Drakensang: The Dark Eye

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ai, pls írja már le vki, hogyan tudom fejleszteni pl a combat talentjeimet?

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

enlightened
Egyet nem értek, van ez a balm of healing nevu varázslat, aminek az effectje gyógyit egy bizonyos dice rollnyi VP-t + modifier-szer 5 öt. A modifier 1-el nõ minden 4. karakteren levelen. Az SP szó mégcsak elvétve se szerepel se a varászlat effectjében se pedig a modifierjében. Kérdés: Mi értelme SP-t költeni erre a spellre, ha egyáltalán nincs hatással rá, se arra hogy mennyit gyógyít, se arra hogy modifiert mikor kapok és mennyit. Esetleg az SP-nek szerepe lehet a Testnél? hogy success vagy failure lesz? Légyszíves egy hozzáértõ válaszoljon. Köszi.

enlightened
Ja és ami nagyon pozitív a manulba a végén van egy két oldalas, szöveggyûjtemény amiben le van írva az összes 2 betûs rövidítés jelentése, mert ezekbõl a két betûs dolgokból nem kevés van a játékban.

enlightened
Király ez a game, most, hogy mindent értek, tényleg minden apróságnak van értelme benne, szeretem az olyan gamet ahol lehet szöszmötölni apróságokkal és mindenbõl ki hozni a maximumot.

enlightened
Na kiolvastam a manualt, most elkezdem elölrõl a gamet, mert sok midnent elszúrtam de most értem azt is hogy mi az a 12/3 str bonus a fegyon meg stb. Végre elkezdhetem élvezni a gamet.

ezeket is írja a játék csak töltés közbe game tip-ként....
enlightened
"A játékban gyakorlatilag bármire jobb klikk és leírja mire való. A Manualban sem elsz ennél több." A manualban egyébként több van. Pl most tudtam meg hogy akiknek shieldje van körönként kétszer is parryzhetnek, játékban ezt sehol se írja. Meg hogy a ranged támadásokat nem lehet parryzni csak dodgeolni.

enlightened
Konkrétan azt nem tom, pedig mrá fellõttem a konzolablakot is, hogy amikor például leszedek egy plantet akkor valojában mi torténik? Mert kiir 3 értéket zárojelben amik kellenek a plant leszedéséhez, most pontan nem tom mi az a 3. De kiirja oket valami alapján és akkor vagy success vagy failed, de akkor mi alapján sorsolta ki azt a 3-at? és mikor lesz success vagy fail. Ha teszek a lockpick talentre konkrétan semmit nem ir jobb klikkre hogy mi fog vele megváltozni. Mert healnél még 4 szintenékt ad modifiert. De ha pakolok a lockpick, akkor mi nõ meg? És hogy sorsolja ki hogy ki tudom e nyitni a ládát, mert azt tom hogyha hairpn van nálam akkor nem von le 10-et és az jó, de így se irja hogy pontosan hogy sorsolja ki a számot és mennyinek kell lennie hogy success legyen.

Miket nem ír le?

A játékban gyakorlatilag bármire jobb klikk és leírja mire való. A Manualban sem elsz ennél több. A tippeket/trükköket meg a töltõképernyõkön is írja, miközben tölt be egy állást vagy éppen egyik területrõl mész a másikra.

Ha meg a játékrendszer mechanizmusára vagy kíváncsi, az itt is be lett linkelve pár oldallal korábban.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

enlightened
megnéztem az english manualt de ott se írja ezeket. Sajna így nem tom élvezni a játékot, hogy nem pontosan mi mit csinál csak nagyjából. Sokak nagyon élvezik ezt a gamet, ezért valszeg biztos jó, de most eléggé kezdek beleunni a gamebe emiatt.

na de én pl ezt az egész SP-t nem értem ezt mibõl számolja vagy ez milyen érték egyáltalán?
SaGa: uaz, amit mondtam... nem a sisakok közt van különbség, hanem a storm ennyire jó, csak 0,5 encumbrance, a barbute uazokkal a statokkal már kétszer ennyi, azért volt a DV mínusz, mert eggyel nõtt az össz encumbrance-je a karakterednek.

SaGa Jr: akkor már nálad is van elméletileg egy AT/PA csökkenés asszem, ha jól láttam hármas enc után, azaz 4-re váltva -2 DV és -AT/PA, egy vagy kétkezes fegyvertõl függõen. Jaja, a skilleknél nálam sem gond. Csatamágusnál viszont nagyon vigyázok, hogy mindig nulla legyen a terheltség, kettes már neki is az armor use, brutális védelme van.

A megidézésnél (fix SP-s) meg tényleg, igazad van, nálam is dobott ma egy olyat, ami nem tudott varázsolni, tényleg attribútumokkal dob neki, és "áteshet" rosszabb/jobb osztályba a megidézett, de azt tartom, hogy csak a fix SP-s summoningoknál van ilyen váltás, a modosoknál talán csak a modtól függ, nekem legalább is nagyon úgy tûnik.

\"oold maan, you seek the spell of mastery\"

A terheltség csökkentésére a páncélhasználat képességet kell tanulni.

Érdekes pedig a DV is. Pl a barbute és a storm(?) sisak között csupán az a különbség, hogy a barbute rontja 1-gyel a DV-t és máris esetlenebb lesz a karakter...

Ráadtam a sárkányból kinyert full armort a nem sokkal elõtte felvett konzervdobozra, de ott hagytam a házban. A fõ karakterem sarlatán, a spéci rapierjával, erõsítõ és tüzes sebzõ spellekkel, plusz méregteleníti csapatot, mag fõzi a létyókat. Mellé ott az amazon, aki íjászkodik és a sárkányölõ szabjával darál, a csatamágus a dzsinnjével és a tûzlabdáival, meg az arab íjász a sárkányölõ hosszúíjjal.

Sok csatát épp csak túlélnek, de ha kicsit is figyelek a taktikára, nyernek...

Full armor igazán embernek nem is lesz. Törpicsek ami igazán jól felpáncélozható, mert nekik legalább vehetõ igazi plate, nem csak light. Embernek sajna a light plate a maximum (nem mintha nem adna elegendõ védelmet).

Eddig nem zavart a leterheltség. Aki így be van öltöztetve az úgysem arra van képezve, hogy zárakat nyisson, csapdákkal bíbelõdjön vagy növényészkedjen. A kovácsolást meg nem zavarta eddig a sok vas.

Parry-t még nem csökkentett a leterheltség (nem vettem észre), csak dodge-ot. Attack érték sem csökkent, pedig a felvett warrior koma jelenleg 5-ös encumberance mellett futkos de nem zavar.

Magas az ereje, jó a constitution értéke, a courage, az agility is fejlesztve már, így a harci alapjai 10-es értéken vannak. Dodge tekintetében nem brillírozik, de nem zavar. 8-10, sõt lábon 11, pontnyi védelemmel nem izgat a dolog ha hátulról gyepálják. Van neki még plusz védelmet növelõ harci képzettsége így védett a srác.

Ahol meg sok az ellenfél ott elteszi a nagy bökõt és elõkapja Ardo kardját meg egy pajzsot és azzal verekszik. Ezzel a párosítással a védelem sem gond és így is hatalmas pofonokat kioszt. Pláne a tripla ütéssel, +3-as erõ gyûrûvel és strength potion + strength növelõ varázslattal.

Jamégjuteszembe, tegnap egy órán keresztül pakolgattam a páncélokat... ti foglalkoztok a terheltséggel? Skilleknél is bezavar, de nálam ott nincs gond, hanem a "nehézgyalogságnál": mindig csak addig pakolok armort, amíg az attack vagy a parry nem csökken... a DV különösebben náluk nem izgat, ott a pajzs... pedig kegyetlen armorok vannak! Használ valaki full armort?

Hát én nem tudom, ez már aggasztó. Elég magasra teszem a mércét, és elég hamar megunok játékokat, fõleg az újabbakat, de ez itt csak egyre jobb lesz, komolyan.

Egy vastagabb munkafüzetet lehetne írni a karakterépítésrõl, egyet a mágiáról, aztán a csatákról megint egyet... ez a maradék SP-s dolog, ez valami álom megint... ehh, nálam kiverte a biztosítékot a játék, 100%. Pedig még csak 12. szintûek a karakterek... és még nyolc szint elérhetõ elméletben, aaz igen.

Most éppen a mágiától vagyok elájulva, egyetlen ütõgép van már csak a csapatban, darabokra szaggatunk mindent, lángcsóvák, mágikus lebernyegek, kék, zöld, barna... robban, ég minden, imádom😄!

Saga Jr: én azt hiszem, nem igazán úgy van a megidézés... általában igaz, hogy az SP maxon belül dob a gép egyet (attribútumoknak megfelelõen, ahogy figyelem), de a megidézés tökfix, az összes SP-t elnyomja rá, nincs dobás, csekkold le a logban. Csak és kizárólag a moddertõl függ, milyen erõs a megidézés... aztán az lehet, hogy a lény statjai változnak, de a tudása (milyen típusú a megidézett, milyen cuccokkal, tud-e varázsolni) az sztem csak modderfüggõ.
Ami persze hálás dolog mert - lényeges lehet - vannak olyan megidézett lények, amelyek _nem_ tudnak sneakelni... ezzel igencsak megnehezítve néhány küldetés végrehajtását.

enlightened: ha elrontod, újrakezded, na bumm. Leírás alapján játszani tizede élvezet lesz, ezt akár alá is írom. Kérdezz, ha van kérdés, próbálunk jópáran válaszolni, ebben tuti vagyok. Vagy figyeld Jocisan linkjeit😊! Szerintem beszélgetni jobb róla... ezek után a linkek után mindig behal a fórum😄!

Végigjátszás frissítve, Speciális Képességek – Közelharc, felrakva magyarul. Térképek: MOORBRIDGE, kripták.
Itt lehet szemlélõdni!

http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu

Amire akarsz, arra teszel pontot. Elrontani itt nem lehet semmit. Ne akarj mindenre képes delikvenst gyártani, mert azzal nehezebb a játék. Arra lesznek a felvehetõ társak, hogy kiegészítsenek és kisegítsenek olyan területeken, ahol gyenge vagy, netán képzetlen.

Az Adventure point és Experience point között a különbség, hogy az utóbbit elköltheted, elõbbi meg mutatja az eddig összesen megszerzett pont mennyiségét. Ha ez elér egy bizonyos szintet, akkor szintet lépsz. Kezdetben 500 pontonként, aztán 1000 pontonként, majd 1500, végül 2000 pontok kellenek majd az újabb szintekhez.

De olvass vissza pár oldalt itt a fórumba és rájössz mi mire való. Páran már leírták az egész mikéntjét és hogyanját itt.

Nem? Nem úgy van, hogy 500,1000,1500,2000 stb? Na majd belogolok és megnézem, sajna a héten nem játszottam a játékkal.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

enlightened
Én nagyon félek hogy el fogom szúrni a akrakterfejlesztést, mivel buildeket nem találok neten, fõleg nem healerhez, fogalmam sincs mire kéne tennem foleg az elején. Ha most elszúrom képes már nem lehet visszacsinálni és kezdhetem elõlröl az egészet.

Tényleg, most látom hogy õk kibelezik az állatokat hogy az "értékes bõrükhöz" meg egyebekhez hozzájussanak. Ha belegondolok a kinyert dolgok 90%-át legalább vagy levágni vagy lenyúzni kell érdekes szóhasználat.

tomcsa4: azért az határozottan nem 500-asával van csak az elején, jobb click a levelre.

enlightened: adventure point az az eddig összegyûjtött xp, ennyi.

Adventure pontok a sintlépéshez kellenek (500-asával vanna ka szintek), experience meg a tulajdonságok növelésére. Ebbõl fejlesztesz.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

enlightened
kicsit nehéz lesz megszoknom ezt a gamet, fogalmam sincs mire tegyek, és az adventure meg experience pontok kozti kulonbséget sem látom. Most melyik mire jo? És ha healer vagyok mire kell tennem?

Az elementál, a shade és a jinn egyaránt véletlenszerû erõszinten jön létre. Ritka ha kétszer ugyanolyan karakterisztikájú lényt kapsz.
A próbadobás értékébõl (pontosabban annak sikerétõl fog függeni). Az SP ha magasabb jobb az esélyed az erõsebbre de nem garancia. Ha biztosan erõsebbet akarsz, akkor maximalizálni kell a vonatkozó tulajdonságokat és úgy maximalizálni a spell értékét.
De amúgy a csontiknál is változik az endurance érték, csonti varázslónál meg minden véletlenszerû értéken jön létre.

Egyébként nincs nyúzás a játékban. Belezés van (gutting). :-)
A begyûjthetõ dolgok mennyiségére nincs hatással csak a sikerre a talent értéke. Az mindig fix.

enlightened:
Mehetsz puszta kézzel is, csak sok mindentõl elesel ezáltal. Ehhez ugyan a legkönnyebben fejleszthetõ harci talentet kell csak növelni, de a sebzés mindig kicsi lesz, woundig esély szinte elérhetetlen, plusz a harci trükkök egyikét sem tudod majd alkalmazni vele. Meg aztán nincs belõle mágikus vagy módosított értékû eszköz, nem lehet növelni a sebzését különféle alkalmatosságokkal (fenõkõ, fegyverbalzsam, gyémánt fenõkõ). Szóval a fegyverre szükség van. Ez nem oriental játék. A fegyver, pláne képzett használó kezében minden esetben legyõzi a pusztakezes harci formákat.

Ha jól láttam 24-es erõvel sebeznél 1d+3-at. Sok sikert, biztos aranyos kihívás lenne, elsõre nem ajánlom. Össze se lehet hasonlítani fegyveres támadással. Ez amolyan középkorra épülõ fantasy világ, bár vannak keletinek megfelelõ kultúrák de kung-fu mesterek?

enlightened
Melyik karaktert kell választanom ha puszta kezes akarok lenni? Vagy itt nincs olyan hogy piuszta kezes harcra fejlesszem a karimat? A fegyverek mindig többet fognak sebezni és elõnyösebbek lesznek?

Oké, talán nem 20 de jellemzõen jön 25 hp-s és bizony ez puszta kézzel kezdett ütni goblinokat. Elõször sajnáltam is minek költöttem rá aztán jött a tápabb, valóban ha varázsol vagy csak úgy elvan akkor nem veszi elõ a szablyát. Lehet hogy egyszeri megkergülésrõl van szó.

Az hogy milyen szinten castolódik el a varázslat(pl.: erõnövelés) mi befolyásolja? Itt is dob a 3 tulajdonsággal meg a maradék SP? Mert van úgy hogy (SP*:15), van hogy (SP*:10)-en süti el ami nem mindegy. Vagy random?
Illetve próbáltam keresni logikát az állatok nyúzásánál meg növények szüretelésénél a talált mennyiségre de totál randomnak tûnik. Pedig azt gondoltam ha több tav marad többet találok.

Nekem is lenne egy kérdésem.

Lehet ugyebár majd találkozni egy Linnorm-al. Namost van valaki aki konkrétan érdeklõdik esetleg a maradványai után?

Az elementál azt sebzi aki õt megüti vagy akit õ üt meg. Önmagában nem sebez senkit csak úgy. Viszont csak harcra jó és arra sem a legjobb.

A jinn mindig rendelkezik közelharci fegyverrel, csak ha éppen olyan helyzetben idézed meg, mikor nincs harc, akkor nem markolássza és csak harcban fogja elõkapni. 😊

20 Hp-s jinn még sosem jött elõ nekem. Legfeljebb olyan, ami nem tudott varázsolni (cserébe volt 80 endurance pontja olyan regenerációval, hogy nem gyõztem pislogni) viszont gyakran használt erõs speciális támadásokat. HP terén az eddigi leggyengébb amivel találkoztam (10-es skill és 10-es szintû karakternél fordult elõ) 40 pontos volt.

A helpful paw csúcsa a szellem maci.

Fletley9:
Maximum egy idézett társ lehet egyszerre a csapat mellett. 10+ szint és skill mellett én a jinn mellett voksolnék. Az az igazi.

Nemrég vásároltam be új spellekbõl, a csontit meg djinn-t kipróbáltam, többire nem volt pontom, elementálról azt olvastam mindenkit sebez maga körül(tehát a partyt is).
Csontváz jópofa mert olcsón fejleszthetõ, veled azonos szintre fejlõdik és te tudod beállítani melyiket idézed, ez késõbb lehet fontos ha nem lichet akarsz hanem valami erõs közelharcost. Level 11 az full páncélos(talán bronz) meg kétkezes balta.
Djinn na az is lehet jópofa de kicsit szenvedõs. Ugye amennyi sp-t ráköltöttél olyan max erõsségû jöhet. Viszont mindig random szintû jön, lehet a 20 hp-s fegyvertelen vagy a 60 hp-s aki varázsol meg nagy szablyával nyomja a speckó támadásokat. Ráadásul drágább fejleszteni, sokba kerül castolni viszont 20 percig marad, pár próbálkozás után csak jön az erõs ki kell várni.
A többit majd késõbb kipróbálom, az elfek helpful paw-ja is jópofa, most épp macit idéz, ki tudja mi lesz itt késõbb talán elefánt 😊

Na igen, Etherlords 2, azóta is be akarom fejezni csak idõ kéne.

Az offensive/defensive combat az bugos? Találtam oktatót, 3-as szinten már tanítanak de a használat nem kerül semmibe. Írja hogy minden ütés endurancba kerül, pláne a III-as az 6 enduranc/attack. Viszont csata közben nem vesz le, még regenerálok is mellette. Esetleg kiadás elõtt lebutíttoták?

Illetve az Etherlords 1-2 is jó volt (de ezek prg-rts hibridek, Nival ugye).

Új orosz RPGket én sem tudok. Nehéz találni, soknak weboldala sincs.

Faetherdale, Golden Land, Evil Island (ezt már mondták).

Ezek a jobbak, kidolgozottabbak. Spells of Gold pl meg akció irányában van már. Jó kereskedelem, de bugyutácska.

off
Rage of Magic ember az a játék az iszonyat nehéz katedória viszont régi kedvenc esetleg ujjab orosz rpg-ket tud valaki?
on
Egyszerre csak egy idézhetõ társ lehet velünk??? éa ha igen mit ér meg jobban : battle mage Djin vagy Spellweaver maci? vagy esetleg valami mást?
Talán a Kotor elsõ része amit még élvezni tudtam, a többi olyan semmilyen érzést váltott ki. Persze ha más nincs oké, de a favorit enekm mindig is a Planescape Torment lesz, na meg a Baldurs Gate. Itt inkább hátradõlök és figyelem a story kibontakozását, bár nincsenek igazi döntések valamiért nem zavar. Mintha egy kellemes történetet olvasnál, nem alakítod. Talán csak ki voltam éhezve egy új szabályrendszerre meg a kockák csörgésére 😊

Orosz rpgk? Rage of Mages meg Evil Islands ugrik be elsõre, mindkettõ kellemesen nehéz, bár ezek sem a storyval magaslanak ki. Mintha lett volna más is csak mostanában már nem találkoztam ilyen termékkel

Jobbklikk valamire és kiírja micsoda, hogyan számolódik, mire való.

enlightened
Asszem elolvasok egy manualt mielõtt belekezdenék ebbe, mert itt nagyon sok midnent át lehet állítani és fingom nincs mi micsoda a karakternél

enlightened
Fuu karakterválasztásnál jó sok fajta van, nem is tudom melyiket válasszam.

Calver
na jó egy kis OFF

orosz RPG? mondj már egy pár példát, akármennyire próbálok emlékezni bármi ilyenre, csak Night Watch ugrik max be - ami pedig, hát... arra volt kitalálva h szopassa a játékost.

ON

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
azért KotOR és Mass Effect annyira nem akció-rpg sztem, legalábbis ahol tönkre lehet tenni egy teljes fajt azzal h elpusztítod az õsét, esetleg szinte mindent megoldhatsz halálos fenyegetésekkel, és ha nincs olyan napod még megjátszanod sem kell a jófiút... na az nem akció-rpg <#vigyor1>

nekem h õszinte legyek sokkal inkább Drakensang és The Fall (mindkettõ német) közben volt ilyen érzésem, túl sok jófiúskodás, túl kevés igazi választás. ettõl függetlenül mindkettõ mocskosul élvezetes <#nyes>

mondom ezt úgy h egyik favorit játékom a legelsõ Baldur's Gate.

De nézzük meg az orosz RPGket is. Bevernek mindent, kurva jók! Sajnos kevesen isnerik ezeket, a játékújságok be be se számolnak róluk (utljára a 200-es guruban volt ilyenrõl szó). Több 100 játékórák, unalom kizárva.

Az oroszok a kedvenceim (TBS, RPG, hack and slash) a magyarok (RTS only) után.

Olyan dolgokat sorolsz föl ami egyéni ízlés dolga. Ha szereted a baldurs gate-es cuccokat ezt is szeretni fogod ha nem hát nem.
De a játék határozottan élvezhetõ, már hetek óta játszom és még a felénél tarthatok, az hogy német eredetû inkább pozitívum. A grafika nagyon szép, bár egy rpg-nél ez mindig is harmadlagos dolog, viszont a legnagyobb pozitívum hogy nem Kotor vagy Mass Effect. Ezek a konzolról portolt akció-rpgék nem az igaziak.
Befejezést még nem láttam, de most õszintén mit számít? Melyik játékban volt már az hogy fél óránál többet kellett visszatölteni a másik befejezésért? Úgy meg ugye sok értelme nincs

50-60 óra, de csak tõled függ. Bejezhetõ sokkal hamarabb is.
Végkifejlet egy van (már azon felül hogy bekrepál a karakter). AZ oda való eljutás módja is viszonylag adott, ellenben sok dolognak van többféle megoldása.

Probléma megoldódott, megcsináltam pár questet majd visszamentem és most már nem kelt fel, köszönöm a választ.

enlightened
És mennyi a játékidõ? Több befejezés is van?

Calver
#236-ban ott a FAQ, de valahol manualt is linkeltek.

A "Levelling Point" az a még fel nem használt XP.

Nézd meg a képességnél, hogy mit r pirossal, az hiányzik ahhoz, hogy megtanuld. Néha valamelyik tulajdonság (erõ, ügyesség...) minimum szintje is feltétel a tanuláshoz.

1Ha nincs más megoldás ellopod tõle a csontot
2 Ebben nem vagyok biztos hogy lehet és késöbb tanultam meg
3 szintén passzolom korában már linkeltek pár oldalt
4 szimplán kihúzod az inventoryból és ráhúzod az action barra
A játék remek, de csak akkor fogod élvezni, ha szereted a szöszmötölõs, pontosztogatós RPG-ket!A grafika is rendben van, az irányítás pedig megszokható.Csapj bele a lecsóba!<#nevetes1>

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

1:Van angol verzió is.
2: Grafika szerintem csodás...
3: Irányitást szokni kell 2-3 óra
4: Az alább emlitett játékokkal nem szabad összevetni ez inkább vérbeli rpg, kevésbé akció orientált mint pl mass effect