1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
  • MarcEsz
    helló!
    A következő lenne a kérdésem: vásároltam egy vázat amelynek a nyakcső átmérője 30mm. Szeretnék hozzá egy merev villát venni és azt láttam, hogy a
    villanyakak 1 1/8" inch átmérőjűek. Elvileg akkor ezek a villák jók a vázamba és csak ez az egy méret létezik?
  • Pyotr
    ennek az a lényege,h a rugó a felső,nagyobb tárcsa felé tolja a láncot és ezért kevésbé feszül a bowden! főleg emelkedőnek felfelé amikor nem te húzod fel a láncot mechanikával, közben számolva a fogaskerekeket, hanem pöccre feldobja a rugó!:)
    de majd a szakik pontositanak:)
  • leveskocka
    telleg...mit szoltok ehhez a "forditott" huzasu hatso valtohoz?rem idegesito szerintem...de van valami indok ra,hogy ez igy lett megoldva?
  • gordon 24
    Nem DH hanem kezdő Dual Slalom Freeride gép.
  • leveskocka
    jah de en csoro vagyok,es azert felbaszna az agyam,ha eldul a kero es szetb. a valtot:)a nagyot taknyolok valszeg ugysem elem tul,ugyhogy tokmindegy:)
  • Pyotr
    Rolesz!
    valószinünek tartom,hogy Manitou Six van rajta igy első utánnanézésre!
    egyébbként mire használod ezt a bringát mert ha jól tudom ez egy belépő DH kategória!
    Leveskocka, szerintem váltóvédőt manapság már nem divat,legalábbis xc-ek nem használnak mivel csak sújos grammokat ad plusszba.
    egy kiadós perecelésnél meg tökmindegy
  • Rolesz
    feltünt tükre elkoptata a vázat!miért van ez?
  • leveskocka
    rakjal hatulra valtovedot
  • Rolesz
    Itt az én bringám:
    Hayes MX 2 tárcsa
    meg valami Manitu teló(melyik tipus ez???)
    váz:Rock Machine Avalanche

Vélemény?
  • Loogan
    Köszi a tippet! Ja 10-30% kedv már megéri!
  • Pyotr
    bowdenes tárcsafékes szekeret csak sikknek vesz az ember vagy esetleg továbbgondolkodik és lecseréli egy olajosra:)
    ez pont annak az esete amikor annak idején elárasztották a tömeget a csilli-villi ösztelós teckós szarokkal aztán mikor tönkrevágodtak és el kellett vinni szervizbe,többe került a szerelés mint a bringa eredeti ára:)

Loogan!
    ITT nézz körül! igaz rendelős,de ha már tudod,hogy mit akarsz akkor elég jó áron el tudsz csipni valamit
  • Loogan
    Nagyon jó bicajos fórum: www.testbike.hu

Tudna nekem valaki javasolni megbízható és jó cross country teleszkópot 30e Ft-ig? Nem feltétlenül kell rá lock-out.
    Kösz.
  • leveskocka
    haver most vett valami szitbajkot,azon bowdenes tarcsafek van,de nem lehet egy lapon emliteni az en sram 9.0-ommal
  • PyRex
    Thx!
  • gordon 24
    A Hayes bowdenest nem ismerem, ki kellene próbálni.
    Igazából a bowdwen és a mozgó alkatrészek porvédettsége a fontos mert ha ez nem jó nem mozog rendessen és megszorúl, és elmegy a féked!!!

Az RST jó az nem egy nagy márka fékből, de az ezt csinálja.
  • PyRex
    Ahamm, köszi.
    Asszem bowdenes van rajta, de Hayes :)

Hayes MX2 160mm

Most utánaolvastam és sokan dícsérik. Mondjuk egy 20-assal lenne drágább, szal lehet meggondolandó, nem?
  • gordon 24
    Szerintem ha bovdenes, akkor abszolút nem érdemes a tárcsával foglalkozni.
    Csak az avid jó a bovdenesből! HA Jó tárcsa féket akarsz akkor olajos kell akkor a Hayes jó, de az egy kicsit drágább.

Ha nincs ilyenre zsé akkor V-Fék.
    Én is azt használok.
  • PyRex
    Tegyük fel, hogy Merida Matts Sport 300-as bicó lenne a kiválasztott. Melyiket érdemes megvenni a V fékeset vagy a tárcsásat? Ilyen árkategóriában sokan lebeszélnek a tárcsafékről...
  • gordon 24
    Egy Manitou Black 100-120mm között állitható, Freeride teló.
  • Pyotr
    jófélének tűnik:)
    milyen teló van benn?
  • gordon 24
    Igaz nem egy rossz márka..Grat. hozzá.

Mondjuk én az enyémet ugy építettem!!!
  • Pyotr
    hát a stilusom inkább cross:)
    főleg aszfalton vagy gyengébb terepen érzem magam otthon csak amikor bementem ismerősömhöz a bringaboltba hogy megrendelem a kinézett tipust(Author-Zenith) akkor megláttam őt és eldobtam mindent:)))
    ráadásul errefelé elég ritka ez a gyártmány úgyhogy pláne nyerő volt
  • gordon 24
    Remek verda, ezek szerint te Fel-Le nyomulsz?(Cross-Country)

Én csak száguldozni szeretek. (Downhill) #17
  • Pyotr
    na akkor én is bedobom a vasam:)

eddig a kormányon változtattam meg spd-t raktam a taposók helyett
  • leveskocka
    jah,hat a 210km nem is gond,inkabb a megfelelo utak hianyoznak...ha pestre megyek keroval,kecskemet fele kerulni kell,osszvissz kb.200km-ert:)
  • gordon 24
    Ja hát azúgy elég nehéz lesz, de meglehet oldani. Bemlegítésnek elindulsz a tour de france-on. És akkor már a 2.35-ós gumival is simán letekersz 210-kmétert.
  • leveskocka
    jah:)bar debrecenbol kisse babras:)inkabb tokajba megyek,elotte jo az a 80km bemelegitesnek:)
  • gordon 24
    Akkor jössz a hegyre ha jó idő lesz?
  • leveskocka
    nemrossz...en most ujitom felfele az enyemet:)
  • gordon 24
    Ez egy fasza oldal!!!! Valaki jár fel aszabadság hegyre innen?

Én járok ezzel:

• leveskocka
    fegyel egy jo vazat,jo futomuvet(kereket:),es fekeket.jo a v-fek,ha nem sarban kened:)a tobbi lehet olcsobb is,de ez a harom alkatreszcsoport a legfontosabb!!!
    utana meg folyamatosan veszel ezt-azt
  • Loogan
    Ezt nézegettem még:
    Trek 4300 Disc (2006)

A faradykerekpar.hu -n 113000 HUF-ért írják. Kicsit azért furcsállom, hogy egy tárcsafékes Trek bicó ennyi.

Paraméterek:
    Frame Alpha SL Aluminum
    Front Suspension RST Gila T6 w/preload, 80mm
    Wheels Shimano M495 disc hubs; Bontrager Ranger alloy rims
    Tires Bontrager Jones ACX, 26x2.2"
    Shifters Shimano EF50
    Front Derailleur Shimano C050
    Rear Derailleur Shimano Alivio
    Crank SR XCC-150 42/34/24
    Cassette SRAM PG830 11-32, 8 speed
    Pedals Alloy platform
    (Az első váltót biztosan cserélném, meg esetleg a telót is)

Valakinek van Trek-je? Megéri venni, vagy csak a márkát fizeti meg az ember?
  • Loogan
    Hát ha most vennék egy vázat, meg egy telót és havonta 1-2 dolgot hozzá mindig, akkor mire összeépíteném elmenne a hajam.
    Persze később tuningolnám majd, de ami jól működik rajta azt nem cserélném le azért, mert van egyel jobb.
  • RaST
    Úgygondolod, hogy a 110e HUF-ból muszáj komplett bicót venned ? Ebből a pénzből épithetsz egy egyedi bicajt is. Én is saját izlésem szerint raktam össze a bicajomat, igaz 3 évig épült, 3 bicajból, de a végeredmény a lényeg. (Azóta persze minden új rajt, hiszen folyamatosan cserélgettem az alkatrészeket. Ha volt 30-40e ft-om már rohantam a boltba, aztán vettem egy xtr első váltót, vagy hátsót .. :D
  • Loogan
    Sajnos amit szivem szerint vennék az 299 000 Ft. De csak 110e Ft-om van. Mivel nagyon versenyezni nem akarok, "csak" egy megbízható terepbicajra van szükségem.
    Elképzelésem van kábé, csak a márkát nem tudtam még eldönteni. Érdemes-e "noname" márkájút venni olcsóbbért, vagy márkásabbat 20-30 ezerrel drágábbért? Megér-e annyit egy márkás váz + az 1-2 igényesebb kiegészítő?

Azért 300-400e Ft egy bicajért??? Háááát annyira drága nem kell.

Én amúgy itt szoktam nézelődni: testbike (jó kis oldal)
  • Loogan
    Ja igen, ezt is néztem, tényleg jó. 2005-ös modell 119 000 Ft volt az ára.
    A legtöbb bicajboltban azt mondták, hogy 2005-ös modellek már nem nagyon vannak, vagy legalábbis kiszámíthatatlan. A 2006-os modelleket meg most hozzák a nagykerekbe. Szal itt Egerben szinte csak azok a bicajok vannak, amik a boltban megtalálhatók. :(
  • leveskocka
    nekem egy osoreg Scott-om (1993)van,crommolibden vazas,de mar minden ki lett cserelve rajta:)
  • leveskocka
    100E-hufbol nemigen epitesz megbizhato kerot...egy jo vaz 20-30,
    teleszkop elolre 15-csillagos eg,bowdenes tarcsafek?haaaaat,a teszkoba is lehet kapni:)de egy jobb v-fek az 5-10,a hidraulikus tarcsa meg sztem 40 korul kezdodik,de lehet keveset irtam.alufelni az min 5,elso agy min 5,hatso min 8,hajtokar+lancekerek elolre 5-20,lanc 5,hatsovalto 6-25,es meg sok mas nemiromenide,utananezhetsz:)100E-ert max egy kellemes turakerekpart kapsz,amivel esetleg dombok koze aszfaltra elmehetsz.haver tavaly rakott ossze kerot,semmi extra,es 180E-ft...
  • Landor
    hegyi ikerpárnak olvastam..
    bahh..
  • RaST
    Én versenyeztem 2 évet. Most 05 szezont kihagytam. Bükkmaratonra viszont sosem jutottam el. Sajnos én is megválltam néhány alkatrésztől (villa, bovdenszett) de most énis azon rágom mgam, hogy rendbe tegyem a bicajomat. Én konát használok 1ébként.