1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
-
#46 helló!
A következő lenne a kérdésem: vásároltam egy vázat amelynek a nyakcső átmérője 30mm. Szeretnék hozzá egy merev villát venni és azt láttam, hogy a
villanyakak 1 1/8" inch átmérőjűek. Elvileg akkor ezek a villák jók a vázamba és csak ez az egy méret létezik? -
#45 ennek az a lényege,h a rugó a felső,nagyobb tárcsa felé tolja a láncot és ezért kevésbé feszül a bowden! főleg emelkedőnek felfelé amikor nem te húzod fel a láncot mechanikával, közben számolva a fogaskerekeket, hanem pöccre feldobja a rugó!:)
de majd a szakik pontositanak:)
-
#44 telleg...mit szoltok ehhez a "forditott" huzasu hatso valtohoz?rem idegesito szerintem...de van valami indok ra,hogy ez igy lett megoldva? -
#43 Nem DH hanem kezdő Dual Slalom Freeride gép. -
#42 jah de en csoro vagyok,es azert felbaszna az agyam,ha eldul a kero es szetb. a valtot:)a nagyot taknyolok valszeg ugysem elem tul,ugyhogy tokmindegy:) -
#41 Rolesz!
valószinünek tartom,hogy Manitou Six van rajta igy első utánnanézésre!
egyébbként mire használod ezt a bringát mert ha jól tudom ez egy belépő DH kategória!
Leveskocka, szerintem váltóvédőt manapság már nem divat,legalábbis xc-ek nem használnak mivel csak sújos grammokat ad plusszba.
egy kiadós perecelésnél meg tökmindegy -
Rolesz #40 feltünt tükre elkoptata a vázat!miért van ez?
-
#39 rakjal hatulra valtovedot -
Rolesz #38 Itt az én bringám:
Hayes MX 2 tárcsa
meg valami Manitu teló(melyik tipus ez???)
váz:Rock Machine Avalanche
Vélemény? -
#37 Köszi a tippet! Ja 10-30% kedv már megéri! -
#36 bowdenes tárcsafékes szekeret csak sikknek vesz az ember vagy esetleg továbbgondolkodik és lecseréli egy olajosra:)
ez pont annak az esete amikor annak idején elárasztották a tömeget a csilli-villi ösztelós teckós szarokkal aztán mikor tönkrevágodtak és el kellett vinni szervizbe,többe került a szerelés mint a bringa eredeti ára:)
Loogan!
ITT nézz körül! igaz rendelős,de ha már tudod,hogy mit akarsz akkor elég jó áron el tudsz csipni valamit -
#35 Nagyon jó bicajos fórum: www.testbike.hu
Tudna nekem valaki javasolni megbízható és jó cross country teleszkópot 30e Ft-ig? Nem feltétlenül kell rá lock-out.
Kösz. -
#34 haver most vett valami szitbajkot,azon bowdenes tarcsafek van,de nem lehet egy lapon emliteni az en sram 9.0-ommal -
#33 Thx! -
#32 A Hayes bowdenest nem ismerem, ki kellene próbálni.
Igazából a bowdwen és a mozgó alkatrészek porvédettsége a fontos mert ha ez nem jó nem mozog rendessen és megszorúl, és elmegy a féked!!!
Az RST jó az nem egy nagy márka fékből, de az ezt csinálja. -
#31 Ahamm, köszi.
Asszem bowdenes van rajta, de Hayes :)
Hayes MX2 160mm
Most utánaolvastam és sokan dícsérik. Mondjuk egy 20-assal lenne drágább, szal lehet meggondolandó, nem?
-
#30 Szerintem ha bovdenes, akkor abszolút nem érdemes a tárcsával foglalkozni.
Csak az avid jó a bovdenesből! HA Jó tárcsa féket akarsz akkor olajos kell akkor a Hayes jó, de az egy kicsit drágább.
Ha nincs ilyenre zsé akkor V-Fék.
Én is azt használok. -
#29 Tegyük fel, hogy Merida Matts Sport 300-as bicó lenne a kiválasztott. Melyiket érdemes megvenni a V fékeset vagy a tárcsásat? Ilyen árkategóriában sokan lebeszélnek a tárcsafékről... -
#28 Egy Manitou Black 100-120mm között állitható, Freeride teló. -
#27 jófélének tűnik:)
milyen teló van benn?
-
#26 Igaz nem egy rossz márka..Grat. hozzá.
Mondjuk én az enyémet ugy építettem!!! -
#25 hát a stilusom inkább cross:)
főleg aszfalton vagy gyengébb terepen érzem magam otthon csak amikor bementem ismerősömhöz a bringaboltba hogy megrendelem a kinézett tipust(Author-Zenith) akkor megláttam őt és eldobtam mindent:)))
ráadásul errefelé elég ritka ez a gyártmány úgyhogy pláne nyerő volt -
#24 Remek verda, ezek szerint te Fel-Le nyomulsz?(Cross-Country)
Én csak száguldozni szeretek. (Downhill) #17 -
#23 na akkor én is bedobom a vasam:)
eddig a kormányon változtattam meg spd-t raktam a taposók helyett -
#22 jah,hat a 210km nem is gond,inkabb a megfelelo utak hianyoznak...ha pestre megyek keroval,kecskemet fele kerulni kell,osszvissz kb.200km-ert:) -
#21 Ja hát azúgy elég nehéz lesz, de meglehet oldani. Bemlegítésnek elindulsz a tour de france-on. És akkor már a 2.35-ós gumival is simán letekersz 210-kmétert. -
#20 jah:)bar debrecenbol kisse babras:)inkabb tokajba megyek,elotte jo az a 80km bemelegitesnek:) -
#19 Akkor jössz a hegyre ha jó idő lesz? -
#18 nemrossz...en most ujitom felfele az enyemet:) -
#17 Ez egy fasza oldal!!!! Valaki jár fel aszabadság hegyre innen?
Én járok ezzel:
-
#16 fegyel egy jo vazat,jo futomuvet(kereket:),es fekeket.jo a v-fek,ha nem sarban kened:)a tobbi lehet olcsobb is,de ez a harom alkatreszcsoport a legfontosabb!!!
utana meg folyamatosan veszel ezt-azt -
#15 Ezt nézegettem még:
Trek 4300 Disc (2006)
A faradykerekpar.hu -n 113000 HUF-ért írják. Kicsit azért furcsállom, hogy egy tárcsafékes Trek bicó ennyi.
Paraméterek:
Frame Alpha SL Aluminum
Front Suspension RST Gila T6 w/preload, 80mm
Wheels Shimano M495 disc hubs; Bontrager Ranger alloy rims
Tires Bontrager Jones ACX, 26x2.2"
Shifters Shimano EF50
Front Derailleur Shimano C050
Rear Derailleur Shimano Alivio
Crank SR XCC-150 42/34/24
Cassette SRAM PG830 11-32, 8 speed
Pedals Alloy platform
(Az első váltót biztosan cserélném, meg esetleg a telót is)
Valakinek van Trek-je? Megéri venni, vagy csak a márkát fizeti meg az ember? -
#14 Hát ha most vennék egy vázat, meg egy telót és havonta 1-2 dolgot hozzá mindig, akkor mire összeépíteném elmenne a hajam.
Persze később tuningolnám majd, de ami jól működik rajta azt nem cserélném le azért, mert van egyel jobb. -
#13 Úgygondolod, hogy a 110e HUF-ból muszáj komplett bicót venned ? Ebből a pénzből épithetsz egy egyedi bicajt is. Én is saját izlésem szerint raktam össze a bicajomat, igaz 3 évig épült, 3 bicajból, de a végeredmény a lényeg. (Azóta persze minden új rajt, hiszen folyamatosan cserélgettem az alkatrészeket. Ha volt 30-40e ft-om már rohantam a boltba, aztán vettem egy xtr első váltót, vagy hátsót .. :D -
#12 Sajnos amit szivem szerint vennék az 299 000 Ft. De csak 110e Ft-om van. Mivel nagyon versenyezni nem akarok, "csak" egy megbízható terepbicajra van szükségem.
Elképzelésem van kábé, csak a márkát nem tudtam még eldönteni. Érdemes-e "noname" márkájút venni olcsóbbért, vagy márkásabbat 20-30 ezerrel drágábbért? Megér-e annyit egy márkás váz + az 1-2 igényesebb kiegészítő?
Azért 300-400e Ft egy bicajért??? Háááát annyira drága nem kell.
Én amúgy itt szoktam nézelődni: testbike (jó kis oldal) -
#11 Ja igen, ezt is néztem, tényleg jó. 2005-ös modell 119 000 Ft volt az ára.
A legtöbb bicajboltban azt mondták, hogy 2005-ös modellek már nem nagyon vannak, vagy legalábbis kiszámíthatatlan. A 2006-os modelleket meg most hozzák a nagykerekbe. Szal itt Egerben szinte csak azok a bicajok vannak, amik a boltban megtalálhatók. :( -
#10 nekem egy osoreg Scott-om (1993)van,crommolibden vazas,de mar minden ki lett cserelve rajta:) -
#9 100E-hufbol nemigen epitesz megbizhato kerot...egy jo vaz 20-30,
teleszkop elolre 15-csillagos eg,bowdenes tarcsafek?haaaaat,a teszkoba is lehet kapni:)de egy jobb v-fek az 5-10,a hidraulikus tarcsa meg sztem 40 korul kezdodik,de lehet keveset irtam.alufelni az min 5,elso agy min 5,hatso min 8,hajtokar+lancekerek elolre 5-20,lanc 5,hatsovalto 6-25,es meg sok mas nemiromenide,utananezhetsz:)100E-ert max egy kellemes turakerekpart kapsz,amivel esetleg dombok koze aszfaltra elmehetsz.haver tavaly rakott ossze kerot,semmi extra,es 180E-ft... -
Landor #8 hegyi ikerpárnak olvastam..
bahh..
-
#7 Én versenyeztem 2 évet. Most 05 szezont kihagytam. Bükkmaratonra viszont sosem jutottam el. Sajnos én is megválltam néhány alkatrésztől (villa, bovdenszett) de most énis azon rágom mgam, hogy rendbe tegyem a bicajomat. Én konát használok 1ébként.