810
  • Tibbor
    Basszus, a kocsis hulláját nem vettem észre, pedig minden goblincsapatot lenyomtam arrafelé.Na mindegy...

Köszi a részletes választ, legalább kicsit éltre keltetted a topikot!Mellesleg én kedvelem az íjászatot, mert messziről nagyon jól lehet vele húzni(wowosan szólva pullozni).Arról nem is beszélve, hogy egy Composite bow-nak ugye nulla CR az újratöltési ideje, ami azért nem rossz, pláne special attack skill használatával!Természetesen az elf íjászlány és a tolvajlányom pajzsos közelharchoz is ért, enélkül állandó életveszélyben lennének.A harci mágussal még csak most fogok átlátogatni Tallonba, hogy végre megtanulja azokat a remek, neki való idézéseket, tűzlabdát és egyebeket, melyekkel majd pusztíthat...Igazság szerint szeretem pátyolgatni valamennyi karakteremet, hadd fejlődjenek.Egyedül a turbános idegent nem vettem meg, mert 8-as szintű volt, amikor a többiek már 11-esek és semmi újat nem hozott volna a csapatba.
  • SaGa Jr
    Szerintem az íjászat felejtős. Felesleges. Nem elég hatékony és még lassú is, ráadásként a védelme az íjászoknak a béka feneke alatti. Közelharc + mágia a jó megoldás.

Részemről vezér karakter mágiához is értő, harcra fejlesztett egyén (többnyire elf harcos, mert jók az erősítő varázslatai). Neki alkímia és növénygyűjtés van megtanítva.

Kíséretnek aki beválik:
    Amazon lányzó a szablyával eszement dúrván tud írtani, plusz mehet neki pajzs és akkor nagyon sokáig feltart bárkit. Belezést érdemes leeht neki elsajátítani magasabb szinten és akkor elég sok alapanyagot könnyen kinyer.

A lovag tanknak nem rossz. Ugyan gyakran eltalálják, de úgy be lehet öltöztetni, hogy ez zavarni nem fogja.

Törpe az előbbivel egyenértékű, ámbátor a törpék páncéljai (amiket csak törpére lehet ráhúzni) jobb védelmet adnak. Fegyverből is lehet szerezni neki megfelelőt. Eleve ismeri a kovácsolást és még dwarven nose skill is alapból ismert számára (nagy jelentőséget ennek azért nem kell tulajdonítani, mert enélkül is kis odafigyeléssel kiszúrhatóak a "titkos" ajtók és átjárók).

Mágiahasználónak olyat kell választani, aki teljesértékű és tud idézni. Emiatt az elf leányzó, a csatamágus az a kettős, akik igazán hatékony támogatók tudnak lenni. Védemlüket megoldják varázslatokból, idézett lénnyel jól segítik a bandát, meg néha támadó varázslatokat is eregethetnek.

Csapdakeresést bárki megtanulhatja és annyira a zárnyitás sem kritikus. Nem kell magasra fejleszteni, elég ha van lockpick (eleve ad +5-öt), meg magas kapcsolódó tulajdonságokkal rendelkező karakter, 5-6-os skillel és az már bőven jó tud lenni. Idővel meg lehet tanulni a zárnyitó varázslatot is.

Szociális skillek sok hasznot nem hajtanak. Ahol használni kell őket, ott többnyire más módon is megoldható a probléma vagy nagyon amgas skill kell vagy nagyon alacsony. Könnyebbséget jelenthet, de emiatt felesleges karakterek pontjait ilyesmire költeni.

A nemeskisasszonyos dolog meg pofonegyszerű. Bevállalja az ember, hogy megkeresi a kocsisát, aztán megy tovább az úton. Lesz balkéz felé egy kis tisztás ahol van pár goblin (ez az első rajtaütést követően lelhető meg). Odamegy az ember, rátámadnak a goblinok és ott megtalálja a hullát. Aztán megy és szól a bigének, hogy mi a helyzet, végül épségben bekíséri a városig.
  • Tibbor
    Na, sikerült és nem is fogyott olyan sok ital.
    Azóta a Cronicles kérdés is megoldódott, mert eljutottam Tallonba, és ott az egyik recept összetevői között szerepel a növény.
    Azon gondolkodom, vajon kikből állhat egy ideális csapat, már ha van ilyen.A főkarim egy warrior, aki kovács is.A törpöt ki nem hagynám a csapatból, akárcsak a talpig vasba öltöztetett knight-ot, mert ők hárman remekül tankolnak.De ki legyen a negyedik?
    - Az amazon hölgy?Remekül íjászkodik, de nem ért a csapdák hatástalanításához, nem tud zárakat nyitni és varázsolni se.
    - A tollas kalapos tolvajlány?Varázsol, lop, zárakat nyit, csapdákat hatástalanít, viszont gőze sincs a gyógynövényekhez és a nyúzáshoz, nem ért az íjakhoz(tegnap azért megtaníttattam neki...)

- A harci mágus?Remek varázslatai vannak, de csapdák, zárak, állatok és növények terén harmatosan teljesít.

Azt hiszem, ez a dilemma adja a játék szépségét.Mindenki úgy alakíthatja a karaktereit, ahogy akarja.

Kérdés(bár szerintem teljesen behalt a topik, számomra érthetetlen módon...): valakinek sikerült megcsinálnia azt a küldit, amikor a Tallon felé vezető úton egy úrihölgy megkér, keressük meg a kocsisát?Én egyéb okból visszamentem Ferdokba, majd mikor újra Tallon felé tartottunk, már csak a hölgy holtestét találtuk meg.
  • Tibbor
    Jelenleg 11-es szintű a csapatom, tűz elleni receptem még nincs(gondolom az egy védőital receptje lehet).Ma délelőtt újra nekiugrottam, most már jobban figyelve a HP-csíkokra, de még így is meghalt az elf leányzóm.Őt semmiképp se akarom elveszíteni, ezért ma este majd folytatom attól a kimentéstől, ahol már majdnem megfeküdt a Fire spirit.Azt sajnálom, hogy alig találok árusoknál, illetve a természetben Blueberry-t, pedig az nagyon kellene az egészségitalokhoz.

Tényleg, van az a Chronicles vagy valami hasonló nevű növény, amiről írja is, hogy kivonatát égések kezelésére lehet használni.Az action bar-ra nem lehet letenni, használni nem lehet, nem írja, hogy alkímiához jó lenne, akkor mi célt szolgálhat?!
  • WagnerUr
    Mire ide eljutottam addigra tűz elleni védelem nélkül is simán agyonütüttem. Különösebb taktika nincs ellene, ha nem megy akkor várj ezzel a küldetéssel amíg erősebb nem leszel, vagy amíg meg tudod venni a tűzvédelmes receptet.
  • Tibbor
    Újabb kérdés, ha egyáltalán benéz még ide valaki...
    A konkurrens kereskedőház főnökasszonyát kellene meglátogatnom, hogy bosszút álljak Ardóért.Itt a legnagyobb gondot nem a rengeteg testőr, hanem a firespprit okozza.Valószínűleg italok halmazával menne a dolog, de esetleg valami tipp?
  • Tibbor
    Köszi, sikerült!A reward receptet más rég ismerte a tolvajlány társam, de egyszerűen meg akartam csinálni a küldit...
  • SaGa Jr
    Nem azon a szinten van ahol a srác keresgéli, hanem az első szinten ahová a zárt ajtón ekresztül lemehetsz. Ehhez adja ugye a kulcsot is.

Egyébként meg az északi ajtón mész át, lemész a lépcsőn, majd a felső szobákat átnézed. Igazán nem nehéz.

Az egész hercehurca meg egy lötyi receptet eredményz csak, úgyhogy nem éri emg a dolog, noha az is igaz, hogy talán 2-3 perc az egész megoldása...
  • Tibbor
    Nem a főküldi része, hanem csak egy részfeladat(még a Küldetésnaplóban sem szerepel), mégis bosszantó, hogy nem tudtam megoldani.Ráadásul már rég túlvagyok a főküldinek ezen a részén(amőbák a kriptákban...).
    Szóval arról a könyvről van szó, amelyet az egyik szerzetesféle keres a templom alagsorában, a Könyvtár-szinten.Egyes végigjátszásokban úgy szerepel, hogy az egyike azoknak a nagy könyveknek, amelyek olvasóasztalokon láthatóak ezeb a szinten.Megnéztem mindet, egyikkel se lehet semmit se kezdeni, a kurzor nem változik meg.Egy térképpel illusztrált végigjátszásban még sárga pötty is jelzi a könyv helyét, percekig keresgéltem ott, semmit nem találtam!Márpedig még nincs kész a küldi, hiszen ahányszor csak arra jár a szerzetes és beszélni próbálok vele, ő rákérdez: - Na, találtam valamit?Mire én: - Sajnos még semmit, de keresek tovább...

Tudja valaki a megoldást?Lehet, hogy bug?
  • WagnerUr
    Tudom hogy már kérdezték régebben is, de hátha azóta valaki megvilágosodott: a Linnorn fejjel lehet kezdeni valamit?
  • Jocisan
    Nagyon köszönöm!
    Sajnos kimaradt a küldi, de már nem enged vissza Moorbridge-be.
    Tiszeletem
  • SaGa Jr
    Menj vissza ebben a topicban a 300-as hozzászólásra. Ott le van írva az egész. Bár önmagában sem nehéz ha bebarangolod a térképet.
  • Jocisan
    A tresure map küldit, hogy kell végig vinni?
    Ha tudsz segítsél pls.
    Köszi
  • Dzsí Pí
    azt a nyamvadt treasure map-os quest-et alig bírtam végigvinni, erre még a végigjátszás is eltünt pont akkor, irgumburgonya:D
  • Jocisan
    Hali!
    Moorbridge kész, Ferdokban újra.
    Végigjátszás frissült!Itt sasolj!
  • Dzsí Pí
    Karaj! Köszönöm szépen, hnap megcsinálom
  • WagnerUr
    Jobb klikk rajtuk, kiválasztod a párbeszéd ikont, és megmondod hogy legyenek szivesek megvárni Ardo házában.
  • Dzsí Pí
    És hogy viszem öket vissza? csak simán követnek, visszamegyek, és otthagyom őket vagy van vmi parancs?
  • WagnerUr
    Nem kijelölni kell, hanem a többieket vissza kell küldeni Ardo házába. Mivel a saját karaktered adott, célszerű egy tolvajt magaddal vinni.
  • Dzsí Pí
    A qoestion of honor küldetésnél, hogy kell elérni h Yalik végrebeeresszen a Dark Eye házba, hogy ellophassam a hammer-t? mert klikkelek, és írja h read? majd h stop, stop, egy embert vihetsz magaddal csak max, vagy vmi ilyesmi. Kijelölök két embert= ugyan ez, kijelölök egyet= ugyan ez.
    Mit nem csinálok jól?
  • HaaS
    wowoo:)! Három percen belül:)! Én voltam a leglassabb eheheh:D!
  • HaaS
    Dzsí Pí: Biztosan használsz +1 vagy +5 lockpickeket? Ki kell húzni quickbarra, egyébként nem használja... később másként lesz, de az eleje ilyen... csekkold a logot, miért nem megy neki, ha -10-zel kezdődik, akkor érthető a dolog;)!

WagnerUr: ehehh:) Szeretem az enyhe kifejezéseket:)! Eddig a legjobb hc rpg, amivel találkoztam...
  • royaltom
    venned kell különböző nyitó eszközöket amik megkönnyítik a dolgot,egyébként minden városban vannak bizonyos "shady character" nevű árusok akiknél tudsz venni pl:hajtűt angolul "hairpin",vagy lockpicket
    és ezekkel a szerkezetekkel és a lockpick képességgel már ki tudod nyitni a ládikókat.
  • Calver
    rakd ki lockpick-et/hairpin-t a quickbar-ba, klikk rá, klikk ládára. úgy már menni fog.
  • Dzsí Pí
    Hogy a fenébe van az, h már 15ös a lockpick-om, a tolvaj-csajnál, de még egy rohadt ládát se bírtam kinyitni, midníg failure lett....
  • Jocisan
    Igen igen!
    Jól írod, ez amit linkelt WagnerUr egy Diabló klón lesz.
    Részlet Gamempire cikk:
    - Ami csak PC-re jön ki az a Drakensang 2 az-az Drakensang: River Of Time, ami a történet előzményeibe repít minket, valamint a The Dark Eye : Demonicon ami már multi-platformos megjelenést kap, és inkább olyan Diablo-s akció game lesz. De most ugorjunk vissza a Drakensang: River Of Time-ra. Természetesen új történetet kapunk, a jól bevált játékelemek maradnak, a többit vagy át dolgozzák,vagy pedig újat írnak. A megjelenés pedig valamikor 2010 első negyedében várható.
  • tomcsa4
    Ugyan már, tedd félre azt a dolgozatot és játssz! :D

Én úgy tudom, hogy kettő játék is lesz. Az egyik (amit linkeltél) hack&slash lesz, álá Diablo. De lsz egy másik is, de nincs bejelentve, csak annyit kottyintottak róla, ohgy lesz. Amúgy ez a Drakensang: The Dark Eye a sorozat harmadik darabja.
  • WagnerUr
    Uhh, megnéztem. Nem egy egyszerű játék, nem is kezdek bele most komolyabban, mert sosem lesz meg a szakdolgozatom, de nyáron mindenképpen megér egy próbát.

MÁS: http://hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=25108
    Drakensang 2-ből pár kép, nem néz ki rosszul...
  • Jocisan
    Sziasztok!
    Drakensang végigjátszás frissítve.
    MOORBRIDGE-ig majdnem végig kész.
    Itt lehet sasolni!!!
    Jó játékot!
  • SaGa
    Nekromancer(ek)hez:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem kell a testőreivel vergődni, csak a nekromantát kell ütni. Amint kifekszik, vele hullanak a testőrei is.
  • HaaS
    Egy kicsit összetettebb, de free... most a 17 istenből próbáltam jóban lenni az egyikkel, de csak flatfoot killes áldozatokat fogad el, macerás... hihetetlen áldásokat adnak, egyelőre jobban megéri több istennek áldozgatni... volt már, hogy elköteleztem magam, de aztán meg folyton beszólt... a barom, elszedte a legjobb cuccomat, csak mert hátba találtam csapni egy menekülő lawful good karaktert. Mit pofázok én itt, nem ez a lényeg...
    ...szóval: Incursion. Lehet vele maszatolni is, de alapbeállításon is kőkemény játék, szvsz Nagy indiánkönyv méretű manuállal... kábé 60 skill, 200 spell, sok-sok spellbook (akármit nem tanulhatsz, csak mert szintet léptél, csak ezekből), 17 isten, vagy 10 faj, alfajok, sok class, subclass, összevissza multiclass, prestige class is van vagy 10... normál XPs szintlépéses és skillhasználatos attribútumnövekedés is... lehet partyt alapítani, minden npc/monster a hajlamainak megfelelően viselkedik. Azaz megéri embertolvajként beöltözni valami rondának, egész jól fel lehet deríteni a terepet... na mindegy, szóval csak mazochistáknak. Szintén random, akár a MoM... de ez "Roguelike" rpg, más tészta, nagy kár, hogy csak most figyeltem fel rá :/.

Épp most nyírták ki a tápos mage/thiefemet, elfelejtettem behájdolni, mielőtt bementem egy ajtón és szétrobbant a feje, kapott egy x3-as kritikált egy nehéz számszeríjból... kezdhetem elölről...
  • WagnerUr
    Üdv! Megkérdezhetem hogy mivel játszol most? Hátha elkerülte a figyelmem egy jókis rpg.
  • Fletley9
    olvass kicsit vissza...
  • royaltom
    Sziasztok!
    Tallonban vagyok egy kriptában és egy necromancert kell kinyírni,
    de ennek is elég sok testőre van és sehogysem tudom elcsalni őket.
    Van valami tippetek?
  • HaaS
    Vagy erő, vagy taktika... a patkánydögről:

A legjobb védelmű harcossal le kell foglalni a Dögöt, a többiek a kicsikkel foglalkozzanak, de ne (!) öljék meg mind a kis édes patkókákat, hanem hagyjanak élve egyet. A legegyszerűbb persze az Animal Empathy vagy mifene, azóta másik játékkal játszom már, abban ez a neve (itt skill persze). Mikor eltakarodik az állatja, és nincs kedve harcolni, na az a spell, az kell:D! Nálam nemigen idézett új "patkókákat" /báhááháháhá/ (csak az elején, de aztán rájöttem a felénél, hogy mi lenne ha, és utána már nem kajabált segítségért a Nagy Dög. Nem hiszem, hogy véletlen volt, érdemes kipróbálni.
  • SaGa
    A múltkor kérdés volt, hogy Ferdokban hol tanulható a méregtelenítő spell. Ducal Citadellben annál az alkimistánál, aki a receptes feladatot is adja. A Praios Squear-en lévőnél nincs...

Más: Indítottam egy új partit, most egy törpe felfedezővel. 4-5-ös szinten leballagtam Ratzinsky mamához, de elbuktunk. Pedig addig gyakorlatilag simán levertem az összes szembejövő dögöt, de vele nem bírtunk el. Két törpe verőember, az amazon és a tolvaj leányzók. Kell hozzá egy idéző legalább...

Még más: a patkányfarkakat érdemes begyűjteni, és elmenni vele a Silver Caraffe-ba, hátra a kocsmáros mögé. A szakácsa - ha van nálad ilyen - megveszi, minimum 2, de ha jól alkudozol, 4 pénzért darabját. Ha nincs, kihajít.

Érdemes végignézni, ahogy a törpe (volt) testőr és a szakács megbeszélik egymással, hogy a törpicsek által oly kedvelt, naponta fogyasztott leves miből is készül és kinek a jó édes mamáját...
  • Fletley9
    Golmon tea, vagy később tanulható spell is...
  • gereee93
    KÖszii
  • Dzsí Pí
    íme: http://gamempire.extra.hu/articles.php?article_id=52
  • gereee93
    Még 1 kérdés végigjátszás van a játékhoz?:)