsebb fegyvere mindenkinek van, Bizonyos szintre kell felvinni egy fegyverét(teszemazt a Helter Skeltert 61-ig,majd utána lesz Ultimate Weapon,majd azt még 100-as szintig lehet maxolni).

Kandurex
Basszus, sikerült nekem is megnéznem, hát volt hova lefejlõdni. Odin rózsafelhõben meg ilyenek?! Shiva motoron és a többiek...a röhögés kerülgetett, a hack and slash játékmenet szint...zokogva gondolok vissza a VII. részre.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Hát ha most csak az idén megjelent és általam játszott játékokhoz hasonlítanám: AVP3, Dante's Inferno, Darksiders, Mx vs Atv Reflex mindenképpen az FF13-mat választanám. Már csak a játék idõtartalma miatt is. Aztán ott van a zene, a történet, annak menete, a karakterek, a csoda szép grafika és Cgi. Akkor azt mondom simán megéri megvenni. De ott van a szörnyû játék menet, a megyek 1 percet jelenet, harcok, megint megyek 1 percet, jelenet és a végén mindig egy nagy helyszínre érünk, ahol elõre tudni lehet hogy boss jön. A fejlõdési rendszert meg a harc rendszert annyira nem szidom, mert ugye sok résznek teljesen más. De itt, hogy csak egy karaktert tudsz irányítani, és a többi úgymond manipulálni a optima change-el és a libra varázslat elsütésével háát.

De így a Grand Pulse-ra érve rájöttem hogy ez is ilyen ge.ci tud lenni, mint a többi FF rész. 😄 Hogy elérsz a végéhez, és minden szir szar összefügg, kéne fejleszteni a kristály rendszert, de sokat kéne hozzá harcolni, ahhoz meg elég gyenge vagyok, de a fegyvereket is tuningolni kéne, ahhoz meg pénz és lot-ok lennének szükségesek és stb.

Én azt mondom mindenképpen. Nem egy Jrpg, egy mûfaj, amely mûfajból pont elég ez az egy játék.

És mi az ítélet (már akik játszanak vele), érdemes megvenni, vagy sem?

Seth és a többiek akik eljutottak a grand pulse-ig. Milyen fegyvert és felszerelést érdemes tuningolni? Lightning-nak és a többieknek is, igen csak a játék elejérõl van meg a fegyverük, de rendesen fel van tuningolva. Ám találtam 1-2 fegyvert a Grand Pulse-on, amit lehet érdemesebb lenne fejleszteni, de ha jól tudom a játékban nincs ultimate fegyver, vagy legerõsebb fegyver.A felszereléseknél meg nagy részt a strength-re és a magic fejlesztésére megyek. Csak azért kérdem, mert elég gyenge vagyok a nagy szörnyekhez képest. 😄 A kristály fejlesztése meg nem fél órás dolog.

Köszönöm, legalább ebben megnyugtattál 😊

Egyébként pont most olvasgatom, hogy elvileg menyivel butítottabb, szarabb a xbox verzió. Nem tudom, én lehet azért nem veszem észre, mert annyira nem vagyok hozzá szokva a nagy felbontású filmekhez sem, vagy pedig azért mert "csak" 82-es tv-ém van azon pedig kiváló. Mert sem a cgi videókban sem maga a játékban pixelesedést és egyéb hibákat nem találtam. Sõt, eddig a legszebb Cgi amit játékban láttam.