810
  • Fletley9
    nos ő megvan most meg a Growint vagy ki a bánatot nem találom aki megmutatná az utat... a következő helyszínre....Egyébként mennyi még körülbelül a játékidő?(mintha 60 körülit írtak volna korábban?)
  • SaGa Jr
    Ha az Adamantite Hart-ról van szó (miután az első 3 dragon quest tárgy megvan), akkor a kérdéses mágus a kerge haverunk, akit már az első faluban is kihoztunk a barlangból.
    Most konkrétan a házadban/Ardo házában van a konyhában.

tomcsa4:
    A Prologue ne zavarjon meg. :) Csak azért ez a neve a feladatnak, mert több részből tevődik majd össze.
  • Fletley9
    Köszi bár nem ezaz ( a személy stimmel csak már Ardo házába van csak névről nem tudtam , hogy őt kell keresni de így megvan köszi ) ugyanis az a játék eleje én meg már kb félúton járok de
  • tomcsa4
    Mégjobban megközelítve a dolgot, Itt egy kiváló oldal egyik játékostársunk jóvoltából. Ott az érkezés címszó alatt a 11-es hely a térképen. Ott lesz a mágus!
  • tomcsa4
    Hopp, leeht spoilerbe kellett volna. Basszus, bocsánat.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tudod a folyónál lesz egy hulla, na ott keresgélj cseppet visszafele. Egy ládika lesz a bejárat előtt.
  • tomcsa4
    Lent van egy barlangban. A kezdőhelytől keletre a folyó fele lesz egy barlang, ott be, majd balra kinyitsz egy ajtót és kicsit sétálva megtalálod.
  • Fletley9
    na most nekem kellene egy kis segítség: Prologue : The adamatite(?) Heart, első része, hogy elvileg beszélni kéne valami mágussal de nem tom hova kell menni vagy mit hogy...
  • royaltom
    Köszi!
  • HaaS
    Jaja! Eddig csak pozitívumát láttam én is!

Pénzgyűjtés: kegyetlen egyszerű, meg kell nézni, miért adnak sok pénzt, amihez olcsó az alapanyag... van pár ilyen. Nekem még nincs meg a hajós kvesztem, kíváncsi vagyok mi van, ha odaállítok előtte ezer dukáttal... van valami 900, csinálok még százat, aztán este megnézem.

Harcmódi: nemtom hanyadik szintűek az erőembereid, de szvsz gyorsan el tudod majd dönteni:D! Én is aggódtam a csaták miatt, pláne mikor a nagy főgonoszok sem tudtak mit csinálni.

Hogy miért:
    lvl 10-11, törpe 26-os erő, knockdown, mindig bejön. Én örültem az orkos csatának, az jó volt, és ahogy lehetett a kereskedőknél is a végére jártam a dolognak, ez utóbbi csata kifejezetten jó volt.

Karakter kveszt:
    Jaja, eddig nálam is egy spec quest volt csak, ekkor álltam át az istennővel 2hdd swordre, aztán nem sokkal később sajna érdemes volt leváltani... skillt tanulni nem tudtam vele, az új ember meg már eleve félistenként érkezett, nem sok mindent kellett hozzányúlni. Azóta már megszavaztam neki is az isten státuszt;).
  • Fletley9
    alapesetben Woundot(törést): Bandage-vel
    Mérget Golmon teával
    Rotten skin-t Szappanal egyéb ilyen maradandó neg buffom nem volt...
  • royaltom
    sziasztok!
    Hogy tudom azokat a különböző gyengítéseket,mérgeket leszedni magamról,amik a csata során kerültek rám?
  • kHares
    Van egy két apróság amin érződik hogy német a játék és nem sütnék el egy amcsi rpg-be(ezt pozitívumnak írom). Viszont a pénzgyűjtés kicsit a játék élvezetén rontott, kilencedik szint környékén elkezdtem egy adott terméket gyártani, fölvásároltam az alapanyagot, legyártottam majd telítettem a piacot igen jó haszonnal. Aztán jött a hajós küldetés, most meg térdig gázolok a pénzben, már nem kell cuccok gyűjtésével/eladásával törődnöm.
    Szóval jótanácsként mondom nem kell erőltetni, hagyjuk a maga medrébe folyni a story-t.

Most épp próbálgatom a két erőemberem milyen irányba fejlődjön, egykezes-pajzsos jól védekezős vagy lomhán teljes vértben araszoló kétkezes állatok. Esetleg kétkezes dodge-olós jól parry-zős könnyű páncélos? Vannak jópofa kombók. Nem mintha nehéz lenne a játék, kicsit durvíthatnának. Meglepő módon a távolsági harc is igen durva, longbow meg duplalövés és társai. Bár ahogy néztem a crossbow meg a dobós cuccok jóval gyöngébbek/lassabbak.

Eddig egy npc-vel tapasztaltam hogy van saját quest-je, olyan baldur's gate-es formában. Van ez mindegyiknek? Ha van aktívan csapattagként kell használni őket vagy mindenképp előkerül?
  • HaaS
    Annyi poén van ebben a játékban, hogy az... áh... na és ezekért is szeretjük: itte!

Képek még, nagy spoiler nincs, de kicsit ez is öli a játékélményt, szóval aki akar, katt, aki nem...
  • SaGa Jr
    De legalább baromi egyszerű megoldani.
  • HaaS
    Mááháááháá... hát én nem spojlerezek, arra ott van a végigjátszás, ezaz, de ez a játék, az kéész:DD! Csak annyit mondok, hogy átfúrta, valami eszméletlen kemény:D! Még mindig röhögök, kegyetlen:D! Háhháháhááá:DDD!

Szerintem aki kicsit is élvezni akarja a játékot, ne kérdezzen, más ne írja be, szerintem spojlerbe se, nem szabad ekkora poént lelőni:DD! Na tűnök röhögve aludni:D!

Mekkora játék, hjaaj:DD!
  • kHares
    Oké, ez a hajó vásárlás 1000 aranyért egy nagyon gonosz quest :)
  • royaltom
    köszi!
  • Jocisan
    Térkép fent van már az oldalon.
    Nézd meg hátha segít.
  • Jocisan
    Sziasztok!
    Rengeteg új térkép került fel az oldalra, és a végigjátszás is frissült!
    Itt lehet nézelődni!
  • WagnerUr
    Az Ardo háza melletti kocsmárostól kell elkérni.
  • royaltom
    sziasztok!
    Ferdok városában vagyok a kikötőben és azza llettem megbízva,hogy lépjek be két kereskedő cég közül valamelyikbe,vagy a neisbecks-be,vagy a
    stoerrebrandts-ba.
    Be is léptem az utóbbiba és valamiféle megrendelőlapot kellene elvinnem annak a palinak akinél beléptem,de nem tudom hogy hol találom megy ezt a lapot.
    Van valami tippetek?
  • kHares
    Csak pontosítás miatt reagáltam, ill. meglepett a minimum követelmény a Balm of Heal típusú spelleknél, nem írja hogy növelni kell az SP-t a módosító növeléséhez. Persze akkor minek is lehet? Beleszámít a TAV dobásba? Dtp fórumán írták hogy bizonyos pozitív spellek sosem hibáznak ennek ellenére volt már failed gyógyítás/idézés.
  • kHares
    Ismét egy érdekesség: kóválygok Moorbridge Marshes-ban, megcsinálom a questeket, befejezem a kincskeresést majd végére hagytam a varázslót. Mielőtt odadnám neki amit oda kell adni jó szokásomhoz híven kifosztom. Erre mit találok? Treasure Map!
    De ezt 5 perce elvette a játék tőlem mert az befejeződött, quest itemeknél meg nem lehet megnézni/elolvasni/használni, semmire nem reagál. Bug vag feature?

• SaGa Jr
    Azt hiszem kissé jobban ki kellett volna fejtenem amit akkor írtam.

A szint és a pontok összességét együtt kell nézni, azonban a szint az ami a maximális végeredmény szempontjából meghatározó. Hiába magas a szinted, ha alacsony a spell értéke, akkor max azon a szinten hozod létre amit ismersz. Ugyanakkor hiába magas a spell értéke, ha alacsony a szinted akkor sem fogod teljes értéken (amit a spell szintjére költöttél) létrehozni ha megfeszülsz.

A stat növelésnél is ugyanúgy megvan a szinthez kötött maximum. 6-os karkterrel maximum 6-os növekményt tudsz összehozni. Csupán itt nem egyenlőség van a szint és a spell értéke között, hanem a spell értékét le kell osztani hárommal, majd a végeredményhez hozzácsapni +1-et.

Az más kérdés, hogy a 6-os növekményhez 15-ös skill kell (15/3 +1 lesz végűl +6 stat növekedés). Ettől még mindig ugyanúgy szinthez kötött a dolog.

Szóval nincs itt sem gubanc, csak a szükséges maximumhoz kimagaslóan nagyobb érték kell. Ezért kell elolvasni a varázslat leírásában miként van számolva a dolog és ezért adott szinten meddig érdemes egyáltalán fejleszteni valamit, mert sok értelme nincs túlnövelni mert abból nem profitál az ember semmit.
  • kHares
    Most hogy volt egy kis időm a battlemage-el játszani vitába szállnék a karakter szintje dologgal, bár először én is így láttam. Az SP az nem a karakter szintje hanem a ráköltött pont.
    pl: erő növelése 6. szintű karival ha 6 pont volt elköltve max kaptam (SP*: 6), azaz +3 erőt. Viszont amikor ráköltöttem még 3 pontot máris (SP*: 9), azaz + 4 erő még mindig 6-os szinten.
    Amelyik varázslatoknál módosítót ír az valóban a quickslot alatti +/- és valóban a karakter adott szintjétől függ, de csak a maximum. Ha nincs ráköltve elég pont nem fogod tudni ellőni mondjuk 2-es módosítóval.
    Konkrét példán: 6-os battlemage ismeri a Balm of Healinget de csak 1 pontot költött rá, el is tudja lőni 1-es módosítóval. Node négy szintenként kellene kapnia a módosítót, miért nem tudja már jobban? Raktam rá még két pontot és máris varázsol kettes módosítóval. Ezt megfigyeltem a Fastness of Body-n is.

• SaGa Jr
    Javaslom a még ép oszlop alapos átvizsgálását és felhasználását. Utána majd továbbjutsz.
  • Haversrác
    Én is itt akadtam el, légy szives ird le mi a f***t kell itt csinálni!
  • Jocisan
    A harmadik szintről menjél le a negyedikre, ott megtalálsz mindent. A harmadik szintről nem találtad meg a negyedikre átjárást ez volt a gond. Nézd át a térképed hol nem jártál!
    Sok sikert.
  • VLove
    Mihez nincs több ötleted?
  • Haversrác
    Ha rájöttél áruld el nekem is légy szives, mert nekem nincs több ötletem!
  • SaGa
    A pókok barlangjában van, a nagy pók mellett egy hulla. Nála egy levél, mellette meg az orákulum teste...
  • VLove
    Hali!

Lenne egy kis problémám.A feladat az,hogy keressem meg a 3 oraclét.A bal és a jobb szárnya megvan,de a harmadikat nem találom.A könyvet már visszavittem Avantinak,pedig ugy olvastam hogy a nagy emerald pók megölése után találkozok egy halott faszival,akinél a harmadik darabnak kéne lennie,de nincs nálla.Felmegyek,beszéltem Dorionnal,és azt mondta h keressem meg a harmadikat is.Valami ötlet??

Üdv:VLove
  • Jocisan
    Szia bgabor!
    Bocsi nem láttam eddig az üzenetedet! Most válaszolok.
    A magyarított lapokat én készítettem photoshop-pal!
    Főleg kezdő RPG-sek kedvéért. Azóta csináltam még pár fordítást. Nézd meg az oldalon.
  • Jocisan
    Menjél vissza Ferdok elejére a Paraios-térre ahol a Templomba nem engedtek be. Na itt újra találkozhatsz Salina-val, ha beszélsz vele frissül a küldetés napló, és a kikötőben láthatsz egy zöld kérdőjelet. Menjél oda beszéd majd lemehetsz az alagsorba stb.
    Ha kell bővebb segítség 409-es link!
    Üdv bodom!
  • WagnerUr
    Ehh, rájöttem. Végre valami ötletes ami nincs az ember szájába rágva és máris nehézséget okoz...
  • WagnerUr
    Sikerült elakadnom a Behind the fire walls nevű helyszínen. Már az elején kikéne nyitnom egy cyclopean ajtót.
    Az őrteremben van ugye egy küklopsz csontvár felvehető koponyával, és egy fire elementtől is tudtam lootolni egy szivet, ezekkel próbálkoztam csinálni valamit,de nem sikerült. Gladys észrevette a falon a jeleket és elolvastam a táblákat, szóval gondoltam valami tűzzel vagy jéggel kapcsolatos varázslatra is. Jameg van egy láva fal is a lezárt ajtóval szemben,amivel ugyancsak nem tudtam kezdeni semmit. Több ötletem nincs.

Aki tudja a megoldást, az legyen szives adjon valami ötletet anélkül hogy elmondaná a teljes megoldást. Köszönöm!
  • SaGa Jr
    Melyikre gondolsz a kettő közül? A haver halálára vagy a másik gyilkosságra?

Ha az előbbi, akkor nem kell azzal a jelzéssel foglalkoznod. Mikor oda akarsz menni úgyis megállít egy őr és elmondja hol érdeklődj a dologgal kapcsolatban, meg azt is elmondja, hogy tök fölösleges odamanned mert nem találsz ott semmit. Ha követed amit mondott (felkeresed az általa említett személyt) akkor az a kérdőjel is eltűnik amint beszéltél vele.

Amennyiben a másik gyilkosság a gond, akkor a kocsma mögött tessék jó alaposan körülnézni és csinálni amit az őrparancsnok nőszemély javasolt. Kérdezősködni a megfelelő helyen (kocsma).
  • Gubberx
    a kikőtői gyilkosság színhelyére mutat hogy onnan még nincs semmiféle információ de sajnos hiába megyek vissza a napló sehogysem akar frissülni :S szerintem belefutottam egy bugba
  • Gubberx
    köszi még1x
  • SaGa
    Sokminden bentragadt a fordításnál. Pl a zsepi is Handkerchief...