810
  • Fletley9
    nos üdv minden játékosnak egy kis segítség kéne szal moolbridbe vagyok és van egy quest:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amikor a rímekből kéne rájönni mi hol merre vagy vmi ilyesmi treasure térkép hát és eddig semmire se mentem, a másik pedig a kártyás küldetés van egy olyan része hogy mond el az inkeepernek a jóhírt (talán lopott dolgokról) a rugó mondja a malomnál szal beszélek az inn-el és ad q-k ami rögtön kész de ez a másik meg nem...
    szóval ebe a kettőbe várnék segítséget előre is köszönöm..
  • Calver
    na ja... csöppet spoileres kérdés, gondolom te már ott tartassz:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ha a boszorkányok oldalára állok inkvizíció helyett - szeretném kiirtani a kis férgeket, na - utána lesz vhol tanító aki megtanítja nekem a fontos és izgalmas skilleket, meg ad el táp kétkezes kardot?
  • Nos
    Azért játék közben lesz egy pár fontos döntés, ami más-más úthoz vezet.
  • SaGa
    Hmmm...

Kezdtem egy újat, csak kiváncsiságból...
    Ugyanazt a sarlatánt indítottam, annyi változott, hogy az amazont felvettem rögtön az elején, illetve pár feadatot más sorrendben így más képességi szinteken csináltam meg.

Egyrészt sokkal nehezebb lett a játék az előző nekifutáshoz képest. Akkor pl nem is találkoztam farkassal, csak azzal ami az erdészt abuzálta, most meg végtelen számban jöttek.
    Az előzőben a csontot a csáberőmmel szereztem meg, most elhajtott a hölgy, hogy túl öreg már az ilyen marhaságokhoz, szégyelljem magam, így kénytelen voltam kizsebelni. Szerencsére nem válnak véglegesen dühössé az NPC-k, ha nem sikerül, így többször is meg lehet kísérelni. Egyébként ez szerintem hiba....

Úgy tűnik, dacára a meglehetős linearitásnak, van benne több végigjátszás lehetőség is...
  • csgj
    Hm... ja, oké :P Így érthető.

Calver: Kölyök?? Nem vagyok kölyök -.-

Amúgy meg, miért baj, ha vki nem vág olyan dolgot, ami nektek kézenfekvő? :D

(Ja, btw, nagyon ütős a játék, az NWN2 mellett lehet, hogy kedvenc RPG lesz. Csak lenne több időm rá "-.-)
  • tomcsa4
    Ja igen, elfelejtettem. Nagyon klassz az oldalad. Egyedül csinálod vagy többed magaddal? Minden klassz, a lefordított attribútumok, a küldetések minden. Szívesen nézelődöm ott. Grat hozzá!

(Van olyan igényes, mint a runesofmagic.hu stb.)
  • Jocisan
    Xlive install?
  • Jocisan
    A csatornákig frissítve a végigjátszás!
    Tippek-Trükkök frissítve!
    Térképek: Ferdok még jelöletlen, Csatornák titkos folyosókkal.
    Itt lehet nézelődni!
  • Gubberx
    NAgyon szépen köszi a rengeteg segítséget:) igazán hangulatos kis játék
  • SaGa
    Ha valakit esetleg érdekel, a Realms of Arcania mindhárom része elérhető a www.old-games.ru oldalon, illetve az első kettő az abandonia.com-on is.
    Dosboxban futtathatóak és ahhoz képest, hogy az első még '92-es, egész jól néz ki... Irányítás és kinézet a Might and Magic-ot idézi.

Anno az Arcania trilogia nekem kimaradt...
  • Calver
    #236-ban ott a link ahol leírja egy srác nagyon részletesen.
  • SaGa Jr
    Teljesen egyszerű a szintlépés.
    Amikor experience pontokat kapsz akkor ugyanannyi adventure pontot is kapsz. Az Xp elosztható, ebből fejleszthetőek a talent-ek (képzettségek). Az AP nem elosztható, az csak gyűlik és a mennyiségétől függ mikor lépsz szintet. például 2. szintre 500 pontnál lépsz, 3. 1000 pontnál jön el, aztán a 4. 1500-nál és így tovább. 5. szint felett már nehezedik a szintlépés és max 16 szintig lehet eljutni, ami 16000 pontnál van (azaz összesen ennyit lehet majd elosztani a játék során).

A szintek legfontosabb jelentősége, hogy a maximális talent értékre vannak kihatással. Azaz minél magasabb a szintje a karakternek, annál magasabbra növelheti az általa már ismert talent értékeket. Vitality/Astral Point/Endurance értékekre nincs kihatással.

Új talent megtanulásához megfelelő egyént kell keresni (például az első településen a pap, az "alkimista", a vadász mind tud tanítani különféle képzettségeket, de ehhez egyrészt pénz, másrészt szabad XP kell amiből felveszed. De például a kovács is tanít például kovácsolást. Csak hogy tanulj ne a kereskedésre, hanem a tanításra kérdezz rá. Társaknak is így lehet tanítani, csak értelemszerűen átváltasz másik delikvensre és akkor ő tanul majd.

Special power-ek (mint a dodge, endurance, defensive/offensive style, feint stb) kiképzőktől tanulhatóak. Sok sok pénz és még több XP kell hozzá. Az első ilyen tanító a városban lesz, az őrség állomáshelyénél. Aztán ugyancsak a városban benn a belső területen (a belvárosban/citadellánál) a barakkoknál lesz tanultabb, több dolgot megtanítani képes társa, valamilyen sergeant. Vele kell beszélni. Mindkettejüknél csak ilyesmi tanulható, meg fegyveres ismeretek.

Varázslatok szintén így tanulhatóak mágiahasználókkal, a megfelelő személytől.

Fejlesztéshez a karakterlapon a jobb alsó sarokban lévő nagy piros pecsétre kell rányomni. Aztán az ember a combat/normál talent részlegben növelheti pontokért az értékeit. Mindig ki lesz írva az adott talent mellé, hogy mennyi pontba kerül a fejlesztése 1 fokozattal. Minél magasabb, annál drágább lesz a dolog. De például fejleszhetőek a tulajdonságok, a Vitality pontok és az Astral pontok is ilyen módon. Értelemszeren ezek sokkalta drágábbak mint egy sima talent. Varázslat képernyőn a varázslatok értéke fejleszthető. Minél magasabb, annál erősebb, de annál drágább is egy varázslat.
    Ha elfogytak a pontok vagy már nem akarsz költeni, akkor a pecsét felső részén lévő pipára bökve elfogadhatod a dolgot. Ha az alatta lévő x-re böksz akkor gyakorlatilag nem csináltál semmit, minden marad ahogy eddig volt.

Harci skillek esetében érdemes még arra figyelni, hogy a talent értéke után lesz két szám amik között lehet mozgatni a pontokat. Az első az attack érték, a második a parry. Ehhez még hozzáadódik harcban a forgatott fegyver esetleges módosítója is az adott értékhez.
    Például ha van egy teszemazt egy dagger talent valamiylen értéken (ez most lényegtelen számunkra), az általa biztosított pontok meg 12 attack/12 parry és kést (-2/-4 talán) kap kezébe a karakter akkor a végső harcértékei 10/8 lesznek. Azaz eszement szarul fog védekezni. Persze ha jobb eszköze van akkor nem lesz ilyen vacak az érték. A beállított értéken viszont változtatni csak újabb fejelsztés után lehet. Így okosan tessék megválasztani a fegyverzetet.
  • PTW
    nekemis elég furcsa volt elsőre, S.P.E.C.I.A.L.-os, d&d,ad&d évek után de nagyon kellemes újdonság.

Valahoyg úgy néz ki a dolog, hoyg az expreience pontokat ugye 2 módon kapod: értelemszerűen harcból és kvesztekből és magáért a szintlépésért is kapsz.

Ezeket a pontokat tudod lényegében mindenre használni: fizikai és mentális attribútumokra illetve képességekre. Az attribútumokat (pl ST, Cn ésatöbbi) bármikor bármikor növelheted, ha persze van elég pontod. A képességekre szintén mindíg pakolhatsz pontokat azonban, ahogy én észrevettem ezeknek van mindíg egy szinthez adott max értékük, értsd: 4-es szintűként nem fogod tudni mondjuk 20 ra vinni a lockpicket. Új képességeket, pl harci mozdulatok, varázslatok, craft ésatöbbi trénereknél tanulhatsz szintén bizonyos mennyiségű xp-ért (talán a gothicra hasonlít a legjobban ebben).
    -Ezt csak halkan jegyzem meg (mert nekem sem esett le elöször), hoyg a karakterlapon jobb alul van egy piros pecsét. Erre kattintva tudod osztogatni a pontokat, ha megvagy leokézod vagy cancelezed.

Nekem egyébként nagyon tetszik a játék.. Régen találkoztam ilyen szórakoztató rpg-vel. Egyértelműen érezni hoyg a készítők szerethetik a BG-et mert sokat merítettek belőle, és ez JÓ! Kicsit olyan érzésem van tőle mintha BG és KOTOR keveréke lenne..

Összvissz kb 3 dolog van ami bosszant:

-kamerakezelés=borzalom
    -nem értem miért kell lezárni a locationöket. Jó lenne visszanézni késöbb ezekre a helyekre azután hogy, végeztél ott, de nem lehet.
    -a harmadik dolog egy kicsit spoiler talán (úgyhogy szóltam): rettenetes gáz hogy a main quest itemek, azaz a páncéldarabkát ennyire egyértelműek, és csak a főkarakter hordhatja őket. Csinálhatták volna mondjuk úgy hoyg vagy választható tárgyak legyenek. Borzasztó idegesítő hoyg a fő karakter Elf rangerem talpig arany vértben rohangál egy íjjal a kezében. És persze a bónuszok miatt hülye lennél nem felvenni....

Ezektől az apróságoktól eltekinvte nekem nagyon kellemes csalódás. Nem vagyunk elkényesztetve jó RPG-kel az utóbbi években. Ott a helye a polcon a többi mellett.

Bocs ha hosszú lett
  • HaaS
    Gubberx, nagyon benéztem... bocs!
  • HaaS
    Szasz farferi! Kivégeztem, ja:)! Nagyon örülök most ennek a gammának is, féltem, hogy várni kell megint néhány évet, mire jön egy értelmes... szóval hepinesz, rogyásig:D.

Ez a karakterbeválogatás, meg hogy otthon is kapják a tapasztalatot, nem csak partiban, ez valami gigászi... tárgykreálás dettó, skillek/ability-k növelése dettó.. áááh. Bírom...

Qbeerx: szerintem ha visszaolvasol van elég infó, de nagyon gyorsan, teljesség igénye nélkül:
    tapasztalat: két helyre megy, kalandba (szintlépéshez kell) és normálba (skillek/ablity-k növeléséhez)
    skillek, spellek: mindegyiknek három attribja van, ezek alapján dobja a gép a próbát,
    spellek ereje növelhető, szintén dobja
    skillek sikere növelhető, skill beszámít a dobásnál
    harcos skillek: kell egy tanár, némi tapasztalat és pénz

Ha megnyitod a log ablakot, sok mindenre fény derül... például, hogy mekkora esélyed van, hogy kinyiss egy ládát, kell-e tolvajkulcs... vagy esetleg bedugja a kisujját és simán nyitja:D! Lesz majd ilyen is, én nagyon röhögtem:)) (pedig a -10-es penalty elég erős hátrány:) )
  • Faki
    Eléggé elmélyedtem a játékban, alig lehet letenni. :)
    Lassan a végére érek és kijelenthetem, hogy egy nagyon hangulatos, izgalmas sztorival ellátott kis rpg-t kaptunk.
    Van egy-két baja pl:
    - nincs túl sok választási lehetőség, a történet zakatol előre
    - néhol túlzottan nehéz (ha rengetegen jönnek), én meg szeretek quicksave-elni, így párszor sikerült megszopatnom magam, de azóta már mentek amúgy is :)
    Ja és egy tipp: mindig idézzetek egy 5. parti tagot, pl van egy csontim ami nagyon elmebeteg, 30-40 körül ütöget, multkor odabaxott egy 90-est :D
  • Gubberx
    köszi szépen így már sikerült megoldani :) még egy kérdés, nemigazán ismerem ennek a szerepjátéknak a rendszerét, a szintlépés elég átláthatatlan számomra, ill. arra hogy hogyan lehet újképességet/skillt megtanulni sehogy nemtudok rájönni valamint a pontok szétoszthatósága is elég zavaros számomra, erről van valami leírás vagy esetleg eltudná magyarázni valaki? előre is köszönöm.
  • tomcsa4
    Természetesen. jobb alsó sarokban ott egy téglalap, mely kijelöli az összes egységedet. Ilyenkor ez eddig is kijelölt egységet irányítod (nála marad a korona), de sokkal közelebb maradnak egymnáshoz.
  • Gubberx
    Üdv, arra van valami megoldás hogy a csapattagok ne 1 kilomáterről kövessék az épp irányított játékost? :S elég gáz így hogy mikor csata van a többiek még a közelben sincsenek csak kullognak hátul, pedig mindenki futásra van állítva
  • farferi
    Szevasz Haas.Befejezted a King's Bountyt?
  • HaaS
    Hát nem járok annyira nagyon "mélyen", és egyetlen egyszer kezdtem még csak el, de ahogy elnézem valóban elég lineáris a sztori (nem egy Morrowind az biztos), de nem zavaró, mégsem olyan szimmetrikusan monoton, mint egy NWN1. A kétszáz patkány az unalmas volt, de hát.. minden normális partinak át kell esni a patkányölésen, enélkül nem is rpg az rpg:D!

Jaja, a végrehajtás módja az más lehet, de eddig minden megoldható. Nekem pölö a kulcsot esélytelen volt megszereznem (mínuszos társadalmi szkillek), csak a tolvaj gyerek "kiszabadítása" után nyílt rá lehetőségem, (na meg hogy minden kvesztet befejezzek).

Fontos hint: rotten stink "rohadt bűz", (nem bőr, vhol előbb volt) szappannal lemosható, de lényegtelen: a papok tökingyen mindent meggyógyítanak (ergó ha sok a sérülés, akkor is megérheti visszanézni a városba).
    Még egy: amilyen hamar csak lehet össze kell szedni a mérgezés gyógyítás varázslatot és a natural armorost, nagyon hasznosak.
    Aztán: _rengeteg_ skill csak akkor működik, ha draganddrop-oljátok a skillbárba, alul. Csapdák, támadó/védekező módok stb.
    Még egy: CTRL!!! Buffoláshoz, harchoz, mindenhez! Nagyon-nagyon hasznos! Kapcsoljátok fel a log ablakot, ott egyből látod, hogy a varázsláskor mennyi varázsponttal sikerült elnyomni a buffot, és fel sem kell engedni a CTRL-t, egyből újravarázsolhatod, ha nem lett jó. Csatában a támadó varázslatok kiválasztásánál használjatok billentyűkombót (pölö CTRL+1 x3, ne egérrel válasszátok ki a spellt, így nem kell új célpont, az aktívra megy egyből a spell.

Ha valamelyik volt, vagy "hát persze", akkor bocsesz, szerintem mind fontos, nem egyértelmű.
  • SaGa
    Aki már mélyen benne jár: szerintetek hány újrakezdés van a játékban? Ahogy elnézem, meglehetősen "egyenes" a sztori, csak a végrehajtás módjában lehet különbség. Én pl egy sarlatánnal indítottam, magas csábítással, így a csirkeól kulcsát is úgy szereztem meg, hogy kicsit udvaroltam a hölgyeménynek (ha 18+-os a játék, még be is hívott volna magához) a csontért, de lett volna "gyorsbeszédes", erőszakos és lopós lehetőség is...

Ellenben az amazon hölgyeményt kicsit későn vettem föl, mert azzal nyitott, hogy megyünk e vaddisznóra vadászni az erdőbe. Hülye vagy, kisanyám? Városi gyerek vagyok, a fene se akar vaddisznókkal küzdeni. Aztán mégis kellett. Túléltem, de nem volt könnyű...
  • [Jakuza]
    Talan le kellene venni a pancelt, akkor sikerulne varazsolni. :D
  • PTW
    Hali

Másnak is csinálja a játék hoyg néha megőrül a hang? Egséz konkrétan: felcseréli az első/hátsó csatornákat...
  • WagnerUr
    Kösz szépen, közben én is megoldottam. (Elég magas Animal Lore képességgel simán rá lehet beszélni a medvét hogy viselkedjen.)
  • Calver
    na erre meg faszán elfelejtettem válaszolni... rátolsz egy Meek You Be nevű varázslatot. Gwendala ismeri.
  • tomcsa4
    Lol, hát a demóban azért nem ment a bányás küldi (malomnál), mert volt ott egy tábla (le volt zárva). Most lejutottam, nem volt ott. Hát :)

Kurva jó játék!
  • farferi
    Próbáltam mindent, nem megy.Megvárok egy path-et.Ha lesz...
  • Calver
    nagyon spec kölyök vagy te, én spec elf fighterrel nyomom és konstans fel van minden csapattársam buffolva attribute strenght-el kivárod a 3 kört amíg elnyomja a spellt?
  • tomcsa4
    Az ikon ott van még csak kijelöletlen?
  • csgj
    Én még mindig nem értem, hogy az elf harcosomnak miért csak egyszer tudtam felhasználni a varázsképességeit -.- (vmi erő növelő cucc is volt köztük)
  • tomcsa4
    Még annit, ohgy bemásoltam google-be a hibaüzenetet, egy találat volt, de megoldás semmi. Még tipp sem. Viszont a következőre igen (és a lenti is erre jött ki): "drakensang" + audio problem. Ezt írd meg (idézőjel nem kötelező, mert egyszavas).
  • tomcsa4
    Próbáltam 2x is keresni infót neked. Most is megpróbáltam, és találtam valamit.

Angol, google által fordított magyar.

Legalul van valami: jobbkatt az ikonra, tulajdonságok majd bővítsd ki a sort a add-novideo-val. Mert a videólejátszás miatt nem megy neked. Esetleg lődd ki, azaz nevezd át a videó mappát (vagy töröld).
  • tomcsa4
    Köszönöm szépen!
  • SaGa Jr
    Nem járnak le, gyógyítani kell (wounded-et kötözéssel és lehetőleg hozzáértővel), a másik meg amíg harc van addig érvényes. Aztán feláll a delikvens, feltéve hogy nem nyelt be 4 wound-ot. Ha ez történt, akkor kötözés, gyógyítás, aztán fog csak talpra kecmeregni.
  • farferi
    No, én még egy játék miatt sem telepítettem újra a rendszert, most sem fogom.Még a service pack 2-őt újrarakom és ha nem megy akkor hagyom a francba.Azért kösz a tanácsokat.
  • SaGa Jr
    Nem kell mindent, elég ha a megfelelőt elvégzed, ami új lehetőséget tár fel. Erről beszél például a törpe gondnok a házadban (hová menj és kivel beszélj, hogy egy új feladatot kapj, aminek eredményeképpen új helyszín tűnik fel a tértképen).
  • tomcsa4
    Futólag átnéztem, de nem találtam meg itt a fórumon.

A critical wound (halál után) és a wonded (sebesülés) mikor járnak le? Erre nem emlékszem a demóból (picit meghalt az egyik karim, no:))
  • Calver
    ha nincs új hely ahova tudnál menni (pl a mocsár) akkor csak Ferdok különböző területei között mászkálhatsz ha kimész a világtérképre. pl ha kimászol a kapun Praious Square-en, onnan kapásból át tudsz menni a kikötőhöz, de ennyi.
  • Bartn73
    Ja igen én fogalmaztam hülyénn, szóval csak akkor jelenik meg a kövi hely ahova utazhatok ha minden küldit megcsináltam ? vagy független tőle?mert tuti mindent megcsináltam az igaz a tolvajos pincébe nemvoltam mer sajnáltam a jelszóért 15 aranyat