810
  • fiATHaLON
    Olvasgattam a végigjátszásod, és egy Dark Forest végi
    !!! SPOILERES !!! meglátás:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mivel írtad, hogy a jófiús vonalat követed,
    ezért az inkvizíció mellé álltál...Ezzel pont nem a jó oldalra
    állsz, ahogy az majd a romokba bejutás előtt kiderül.

• Jocisan
    Drakensang Végigjátszás Frissítve!
    Itt lehet nézelődni!
  • fiATHaLON
    Nem fegyverként kell használni őket, hanem letenni quickslotba, és
    onnan klikkelni a növényre/állatra.
    Ez a quickslot rendszer engem is meglepett az elején, de
    nagyon praktikus...
  • sandros
    Talaltam egy kest ami ad +2 Animal Loret, de sajnos nem engedi kezbevenni. Egyik slotba sem tudom betenni. Valami otlet? Valamit fejlesztenem kell hozza, vagy csak egy bug? Bar a +2 Plant Loret ado sarloval is ugyan ez a helyzet.
  • fiATHaLON
    :) Szia!

Hát igen, ott valahogy jobban pörög a Crysis, meg a hasonlók.
    Bevallom, Gladysböl csináltam egy öszvérembert, mert elég haszontalannak
    érzem, így most meztelenül rohangál Ferdok utcáin, kisujjában a kovácsolás/alkímia/íjkészítés csínjával-bínjával. :)
    A többiek így zavartalanul koncentrálhatnak egyéb goromba tevékenységekre.
    Hanem ezt a Gwendalát nagyon megkedveltem!
    A játék eleje óta nem foglalkoztam vele, de most a Dark Forest
    végén elosztottam a kb. 3500 xp-jét, kivittem terepre :) és
    döbbenetesen jó mágus/íjászként mutatkozott be.

Nem tudom, hogy jönnek-e még új karakterek, de így a csatamágus + törpe + amazon + tolvaj/elf (mikor melyik kell) csapat a Dark Forestig szinte
    wound nélkül vett minden akadályt. 6-7-es szintem a Ratyi mama is nagyot
    kapott, pedig nem trükköztem semmit...
  • HaaS
    Szasz itt is:)! Azért lássuk be: az be sem indult, nem hogy kihalt volna:)!
  • fiATHaLON
    Hát, érdekes dolog volt, mert a Dark Forestig nem voltak
    pirosak a páncélok. (Mondjuk nem is próbáltam csereberélni,
    mert olvastam, hogy harc közben nem lehet...)
    Viszont ezt a bepirosítást most kezdte, de ahogy nézem, most
    működik helyesen (harcban nincs cserebere, de fenn van az aktuális,
    harc után meg lehet öltözködni.)
    Ennyi hiba lenne minden mai játékban, alighanem nagyobb kedvvel
    vásárolgatnának az emberek.
  • Tibbor
    Harc közben nem lehet változtatni a rajtad lévő páncélzaton,ezért pirosak a cuccaid, ha viszont már nem vagy combat módban(nincs két keresztbe tett kard a főkarid ikonja mellett balra), akkor bug.Szerintem...
  • fiATHaLON
    Egy másik lap DS fóruma elég kihalt, viszont látom itt pörgetitek a
    kérdést kíméletlenül. :)
    Azt szeretném megérdeklődni, hogy az valami bug, vagy következmény,
    hogy a Dark Forest-beli Ray of Light lovagok kiírtása után
    (sajnos kénytelen voltam, mert faragatlanságnak vettem, hogy a Vanya
    nem hajlandó velem beszélni, így a boszorkányok mellé álltam), és
    közben is a páncélok pirosan virítanak, hogy "cannot be used in combat",
    vagy valami hasonló...Na, így ugye már a nilovagok táborát is elég nehéz
    volt levágnom, 6-7 szintű partival, nem szeretném, hogy így maradjon.
    Előre is köszönök minden ötletet.
  • Tibbor
    Köszönöm a választ,és bocs a törpék nevében is az elszólásért!

Én a gyűrűt választottam, a mage-emnek szvsz pedig jobb robe-ja van, mint a rewardban szereplő, úgyhogy esetleg a kétkezes hammer-re még pályázni fogok, de nem biztos.
  • SaGa Jr
    A vénséges banya ugyanannyit szerepel akár a hadjáratot segíted és banyákat ölsz, akár őket segíted.

Mellesleg a boszorkányok leverése a nehezebb feladat (kissé elszaporodnak bizonyos állatkák ha ritkulnak a boszik), pláne a speciális fák ritkítása. Igaz viszont az is, hogy a "kereszetesek" táborában ingyen kapott páncél és ruha, no meg a képzési lehetőségek erőteljesen kárpótolnak a kellemetlenségekért.

A törpék városában (nem törpök!) a kincstárnoktól úgyis lehet majd még egy cuccot lejmolni, így nem probléma ha elsőre nem a legjobbat választjuk. Emellett aminek tényleg van értelme, az a ruha és a gyűrű. A két fegyver nem az igazi. Jobbat is lehet szerezni azoknál.

A törpevárosban 4 testvér van. Egyik mindjárt a trónteremből kijőve, jobb kéz felé lesz fenn a lépcső tetején. 2 van a középső "gyűrűn" (elég körbemenni, nem nehéz meglelni őket), míg egy lenn van ahol a boltok is találhatóak.
  • Tibbor
    Kösz a kiegészítést!Amúgy kiváncsi lennék, milyenek a boszik ellenfélként?Úgy sejtem, az öreg nyanya a végén nem lehet semmi...!

Egy jótanács azoknak, akik még csak ezután mennek Murlosh-ba(Törpök):

Mindenképpen csináljatok gyorsmentést, mielőtt a kincstárnoktól felvennétek a jutalmatokat!Ugyanis 4 lehetőséget kínál fel és a listából nem lehet egyértelműen eldönteni, melyik a legjobb?

Mellesleg az utóbbi küldikben szinte semmi értelmét nem láttam annak, hogy megtanítottam íjászkodni a battlemage-emet.Tűzlabdával kb. ugyanolyan távolról tud támadni, sőt az ráadásul területre hat és többszörösét sebzi a nyílvesszőnek.Dungeonokban az íj hasznavehetetlen, zárt területeken(pince, raktár, szoba, stb.) szintén.Talán később megint értelme lesz ennek a fegyónak?

Kérdés: törpvárosban megoldotta már valaki a nővérek ékszeres küldijét?Idegesítő csajok, az biztos.A fülbevaló már nálam van, de hol a túróban kolbászol az a lány, akinek ez kell?!
  • mindero
    Ha ez az utolsó öreg boszorkány akkor jól el van dugva: az erdő észak-keleti részében van egy hegy, ahova egy barlangon keresztül tudsz följutni a hegy nyugati feléről. Fent lesz egy kőrakás ahol megtalálod a banyát. Bár én a boszorkák oldalán vittem végig,de gondolom ugyanott lesz.
  • Tibbor
    Igen, mindenképp az erdős területen keresd!
  • mindero
    Most indult el gyakorlatilag a főszál:
    az adamatin szív elpusztítása. Én is most indulok majd a törpékhez, legutoljára kinyírtam ardo gyilkosait, hát az valami kínszenvedés volt
  • VLove
    A Dark Forest környékén?
  • Tibbor
    Sejtettem.Ha nem jelzi zöld kérdőjel a helyet, akkor nincs más hátra, be kell barangolnod a térképet.Nem túl nagy terület, emlékeim szerint középtájt volt a hölgyemény.Persze a Te esetedben nem tudom, hogy ez is változott-e?
  • VLove
    Én azt választottam hogy meg kell ölnöm öket!
  • Tibbor
    Ez most érdekes, mert nekem az itteni küldijeim pont arról szóltak, hogy segítsek 3 boszorkánynak, teljesítsem a kérésüket és akkor eltűntetik a Castle ruins körüli mágikus pajzsot.Nekem nem kellett megölnöm senkit...
  • Tibbor
    Valakinek sikerült megmentenie a szüzet a sárkánytól?Őszintén szólva én észre se vettem, hogy van ilyen mellékküldetésem, csak mentem előre a dragon felé, lootoltam a harpy-kat, aztán sikeresen lenyomtam a monsztát, erre kiírja nekem: hogy failed!Szóval, ha megmentem a csaszit, mi a folytatás?Reward esetleg?(pl. tízszer magadévá teheted...)
  • VLove
    Blood Mountains,amikor meg kell ölni 3 boszorkányt.Egynek felégettem a házát,másodiknál megöltem egy nemtom milyen nevű Toad-ot,és van egy harmadik,egy Alina nevű,őt nem találom sehol
  • Tibbor
    A pajzsot konkrétan melyik helyszínen is kaptad meg?Mert érzésem szerint még nagyon sok van hátra.Nekem is megvan már a pajzs, most vagyok a törpöknél és tele vagyok küldikkel!
  • Tibbor
    Ez melyik pályán is van?Ha megírnád, talán segíthetnék.
  • sandros
    Akkor valaszolok sajat magamnak, azaz mindharom.
    (int+dex+str)/5-encumb+weapon talent.
    Egyszoval a manual olvasgatasa hasznos dolog. :-)
  • Jocisan
    Végigjátszás BLOOD MOUNTAINS eleje kész!
    ITT!!!
  • VLove
    Jó Estét!

Azt szeretném kérdezni,hogy azt az Alina nevű boszit hol találom hol keressem?Vagy mit kell neki csinálni hogy elöjöjjön és megölhessem?Mert már felfedeztem a térképet és egyedül öt kell már csak megölnöm!Elöre is Köszi

Üdv:VLove
  • sandros
    Ha jo ijjaszt akarok neveli valakibol akkor melyik tulajdonsaga a legfontosabb? str, dex vagy int (jol tudom hogy ezek a tulajdonsagok tartoznak az ijjaszathoz?)
  • mindero
    Mennyi van még a pajzs megszerzésétől a játék végéig? Kb
    (nem akarom a végigjátszást meglesni)
  • Tibbor
    Miután tegnap "beköszöntem" a Talloni szörnynek(erős szájszaga volt...), elnéztem északkeletre is a barlangban és nagyon megérte!A folyton újratermelődő amőbák annyi jó kovácsoláshoz használható cuccot+nagy healing potiont dobnak, hogy érdemes kivárni a respawn-jukat.
    Talán valaki nem jött rá(bocs, ha mindenki), de amennyiben hőseink "büdösek" lesznek harc közben(főleg amőbák okozzák), nem kell szappan az eltávolításukhoz, elég ha a mágusunk ismeri az attribution restoration varázslatot.Tekintve, hogy a büdös a CH-t(charizmát) csökkenti permanensen, ezt kell helyreállítani.

Csak egy javaslat: akik most is aktívan játszanak a Drakensanggal, linkelhetnének ide egy képet az aktuális csapatukról!Csakhogy lássuk, ki kiket favorizál, esetleg hogyan öltözteti őket...?
  • Bucser
    A szörny (barlangja tele van egymással harcoló amőbákkal és bogarakkal. azok néha beindítják a harci módot mivel újratermelődnek mindig.
  • WagnerUr
    Nálam is előfordult a játék során párszor, többek között a barlangban is. Lootolni egyébként lehet ígyis csak először közvetlenül a hulla mellé kell állni és a következő lootolás előtt mindig helyet kell változtatni. Elég idegesítő, szerencsére tényleg csak ritkán jött elő.
  • Tibbor
    Tényleg, láncparancsot hogy is lehet kiadni?Ctrl-t kell nyomva tartani vagy másképp?
    Amúgy tegnap futottam bele az eddigi első bugba, ami szerintem nagyon jó teljesítmény manapság.Tallon mellett vagyok a szörny barlangjában és az egyik lich csoport kinyírása után az istennek se akarta kiléptetni a program a csapatomat combat módból(keresztbe tett kardok a jobb felső sarokban).Még lootolni se akartak a karaktereim.Kicsit odébb mentem és szerencsére megszűnt a dolog.Ezt az előtte készített gyorsmentéstől többször is kipróbáltam, de mindig előjött a bug.Előbb semmi, aztán odagurulnak a cryptlich-ek, csata, győzelem és permanens combat mód.
    Más tapasztalt hasonlót?
  • Bucser
    Majd az utolsó helyszínen kíváncsi vagyok mi lesz erről a véleményed.

Annyit harcoltam egyhuzamban, hogy a 30-40 large healingem elfogyott és 1-2-szer igen kevés kellett a teljes csapat behalásához.) Holott egészen addig a részig alig volt szükségem potira.
  • Bucser
    chainelni viszont símán lehet nekik a parancsokat...

Ez főleg akkor kényelmes mikor ki kell lootolni meg meghámozni egy csomó állatot pl...

Vagy ha buffolsz és nem csak 1-2 varázslatot használsz.
  • [Jakuza]
    Dehogynem ernek.
    Feltartjak az ellent eleg sokaig, addig sem a karaktereket utik, mikozben szepen lehet ritkitani oket.
    Amugy a torpe es az amazon hihetetlen jo tank platelve, de en ijaszt inditottam es tokeletesen helytallt a leirtakkal ellentetben.
    Viszont az kicsit idegesitett, hogy a varazstudoknak minden korben parancsokat kellett osztogatni es nincs olyan lehetoseg, mint pl a BG-ben volt, hogy kiadni nekik bizonyos parancsokat, ha masik csapattag serul, gyogyitsa vagy ha kozel mennek hozza az ellenfelek, menjen tavol es sorolhatnam.
  • Bucser
    Az idézett lények szart sem érnek... (18-as dzsin idézés 16-os szintű battlemagemmel a végjátékban 2 ütésből bedarálják a drágát.)

Nálam jelenlegi felállás:

Battlemage kardal + pajzsal (sajnos a játék történetéből kifolyólag érdemes ezt választani)

Törpebácsi fullplate-ben. (egyébként a fullos törpe páncélnak kisebb a védelme a lábon ugyanis a greaves/shoes egyben van míg a human méretű kariknál lehet külön greaves-t meg steel bootot feltenni.)

Knight bácsi Fulllightplate-ben.

És a mindenki által hőn utált Drantor barátunk egy rapierrel fullplateben szintén. (ugye ha nem varázsol miért lenne könnyű páncélban?:)

Természetesen mindenkinek (a battlemage kivételével) az összes defensive skill maxon van (endurance, armor use, meg a shield use, és a dodge) így attól függően, hogy damage dealingre van szükség vagy tömeg feltartóztatásra változik a kézbe vett eszköz kétkezes vagy egykezes/pajzs.

Ami hiányzik az az, hogy 2 darab 1 kezes fegyót használjon a karakter:)
  • Tibbor
    Ahogy mondod!A fiam pl. sikoltozva menekül, mikor azt látja, hogy a karakterlapot bámulom és épp pontokat osztok.Aztán, ha nem tetszik az eredmény, vissza minden és máshova rakom a pontokat.Vagy ha az inventoryk-kal pepecselek.Ki vigye a nehezebb cuccokat, mit vigyünk egyáltalán, stb.Nálam kérem rend van: Ardo házába megvettem a 3 workbench-et, mindegyik mellett egy láda, amiben szigorúan az illető szakmához szükséges alapanyagok ill. épp nem használt végtermékek találhatóak.
    A raktárszobában pedig külön van lomos(hátha jó lesz valamire?), egyértékesebb cuccoknak való és egy átmeneti tároló(gyűrűk, ruhák, nyakláncok, stb.), amelyeket az épp kalandra indulók vesznek magukra, magukhoz.
    Szerintem a holmik felét már most eladhatnám, de jól jönnek még a nehéz időkben, úgyis válság van, nem igaz..?
  • Jocisan
    Drakensang Végigjátszás Frissítve!
    Itt tudsz sasolni!
    Jó játékot!
  • Zóanagyvarázsló
    Talán mert az RPG műfaj kedvelői többnyire szeretik nagy műgonddal megtervezni az általuk megszemélyesített karaktert.
  • bgabor
    Sosem értettem hogy ilyen rendszerű játékoknál(a NWN2 is ilyen volt), mi értelme a karakterválasztáson pepecselni. Úgyis lesznek olyan társai az embernek, akik alapból magasabb szinten vannak az egyes képességekből, mint a főkarakter. Ennek a rendszernek igazán úgy lenne értelme, ha egyedül lenne a főkarakter, vagy max egy segítője lenne.