810
  • SaGa
    Praios Square. A bejárattól jobbra, a "sokadalom" után. Balra az íjász kiképző és árus van. Ha valakihez menned kell, jelöld meg a quest listában a feladatot (legyen zöld a kiírása), majd nyiss tárképet. Ha azon a területen van, lesz egy zöld kérdőjel. Oda kell menned.
  • Jocisan
    Végigjátszás Frissítve!
    Ide nézzél be!!!
  • Calver
    értem h mire gondolsz, eddig is értettem
    ez a W-s móka fordítási hiba, német verzióban így van és vmiért nem fordították le.
  • kHares
    Hogy megértsd a gondolatmenetet, talán homályosan fogalmaztam. A konkrét példa ez volt: halberd-et törpe kézbeveszi. Sebzés 1d+5(1w+6 with strenght 17). Alul írja 1d+6 sebzés. Erő buff elsül, mondjuk +1-el és 18-as erő lesz. Erre alul írja 1d+7, ahogyan kell is viszont más nem változik.
    Az bennem föl sem merült hogy a w-s érték minek van ha nem valahogy a seb okozáshoz kötődik hiszen írja adott erőnél mi van mégsem változott varázslat után. Ennyi. Ez így teljesen fölösleges, engem inkább zavar.
  • Calver
    tudom, ezt mondom
    ha jobbklikkelsz a fegyverre, ott a rendes, alap erőd által növelt értéket írja csak. nem számolja bele a mágikusan növelt erőt, sem a move as lightning spell sebzésnövelő hatását.
  • kHares
    Rögtön ahova először megérkeztél a városba, ott jobbra
  • kHares
    A probléma csupán a w-s érték mert ott nem írja, persze hogy megnől a módosító függvényében
  • Gubberx
    Még azt szerettem volna megkérdezni hogy ez az épülő templom hol és melyik városrészben van? előre is köszi
  • kHares
    Igen, köszönöm válaszodat de ezeket mind tudom, egyedül a w-s zárójeles dolog zavart meg, nagyon a wound-olásra koncentráltam.
    Ezek szerint ez egy teljesen haszontalan adat hiszen ha kézbe veszed rögtön látod a sebzést ill. rögtön kiszámolható az erő módosító.

Kedves Haas, általad linkelt postok nem segítenek, a kérdés a zárjeles w érték volt ill. mi a fenéért okoz meglepően sűrűn sebeket egy gyönge karakter fighting staff-al. Talán nevessünk együtt.
  • Calver
    dehogynem nő erő bufftól sebzés. ne a fegyverre vidd rá a kurzort és ott nézd, hanem a karakterlapon, bal oldalt lent. ott az erővel módosított érték.
  • HaaS
    számokkal hsz 342. cfosl.
  • SaGa Jr
    Ami a zárójelben van érték, az az aktuális karakter által bevihető sebzés. Ebbe nem számolódnak még bele az esetleges mágikus módon megemelt erő értékek.

A fegyvernél az 1d+5 az alap sebzés. Azaz 1d6+5 (6-11 közötti sebzés). A 12/3 meg azt mutatja, hogy 12-es erő felett minden 3 pont után +1 sebzést kapsz. Azaza 15-16-17-es erőnél +1, 18-19-20-as erőnél +2 és így tovább. Ez csak az alap erődre igaz. A teljes sebzésed értéke a karakterlap alján lesz az Attack és Parry érték után lesz egy HP rész. Na ott már az esetleges erőnövekedés miatt bejövő plusz is beszámításra kerül. Ha tehát a fente említett (12/3-as) fegyver meleltt van mondjuk egy 18-as erőd, meg van mondjuk egy +3-as módosítód gyűrűből/varázslatból/italból, akkor a fegyverre bökve ezt írja majd:
    1Wd+5 (1W+7)
    Ugyanakkor a HP mellett 1d+8 fog szerepelni, mert ide már a minden módosítóval és egyéb bizbasszal együtt számított érték lesz beírva.

Az a W meg ne zavarjon meg, az csak a tényleges sebzést jelenti (karaktered erejéből számolva) nem a wound képességet. :-)
  • HaaS
    hsz 356 segít? roflmao.
  • kHares
    További teszt azt mutatja az erő varázslattal boostolva nem számít ebbe bele. Tehát a törpe 17-es erőnél 1w+6 volt, spellel 20-ra emelve marad. Viszont ha simán növelem xp-ből 18-as erőre már 1w+7. Ez nekem még mindig WTF, mit nem látok?
  • kHares
    És persze a végén elmenteni, bár nem kell írnom hátha valaki elfelejti.
  • Calver
    ezer köszönet, ezt majd kipróbálom akkor.
  • kHares
    Kell az SQL Lite Browser, majd azzal megnyitod a savegame.dsa-t, amelyik mentésnél akarod. Szokásos \Documents and Settings\"felhasználónév"\My Documents\Drakensang\profiles\default\save\ könyvtárban keresni.
    Ezek után futtatod ezt a stringet execute sql fülnél:

update _INSTANCE_PC set RunSpeed=5.0, CurrentSpeed=5.0, MaxVelocity=5.0;

Execute querry és kész. Átírhatod magasabb értékekre is, az alap 3.5 körül van.

• Calver
    sztem félrefordítás. de méretes. 1D és 1W esetében mindkettő 1d6-ot jelent.
  • kHares
    Indítottam egy battlemage-t és igen meglepő dolgokat tapasztaltam. Eleve 6-os a stave értéke, ha újra akarom osztani a pontokat ezt csak 4-ig lehet visszanyomni. WTF? Mit néztem be?
    Dolog kettő: lenyomtam pár csatát a fighting staff-jával és bizony mint említettétek "vadul pörögnek" a wound-ok. Pedig nincs nagy erő, nem is sebez sokat. Másik WTF? Rejtett érték, piercing weaponnak számít? Vagy ez lenne a weapon reach ereje?
    Csodálom hogy így ki merték adni angol nyelvterületen, az okés hogy a németeknél ez menő de máshol senki nem ismeri.
  • Calver
    kb le tudod írni milyen értékeket kell átírni? asszem egy olyan +20% közel sem ártana nálam sem futási sebességhez.
  • Calver
    igen, ezeket tudja, komolyabb támadóvarázslatok nem fognak neki menni, idézésekkel együtt.
  • kHares
    A manual egészen konkrétan ennyit ír a weapon reach-ről:

For ranged weapons, this specifies the range of the projectiles. But close combat weapons also have a range value. Staves, for example, have a longer range than swords. Your opponent will suffer from combat penalties if he has a shorter weapon than you. Don’t worry, Drakensang calculates all of this for you. For the sake of simplicity, daggers and swords are considered to have the same range.

Ja, majd ő magától számol, oké. Tehát nulla adatot kaptunk, vagy működik vagy nem.

Itt van egy faq ami a német papír alapból lett átfordítva, nem mindenütt tükrözi a játékot de érdemes elolvasni

A sebzés mellett mi a zárójeles W-s érték? Pl.: halberd, damage: 1d+5(1w+6 with strenght 17) strenght bonus 12/3
    Ez lenne a woundolási képessége? Mert a törpe 20-as erőre boostolva 1d+7-et sebez vele szal nem az. Illetve a 10-es erejű elfnek 1w+5-öt ír
  • SaGa Jr
    A manualban tuti le van írva számszerűleg is a dolog... ;)

Valamiért tényleg ritkábban találja el egy normál méretű eszközzel az ellenfél a hosszabb fegyverrel küzdő célpontot. Okát eddig nem találtam, de valami olyasmi lehet amit írtál. Logikusnak logikus.
    Talán a kis töltőképernyők valamelyike ezt is konkrétan leírja (ahogy a wound pontos hatásairól is ott lehetett értesülni, meg a willpower kiemelkedő voltáról).

A lándzsák meg tényleg gyakrabban visznek be wound-ot. Erre sem találtam semmi számszerű adatot vagy okot, de létezik a jelenség.
  • Gubberx
    köszi megpróbálom
  • kHares
    Oké, végülis így logikus. Amiről nem találtam infót a fegyverek hossza milyen hatással jár. Manual szerint: Close combat weapons also have a range value. Staves, for example, have a longer range than swords. Your opponent will suffer from combat penalties if he has a shorter weapon
    than you.
    Miért olyan marha nehéz valami formulát odaírni? Minden máshoz persze odarakják. Úgy tűnik újrakezdem valami varázshasználóval. Ahogy nézem a hosszabb spear/staves dolgoknak a wounding tulajdonsága is nagyobb, talán menő lesz.

Egyébként a mocsárban meguntam az idegtépően lassú mászkálást(igen, kincskeresés), szóval a kiadó fórumán kerestem egy bejegyzést savegame editor-ról és az átírandó értékekről. Nos megdupláztam a futási sebességet és máris élvezhetőbb lett, persze egyéni ízlés. Ugyan linkelni nem tudom mert pár napja nem működik de a forum.dtp-entertainment.com -on kell szétnézni ha föléled.
  • SaGa
    Nem azt mondja, hogy te helyezd el, hanem azt a parancsot kapta a halott, hogy helyezze el. Emiatt kellett neked amőbákat irtani...

Neked a 3 alkatrészt kell összeszedni (meg a kiskölöknek a könyvet) és mehetsz vissza a földszintre...
  • VLove
    Hali

Lenne egy kis problémám.Lent vagyok a Hesine templom alatt.Megöltem a nagy emerald pókot,találtam egy hullát akinél volt egy levél.Azt irha,hogy helyezzem el ezt a csomagot amiben amoeba spórák vannak mélyen a hesinde templom alatt.Megmondja vki hogy hova kell lerakni?Elöre is kösz

Üdv:VLove
  • SaGa
    A sorrend mindegy. Első nekifutásra én is úgy jártam, ahogy T: megvolt az első, elvittem Barla-nak, szóltak, hogy találkozni kéne valakivel, stb...

Második nekifutásra mindkettőt összeszedtem, csak ez után mentem vissza és jött a titokzatos találkozó.
    A különbség csak annyi volt, hogy amikor külön vittem vissza a két cuccot, akkor két találkozó is volt, amikor egyszerre, akkor csak egy, ott, ahol az első nekifutásra a második..

Menj Barlához a második amulettel, beszélj vele, majd a mellette ácsorgó őr megint szól, hogy találkoznod kéne azzal, akivel korábban, csak új helyszínen
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az épülő templom mögött
  • Gubberx
    Sziasztok! Az lehetséges hogy nem olyan sorrendben csináltam a nyomozást mint ahogy a leírásban szerepelt és emiatt nem fogok továbbjutni? Már az első bross megtalálása után beszéltem a nyomozást vezető nővel és utána mikor megtaláltam a pirosat is már hiába megyek vissza nincs semmilyen opció tovább vinni a történetet, hiába beszéltem mindenkivel újra teljesen elakadtam és nem tudok továbbhaladni :S (megvan már a sarlatán és a törpe is a csapatban, beszéltem a kapitánnyal és a kocsmákban is mindenkivel, megvolt a titkos találkozó is a templom előtt)
  • SaGa Jr
    A varázslatok szintje mindig kötött a karakter szintjéhez.

Ez lene az SP amit a leírásokban találsz (például SP/3 +1 annyit tesz, hogy a karakter szintje/3 lesz a módosító +1 amivel létrejön a varázslat, tehát 4-es zsintű karakter esetében a végeredmény 2, ugyanis a program nem kerekítget). Itt csak és kizárólag akkora értéket vesz figyelembe a program, amekkora a karakter maximum szintje, így hiába van mondjuk 4. szinten 15-ös varázslatod, max 4-ig veszi figyelembe a hatás létrehozásakor a program. Ez lesz az a szint is, amiből a hatóidőt kiszámítja. Ez igaz még a tulajdonságnövelő varázslatokra is. Ott is lehet akármekkora a szint, csak annyi fog számítani belőle a módosító kiszámításakor, amekkora a karakter szintje. Azok a kis plusz és minusz jelek a gyorbillentyűkre tett varázslatoknál ezt mutatják meg (már ahol skálázható a dolog). Amekkorára növelni tudod az értéket, akkora lesz a maximális hatás. Ugyanakkor figyleni kell az astral point igényre is, mert egy magasabb fokozatú varázslat lehet hogy már nem hozható létre, mert nincs elegendő astral pont hozzá.

Felesleges nagyon a karakter szintje fölé növelni a varázslatok értékét. Semmit nem profitál belőle az ember. Talán stabilabban létrejön a, de ebben egyáltalán nem vagyok biztos. Még egyszer sem volt rontott varázslatom a játék során, függetlenül a varázslat értékétől és a tulajdonságoktól (például a méregtelenítést kemény 1-es szinten tanultam meg, több nem kell, mégis mindig sikerül).
  • SaGa Jr
    A pajzs +1 hárítási lehetőséget ad, amit a pajzssal fog elvégezni a karakter. Nem teszi kizárólagossá a pajzsot a védekezésben. Az első hárítást a fegyverével teszi, a másodikat a pajzssal. Nem csak a pajzs lesz tehát védekezésre használva.
  • SaGa
    Juteszembe. A nekromanta leverése után:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az a "botocska" amit a kővé vált gyíkból lehet kipofozni, egész kellemetes jószág egy mágus kezében, csak előbb fel kell ismertetni valakivel, akinek van arcane lore képzettsége.
  • SaGa
    Uzéé...

Sarlatánt indítottam és simán dobál valami tűzcsóvát, meg villámot. A villámot helyből tudta, a tűzcsóvát a városban tanulta. A mágus elf leányzós sem ismeri (még) ezt a varázslatot. Ellenben egész jó íjász...
  • HaaS
    Juteszembe:D!

Poénképek: a zöldfülű hősök.
    És ennyit számít a DP:DD!
  • HaaS
    Jaja, fontos kérdés... majd figyelem én is, hátha rájövünk.
  • kHares
    Igen, erre gondoltam én is, köszi a reakciót. Double attack? Ilyet még nem láttam, olyan volt hogy stormblade-et nyomtak ellenem, 3 támadás de csak az elsőt lehet védeni, írja a speckóknál. Elvileg az 1 támadás 1 védekezés kőbe vésett szabály, persze speckók elnyomása miatt lehet több meg pajzs is 2 ellenfélre védelem.
    A console ugye nem írja mely értéket használja védelemre, tehát a 15-ös fegyvert vagy a 20-as shieldet. Ez az egy amit nem tudok, mert a hivatalos oldalukon a fórumon a gyerek lefordított valami faq-ot és határozottan állítja ha shield van azzal véd mind a kétszer. Bár ír ott hülyeségeket is, szal bizonytalan
  • Calver
    emlékeim szerint a Helpful Paw tápossága a karakter szintjétől függ, a rá költött pontok csak azt határozzák meg milyen magas lehet max a módosító - gondolom ez benne is van a spell leírásában.
  • Fletley9
    Hát erre se jöttem volna rá magamtól köszi a választ azt hittem az csak vmi debuff jjel, hogy ha idézek lesz valami de így már megy.. egyébként vaddísznót idéz mostmár
  • HaaS
    "A spell alatt a moddert nyomd fel, azaz a kis nyílra jobboldalt klikk."

Lent vannak az ikonok, amiket használsz varázslásra (quickbar, nemtommagyarul), azok alatt van egy szám, mellette kettő kis nyilacska, ezzel változtatod a spell erejét (mod). Ha a jobboldali nyílra kattintasz, nő a szám, a modder.
  • HaaS
    Hát első tesztre úgy néz ki, a két parry (pajzsos megoldás) működik két ellenfélnél. Azaz a másodikkal másik ellenfél támadását is lehet parryzni, nem úgy ahogy írtam. Azért próbáljátok ki ti is.

Az érdekes az, hogy ha kétszer támad egy ellenfél (double attack), akkor is mintha csak az egyik parryt használta volna fel, a másikkal ugyanúgy parryzte a másik támadót.

Nálatok is hasonló az eredmény?