Drakensang: The Dark Eye
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ide nézzél be!!!
http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu
ez a W-s móka fordítási hiba, német verzióban így van és vmiért nem fordították le.
"The trees move. Do you not see it?"
Az bennem föl sem merült hogy a w-s érték minek van ha nem valahogy a seb okozáshoz kötõdik hiszen írja adott erõnél mi van mégsem változott varázslat után. Ennyi. Ez így teljesen fölösleges, engem inkább zavar.
ha jobbklikkelsz a fegyverre, ott a rendes, alap erõd által növelt értéket írja csak. nem számolja bele a mágikusan növelt erõt, sem a move as lightning spell sebzésnövelõ hatását.
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
Ezek szerint ez egy teljesen haszontalan adat hiszen ha kézbe veszed rögtön látod a sebzést ill. rögtön kiszámolható az erõ módosító.
Kedves Haas, általad linkelt postok nem segítenek, a kérdés a zárjeles w érték volt ill. mi a fenéért okoz meglepõen sûrûn sebeket egy gyönge karakter fighting staff-al. Talán nevessünk együtt.
\"oold maan, you seek the spell of mastery\"
A fegyvernél az 1d+5 az alap sebzés. Azaz 1d6+5 (6-11 közötti sebzés). A 12/3 meg azt mutatja, hogy 12-es erõ felett minden 3 pont után +1 sebzést kapsz. Azaza 15-16-17-es erõnél +1, 18-19-20-as erõnél +2 és így tovább. Ez csak az alap erõdre igaz. A teljes sebzésed értéke a karakterlap alján lesz az Attack és Parry érték után lesz egy HP rész. Na ott már az esetleges erõnövekedés miatt bejövõ plusz is beszámításra kerül. Ha tehát a fente említett (12/3-as) fegyver meleltt van mondjuk egy 18-as erõd, meg van mondjuk egy +3-as módosítód gyûrûbõl/varázslatból/italból, akkor a fegyverre bökve ezt írja majd:
1Wd+5 (1W+7)
Ugyanakkor a HP mellett 1d+8 fog szerepelni, mert ide már a minden módosítóval és egyéb bizbasszal együtt számított érték lesz beírva.
Az a W meg ne zavarjon meg, az csak a tényleges sebzést jelenti (karaktered erejébõl számolva) nem a wound képességet. :-)
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Ezek után futtatod ezt a stringet execute sql fülnél:
update _INSTANCE_PC set RunSpeed=5.0, CurrentSpeed=5.0, MaxVelocity=5.0;
Execute querry és kész. Átírhatod magasabb értékekre is, az alap 3.5 körül van.
Dolog kettõ: lenyomtam pár csatát a fighting staff-jával és bizony mint említettétek "vadul pörögnek" a wound-ok. Pedig nincs nagy erõ, nem is sebez sokat. Másik WTF? Rejtett érték, piercing weaponnak számít? Vagy ez lenne a weapon reach ereje?
Csodálom hogy így ki merték adni angol nyelvterületen, az okés hogy a németeknél ez menõ de máshol senki nem ismeri.
For ranged weapons, this specifies the range of the projectiles. But close combat weapons also have a range value. Staves, for example, have a longer range than swords. Your opponent will suffer from combat penalties if he has a shorter weapon than you. Don’t worry, Drakensang calculates all of this for you. For the sake of simplicity, daggers and swords are considered to have the same range.
Ja, majd õ magától számol, oké. Tehát nulla adatot kaptunk, vagy mûködik vagy nem.
Itt van egy faq ami a német papír alapból lett átfordítva, nem mindenütt tükrözi a játékot de érdemes elolvasni
A sebzés mellett mi a zárójeles W-s érték? Pl.: halberd, damage: 1d+5(1w+6 with strenght 17) strenght bonus 12/3
Ez lenne a woundolási képessége? Mert a törpe 20-as erõre boostolva 1d+7-et sebez vele szal nem az. Illetve a 10-es erejû elfnek 1w+5-öt ír
Valamiért tényleg ritkábban találja el egy normál méretû eszközzel az ellenfél a hosszabb fegyverrel küzdõ célpontot. Okát eddig nem találtam, de valami olyasmi lehet amit írtál. Logikusnak logikus.
Talán a kis töltõképernyõk valamelyike ezt is konkrétan leírja (ahogy a wound pontos hatásairól is ott lehetett értesülni, meg a willpower kiemelkedõ voltáról).
A lándzsák meg tényleg gyakrabban visznek be wound-ot. Erre sem találtam semmi számszerû adatot vagy okot, de létezik a jelenség.
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
than you.
Miért olyan marha nehéz valami formulát odaírni? Minden máshoz persze odarakják. Úgy tûnik újrakezdem valami varázshasználóval. Ahogy nézem a hosszabb spear/staves dolgoknak a wounding tulajdonsága is nagyobb, talán menõ lesz.
Egyébként a mocsárban meguntam az idegtépõen lassú mászkálást(igen, kincskeresés), szóval a kiadó fórumán kerestem egy bejegyzést savegame editor-ról és az átírandó értékekrõl. Nos megdupláztam a futási sebességet és máris élvezhetõbb lett, persze egyéni ízlés. Ugyan linkelni nem tudom mert pár napja nem mûködik de a forum.dtp-entertainment.com -on kell szétnézni ha föléled.
Neked a 3 alkatrészt kell összeszedni (meg a kiskölöknek a könyvet) és mehetsz vissza a földszintre...
Lenne egy kis problémám.Lent vagyok a Hesine templom alatt.Megöltem a nagy emerald pókot,találtam egy hullát akinél volt egy levél.Azt irha,hogy helyezzem el ezt a csomagot amiben amoeba spórák vannak mélyen a hesinde templom alatt.Megmondja vki hogy hova kell lerakni?Elöre is kösz
Üdv:VLove
Második nekifutásra mindkettõt összeszedtem, csak ez után mentem vissza és jött a titokzatos találkozó.
A különbség csak annyi volt, hogy amikor külön vittem vissza a két cuccot, akkor két találkozó is volt, amikor egyszerre, akkor csak egy, ott, ahol az elsõ nekifutásra a második..
Menj Barlához a második amulettel, beszélj vele, majd a mellette ácsorgó õr megint szól, hogy találkoznod kéne azzal, akivel korábban, csak új helyszínen
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez lene az SP amit a leírásokban találsz (például SP/3 +1 annyit tesz, hogy a karakter szintje/3 lesz a módosító +1 amivel létrejön a varázslat, tehát 4-es zsintû karakter esetében a végeredmény 2, ugyanis a program nem kerekítget). Itt csak és kizárólag akkora értéket vesz figyelembe a program, amekkora a karakter maximum szintje, így hiába van mondjuk 4. szinten 15-ös varázslatod, max 4-ig veszi figyelembe a hatás létrehozásakor a program. Ez lesz az a szint is, amibõl a hatóidõt kiszámítja. Ez igaz még a tulajdonságnövelõ varázslatokra is. Ott is lehet akármekkora a szint, csak annyi fog számítani belõle a módosító kiszámításakor, amekkora a karakter szintje. Azok a kis plusz és minusz jelek a gyorbillentyûkre tett varázslatoknál ezt mutatják meg (már ahol skálázható a dolog). Amekkorára növelni tudod az értéket, akkora lesz a maximális hatás. Ugyanakkor figyleni kell az astral point igényre is, mert egy magasabb fokozatú varázslat lehet hogy már nem hozható létre, mert nincs elegendõ astral pont hozzá.
Felesleges nagyon a karakter szintje fölé növelni a varázslatok értékét. Semmit nem profitál belõle az ember. Talán stabilabban létrejön a, de ebben egyáltalán nem vagyok biztos. Még egyszer sem volt rontott varázslatom a játék során, függetlenül a varázslat értékétõl és a tulajdonságoktól (például a méregtelenítést kemény 1-es szinten tanultam meg, több nem kell, mégis mindig sikerül).
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sarlatánt indítottam és simán dobál valami tûzcsóvát, meg villámot. A villámot helybõl tudta, a tûzcsóvát a városban tanulta. A mágus elf leányzós sem ismeri (még) ezt a varázslatot. Ellenben egész jó íjász...
A console ugye nem írja mely értéket használja védelemre, tehát a 15-ös fegyvert vagy a 20-as shieldet. Ez az egy amit nem tudok, mert a hivatalos oldalukon a fórumon a gyerek lefordított valami faq-ot és határozottan állítja ha shield van azzal véd mind a kétszer. Bár ír ott hülyeségeket is, szal bizonytalan
Lent vannak az ikonok, amiket használsz varázslásra (quickbar, nemtommagyarul), azok alatt van egy szám, mellette kettõ kis nyilacska, ezzel változtatod a spell erejét (mod). Ha a jobboldali nyílra kattintasz, nõ a szám, a modder.
Az érdekes az, hogy ha kétszer támad egy ellenfél (double attack), akkor is mintha csak az egyik parryt használta volna fel, a másikkal ugyanúgy parryzte a másik támadót.
Nálatok is hasonló az eredmény?
Elképzelés pl van egy fegyver ami 1d+6 ez mit jelent azt,hogy dob a kari egyszer megmég hozzáad 6-ot?
vagy teljesen rosszúl gondolom ezt az egész rendszert?
Ha így van (egy ellenfeles a parry), akkor tökmindegy melyikkel dob elõször, ha nem sikerül, a másikkal is fog, ergó mindegy a sorrend.
Azaz ha körbeveszik a karaktert hatan, akkor mindegy milyen magas a parryje, elméletileg 5 mindenképp megüti. Érdemes beállítani a fal mellé egyébként is a karaktereket, akkor nincs hátulról ütés, ami mindig gáz...
Kipróbálom, az a biztos. Majjövök az eredménnyel minnyá.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Parry Value (PA)
You also get only one parry per combat round. Regardless of how well your opponent ’s attack succeeds, a successful parry will fend it off. Remember that you still only have one parry per round, even if you are fighting more than one opponent. So if more than one opponent’s attacks succeed, at least one of them will get past your defense. Therefore, fighting more than one opponent is always a dangerous affair. A shield-carrier is an exception. A hero equipped with a shield has two parries. This skill must be learned, however (see shield combat I-III). The second parry is modified.
Calculation: (Intuition + Agility + Strength)/5 - Encumbrance + Weapon Talent Value +/- Weapon Modifier
Tehát a hõs kap kettõ parry-t shield-el, második parry módosított. Csak számít a fegyver védelme, és elõször azzal dobna majd a másikkal? Vagy a second parry az egy második támadó az adott körben? Egyre inkább zavar hogy nem tudom hogyan fejlesszem.
Formulák a manualban is szépen mutatják melyik tulajdonság mihez kell, harcosoknak az erõ pl. minden lényeges dologban benne van, érdemes azt növelni.
Level 4-es még a karim (nemsokára level 5), tolvaj. Akkor nyugodt szívvel teszek a tulajdonságokra külön.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
támadáshoz: Courage, Agility és Strength
védekezéshez kell még ezeken kívül az intuition.
A constitution az endurance pontokba, a vitality pontokba, de talán még a mágiaellenállásba is beleszól. De végülis minden infó kinyerhetõ egy egyszerû jobb klikkel a kérdéses tulajdonságok vagy származtatott értéken. 😊
A játék során mikor egy talent használta történik, a program alapvetõen a kapcsolódó tulajdonságokra dob d20-al (egy próbánál tehát 3xd20). Ha az érték alatta van a tulajdonságnak, akkor okés. Ha fölötte, akkor jön be a talent értéke, mint egy változó, ami csökkenti a túldobás értékét. Ha alacsony mindhárom tulajdonság (mondjuk úgy 10-14 közötti) ami egy talenthez tartozik, akkor a biztos sikerhez, normál nehézségû próba esetén, legalább 18-30 közötti skill érték kell. Egy próba akkor sikeres, ha a módosítók hozzáadása után pozitív érték jön ki (azaz marad még el nem használt talent pont).
Hogy ne legyen olyan egyszerû az élet, nem csak átlagos szintû próbák vannak, vannak nehezebbek is, amik esetében például csökkentett értékkel számít csak bele a próba eredményébe a talent. Ez lehet amiatt mert valami negatív hatás van a karakteren, valami ideiglenes dolog megnöveli a kihívás szintjét (például rontott lockpick próba következménye a 10 mp-es remegõ kéz, ami 10-el rontja a lockpick talent értékét).
Ezek alapján fejleszteni kell a tulajdonságokat is, mert különben nem jutsz sehová. Arról nem is beszélve, hogy a talentek maximális értéke a vonatkozó tulajdonságok átlaga alapján számolódik majd. Tehát nem növelhetõ akármeddig. Plusz a választott karaktertípus is eleve meghatározott maximális értékekig fejleszthetõ csak.
Attól tartani nem kell, hogy nem lesz elég pont, mert a játék során nagyon sok pontot össze lehet szedni (17. szinten 17000+ pontot költöttem már el). Egy harciasabb delikvenst simán ki is lehet maximalizálni (minden tulajdonságát és a fontosabb talenteket is maximális értékre fejleszteni) úgy, hogy még különleges sdolgoakt is tanított neki az ember (harci trükkök, harcmodorok, defenzív dolgok). Egy mágiahasználót már nem fog sikerülni így maximalizálni. Neki ott lesz a megannyi spell amik megtanulása és fejlesztése is pontokat emészt és bár a páncél meg pajzshasználat, sõt egynémely harci képzettség sem fontos számára, marad még sok egyéb amit nem árt fejlesztenie.
Ugyanez a szitu a csontvázidézésnél is. Elõször sima csonti jön az elsõ 4 szinten. Aztán páncélozott csonti jön valami gyengébb közelharci fegyverrel. Aztán jön egy csontilovag (teljes páncélos csontváz), elõbb egykezes (buzogány, kard), majd ahogy lépjük a szinteket és fejlesztjük a varázslatot, kétkezes fegyverekkel (kalapács, kard). Itt a végsõ változat a mage. Nem bír olyan sokat mint a páncélozott variáns, ellenben 50-70 közötti astral point készlettel bír és sok varázslatot el tud sütni. Az astral regenerációja meg marha gyors, így nem marad sokáig mágikus energia nélkül.
A másik 3 idézõvarázslat közül szintezõs még az elementálidézés, de itt már nem változik a lény, csak egyre erõsebb lesz a magasabb szinten történõ megidézéssel.
Az árnyékidézéssel létrehozott shade és a jinn nem rendelkezik szinttel. Automatikusan azon a szinten jön létre a varázslat, ahányadik szintû a karakter (már ha van akkora a kérdéses varázslat értéke is). A kettõ között ak ülönbség, hogy a shade egy közelharci delikvens, aminek a szintjétõl függ az ideje is amit a létrehozó mellett tölt, míg a jinn fixen 20 percig lesz meleltte, vagy míg ki nem nyúvasztják.
Készségek/Képességeknél jelzi, ohgy mely tulajdonságokat érinti egy egy képesség. Igen ám, de ha teszek ezen képességre, akkor a vele összefûzött tulajdonság is nõ? Mert én nem vettem észre.
Ez nem teljesen tiszta, minden más igen. Köszönöm!