Drakensang: The Dark Eye
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
A játékban gyakorlatilag bármire jobb klikk és leírja mire való. A Manualban sem elsz ennél több. A tippeket/trükköket meg a töltõképernyõkön is írja, miközben tölt be egy állást vagy éppen egyik területrõl mész a másikra.
Ha meg a játékrendszer mechanizmusára vagy kíváncsi, az itt is be lett linkelve pár oldallal korábban.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
SaGa Jr: akkor már nálad is van elméletileg egy AT/PA csökkenés asszem, ha jól láttam hármas enc után, azaz 4-re váltva -2 DV és -AT/PA, egy vagy kétkezes fegyvertõl függõen. Jaja, a skilleknél nálam sem gond. Csatamágusnál viszont nagyon vigyázok, hogy mindig nulla legyen a terheltség, kettes már neki is az armor use, brutális védelme van.
A megidézésnél (fix SP-s) meg tényleg, igazad van, nálam is dobott ma egy olyat, ami nem tudott varázsolni, tényleg attribútumokkal dob neki, és "áteshet" rosszabb/jobb osztályba a megidézett, de azt tartom, hogy csak a fix SP-s summoningoknál van ilyen váltás, a modosoknál talán csak a modtól függ, nekem legalább is nagyon úgy tûnik.
\"oold maan, you seek the spell of mastery\"
Érdekes pedig a DV is. Pl a barbute és a storm(?) sisak között csupán az a különbség, hogy a barbute rontja 1-gyel a DV-t és máris esetlenebb lesz a karakter...
Ráadtam a sárkányból kinyert full armort a nem sokkal elõtte felvett konzervdobozra, de ott hagytam a házban. A fõ karakterem sarlatán, a spéci rapierjával, erõsítõ és tüzes sebzõ spellekkel, plusz méregteleníti csapatot, mag fõzi a létyókat. Mellé ott az amazon, aki íjászkodik és a sárkányölõ szabjával darál, a csatamágus a dzsinnjével és a tûzlabdáival, meg az arab íjász a sárkányölõ hosszúíjjal.
Sok csatát épp csak túlélnek, de ha kicsit is figyelek a taktikára, nyernek...
Eddig nem zavart a leterheltség. Aki így be van öltöztetve az úgysem arra van képezve, hogy zárakat nyisson, csapdákkal bíbelõdjön vagy növényészkedjen. A kovácsolást meg nem zavarta eddig a sok vas.
Parry-t még nem csökkentett a leterheltség (nem vettem észre), csak dodge-ot. Attack érték sem csökkent, pedig a felvett warrior koma jelenleg 5-ös encumberance mellett futkos de nem zavar.
Magas az ereje, jó a constitution értéke, a courage, az agility is fejlesztve már, így a harci alapjai 10-es értéken vannak. Dodge tekintetében nem brillírozik, de nem zavar. 8-10, sõt lábon 11, pontnyi védelemmel nem izgat a dolog ha hátulról gyepálják. Van neki még plusz védelmet növelõ harci képzettsége így védett a srác.
Ahol meg sok az ellenfél ott elteszi a nagy bökõt és elõkapja Ardo kardját meg egy pajzsot és azzal verekszik. Ezzel a párosítással a védelem sem gond és így is hatalmas pofonokat kioszt. Pláne a tripla ütéssel, +3-as erõ gyûrûvel és strength potion + strength növelõ varázslattal.
Egy vastagabb munkafüzetet lehetne írni a karakterépítésrõl, egyet a mágiáról, aztán a csatákról megint egyet... ez a maradék SP-s dolog, ez valami álom megint... ehh, nálam kiverte a biztosítékot a játék, 100%. Pedig még csak 12. szintûek a karakterek... és még nyolc szint elérhetõ elméletben, aaz igen.
Most éppen a mágiától vagyok elájulva, egyetlen ütõgép van már csak a csapatban, darabokra szaggatunk mindent, lángcsóvák, mágikus lebernyegek, kék, zöld, barna... robban, ég minden, imádom😄!
Saga Jr: én azt hiszem, nem igazán úgy van a megidézés... általában igaz, hogy az SP maxon belül dob a gép egyet (attribútumoknak megfelelõen, ahogy figyelem), de a megidézés tökfix, az összes SP-t elnyomja rá, nincs dobás, csekkold le a logban. Csak és kizárólag a moddertõl függ, milyen erõs a megidézés... aztán az lehet, hogy a lény statjai változnak, de a tudása (milyen típusú a megidézett, milyen cuccokkal, tud-e varázsolni) az sztem csak modderfüggõ.
Ami persze hálás dolog mert - lényeges lehet - vannak olyan megidézett lények, amelyek _nem_ tudnak sneakelni... ezzel igencsak megnehezítve néhány küldetés végrehajtását.
enlightened: ha elrontod, újrakezded, na bumm. Leírás alapján játszani tizede élvezet lesz, ezt akár alá is írom. Kérdezz, ha van kérdés, próbálunk jópáran válaszolni, ebben tuti vagyok. Vagy figyeld Jocisan linkjeit😊! Szerintem beszélgetni jobb róla... ezek után a linkek után mindig behal a fórum😄!
Itt lehet szemlélõdni!
http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu
Az Adventure point és Experience point között a különbség, hogy az utóbbit elköltheted, elõbbi meg mutatja az eddig összesen megszerzett pont mennyiségét. Ha ez elér egy bizonyos szintet, akkor szintet lépsz. Kezdetben 500 pontonként, aztán 1000 pontonként, majd 1500, végül 2000 pontok kellenek majd az újabb szintekhez.
De olvass vissza pár oldalt itt a fórumba és rájössz mi mire való. Páran már leírták az egész mikéntjét és hogyanját itt.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
tomcsa4: azért az határozottan nem 500-asával van csak az elején, jobb click a levelre.
enlightened: adventure point az az eddig összegyûjtött xp, ennyi.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
A próbadobás értékébõl (pontosabban annak sikerétõl fog függeni). Az SP ha magasabb jobb az esélyed az erõsebbre de nem garancia. Ha biztosan erõsebbet akarsz, akkor maximalizálni kell a vonatkozó tulajdonságokat és úgy maximalizálni a spell értékét.
De amúgy a csontiknál is változik az endurance érték, csonti varázslónál meg minden véletlenszerû értéken jön létre.
Egyébként nincs nyúzás a játékban. Belezés van (gutting). :-)
A begyûjthetõ dolgok mennyiségére nincs hatással csak a sikerre a talent értéke. Az mindig fix.
enlightened:
Mehetsz puszta kézzel is, csak sok mindentõl elesel ezáltal. Ehhez ugyan a legkönnyebben fejleszthetõ harci talentet kell csak növelni, de a sebzés mindig kicsi lesz, woundig esély szinte elérhetetlen, plusz a harci trükkök egyikét sem tudod majd alkalmazni vele. Meg aztán nincs belõle mágikus vagy módosított értékû eszköz, nem lehet növelni a sebzését különféle alkalmatosságokkal (fenõkõ, fegyverbalzsam, gyémánt fenõkõ). Szóval a fegyverre szükség van. Ez nem oriental játék. A fegyver, pláne képzett használó kezében minden esetben legyõzi a pusztakezes harci formákat.
Az hogy milyen szinten castolódik el a varázslat(pl.: erõnövelés) mi befolyásolja? Itt is dob a 3 tulajdonsággal meg a maradék SP? Mert van úgy hogy (SP*:15), van hogy (SP*:10)-en süti el ami nem mindegy. Vagy random?
Illetve próbáltam keresni logikát az állatok nyúzásánál meg növények szüretelésénél a talált mennyiségre de totál randomnak tûnik. Pedig azt gondoltam ha több tav marad többet találok.
Lehet ugyebár majd találkozni egy Linnorm-al. Namost van valaki aki konkrétan érdeklõdik esetleg a maradványai után?
A jinn mindig rendelkezik közelharci fegyverrel, csak ha éppen olyan helyzetben idézed meg, mikor nincs harc, akkor nem markolássza és csak harcban fogja elõkapni. 😊
20 Hp-s jinn még sosem jött elõ nekem. Legfeljebb olyan, ami nem tudott varázsolni (cserébe volt 80 endurance pontja olyan regenerációval, hogy nem gyõztem pislogni) viszont gyakran használt erõs speciális támadásokat. HP terén az eddigi leggyengébb amivel találkoztam (10-es skill és 10-es szintû karakternél fordult elõ) 40 pontos volt.
A helpful paw csúcsa a szellem maci.
Fletley9:
Maximum egy idézett társ lehet egyszerre a csapat mellett. 10+ szint és skill mellett én a jinn mellett voksolnék. Az az igazi.
Csontváz jópofa mert olcsón fejleszthetõ, veled azonos szintre fejlõdik és te tudod beállítani melyiket idézed, ez késõbb lehet fontos ha nem lichet akarsz hanem valami erõs közelharcost. Level 11 az full páncélos(talán bronz) meg kétkezes balta.
Djinn na az is lehet jópofa de kicsit szenvedõs. Ugye amennyi sp-t ráköltöttél olyan max erõsségû jöhet. Viszont mindig random szintû jön, lehet a 20 hp-s fegyvertelen vagy a 60 hp-s aki varázsol meg nagy szablyával nyomja a speckó támadásokat. Ráadásul drágább fejleszteni, sokba kerül castolni viszont 20 percig marad, pár próbálkozás után csak jön az erõs ki kell várni.
A többit majd késõbb kipróbálom, az elfek helpful paw-ja is jópofa, most épp macit idéz, ki tudja mi lesz itt késõbb talán elefánt 😊
Az offensive/defensive combat az bugos? Találtam oktatót, 3-as szinten már tanítanak de a használat nem kerül semmibe. Írja hogy minden ütés endurancba kerül, pláne a III-as az 6 enduranc/attack. Viszont csata közben nem vesz le, még regenerálok is mellette. Esetleg kiadás elõtt lebutíttoták?
Faetherdale, Golden Land, Evil Island (ezt már mondták).
Ezek a jobbak, kidolgozottabbak. Spells of Gold pl meg akció irányában van már. Jó kereskedelem, de bugyutácska.
Rage of Magic ember az a játék az iszonyat nehéz katedória viszont régi kedvenc esetleg ujjab orosz rpg-ket tud valaki?
on
Egyszerre csak egy idézhetõ társ lehet velünk??? éa ha igen mit ér meg jobban : battle mage Djin vagy Spellweaver maci? vagy esetleg valami mást?
Orosz rpgk? Rage of Mages meg Evil Islands ugrik be elsõre, mindkettõ kellemesen nehéz, bár ezek sem a storyval magaslanak ki. Mintha lett volna más is csak mostanában már nem találkoztam ilyen termékkel
orosz RPG? mondj már egy pár példát, akármennyire próbálok emlékezni bármi ilyenre, csak Night Watch ugrik max be - ami pedig, hát... arra volt kitalálva h szopassa a játékost.
ON
"The trees move. Do you not see it?"
nekem h õszinte legyek sokkal inkább Drakensang és The Fall (mindkettõ német) közben volt ilyen érzésem, túl sok jófiúskodás, túl kevés igazi választás. ettõl függetlenül mindkettõ mocskosul élvezetes <#nyes>#nyes>
mondom ezt úgy h egyik favorit játékom a legelsõ Baldur's Gate.
"The trees move. Do you not see it?"
Az oroszok a kedvenceim (TBS, RPG, hack and slash) a magyarok (RTS only) után.
De a játék határozottan élvezhetõ, már hetek óta játszom és még a felénél tarthatok, az hogy német eredetû inkább pozitívum. A grafika nagyon szép, bár egy rpg-nél ez mindig is harmadlagos dolog, viszont a legnagyobb pozitívum hogy nem Kotor vagy Mass Effect. Ezek a konzolról portolt akció-rpgék nem az igaziak.
Befejezést még nem láttam, de most õszintén mit számít? Melyik játékban volt már az hogy fél óránál többet kellett visszatölteni a másik befejezésért? Úgy meg ugye sok értelme nincs
Végkifejlet egy van (már azon felül hogy bekrepál a karakter). AZ oda való eljutás módja is viszonylag adott, ellenben sok dolognak van többféle megoldása.
Nézd meg a képességnél, hogy mit r pirossal, az hiányzik ahhoz, hogy megtanuld. Néha valamelyik tulajdonság (erõ, ügyesség...) minimum szintje is feltétel a tanuláshoz.
2 Ebben nem vagyok biztos hogy lehet és késöbb tanultam meg
3 szintén passzolom korában már linkeltek pár oldalt
4 szimplán kihúzod az inventoryból és ráhúzod az action barra
Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...
2: Grafika szerintem csodás...
3: Irányitást szokni kell 2-3 óra
4: Az alább emlitett játékokkal nem szabad összevetni ez inkább vérbeli rpg, kevésbé akció orientált mint pl mass effect