Drakensang: The Dark Eye
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
elfeknél:
Spellweaver (teljes mágus) és Ranger/Fighter (nevezzük fél mágusnak) között a különbség pusztán annyi, h Ranger/Fighter nem tanulhatja meg az A Helpful Paw nevû idézést. minden más elf specifikus spellt - Ice Cold Warrior pl - mindenkét típus megtanulhat. de persze minden elf kimarad az ember mágusok által megtanulható tápos támadó varázslatokból.
embernél:
itt már csöppet jelentõsebb a különbség... Sarlatán/Alkímista (alias a fél-mágusok) szinte minden vicces támadó és idézõ varázslatból kimaradnak - képtelen tûzgolyókat hajigálni, dzsinneket és elementálokat idézni - összesen pár buff/debuff és gyógyítások maradnak nekik. ember teljes mágus (Battlemage/Elementalist/stb) rendelkezik a legnagyobb pusztítóarzenállal minden típus közül, összesen pár elf specifikus bufftól esnek el.
summázva: elfeknél nincs olyan hatalmas különbség két típus között, inkább a fajból ered pár jó spell, embereknél annál inkább. ha valaki pusztítani akar mágiával, maradjon teljes értékû ember mágusnál, ha buffolásra akarja használni arra elfek a legjobbak.
"The trees move. Do you not see it?"
Megidézett állat:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
\"oold maan, you seek the spell of mastery\"
Szerintem mindig a nagyobb értéket használja dobásnál (dodge/parry), és a pajzs nem még egy ellenfél ellen véd, hanem támadás ellen (azaz kétszer dob mentõt, nem egyszer). Azt hiszem elõbb megpróbálja a fegyver parryt, ha nem sikerül, akkor jön a shieldes parry. (Ezeknek a sorrendje kérdéses, hogy vajh a nagyobbal dob-e elõször, szerintem mindegy, ígyis-úgyis mindkettõvel dob, ha az elsõ nem sikerül.)
Ja, a kincskeresés az nagyon jó volt😊!
A mágusokról: mint írtam spellweaverem van, és most hatodik szintû, épp most mentem be marshba (megint, újrakezdés után). Armorban ugyanolyan, ill jobb mint a harcosok, egy 5SP-s mágusarmor (mod 3) hárommal növeli a védelmét minden helyen... pedig mindenbõl a legjobb cuccokat vettem meg a városban a harcosoknak is. (Lehetne még tovább fejleszteni a varázslatra, akár a +4 armor is elérhetõ, egyelõre hagytam.) Aztán számoljuk bele a 12SP-s intuiciót, ami ugye +5 IN pont, helybõl +1 base parry és base ranged. Harcosokra meg +3 ST (erõ), ütésre vannak gyúrva, nagyon-nagyon rövidek a csaták. Ezt a DP-s dolgot már boncolgattuk.
Mindezekkel a dolgokkal most átlagban ötös az armorom, és 19-es a parrym, azért az elég jó, nem kell félteni a komát. És ez kétkezes parry, staffos. Ha dagger - 0/1 shieldet nyomtam volna védekezésre, akkor lenne egy második parrym is 13 körül. A daggert én késõbbre tartogatom, kivételesen egykezessel gyúrok majd támadásra, inkább dodge-olom majd a távolságit. Egyelõre a Dodge I van csak persze.
Legtöbbet spellt tanulhat: passzolom, gondolom manuálban... engem nem foglalkoztat, amit lehet úgyis megtanulunk😄! Valami spell meg mindenképpen kimarad, akármilyen karakterrel indulsz, szóval igazából nem lényeges szvsz. Alap idézést én helybõl kaptam, spellweaverként.
Megváltozik a helyzet ha van pajzsod. Ez már a távolsági fegyverekre is jó, ill. +1 enemy ellen védekezhetsz. Viszont a karakterlapon az egykezes fegyver-pajzs kombinációval kettõ érték van parry-re megadva, egyik a fegyveré másik a shield.
Ha két ellenfél üt engem és ez az érték mondjuk 14/20, akkor kétszer a 20-as(pajzs) lesz a parry vagy elõször 14(fegyver) majd a pajzs? Jól gondolom hogy mindig pajzs véd és akkor nem kell az egykezesek védelmi értékét növelni csak az attackot?
Így d&d után kicsit fura de sok dolog talán még jobban is tetszik benne. Amúgy most találtam angol manual itt.
Épp a mocsárból jövök vissza, másfél óra bolyongás után a kincskeresés legvégével nem tudtam mit kezdeni, kénytelen voltam a netet igénybe venni, pedig már végigclickeltem mindent a pályán.
Ahol a necromantával kell küzdeni és a karakterek megjegyzést tesznek a repedésben található ládára, na ott mély levegõ és tovább kell menni, csupán a pályatervezõk hülyesége, a német verzióban is elérhetetlen.
Elf csaj a maga armor varázslatával olyan durva mint egy jobban páncélozott hõsöm, kicsit fura, legközelebb kipróbálok valami mágia alapú class-t.
Kérdés kettõ: ha jól olvastam varázslatokat nem tanulhat mindenki. Le van osztava elf-re, nem képzett ember(mint sarlatán pl) és képzett ember(battlemage). Utóbbi az aki a legtöbbet tanulhatja mint például idézés vagy az is még külön kategória?
szóval jótanács a pofozógép kedvû embereknek: harcias hangulatú mágiahasználót kezdjetek. elf fighter (a tiszta és teljes közelharci pusztításhoz, miközben kiválóan nyeli el a sebzést is) és battlemage (kevésbé közelharci gyilkológép, ellenben késõbb tud majd vicces dolgokat, lévén minden támadó varázslat is megy neki) szvsz a két vicces kaszt. többi sem rossz feltétlenül (mondjuk ha valaki archer-t kezd fõkarakternek az valamiféle gyengébb elmezavarban szenvedhet, ebben biztos vagyok) de ez a kettõ kimagaslóan táp. persze ez megint személyes vélemény, senkinek nem kötelezõ egyetérteni vele.
A nem ment a varázslást úgy érted, hogy abszolúte nem tudtál, vagy hogy gyakran rontotta el a spelleket?
Nálam is megy a varázslás fapajzsokkal, pajzshasználat combat skill sem kell hozzá. Milyen karakter klassz volt? Alapvetõen bármilyen fém cucc beakasztja egyébként a spell ikonokat, alighanem errefelé minden metál nyomokban kriptonitot tartalmaz😄!
Hát nem tudom, soha nem olvasok utána egy játéknak, szeretek mindenre magamtól rájönni, de nem vagyok biztos ebben az AT/PA dologban, amit írsz. Valószínû a bázisértékekre gondolsz (igen, látom már írod, hogy alap), az egy dolog, erre jön rá a fegyver specialitás AT/PA bónusza. Én ez utóbbit magyarázom, hogy pölö egy törpe mercenary fejszében (elméleti példa) adott szinten 30 pontot, kardban meg csak 20 pontot tud maximum fejleszteni. Általában amikkel a karakter indul, a kezdõ fegyver skilljei, azokban jobb, mint egyebekben. Ezért írtam, hogy jó darabig nincs nálam kardforgató a játékban, mert nem éri meg, ha bénábban kezelik.
A dodge/parryt is értem, világos, hiszen egy jobb klikk a szövegre.
A DV-re kattintva olvasható, ha nagyobb a dodge, mint a parry, akkor az ellen dob a gép. A parryt vagy figyelembe sem veszi, vagy ha nem sikerül, lehet, hogy parryzik is... igazából én sem hiszem. Nehéz elképzelni, hogy megpróbálok elhajolni valami elõl aztán ha nem sikerül, megpróbálom kivédeni elõbb fegyverrel aztán még pajzzsal is, neem. Valszeg értelmesen lett megcsinálva, tehát vagy, vagy. Én legalább is így kezelem. hapi hozzászólására volt igazából válasz, akinél a dodge még rájött a parryre, meg 20, meg mittudomén...
Ja látom már miért értettél félre, az elõzõ hsz-emben az "alap AT/PA" az nem a bázis, hanem az az "alap AT/PA fegyverrel" amihez még az ugyanolyan típusú fegyverek bónusz-máluszai hozzátevõdnek.
A speciális pajzs és vért minden darabja esetében szerepel a leírásban, hogy abban lehet varázsolni. Ha már egyszer a sztori szempontjából a viselete kötelezõ lesz, kissé cinkes lenne miatta kinyírni a karaktert. :-)
HaaS:
Általánosságokról írtam, nem téged akartalak kijavítani, neadj isten felülbírálni. Többek között azért is egykezes kardokról kezdtem el szövegelni, nem kimondottan csak kardokról. Azért a te hozzászólásodra lett válasz az enyém, mert te írtál a kardokról. Én meg leírtam amellé azt amit én tapasztaltam velük kapcsolatban eddig.
Az alap AT/PA meg nem függ fegyvertõl, csak tulajdonságoktól. Egyik Courage, Agility és Strength, a másik Intuition, Agility és Strength (ha jól emlékszem) alapján számolódik. Minden fegyveres képzettség ezen alapul és erre rakódik majd rá. A dodge meg az alap parry értéken alapul. Az encumberance (terheltség a páncélzatból) meg ezt módosítja.
Védekezésben sajna nem használja mindkettõt a gép. Legalábbis amikor a konzol aktív nem írja ki hogy használná mindkettõt. Míg van parry addig azt használja (már ha a támadás ellen tehetõ), utána meg dodge ellen megy az ellenfél. Eddig mindenesetre nem láttam hogy a nagyobbat használná mindig.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Csak azért kérdeztem mert egy ilyen tök alapszintû magyarítást ami a tulajdonságok/skillek nevét magyarítja nem olyan hosszú megcsinálni, ezért gondoltam, hogy esetleg lehetséges hogy már létezik ilyen.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
btw kétkezes kalapácsból rögtön Ducal Citadel-nél van egy nagyon jó, igaz aztán sokáig semmi.
SaGa: kard nálam az sword, a tõrök, szablyák, és vívótõrök nem tartoznak ide. Azt sem írtam, hogy a kétkezes kard rosszabb, mint a kétkezes kalapács, fejsze. Azt írtam, hogy érdemes megnézni, hol maxolható ki egy karakter fegyverképzettsége, mert az az alap AT/PA. Ezt beleszámítva _adott_ karakternél jobb valamelyik.
A dodge az jó nagyon egen, figyeltem... azt nem néztem még meg juteszembe, hogy vajh mindkettõvel dob-e. Az oké, hogy a magasabb értékût használja elõször (értsd parry/dodge), de vajh ha az elsõ bukta, akkor van-é második dobás? Kétkezes parry hátránya még, hogy távolsági fegyverek ellen ugye nem játszik, csak a pajzsos.
Az egykezesek közül, ideértve a vívófegyvereket is mint amilyen a rapír, a játék elgé korai szakaszában megtalálhatóak a kategória legjobbjai. Például a mocsárban begyûjthetõ a játék legjobb rapírja (1d+6 a sebzése, de nem ez a lényege, hanem a +25%-os wound esély), valamint a következõ helyszínen (dark wood) a legjobb könnyû kard (shortsword, snit vagy snip a neve, a sebzése nem nagy, de szintén jókora bonuszt hozzácsap a wound esélyhez). Elég korán legyártható vagy megvehetõ a játék elsõ felének legjobb alap szabja típusú fegyvere is, a sabre. Mágikusból, ami valami bonuszt ad a normál harcértékek és sebzés mellett, majd csak jóbal késõbb lehet találkozni.
Most a harci mágusomat képzem át éppen kardforgatóvá és õ majd suhogtatja vígan a snip rövidkardot.
Igazán jó kétkezes fegyverek inkább a játék második felében lesznek elérhetõek. Ez igaz a kétkezes kardokra és kalapácsokra (nem értem ezek miért gyengébbek a kétkezes kardoknál), valamint a lándzsákra is.
Egy észrevételem is van még a lándzsák kapcsán. Nem tudom miért, de sokkal gyakrabban hoz ki wound-ot a program, még kisebb sebzés esetén is egy lándzsára, mint bármi más fegyverre. Legalábbis normál harcban, minden speciális manõver nélkül. A fencing fegyverek esetében is gyakoribb a dolog, úgy tûnik tehát, a szúrófegyverek a sebzésben elmaradnak, ugyanakkor jobbak sebosztásban. A sebek meg gyengülõ ellenfelet jelentek (- tulajdonságok, romló harci teljesítmény).
Ugyanakkor bármilyen jó is egy fegyver, mehet a kukába ha az ellenfél átmegy a védelmen. Márpedig a végjátékban sajna gyakran lesz ilyen, így apajzs szerepe nagyon magasra szökik. Szóval aki egykezes eszközökben gondolkodik és nem akarja fejleszteni a védelmi spec képességeket (windwall, master parry és társai), annak érdemes elgondolkodni a pajzshasználatban (már ha nem mágiahasználó, mert ebben az esetben a pajzs miatt bukja a varázslást, ahogy bármilyen fém páncéldarab is blokkolja a mágiahasználatot). Némi attack csökkenés mellé plusz hárítási képességet kap és megnövelt értékkel teheti ezt. Persze egy jó magas dodge legalább ilyen jó tud lenni, az ugyanis mindig mûködik, hátsó támadások ellen is.
Írtatok a fegyverekrõl, nagyon érdekes téma... már hogy melyik a jobb. Az ellen halva jó, ezzel gondolom egyetértünk, így kell a sebzés, nagyon😊.
Kicsit vesézgetve:
A fegyverek attack/parry pluszmínuszai fontosak, meg az alapsebzés is, de nehéz legjobb fegyvert mondani. Nálam például jó darabig nem használ kardot senki sem, egyszerûen nem éri meg.
Márpedig azért, mert az is fontos, hogy egy adott karakter mennyi max pontot tud a fegyverhasználatból megtanulni, ami ugye az alap AT/PA-t adja, ez meg kasztfüggõ.
Aztán ott van a másik, hogy milyen skilleket lehet használni. A spearek igencsak felértékelõdnek ezekkel.
És talán a legfontosabb a "peres" szám. Egy 12/3-as halberd az elején brutális (0/-1 AT/PA), vagy a warhammer 14/2-vel még durvább lehet, de akkor már érdemes az elején pakolgatni a törp kétkezes fejszéire, mert a -1/-3-as AT/PA miatt kicsit nehézkesebb vele a harc, ugyanakkor a perkettõ, az kegyetlen. Szoktam röhögni rendesen, mikor körbepördül a törp a kétkezesével😊)!
Számoljátok bele a mágus erõbuffjait, mikor sebzést néztek, érdemes (!!!): nálam most a törpe +3 strength buffal (6SP-s) már 20-as erõn van, ezzel a 2D+2-es warhammer - 14/2 ugye - helybõl (20-14)/2, +3as DP, azaz 2D+5.
Vagy az amazon halberddel: alapból ugye 1D+5, 12/3. Erõ buffal 18-on, azaz 1D+7. Csak egy parryt veszített, míg ugyanezzel az erõvel egy szablya (12/4-es AT/PA, 0/0 bónusz) még mindig csak 1D+5. És elég komoly skilleket használhat (na nem a játék legelején) a spearrel... persze minden kétkezes hátránya, hogy nincs pajzs, de ettõl szép, hogy az egykezest fejleszthetjük védekezésre, pajzzsal együtt komoly. Mivel lehet fegyvert váltani harc közben, ráadásul offensive/defensive stance-t is, érdemes szituációnak megfelelõen változtatni a fegyver/stance felállást... ha ütik, védekezzen, ha ütni kell, hát üssön😄!
Kegyetlen ez a játék, kegyetlen😄!
6-7 fõs csapatokban mászkálnak (a 7 fõs az omlásoktól rohan majd rád). 4 szintet kell végigküzdeni és a legalsón majd jön minden patkányok öreganyja. Na az lesz az egyik legkeményebb csata az egész játékban.
A patkányok lefelé haladva egyre erõsödnek.
Az alap wolfrat 12-20 HP-s, aztán lesz grey wolfrat 25 HP-val, majd black 35-el, aztán ismét black 45-el, végül a "fõnök" mellett 70 pontos dögök, erõsítésként 40 pontosokkal.
Alapvetõ túlélési trükk a sok gyógytea (mérgezni fognak sokat), kötszer, oneberry lötyi és a magas (értsd 10-12+) willpower, hogy a wound hatások elkerülhetõek legyenek, máskülönben lazán megcsócsálnak és kiköpnek.
Az sem baj, ha a támadó csapatban van olyan személy, aki tud segítséget idézni (az elf csajszi állatokat például) és a mágiahasználók pajzsot tudnak húzni magukra, esetleg a harcosokra erõnövelést tolni.
Egyedül kezdtem, de most PieRat csatlakozott hozzám!
Az a baj így nehezen (lassan) haladok a játékkal.
THX<#wave>#wave>
http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu
http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu
Pont
Mindegyikkel végig beszéltem a házban amit csak lehet, de nem tudom egyiket sem kiválasztani. Hogy lehet karaktereket cserélni???
PLS help!
Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”
Kérdés: csapat társat, hogy lehet cserélni?mert nicns semmi ablak vagy valamio odamegyek Gwendelához és csak beszélni lehet vele...(lehet , azért mert a fõkarim is speelweaver?)
jó lándzsa receptet merre találtál? én tartok ott ahol - látszik sztem karakter képen - de még sehol nem láttam táp lándzsát, eddig legjobb Halberd volt még rögtön Ferdokban, és ennyi... ezért nem is gyúrtam rájuk, hiába tûnt Stormblade táp képességnek.
A banditás dologhoz meg annyit, hogy nagyon alaposan meg kell hallgatni/el kell olvasni mit mondanak. Visszakérdezésnél meg nem reflexbõl nyomni valami válaszra, hanem átolvasni, mert könnyû magunkra haragítani õket (nem mintha nem lenne egyszerû kinyírni õket).
Mindek eröltessek egy teljesen eltérõ fegyver fejlesztést? Bõven jó az amivel indul és végig kifejezetten hasznos tud vele maradni. Arról nem is beszélve, hogy például a kétkezes gyilokszerszámokkal a kedvenc manõvereim storm of blades/deadly blow meg a sebzést automatice bevivõ támadás nem kivitelezhetõek. Sokkal többet ér ha 2-3 döféssel, kevés endurance pontból (amiben nem bõvelkedi az elf harcos) biztosan kifektethetõ egy ellenfél, mintha néha néha 30 fölötti sebzést bevisz neki.
Különösen igaz lesz ez majd a végjátékban, ahol a speciális támadásokat használó ellenfelekkel, amiknek ráadásul nagyon jó a regenerációjuk, történõ küzdelemben többre lehet menni pár biztos wounding hatással, mint 1-2 nagy sebzéssel.
valahogy így néz ki egy 9-es szintû elf Fighter, minden hasznos harci buff-al és csöppet megváltoztatott kinézetû páncélban <#nyes>#nyes>
btw elf Fighter-rel nem fogsz helpful paw-t tanulni, nem teljes mágus a lelkem, az egyedül spellweaverrel tanulható meg. ellenben tudni fog Ice Cold Warriort (60 secig kb leverhetetlen, de ha azalatt szétpofozták utána összeesik), védõmágiából Fastness of Body-t, ha ezt a kettõt kombinálod 10+ sebzésellenállásod lesz mindenütt egy szál gatyában is. na meg Fighter-é a legjobb buff spell szerintem, Attribute Strength, amit 5-el magasabb szinten tud mint a többiek, és iszonyatosan megdobja sebzést, fõleg ha 3 karaktered van kétkezes fegyverekkel. Move as Lightning már csak hab a tortán, megint feltápolja sebzésed, igaz rövid ideig tart. de úgy summázva Elf Fighter szvsz a legjobb harcos gyilkológép az összes kari közül <#nyes>#nyes>
Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2
Pl érdemes végighallgatni az õrparancsnok hölgyemény beszámolóját arról, hogy fogták el Dranor(?)t, akit megest meg kell valahogy sazbadítani a saját hülyeségétõl. Vagy a törpe hármasikrek itt-a-piros-hol-a-piros játéka...
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
A rogue esetében 2 alkalommal is lehet megmentõset játszani, a törpe és a sarlatán lányzó Ardo barátunk ügyében nyomozgat és segít, az elf spellweaver leányzót, akárcsak a csatamágust szorult helyzetükbõl kell kimenteni, az elf harcos bosszúállásban történõ segédkezés után, míg az alkimista némi feladat elvégzését követõen áll be a sorainkba.
Na ez abszolút magasabb mágia. Tehát teljesértékû ember varázsló kell hozzá, de nem elképzelhetetlen, hogy még az alkimista is megtanulhatja (sarlatán és elfek nem). Én is a csatlakozó harci varázslóval tanultam meg és alkalmaztam.
Fix astral pont értékû varázslat (30 pont) és 20 percig marad a kicsike. Viszont mindig változnak az értékei, nem úgy mint mondjuk egy helpful paw által idézett állatnál. Tehát lehet hogy bõdület nagy vitality értékkel (14-es szintû karakternél ugyanilyen skill értékû varázslatnál jött már 55-60, de 75 pontos jinn is), közepes endurance és astral pont értékkel jön, de van hogy minden csak kicsivel jobb az átlagosnál. Sosem gyenge semmiben, de van hogy nagyon erõsre sikeredik.
A második helyért a summon elemental és az árnyéklény idézés versenyez. Elõbbi kevesebbet bír, de aki megüti vagy akit megüt, azt meggyújtja. Utóbbi több sebzést elvisel és nagyobb endurance mennyiségbõl akciózik, meg nehezebb is eltalálni.
Lehet, hogy a csonti idézés is majd jó lesz, valamikor 12-es fokozat felett. Talán akkor majd beadja a csonti varázslót, ami támogatónak jó lehet, de eszement kevés pofontól összeesik.
Elsõ végigjátszáskor rogue-val mentem és nagyon hatékony volt, mágia egyáltalán nem hiányzott számára. Arra ott volt a játék végén a csatamágus, mellette volt még a warrior(az alapból magával hozott kardjával, aminek a spec képességét egyszerûen nem lehetett überelni, plusz teljesen vasban) és az elf harcos. Most meg elf harcossal nyomulok és jobban kell támaszkodnom a társakra, de jobban meg is osztom a feladatokat. Nem akarok sok mindent megtanítani neki, csak ami tapasztalatom szerint szükséges lehet. Mágiából az alapkészlet mellé talán az idézés (helpful paw) és valami védõmágia figyel majd be neki.
Ugyanazzal kezdtem el, elf spellweaver, imádom. Gwendala nálam semmit nem csinált, csak cuccokat, hála a fõ karakternek. És a durvaság:
Kapaszkodás, brutális SPOILER következik!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)