1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
-
#246 Kb én is de én dualra és dh ra 16.5-es használok akkora a Magellan, a kona amit néztem az is 16.5-es. De te nem ezt csinálod ugyhogy az jó. de szerintem 20-as nál ne vegyél nagyobbat. -
#245 ahh hat alam 20-22"-es vaz kell mert 190 centi vagyok :))) -
#244 Aszem valami olyasmi. De az a vázmérettől is függ ha kicsi vázat veszel 14.5 annak nagyon leejt ha ez a szám nő egyenesedik a felső cső is. -
#243 Jah a jelek szerint ;) -
#242 Utana is kerdeztem boltban it nalunk, es mondtak hogy semmi akadalya...enyiert ok is tudjak hozni (49 ez a vaz is)...es mar ugyis csak 2006-osok vannak (Nekem 2006-os jobban tetszik..nem leejt anyira a fejcso (ha jol tudom az a neve) -
#241 Aha!! Lefokozták Cross Countryba? Ez a szin jó, télleg -
#240 Hogynelenne!
Eloszor en se talaltam meg a 2006-osok kozt..de ottvan!
-
#239 Nem rosz, de idén nincs ilyen sajna:
-
#238 Hat biztos ez kell a jonepnek...en a Hoss Dee-lux-ot neztem ki annak jo szieni vannak ;)) -
#237 Na ez meg a másik: olyan idétlen szinei vannak a Konának. A Shred a Stuff a Scrap ugyanaz a váz csak azért van más neve mert más szinű és a gyári bringának más a felszereltsége. De a szinei: fú az kegyetlen. A tavalyi Shred barna a stuff vaj színű scrap meg valami rikitó
Az idei Shred szürke, a Stuff zöld, a Scrap meg rózsaszin vagy ilyen buzi piros miért nincs valami egyszerű? -
#236 Nekem a barna nem tetszik..de teny hogy meg igyis egy Kona "bringa" ;))) -
#235 Ez igaz! -
#234 Hátőőőőőőőő!!!! Lehet ,még nem tom -
#233 Szóval már el van döntve, hogy meg fogod venni:DD -
#232 Nem is várom!! Csak jó egy kicsit beszélni róla. -
#231 Hat igaz megfontoladno....nem tudok helyetted donteni... -
#230 Igen annyi lásd 229-es hsz. -
#229 Igen 2005-os shred. A Lurdyba akcióba 40000-ft lenne pont azért mert tavalyi.
Az idei az 49900ft. Dh-ra akarom ez a váz jó lenne rá. Merev vázat akarok mert erre van zsé, most nem tudok venni 3-400000ft-ért csak egy vázat.
Igazából ezt nem tudom eldönteni:"Amugy szvsz mindenkepp jobb vaz egy Kona mint egy Magellan" mert ezelőtt 5 évvel ez igy volt igaz, de manapság a Magellan a Gt a Merida a Kona egy gyártósoron készül. Ami a Kona nagy előnye hogy nagy a neve. És talán nagyobba Státusza. De igazából a Magellant csak azért cserélném le mert elavult a kinézete,de különben egy bitang erős nagyon jó váz. -
#228 Ujara 49K az X-Factornal a vaznak..ha ennel olcsobban adjak es jo allapotban van, es meg bele is szerettel a vazba akkor siman -
#227 Mennyi ez a váz? 40?
Én megvenném (jobban szeretem a kona-t, mint a magellant-t:), meg szerintem jobb márka is ebben az ágban amire te használod) -
#226 Kona Shred?! Menyiert adnak?! (Amugy szvsz mindenkepp jobb vaz egy Kona mint egy Magellan..kerdes hogy meg mindig DH-ra karod hasznalni?!Mert Dirt Bringanak van aposztrofalva a gyari weblapon..perszeez jelenti azt hogy bitang eros lehet..es vegulis eddig is merev hatsojuval jottel le )
Amugy ez 2005-os vazt lenne? Mert a 2006-os mar szurke! -
#225 Szerintetek érdemes megvennem ezt a vázat?
Ilyen volt:
Ilyen lenne:
-
Gabo #224 Tudom. Olvastam már jó néhány beszámolót az előzőekről. De inkább kihagyom. -
#223 Itt sem a kökemény verseny a lényeg, hanem a feeling:) szerintem nagyon jó. Nem az a lényeg, hogy megszakadjál egy jó helyért... -
Gabo #222 A teljesítmény túrák, a maratonok vagy éppen a versenyzés az nagyon nem az én világom. Saját szakállra persze megyek elég jó távokat, de nekem a lazítás és a kikapcsolódás az ami fontos. Meg persze az, hogy a saját ritmusomban mehessek. -
#221 Thx! ;)
Hat en is. A boltban azt mondtak hogy LX-et ne ha jot akarok akkor csakis XT-t...szal majd kiderul. -
Gabo #220 Szép!
Én is gondolkodtam egy ideig az XT fékeken vagy valamilyen hasonló párhuzamosító mechanikás féken, de végül letettem róla. A több forgáspont több kotyogásra ad lehetőséget. A neten fellelhető infok alapján legalábbis egy idő után kotyogni kezd. Kíváncsi leszek a tapasztalataidra. -
#219 Thx :) -
#218 Szép lett! További jó tekerést vele!! -
#217 Egy ket probakor utanai velemeny:
-Eszmeletlen jo az XT "V" fek! Az ember nem is hinne (plane ha olyan amator mint en es csak a gyari gagyi szart latta csak..) hogy milyen jol foghat! Megerte a 12K-t! (1 par azaz elore hatulra)
-Telo jobb lett a szetszedes utan de ez majd par szaz kilcsi utan derul ki leginkabb.
-Deore LX valto popec, pontos es gyors, a fogaskoszoru is zsir (Sram PG-980) es a Shimano-hoz valo Sram valtokarok is bejonnek(Sram Rocket Trigger)..gyors preciz, nem kell nagy ero a mukodtetesehez, lefele meg tenyleg csak poskolni kel mert olyan erzekeny!..arebb is kellett rakni a kart kicsit mint ahogy eloszor feltettem mert az erzekenyseg miatt veletlen bele tudtam nyulni...(Lanc: Connex 904)
-Derore fekarokrol nem kell mondani semit, mindenki tudja hogy precizek es teszik a dolguk...
-WTB Power V nyereg nagyon kenyelmes tenyleg van alapja hogy sok tesztben agyon dicserik!
-Uj kerekeim meg nem bizonyithattak..ezt par kor alatt nem lehet..de mar az is "nagy szam" (nekem) higy az elozo kerekeimnek kb a felet nyomjak...Majd kiallasnal ha jol meghajtom meg egy kis foldut/meg varosi patkazas utan par honap mulva kiderul hogy bevaltjak e a Rigida felnik a belejuk szant bizalmat ;))
Kb ennyi...igy most a bringa az eredeti vetelaraval(2-3 evvel ezelotti) egyutt kb 200K-nal tart. (kb enyibe is kerul egy ilyen felszereltsegu bringa manapsag is) -
#216 Nah keszlett a pariipe...ize taltos :D
Elertem azt a szintet a fejlesztessel amit celul tuztem ki..elgedett vagyok...es meg tetszik is a latvany...szerintem dogos lett
-
Pangea #215 Köszi a segítséget!
Sikerült meggyőznötök várok még kicsit és gyűjtögetek a Quartz DSC-re. -
#214 Indúl közületek valaki a Duna maratonon? -
#213 Nah ja, viszonyt ezen elonyok melett azert mindenkepp tobb odafigyelest es karbantartast igenyel (mondjuk ez utobbi inkabb a hidraulikus rendszerekre igaz) -
Gabo #212 Pangea:
Inkább várj a vásárlással és rakj félre egy kicsit több pénzt egy jobban felszerelt bringára. Arany szabály, hogy mindig az elérhető és megfizethető legjobb féket kell megvenni. A Trektro V-fékhez képest a Shimano Deore mechanikus tárcsafék egyértelműen jobb választás. (Szerintem még a Deore V-fék is jobb...) Lehet, hogy elmarad a hidralikus rendszerektől, de a felni fékekkel szemben több előnye is van. Talán az egyik legfontosabb, hogy nehéz akkora sarat találni, amivel ezt el lehet tömni. Az eső sem hatja meg annyira, mint egy felniféket. Ráadásul nincs ott az a bizonytalanság sem, amit a megfelelő fékpofa és felni párosítás jelent. -
#211 Nah elkezdtem a bringa atepiteset..elso kerek megvan...meg szetkaptama telom, mert tul puha volt...most talan jobb lesz de ez majd szerda delutan a full osszerakas es proba (gurulo) utan derul ki csak ;)) (holnap jon meg az uj valtokarom meg az uj nyergem..szerdan megyek erte reggel) -
#210 A boltok szoktak "szeregetni" es modositani a bringakat. Ez nem ritka. Sot jo boltban ha te veszel egy bringat es azon valamelyik alkatresz (pl nem tetszik 8pl tarcsafekes rendszert szeretnel), akkor kicserelik neked. -
Pangea #209 Érdekes, hogy a linken amit Seaweed küldött azt írják h mindkét fék tárcsa a Dema Astin, a ridebike oldalán viszont csak az elsőt írják annak.
Mindegy szerintem maradok a Kelly's Quartz (DSC)-nél. -
Pangea #208 A Dema márkát nem nagyon ismerem és nem is atláltam róla túl sok infót. Viszont a Dema Asti Hayes (MX-1) fékkel elég jónak tűnik, bár csak az első fék tárcsa, a hátsó Shimano Alivio V-fék. A ridebike oldalán 110 000 Ft-ért szerintem megérné, de ott sincs készleten belőle és más boltot nem találtam ahol árulják. -
#207 Jaja én is 174-175cm körül vagyok és a 17-es váz pont jó. Mondjuk így utólag talán a 16-os jobb lett volna, de olyat nem is gyárt a Specialized a Hardrockból, legalábbis a 06-ból nem. Ezért 17 maradt, mert a 15 meg már elég kicsi. :(