810
  • Calver
    ott feszít Tuskar cuccaim között, csak nem használom, majd bossokra fogom... gondolom. fejlesztés meg nem gáz, AT-t simán felhúzom magasra, parry meg ráér későbbi fejlesztésre.

jó lándzsa receptet merre találtál? én tartok ott ahol - látszik sztem karakter képen - de még sehol nem láttam táp lándzsát, eddig legjobb Halberd volt még rögtön Ferdokban, és ennyi... ezért nem is gyúrtam rájuk, hiába tűnt Stormblade táp képességnek.
  • SaGa Jr
    Na igen, az a feladat konkrétan 8-as szintű csapatra van méretezve. Meg lehet persze oldani gyengébb csapattal is jókora mázlival, de nagyon macerás. Nem leehtetlen, csak nagyon nehéz. 400 HP-s boss kategóriával későbbiekben sem nagyon fog találkozni az ember. Lesz persze erősebb, de inkább ennél gyengébb ellenfelek lesznek a gyakoribbak.

A banditás dologhoz meg annyit, hogy nagyon alaposan meg kell hallgatni/el kell olvasni mit mondanak. Visszakérdezésnél meg nem reflexből nyomni valami válaszra, hanem átolvasni, mert könnyű magunkra haragítani őket (nem mintha nem lenne egyszerű kinyírni őket).
  • Fletley9
    húú hát engem kicsit most felhúzott két órát szenvedtem a patkánnyal és nem sikerült meg csinálni négy hatos karival...pff szal elmentem a főküldi szálat folytatni ott meg megyek a banditához adtak q-t mondom beszélek vele még1* oszt megtámad váááá mára elég volt holnap folytatom
  • SaGa Jr
    Tapasztalatból mondhatom, hogy a spear fegyverek igazán hasznos kis jószágok. Találni is lehet majd jót, de gyártani is (a sárkányölő cuccok messze kimagaslanak). A kétkezes kardok közül egyetlen jó van, amivel majd a warrior NPC beáll a csapatba (nagyobb sebzésű több is akad, de nem a sebzés a lényeg). De az hozzá illik, nem egy elf harcoshoz, aki úgyis a spear kategóriával tud nagyon magasra fejlődni.

Mindek eröltessek egy teljesen eltérő fegyver fejlesztést? Bőven jó az amivel indul és végig kifejezetten hasznos tud vele maradni. Arról nem is beszélve, hogy például a kétkezes gyilokszerszámokkal a kedvenc manővereim storm of blades/deadly blow meg a sebzést automatice bevivő támadás nem kivitelezhetőek. Sokkal többet ér ha 2-3 döféssel, kevés endurance pontból (amiben nem bővelkedi az elf harcos) biztosan kifektethető egy ellenfél, mintha néha néha 30 fölötti sebzést bevisz neki.

Különösen igaz lesz ez majd a végjátékban, ahol a speciális támadásokat használó ellenfelekkel, amiknek ráadásul nagyon jó a regenerációjuk, történő küzdelemben többre lehet menni pár biztos wounding hatással, mint 1-2 nagy sebzéssel.
  • Calver
    kicsit keménykedek már...
    valahogy így néz ki egy 9-es szintű elf Fighter, minden hasznos harci buff-al és csöppet megváltoztatott kinézetű páncélban

• Calver
    öööö... spear-eket felejtsd el szvsz. gyengék sajnos és nem is találni jókat. tápold át kétkezes kardra, azok nagyon erősek (kapásból Ferdok-ban lehet venni egy nagyon jót, igaz sokba fáj) és sok van belőlük.
  • SaGa Jr
    A fene, most nézem csak ,hogy felesleges neki mindezt megtanulnia maga miatt, mivel úgyiscsak 1 buff lehet aktív rajta...
  • SaGa Jr
    Akkor az idézgetés neki kimarad. Sebaj, majd helyette jól megtanulja az agility és intuition növelő varázslatokat. Azok által szépen megugrik az alap parry és attack érték, amikből meg a dodge is számolódik a többi harcérték mellett. Eltalálni nem nagyon fogják, ha meg mégis, akkor ott van az általad említett ice cold warrior + fastness of body. Spear jellegű fegyverrel (halberd) meg mesés eredményeket produkál már most is a Dark Forest területén.
  • Calver
    nvm, megtaláltam. mentésben kell átpiszkálni, akkor lesz nyerő
  • Calver
    nagy kérdés: valaki próbálkozott már a cuccok modellének lecserélésével? nekem az istennek sem akar összejönni, valószínűleg nem azt kell átírni amire én gondolok... viszont így meg elképesztően hülyén néz ki szegény főkarakterem (Nasruddin bakancsa+"of Fire" vért egyes részei+Ferdok-os Robe és hozzá az elején megkapható maszk... hát igen). SQLite Database Browser-rel próbáltam static.db4-n belül _Template_Armor -> GfxSkin-t megváltoztatni, úgy néz ki nem ez a nyerő érték, csak fogalmam sincs akkor mi lehet.
  • Calver
    kössz az infokat majd kipróbálom dzsinnt ha odaérek, sajnos alig van időm játszani újabban.

btw elf Fighter-rel nem fogsz helpful paw-t tanulni, nem teljes mágus a lelkem, az egyedül spellweaverrel tanulható meg. ellenben tudni fog Ice Cold Warriort (60 secig kb leverhetetlen, de ha azalatt szétpofozták utána összeesik), védőmágiából Fastness of Body-t, ha ezt a kettőt kombinálod 10+ sebzésellenállásod lesz mindenütt egy szál gatyában is. na meg Fighter-é a legjobb buff spell szerintem, Attribute Strength, amit 5-el magasabb szinten tud mint a többiek, és iszonyatosan megdobja sebzést, főleg ha 3 karaktered van kétkezes fegyverekkel. Move as Lightning már csak hab a tortán, megint feltápolja sebzésed, igaz rövid ideig tart. de úgy summázva Elf Fighter szvsz a legjobb harcos gyilkológép az összes kari közül
  • WagnerUr
    Köszönöm, erre voltam kiváncsi hogy érdemes-e csak a questek miatt magammal vinnem bizonyos társakat. Ott vár minden eddig megszerezhető emberke a házamban, de egyelőre nem volt olyan szituáció amit a törpe/amazon/sarlatán hármas segítségével ne tudtam volna megoldani.
  • SaGa
    Ha az összes, kis mellékes eseményre, beszélgetésekre is oda figyelsz, még több.

Pl érdemes végighallgatni az őrparancsnok hölgyemény beszámolóját arról, hogy fogták el Dranor(?)t, akit megest meg kell valahogy sazbadítani a saját hülyeségétől. Vagy a törpe hármasikrek itt-a-piros-hol-a-piros játéka...
  • Gubberx
    thx :)
  • SaGa Jr
    Szerintem olyan 60+ lehet. De ez a szám akár magasabb értéket is elérhet, attól függően milyen sorrendben és miylen szintű csapattal csinálgatja az ember a feladatokat.
  • Gubberx
    Üdv, körülbelül hány óra játékidőre számíthatok ha nem rohanok és szépen megcsinálok minden kis küldit?:)
  • SaGa Jr
    Olyan jellegű nem lesz mégegy. A többiekhez (talán csak a beduin íjászt leszámítva, aki anyagi ráfordítással "megszerezhetővé válik") amúgy is tartozik tényleges feladat.

A rogue esetében 2 alkalommal is lehet megmentőset játszani, a törpe és a sarlatán lányzó Ardo barátunk ügyében nyomozgat és segít, az elf spellweaver leányzót, akárcsak a csatamágust szorult helyzetükből kell kimenteni, az elf harcos bosszúállásban történő segédkezés után, míg az alkimista némi feladat elvégzését követően áll be a sorainkba.
  • SaGa Jr
    A summon jinn varázslatot én a fővárosban vettem meg a Quest-es templom előtti alkimista nőcitől, még valamikor a játék utolsó harmadában.

Na ez abszolút magasabb mágia. Tehát teljesértékű ember varázsló kell hozzá, de nem elképzelhetetlen, hogy még az alkimista is megtanulhatja (sarlatán és elfek nem). Én is a csatlakozó harci varázslóval tanultam meg és alkalmaztam.
    Fix astral pont értékű varázslat (30 pont) és 20 percig marad a kicsike. Viszont mindig változnak az értékei, nem úgy mint mondjuk egy helpful paw által idézett állatnál. Tehát lehet hogy bődület nagy vitality értékkel (14-es szintű karakternél ugyanilyen skill értékű varázslatnál jött már 55-60, de 75 pontos jinn is), közepes endurance és astral pont értékkel jön, de van hogy minden csak kicsivel jobb az átlagosnál. Sosem gyenge semmiben, de van hogy nagyon erősre sikeredik.

A második helyért a summon elemental és az árnyéklény idézés versenyez. Előbbi kevesebbet bír, de aki megüti vagy akit megüt, azt meggyújtja. Utóbbi több sebzést elvisel és nagyobb endurance mennyiségből akciózik, meg nehezebb is eltalálni.

Lehet, hogy a csonti idézés is majd jó lesz, valamikor 12-es fokozat felett. Talán akkor majd beadja a csonti varázslót, ami támogatónak jó lehet, de eszement kevés pofontól összeesik.

Első végigjátszáskor rogue-val mentem és nagyon hatékony volt, mágia egyáltalán nem hiányzott számára. Arra ott volt a játék végén a csatamágus, mellette volt még a warrior(az alapból magával hozott kardjával, aminek a spec képességét egyszerűen nem lehetett überelni, plusz teljesen vasban) és az elf harcos. Most meg elf harcossal nyomulok és jobban kell támaszkodnom a társakra, de jobban meg is osztom a feladatokat. Nem akarok sok mindent megtanítani neki, csak ami tapasztalatom szerint szükséges lehet. Mágiából az alapkészlet mellé talán az idézés (helpful paw) és valami védőmágia figyel majd be neki.
  • HaaS
    Újrakezdtem, bár nagyon jól sikerült belőni a karaktereket, de találtam egysmást, amit ki akartam próbálni... megérte.
    Ugyanazzal kezdtem el, elf spellweaver, imádom. Gwendala nálam semmit nem csinált, csak cuccokat, hála a fő karakternek. És a durvaság:

Kapaszkodás, brutális SPOILER következik!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Már a legelső faluban találtam egy _nagyon_ érdekeset - nem láttam, hogy írta volna vki - de fura módon akármennyi tapasztalatot lehet szerezni. Ráadásul a legelső npc karakter párbeszédéből... ekkora bakit, áájájj... az a csúnya etikett:)!
  • Calver
    Ducal Citadel-nél, Ducal Residence, ahonnan kijöttél a Ferdok alatti fogócska után. ott van előtte az összes árus, nem lehet eltéveszteni.
  • Fletley9
    Köszönöm a helpet megnézem remélem sikerlüni fog
  • WagnerUr
    Találkozott már valaki csapattársakhoz kapcsolódó küldetésekkel? Én eddig csak az amazonos questet kaptam meg.

Amikor beállít az amazon harcostársa/testvére a házamba...
  • VLove
    Nah még 1 kérdés: Hol találom a Regent Dariana nevezetű faszit?Me az a feladat h make a report to Regent Dariana,csak nemtudom hol van.
  • VLove
    Sikerült,köszönöm a segítséget.Ha elakadok majd sikítok:D.Amugy beszélek angolul persze,nem tökéletesen,de egy középfokú nyelvizsga szinten.
  • Nos
    Ha már harci fázisban vagy és rádmozdultak, akkor tényleg nagyon lassú (tűzlabda), de ha elég messziről a ctrl használatával tudod elsütni egy csapatra, akkor pikk-pakk kilő párat.
  • Calver
    jaja nézegettem közben wikin, egyikre sem volt szükségem (Fastness of Body a páncélom ), viszont Hawkeye Marksmanship-re igen.
  • Calver
    whohó, na ez új. ilyen dzsinn móka mikor jön és meg lehet-e elfel tanulni? pl van ugye jópár spell amit nem tudsz megtanulni csak ember mágussal aki nem sarlatán, ez ilyen? (ugyanis hiába van 3 mágiahasználó csapatomban, főkarim elf fighter, Gladys ugye sarlatán, Gwendala meg spellweaver, szóval pár támadó spell eddig is kiesett)
  • SaGa Jr
    Szerintem túl lassú varázslat. 5 akció mire kijön és addig egyben tartani az ellenfelet nem egyszerű (pláne hogy a környéken lévő csapatunk is alaposan benyalja a sebzést.

Talán a vákuum az jobb lehet, mert az egy helyen tartja a népet (elméletileg ez lenne a hatása, bár én nem próbáltam). Részemről a játék végén jóformán csak a lángszórózást meg a lightning ball jellegű varázslatot használtam támadó varázslatként. Minden mást intézett a megidézett Jinn (szerintem messze a legjobb idézhető lény). Fagyasztott, gyengített, amit csak a szitu engedett. Amikor meg elfogyott az astral point, akkor a nagy kardjával osztott ki olyan pofonokat, hogy öröm volt nézni (különösen ha valami speciális támadást használva szeletetlte fel az ellenfelet).
  • Nos
    Ez a kincskeresgetés nekem kimaradt :( feladtam, de már nem tudok visszamenni.

Ha lehetősége van már rá ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg két fullra húzott tűzlabda mit művel egy 6-7 fős egybe tömörült goblincsapattal :D Nem érdemes kihagyni.
  • HaaS
    Jaja, nekem jópár órám elment vele...
    Ez volt az első olyan hely, a Marsh, ahol még mindig úgy érzem, hogy valami kimaradt. A treasure hunt nagyon jó volt, de két dolog még mindig birizgálja a fantáziámat.
    1. ásóból kardos gyerek másodszorra valami pöpec minőségű ásót kér, de gőzöm sincs, honnan kéne. Visszatöltöttem állást, próbáltam venni a városban, nem találtam, csak a normál Shovelt. Aztán csináltam pommelt is, hátha valahogy rá lehet tuszkolni, de az sem jött be, gondolom a későbbi receptekhez kell majd. Szóval gőzöm sincs... help!
    2. aztán ott van az a szemét kis ládika a repedésben, ahol volt a "nagy" csata... már mindenhol körbenéztem, mindent átvizsgáltam, egyszerűen nem tudom, hogy lehetne lemenni oda, pedig úgy tűnik ott alul, dél felé van egy folyosó. Lehet direkt csinálták mondjuk, mert így felülről nem "aktív" a ládika, nem ad opciót... bár lehet, ha le tudnék menni valahogy, akkor... ááh, nemtom.

Kegyetlen ez a játék, kegyetlen.
  • Avenger
    Na akkor kincskeresős quest mega-spoileresen :)
    1. lépés
    3 kardot keres ugye, meg egy negyediket, a hárpiás szigeten a 3 mercenary sírra gondol, vagyis a 4.-re a domb túloldalán, a sír bizonyos részére kattintva felhoz egy újabb rejtvényt(nem a sírkő táblájára)

2. lépés
    Bár lehet kihagytam egyet, de én ezt találtam meg. Szóval azon a szigeten ahol a feledékeny varázsló keveri/keverte a főzetet a romok közt van egy sír egy kis dombon, amin kígyó alakban nyomógombok vannak, kísérletezéssel jöttem rá melyik a jó, elég nagy méreg sebzést ad ha rosszra kattintassz. A jutalom egy kulcs meg egy újabb rejtvény.

3. lépés
    Vissza a 3 "kard"-hoz de nem az első hanem a második ajtón, ez elég egyértelmű: az első lépésben lévő 3 síron túl a 2. kripta. A szarkofágon lévő alak szájába kell a kulcs, és utána kinyitni, a jutalom nem gyenge. És jön egy kis csavar is.

Remélem működnek jól a makrók, és tudtam segíteni.
  • SaGa Jr
    Igen, lesz. De a legjobb cuccokat úgyis magadnak fogod legyártani.

Ha csatlakozol a nagy kereszteshadjárathoz, akkor viszont kapsz azonnal 2 nagyon tetszetős páncélt, amit speciel nem nagyon lehetett überelni. Az egyik egy láncing ami még a lábakat is védi alaposan, a másik egy robe a mágiahasználóknak és szintén kellemes tulajdonságokkal megáldott.

Tanulni majd még lehet későbbiekben sok helyütt és ráadásul bővülget is az oktatók némelyikének tudása ahogy haladsz előre a történetben.
  • SaGa Jr
    Az egy jó hosszú küldetéssorozat kezdete. Egyébként nem csak ahhoz a brigádhoz csatlakozhatsz, hanem mehetsz a másikhoz is, te döntöd el melyik kereskedőbandának akarsz beosztottja lenni. Teljesen más lesz a feladatkör.

Ha jól értem a problémádat, akkor ez az első feladat és konkrétan mikor először beszélsz a fickóval és elvállalod hogy nekik dolgozol, utána elküld egy kocsmába (Ardo háza melletti a város első területén), hogy végezz el egy feladatot. Elvégzed, beszélsz akivel beszélned kell és visszamész hozzá.
    A térképen is jelzi ha a kérdéses területen van valami elvégzendő feladat (kis kérdőjel formájában). Ráviszed a kurzort és már látod is hová mutat. Ekkor előkapod a quest logot és elolvasod mit is kéne csinálni vagy hová kéne menni (már ha nem emlékszel rá mivel is lettél megbízva).
    Már persze ha nem csak nyomkodod az éppen kézreeső válaszlehetőségeket, ekkor ugyanis sok alapvető információról lemaradsz. :)

Az első feladatot meg majd követik újabbak (sima kísérgetés, árúszállítás, lopakodós/felderítős, nyomozós dolgok), bár nem azonnal. Érdemes lesz tehát időnként visszajárni ide.
  • WagnerUr
    Ha Order Sheetről beszél akkor ez még az első küldetés, amikor a kocsmárostól kell elhozni a megrendelő lapot. Nem emlékszem már melyik a 3 kocsma közül, de biztos említi a szöveg. Tudsz egyébként angolul?
  • VLove
    Megköszönném ha leírnád.De azt nem tudom,hogy hol kell keresni a szállítmányt?Mert sok szekér van:D A kikötönél vagy a citadelen belüli téren?
  • Avenger
    Vagyis tévedtem, csak a log nem hozta be az alsó sort :) A kocsmárosnak kell vinni az ékszerdobozt talán a wagoners home-ba, de az még csak most jön.

• Avenger
    A tolvaj csaj elvileg később felkeres a városban lévő házadban, ha az quest amire én is gondolok, azért nem ért véget még a log-ban.
    A kincskeresőset épp most fejeztem be, ha gondolod leírom lépésenként külön spoilerbe, hogy ha sikerül akkor magadtól is tudd a következő lépést keresni.
  • HaaS
    Nem tartozik szorosan ide, de többedmagam nevében köszönet mindazoknak, akik SPOILER-eznek, és használják az opciót.

Túl jó ahhoz a játék, hogy előre olvassunk dolgokról;)!

Üdv:)!
  • Faki
    Na ott én is szívtam... lényeg az, hogy ahová először elküldenek ott a szekéren keresd a szállítmányt. Na azt kell majd elvinned a sörgyárba.
  • VLove
    Hali!

Azt szeretném kérdezni,hogy a For a handful of Ducats és a Make contact with the Stoerrebrandts nevezetü feladatnál mit kell csinálni??Most kaptam meg,bejártam mindent de nem jöttem még rá.Olyasmit mond h a Brewery mellett van az elöbb emlitett Stoerrebrandts warahouse,ott áll egy faszi.beszélek vele,és mindig kérdezi h have you get the order sheet?A válasz pedig h not yet.Vki mondj már meg pls h mit kell neki odavivvi és h hol találom,meg a handful of Ducats küldetést is.Elöre is kösz

Üdv.VLove