Drakensang: The Dark Eye
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2
Amúgy tegnap futottam bele az eddigi elsõ bugba, ami szerintem nagyon jó teljesítmény manapság.Tallon mellett vagyok a szörny barlangjában és az egyik lich csoport kinyírása után az istennek se akarta kiléptetni a program a csapatomat combat módból(keresztbe tett kardok a jobb felsõ sarokban).Még lootolni se akartak a karaktereim.Kicsit odébb mentem és szerencsére megszûnt a dolog.Ezt az elõtte készített gyorsmentéstõl többször is kipróbáltam, de mindig elõjött a bug.Elõbb semmi, aztán odagurulnak a cryptlich-ek, csata, gyõzelem és permanens combat mód.
Más tapasztalt hasonlót?
Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ez fõleg akkor kényelmes mikor ki kell lootolni meg meghámozni egy csomó állatot pl...
Vagy ha buffolsz és nem csak 1-2 varázslatot használsz.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Feltartjak az ellent eleg sokaig, addig sem a karaktereket utik, mikozben szepen lehet ritkitani oket.
Amugy a torpe es az amazon hihetetlen jo tank platelve, de en ijaszt inditottam es tokeletesen helytallt a leirtakkal ellentetben.
Viszont az kicsit idegesitett, hogy a varazstudoknak minden korben parancsokat kellett osztogatni es nincs olyan lehetoseg, mint pl a BG-ben volt, hogy kiadni nekik bizonyos parancsokat, ha masik csapattag serul, gyogyitsa vagy ha kozel mennek hozza az ellenfelek, menjen tavol es sorolhatnam.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Nálam jelenlegi felállás:
Battlemage kardal + pajzsal (sajnos a játék történetébõl kifolyólag érdemes ezt választani)
Törpebácsi fullplate-ben. (egyébként a fullos törpe páncélnak kisebb a védelme a lábon ugyanis a greaves/shoes egyben van míg a human méretû kariknál lehet külön greaves-t meg steel bootot feltenni.)
Knight bácsi Fulllightplate-ben.
És a mindenki által hõn utált Drantor barátunk egy rapierrel fullplateben szintén. (ugye ha nem varázsol miért lenne könnyû páncélban?😊
Természetesen mindenkinek (a battlemage kivételével) az összes defensive skill maxon van (endurance, armor use, meg a shield use, és a dodge) így attól függõen, hogy damage dealingre van szükség vagy tömeg feltartóztatásra változik a kézbe vett eszköz kétkezes vagy egykezes/pajzs.
Ami hiányzik az az, hogy 2 darab 1 kezes fegyót használjon a karakter😊
A raktárszobában pedig külön van lomos(hátha jó lesz valamire?), egyértékesebb cuccoknak való és egy átmeneti tároló(gyûrûk, ruhák, nyakláncok, stb.), amelyeket az épp kalandra indulók vesznek magukra, magukhoz.
Szerintem a holmik felét már most eladhatnám, de jól jönnek még a nehéz idõkben, úgyis válság van, nem igaz..?<#wink>#wink>
Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...
http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu
Köszi a részletes választ, legalább kicsit éltre keltetted a topikot!Mellesleg én kedvelem az íjászatot, mert messzirõl nagyon jól lehet vele húzni(wowosan szólva pullozni).Arról nem is beszélve, hogy egy Composite bow-nak ugye nulla CR az újratöltési ideje, ami azért nem rossz, pláne special attack skill használatával!Természetesen az elf íjászlány és a tolvajlányom pajzsos közelharchoz is ért, enélkül állandó életveszélyben lennének.A harci mágussal még csak most fogok átlátogatni Tallonba, hogy végre megtanulja azokat a remek, neki való idézéseket, tûzlabdát és egyebeket, melyekkel majd pusztíthat...Igazság szerint szeretem pátyolgatni valamennyi karakteremet, hadd fejlõdjenek.Egyedül a turbános idegent nem vettem meg, mert 8-as szintû volt, amikor a többiek már 11-esek és semmi újat nem hozott volna a csapatba.
Részemrõl vezér karakter mágiához is értõ, harcra fejlesztett egyén (többnyire elf harcos, mert jók az erõsítõ varázslatai). Neki alkímia és növénygyûjtés van megtanítva.
Kíséretnek aki beválik:
Amazon lányzó a szablyával eszement dúrván tud írtani, plusz mehet neki pajzs és akkor nagyon sokáig feltart bárkit. Belezést érdemes leeht neki elsajátítani magasabb szinten és akkor elég sok alapanyagot könnyen kinyer.
A lovag tanknak nem rossz. Ugyan gyakran eltalálják, de úgy be lehet öltöztetni, hogy ez zavarni nem fogja.
Törpe az elõbbivel egyenértékû, ámbátor a törpék páncéljai (amiket csak törpére lehet ráhúzni) jobb védelmet adnak. Fegyverbõl is lehet szerezni neki megfelelõt. Eleve ismeri a kovácsolást és még dwarven nose skill is alapból ismert számára (nagy jelentõséget ennek azért nem kell tulajdonítani, mert enélkül is kis odafigyeléssel kiszúrhatóak a "titkos" ajtók és átjárók).
Mágiahasználónak olyat kell választani, aki teljesértékû és tud idézni. Emiatt az elf leányzó, a csatamágus az a kettõs, akik igazán hatékony támogatók tudnak lenni. Védemlüket megoldják varázslatokból, idézett lénnyel jól segítik a bandát, meg néha támadó varázslatokat is eregethetnek.
Csapdakeresést bárki megtanulhatja és annyira a zárnyitás sem kritikus. Nem kell magasra fejleszteni, elég ha van lockpick (eleve ad +5-öt), meg magas kapcsolódó tulajdonságokkal rendelkezõ karakter, 5-6-os skillel és az már bõven jó tud lenni. Idõvel meg lehet tanulni a zárnyitó varázslatot is.
Szociális skillek sok hasznot nem hajtanak. Ahol használni kell õket, ott többnyire más módon is megoldható a probléma vagy nagyon amgas skill kell vagy nagyon alacsony. Könnyebbséget jelenthet, de emiatt felesleges karakterek pontjait ilyesmire költeni.
A nemeskisasszonyos dolog meg pofonegyszerû. Bevállalja az ember, hogy megkeresi a kocsisát, aztán megy tovább az úton. Lesz balkéz felé egy kis tisztás ahol van pár goblin (ez az elsõ rajtaütést követõen lelhetõ meg). Odamegy az ember, rátámadnak a goblinok és ott megtalálja a hullát. Aztán megy és szól a bigének, hogy mi a helyzet, végül épségben bekíséri a városig.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Azóta a Cronicles kérdés is megoldódott, mert eljutottam Tallonba, és ott az egyik recept összetevõi között szerepel a növény.
Azon gondolkodom, vajon kikbõl állhat egy ideális csapat, már ha van ilyen.A fõkarim egy warrior, aki kovács is.A törpöt ki nem hagynám a csapatból, akárcsak a talpig vasba öltöztetett knight-ot, mert õk hárman remekül tankolnak.De ki legyen a negyedik?
- Az amazon hölgy?Remekül íjászkodik, de nem ért a csapdák hatástalanításához, nem tud zárakat nyitni és varázsolni se.
- A tollas kalapos tolvajlány?Varázsol, lop, zárakat nyit, csapdákat hatástalanít, viszont gõze sincs a gyógynövényekhez és a nyúzáshoz, nem ért az íjakhoz(tegnap azért megtaníttattam neki...)
- A harci mágus?Remek varázslatai vannak, de csapdák, zárak, állatok és növények terén harmatosan teljesít.
Azt hiszem, ez a dilemma adja a játék szépségét.Mindenki úgy alakíthatja a karaktereit, ahogy akarja.
Kérdés(bár szerintem teljesen behalt a topik, számomra érthetetlen módon...): valakinek sikerült megcsinálnia azt a küldit, amikor a Tallon felé vezetõ úton egy úrihölgy megkér, keressük meg a kocsisát?Én egyéb okból visszamentem Ferdokba, majd mikor újra Tallon felé tartottunk, már csak a hölgy holtestét találtuk meg.
Tényleg, van az a Chronicles vagy valami hasonló nevû növény, amirõl írja is, hogy kivonatát égések kezelésére lehet használni.Az action bar-ra nem lehet letenni, használni nem lehet, nem írja, hogy alkímiához jó lenne, akkor mi célt szolgálhat?!<#help>#help>
Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2
A konkurrens kereskedõház fõnökasszonyát kellene meglátogatnom, hogy bosszút álljak Ardóért.Itt a legnagyobb gondot nem a rengeteg testõr, hanem a firespprit okozza.Valószínûleg italok halmazával menne a dolog, de esetleg valami tipp?
Egyébként meg az északi ajtón mész át, lemész a lépcsõn, majd a felsõ szobákat átnézed. Igazán nem nehéz.
Az egész hercehurca meg egy lötyi receptet eredményz csak, úgyhogy nem éri emg a dolog, noha az is igaz, hogy talán 2-3 perc az egész megoldása...
Szóval arról a könyvrõl van szó, amelyet az egyik szerzetesféle keres a templom alagsorában, a Könyvtár-szinten.Egyes végigjátszásokban úgy szerepel, hogy az egyike azoknak a nagy könyveknek, amelyek olvasóasztalokon láthatóak ezeb a szinten.Megnéztem mindet, egyikkel se lehet semmit se kezdeni, a kurzor nem változik meg.Egy térképpel illusztrált végigjátszásban még sárga pötty is jelzi a könyv helyét, percekig keresgéltem ott, semmit nem találtam!Márpedig még nincs kész a küldi, hiszen ahányszor csak arra jár a szerzetes és beszélni próbálok vele, õ rákérdez: - Na, találtam valamit?Mire én: - Sajnos még semmit, de keresek tovább...
Tudja valaki a megoldást?Lehet, hogy bug?<#nemtudom>#nemtudom>
Sajnos kimaradt a küldi, de már nem enged vissza Moorbridge-be.
Tiszeletem<#worship>#worship><#integet2>#integet2><#integet2>#integet2>
Ha tudsz segítsél pls.
Köszi
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
Mit nem csinálok jól?
\"oold maan, you seek the spell of mastery\"
WagnerUr: ehehh😊 Szeretem az enyhe kifejezéseket😊! Eddig a legjobb hc rpg, amivel találkoztam...
és ezekkel a szerkezetekkel és a lockpick képességgel már ki tudod nyitni a ládikókat.
"The trees move. Do you not see it?"
Jól írod, ez amit linkelt WagnerUr egy Diabló klón lesz.
Részlet Gamempire cikk:
- Ami csak PC-re jön ki az a Drakensang 2 az-az Drakensang: River Of Time, ami a történet elõzményeibe repít minket, valamint a The Dark Eye : Demonicon ami már multi-platformos megjelenést kap, és inkább olyan Diablo-s akció game lesz. De most ugorjunk vissza a Drakensang: River Of Time-ra. Természetesen új történetet kapunk, a jól bevált játékelemek maradnak, a többit vagy át dolgozzák,vagy pedig újat írnak. A megjelenés pedig valamikor 2010 elsõ negyedében várható.
Én úgy tudom, hogy kettõ játék is lesz. Az egyik (amit linkeltél) hack&slash lesz, álá Diablo. De lsz egy másik is, de nincs bejelentve, csak annyit kottyintottak róla, ohgy lesz. Amúgy ez a Drakensang: The Dark Eye a sorozat harmadik darabja.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
MÁS: http://hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=25108
Drakensang 2-bõl pár kép, nem néz ki rosszul...
Drakensang végigjátszás frissítve.
MOORBRIDGE-ig majdnem végig kész.
Itt lehet sasolni!!!
Jó játékot!<#mf1>#mf1>
...szóval: Incursion. Lehet vele maszatolni is, de alapbeállításon is kõkemény játék, szvsz Nagy indiánkönyv méretû manuállal... kábé 60 skill, 200 spell, sok-sok spellbook (akármit nem tanulhatsz, csak mert szintet léptél, csak ezekbõl), 17 isten, vagy 10 faj, alfajok, sok class, subclass, összevissza multiclass, prestige class is van vagy 10... normál XPs szintlépéses és skillhasználatos attribútumnövekedés is... lehet partyt alapítani, minden npc/monster a hajlamainak megfelelõen viselkedik. Azaz megéri embertolvajként beöltözni valami rondának, egész jól fel lehet deríteni a terepet... na mindegy, szóval csak mazochistáknak. Szintén random, akár a MoM... de ez "Roguelike" rpg, más tészta, nagy kár, hogy csak most figyeltem fel rá :/.
Épp most nyírták ki a tápos mage/thiefemet, elfelejtettem behájdolni, mielõtt bementem egy ajtón és szétrobbant a feje, kapott egy x3-as kritikált egy nehéz számszeríjból... kezdhetem elölrõl...
de ennek is elég sok testõre van és sehogysem tudom elcsalni õket.
Van valami tippetek?
Más: Indítottam egy új partit, most egy törpe felfedezõvel. 4-5-ös szinten leballagtam Ratzinsky mamához, de elbuktunk. Pedig addig gyakorlatilag simán levertem az összes szembejövõ dögöt, de vele nem bírtunk el. Két törpe verõember, az amazon és a tolvaj leányzók. Kell hozzá egy idézõ legalább...
Még más: a patkányfarkakat érdemes begyûjteni, és elmenni vele a Silver Caraffe-ba, hátra a kocsmáros mögé. A szakácsa - ha van nálad ilyen - megveszi, minimum 2, de ha jól alkudozol, 4 pénzért darabját. Ha nincs, kihajít.
Érdemes végignézni, ahogy a törpe (volt) testõr és a szakács megbeszélik egymással, hogy a törpicsek által oly kedvelt, naponta fogyasztott leves mibõl is készül és kinek a jó édes mamáját...