Final Fantasy XIII, XIII-2, Lightning Returns
Várható megjelenés: 2013-
Fratello #344 "Gondolom akkor játszottál a legtöbb FF játékkal és úgy mondod ezt."
Héttől felfelé igen, mínusz a X-2 úgyhogy az FF XIII nem úszta meg a folyamatos összehasonlítgatást...
"Nekem a legtöbb karakter már az elején érdekes és/vagy szimpatikus volt."
Elismerem hamar feladtam úgyhogy simán elhiszem hogy onnantól esetleg csak jobb lesz a sztori és szerethetőbbek a karakterek, de amit addig produkáltak az az "érdektelen" és az "idegesítő" pontok között rohangált fel-alá, attól függően éppen melyik karakter nyilvánult meg... Sajnos nagyon úgy tűnt nekem hogy szegény japánok most NAGYON drámai karaktereket akartak összehozni, de csúnyán túllőttek a célon... (Nem ez volt az első JRPG ahol így jártak).
Ellenpélda: FF VIII - lentebb már leírtam miért
"A fejlődés nem linárisabb szerintem mint egy átlagos RPG-ben."
A fő problémám hogy úgy éreztem konkrétan átvágott a Square:
Elsőre rohadt bonyolultnak és szerteágazó ágas-bogas mókának tűnt a Crystalium-térkép (ha jól írtam). Ámde ha az ember belemélyed akkor bizony koppan egyet a csigalépcső-effektus miatt: csak előre mehetsz, nincs választásod hogy "akkor most szerintem még HP kéne szegény karakternek úgyhogy arrafelé indulok, de majd azért közben letérek pár érdekesebb skillt is begyűjteni..." Nem, itt ilyen nincs, mész előre és zabálod csokorban a kristályokat mint valami elbaxott japán Pac-man...
Ellenpélda: FF X (kicsit FF XII) fejlesztése ahol azért lehetett kedved szerint barangolni azon a fejlesztési táblán. Ok, nem teljesen jó a párhuzam mert ott az összes "kaszt" egy táblán volt, de ez rögtön adja a következő kérdést: egyáltalán miért szeparálták el kasztonként a crystariun-táblát...
"Persze, ha olyan fordulatra számítottál, mint a Hatodik érdzékben,"
Természetesen nem, beértem volna bármilyen aprócska fordulattal akár... :)
(Itt is fenntartom hogy tévedhetek hiszen nem játszottam végig csak utánaolvastam neten mi a vége a sztorinak)
Ellenpélda: hát, az FF XII kivételével aminek hasonlóan felfújt és érdektelen sztorija volt bármelyik epizód... (Személyes kedvenceim sztori oldalról az FF VII és FF X)
No, kb. ennyi, várom tovább az FF Versus XIII-at... FF XV tippem szerint úgyis rohadt sokáig nem lesz mivel előtte útjára akarják bocsátani az online FF XIV-et...