789
Final Fantasy XIII, XIII-2, Lightning Returns
Várható megjelenés: 2013-
Igen, még az utolsó mentőpontnál, a uccsó boss előtt is vissza tudsz menni. -
Hoz_Hun #468 Még annyit, hogy ha megvan Vanille eodonja, vissza tudok menni missiokat csinálni, anélkül, hogy végigvinném a játékot? (Csak mert én a vége előtt akarok farmolni, meg missziózni. Ha végigvittem, lehet már nem lesz hozzá kedvem.) -
Hoz_Hun #467 Ja még egy kérdés: marha sok lovét ráköltöttem egy ilyen Collectors Catalog nevű cuccra. Elméletileg növeli a harc után felvehető cuccok számát. Ki is fejlesztettem csillagos minőségre, de igazándiból nem érzem, hogy több cuccot kapnék. :/ -
Hoz_Hun #466 Köszi. Azért majd megpróbálom még a vége előtt megszerezni azt a Grown Egg-et. Csak előbb be akarom gyűjteni Vanille eodonját, mert azt még nem kaptam meg.
Hát igen, a Behemot King-el nem is volt bajom, amíg kétlábra nem állt. -
zole72 #465 értem köszönöm a gyors választ. -
A 14-es küldit kell megcsinálni, utána lehet csak chocogolni :)
Ez északon van a kis tónál(pocsolya) ha jól emlékszem -
zole72 #463 bejutottam a chocobo-s helyre amit ilyen piros fal volt ott mit kell majd csinálni látom a térképen a chocobo tollat de nem tom mit kell ott csinálni valaki? -
Behemot King ráadásul ha leverted az energiája egy részét,akkor feláll 2 lábra és a hp-je is visszatöltődik :)
Growth Egg duplázza a kapott CP-t
Igen, az utolsó boss előtti mentőpontra rak vissza ha stáblista után elmented és azt visszatöltöd.Teleport segítségével vissza lehet menni a missziókat csinálni,fejlesztgetni -
Hoz_Hun #461 Sok hasznos információval gazdagodtam most, mert pont ezek az én problémáim is, mint amiket lentebb írtatok.
Most kerültem át én is a szabadon járkálható (küldetéses) területre és -- bár sokat farmoltam előtte a kristályt - rájöttem nagyon gyér vagyok. Első akinek nekiestem nagymellényel az a Behemot King volt... úgy elkente a szám, hogy csak néztem. Aztán rájöttem, hogy ezen a területen ő a King a többi mobbal nem volt problémám. Vagy másfél órám ráment a próbálkozásra a kingel de ilyen szinten (lvl.3. mindegyik emberem) a legjobb eredményem az volt, levertem olyan 12.000HP-ra (igen csak pár csapás lett volna hátra). Eléggé elkedvtelenedtem. Ez a Growth egg cucc nekem is kell (ez mit is csinál tulajdon képpen?).
Ja és ezek szerint a játék folytatható ha végigvittük? -
zole72 #460 Ez a fegyveer fejlesztéses dolog engem is érdekel mivel chapter 11-ben vagyok és lighting-nak a fegyvere 22-es alig fejlődik a többinek meg vagy max 10-es szintű nem nagyon vágom hogyan kell jó gyorsan kifejleszteni mert amiket dobálnak az ellenfelek szinte alig tölt valamit :S
Mert ha így haladok a 100-as szintet soha nem érem el még az 50-es is nehéz így. -
Caine #459 Azon kívül semmi.
A következőt kell tudni a fejlszetésről:
Ha állati izéket raksz bele: kicsi xp, de növeli a szorzót
Ha technikai izéket: sok xp, de csökkenti a szorzót
Ha raksz bele 40 wicked fanget (bótba kapható, nem is dárga), akkor azonnal 3x szorzód lesz.
Ha most használsz technikai izét, akkor ki tudod használni a szorzót, de azonnal csökken is.
Tehát itt az ideális startégia, hogy ha megvan a szorzó, akkor az első techinai izé felhazsnálásánál minél több xp-t szerezni, mielőtt csökken, vagy elmúlik a szorzó.
Tehát miután feltorbóztad wicked fanggel, a lehető legtöbb xp-kell szerezni a következő lépésben.
Ha alacsonyabb szintű a tárgy, akkor turbojetet javaslok (bolt), ha már magasabb szintű, akkor particle acceletarot (szintén bolt) -
mzoleeeex #458 Hülye kérdés de van valami tárgy vagy bármi amivel a fegyverekbe rakható XP mennyiséget lehet növelni? (szorzón kívül) -
Caine #457 Pedig mindent jól csinálsz.
Én olyan 8 deatht tudtam rálőni, mielőtt kinyírt.
Így olyan 6-8 próbálkozásból sikerült kinyírtni.
Egyébként elég érdekesen számolja a játék a véletleneket.
Most éppen adamantoiseket farmalok és két adamantoise között letolok 5-6 adamanchildot, hogy feltöltődjön a TP.
Volt olyan, hogy 10-12 csatából nulla! gold dustot dobtak.
Aztán mikor újra betültöttem a játékot másnap, akkor az első 5 csatából 4 gold dustot dobott ... -
Egyszerűen nem értem miért nem megy nekem:(
Vanille-el állandóan deathet próbálok alkalmazni de nem használ... Már a Belladonna Wandből is Marlbolo Wandot csináltam hogy imrpoved debuffing II-es legyen és a magin szintje is 1400. Csata előtt még használom a fertisol-t meg aegisol-t is és még Imperilt is küldök a köcsögre előtte de egyszerűen nem akar megdögleni a Death-től. Kezdek ideges lenni mert sok pénzt elcsesztem a fegyverfejlesztésre meg nekem kell az a growth egg. -
Caine #455 Igen, Vanille SAB, Fang SEN, és Lightning RAV. -
És kik voltak még a csapatodban Vanillen kívül? Gondolom Fang mert ő jó Sentinelnek meg még ki? -
Caine #453 Most elég érdekes helyzetben vagyok.
Amikor visszatértem Édenből (postgame), akkor elég simán le tudtam nyomni egy teknőst (Adamantoise) death nélkül. (Summon, mire véget ér a summon pont megvolt a stagger, egy karakter SAB, 1 SYN, 1 RAV, buff és debuf, majd szétaprít Commandoval). Pont akkorra volt meg a stagger, mikorra visszatért a csapat maradék része.
Most vistont már táposabb vagyok, hamarabb megvan a stagger (Bahamnut beveri), mint a summon vége, mire visszatér a csapat, már félig le is ment.
Mivel a summon (sokkal) rosszabbul üt, mit a csapat, ezért az össz sebzés kisebb és a stagger végére nem tudjuk leütni.
Mire megvan az új stagger és elkezdenénk ütni, feláll a kecseg és elleátja a bajunkat.
Agyrém. Éden után könnyedén lezúztam vagy 10 Adamantoiset, de most hogy táposabb lettem nem megy ... :D
Majd még tápolok, vagy keresek másik stratégiát. -
Caine #452 Kerüld el.
Van egy rész, balra attól, ahol bejöttél először a pusztára, van ott 4 "pingvin" egy ösvény előtt (most egy piros erőtér van a végén, ez visz majd a chocobokhoz) akik egy tárológömböt imádnak. Elég könnyű hátbakapni őket és könnyen meg van (12-15 mp) 3.000 cp.
Ha elég erős vagy, van a puszta másik végén egy ösvény, ahol egy behemótking meg egy böszme csatáznak.
Tuti hátbatámadás, ha már elég erős vagy őket is le lehet verni 12-15 mp alatt és 6.600 CP-t adnak. Nekem 7 mp a rekordom :)
Itt elég hamar fel lehet tápolni magad az aktuális maximumra.
Ez után lehet menni a taknősöknek, ha kell CP (40k), vagy trapezohedron (a végső fegyverekhez), vagy lé (platinum ignot, 150k-árt lehet eladni).
Jó tápolást! :) -
Caine #451 Én a 11. fejezetben győztem le, kicsit cinkes, de kivitelezhető.
Csata előtt fellövöd az összes buffoló sprét, mert jól jön egy kis segítség.
A csta elején SAB/SEN/MED csapattal mentem, ha nagy volt a gáz váltottam MED/SEN/MED-re.
A taktika az volt, hogy Vanille-lal addig lőtem a neoochu fejét Death-el, amíg meg nem feküdt.
Ez után már csak a megvak maradtak, amik sokkal veszélesebbek, mint a neo ochu.
Átálltam RAV/SEN/MED kombóra és ütöttem őket, amíg le nem ment a buff a sprékből. (1 megmuredelt)
Ez után summon. (még 1 megmurelt és a többi jól sebződött)
Miután lement a summon és a buff kicsit nehezebb dolgod lesz, de elvileg már csak három mag van hátra.
Újból RAV/SEN/MED, ha gáz van MED/SEN/MED.
Szépen lassan elfogytak a kecsegek.
KB. 8-9 perc volt. Meg 5-6 próbálkozás, mert akkor jött össze a Death. -
Hi! Láttam 5 kommenttel lejebb hogy Caine még a játék befejezte előtt legyőzted azt a hülye hal lényt aki a Grwoth Egg-et adja. Az a cucc nekem is nagyon kéne de egyszerűen 1-szer csap rám és már game over. Mi a taktikája? Tápolni már nagyon nincs kedvem mert még az uccsó pályán is olyanm keveset adnak a szörnyek de ha lenne growth eggem akok adnék neki egy fél órát. Pedig nem mondanám hogy olyan gyengék mert mindenkinek 4000-5000 HP-ja van és a 3 ember akit használok az Lighting 1000+ STR, Hope 1000+MAG és Vanille 1000+MAG)
Mi a takikája Minden ötletet szívesen várok! -
red13 #449 Sokat fejleszteni, nagyon sokat. Behemot King elég durva ellenség. -
TGArtist #448 Üdv!
Most jutottam ki nyitott terepre, és van egy behemot king nevű mob, és ilyen kutyák követik. Az istennek se sikerül leütni, valaki tudna tanácsot adni?
Köszönöm előre is! -
Legutolsó boss-t 5 csillaggal kell leverni,ezután kapod meg a Superstar trophy-t -
fanatifo #446 Mi az a Superstar? -
Caine #445 Finito.
A vége negyon klassz volt, az uccsó csaták elsőre nehéznek tűntek, de a megfelelő taktikával már majdnem könnyűek, annyira, hogy be is söpörtem a superstart :D
Viszont az utolsó "dungeont" utltam mint a szart :/
Most hajrá post-game, úgy fejeztem be a játékot (hála a growth eggnek), hogy mindenkinek 999.999 CP-je volt. Volt mit osztani :D -
red13 #444 Ajánlom ezt az oldalt. A fegyvereknél meg tudod nézni, hogy melyiknek milyen lesz a végső értéke. Chocobo kincskereséssel és pár mission is ad. -
mzoleeeex #443 Köszi esetleg valami a tanács a többieknél? Más Shroudokat lehet valahol szerezni a bolton kívül? -
red13 #442 Lightning: Ogrenix
Hope: Hawkeye
Fang: Taming Pole
Szerintem. -
mzoleeeex #441 Szerintetek egyes karaktereknek melyik fegyverét lenne érdemes felhúzni a 3. szintre?
-
Hoz_Hun #440 A játék tetszik. 26-30 órát nyomtam és ott tartok hogy a négert, Vanillt elkapták és viszik kivégezni. A karaktereket MÉG MINDIG nem én választhatom ki. Már kezd frusztrálni.
Nem tudom zavarhatlak-e benneteket ilyen kérdésekkel, de valaki dióhéjban összefoglalná mi is történik itt valójában. Marhára nem értem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kik utálnak kit és miért, mi ez a kristállyá változik meg vissza? Az vágom, hogy Vanille meg Fang 500 éve bekristályosodott, most meg ki és nem emlékeznek semmire. Fang lerombolt valamit (??? neveken sem igazodok ki), hogy megmentse Vanillt, hogy szörnyé váljon vagy mi (de minek, ha egyszer már volt kristályba, tehát sikerült a fókusza... vagy nem?). Vanillnek most mi köze van ahhoz, hogy mi történt a néger kiskölökkel? Vagy ez kiderül? Most csak annyit láttam a csávó odarohant hozzájuk és megjelent a kezén a jel... Vanille semmit sem csinált.
Hope-Snow utálkozás... totálisan röhej. Vagy én értem félre... ezt is. Először is Hope anyja elfogadta a fegyver, harcolni akart, és közben meghalt. Miért is lenne Snow hibája? Nem kényszeríttette semmire. Épphogy megmentette őket, vagy nem?
Meg ezek az összefonódások: ez annak a fia, az meg annak a testvére, aki emez menyasszona. A következő miatt ez történt az történt.... ááááááá. -
Ez a gran pulse kicsit izmosabb hely :D -
Hoz_Hun #438 26-30 órát játszottam a játékkal és Hope-ot jobban utálom mint valaha. Ez persze az én véleményem, elfogadom, hogy másnak ez a... figura bejön, én viszont nem nagyon emlékszem, hogy egy karakter (saját irányítható karakterek közül) ennyire utáltam volna. Ezen nem változtat az sem hogy mennyire használható vagy sem (szerinte még az sem). Nyilván ha nagyon nem megy majd valahol egy csata vagy a jelenléte elkerülhetetlen, akkor beteszem arra az időre a csapatba, de amúgy nem fogom megtűrni. -
Az volt a bajom, hogy előtte nem állítottam paradigm-t mivel nem dobja fel legelőszőr. És nehéznek tűnt, miután írtam ide, SEN/MED/MED; SEN/RAV/RAV komboval szétszedtem. -
Caine #436 Sikerült a 11. fejezetben levernem a neo ochut!
És áradásul be is söpörtem a growth egget :D:D:D
Kb. egy óra volt, amir szarakodtam vele, a győztes csata 8-9 perc, öt csillag lett :) -
Caine #435 Kezdés: med/med/sen
Ha megvan a mega sebzés: rav/med/sen
Ha nagy szar van/újra jön a mega sebzés: med/med/sen -
fekudt, tulreagaltam :) -
Fang eidolonjat, hogy a legegyszerubb leverni? -
Caine #432 Megvan az első Adamantoise.
Komly volt, dobott is egyből egy platinum ignotot, szerény 150k-ért el is lehet adni :D -
red13 #431 Gondolom ezt úgy, hogy gyakorlatilag semmi párbeszéd vagy bármiféle jelenet nem volt. Kézhez kaptam az irányítást és mehettem is. Na meg írtam, hogy 10 percet játszottam vele, sokra nem következtethetek. -
Harcolj a városon kívül 1-2x, majd a kapott hex-formációval csinálj utat a hídig.
A jáékot meg hogy rühellheted amiatt, hogy nulla a sztori,ha még a prológuson sem jutottál túl ? LOL