Hegyikerékpár
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hmm most nezem hogy ok ugyanazok akik az orszagba behozzak. (a jelek szerint)
Jaja az tiszta sor a DH-hoz kell. S mint mondtam itt nalunk meg domb sincs csak nagy placc az egesz (alfold)...igyhat nekem kilegito az hamar nem nyekereg pl 10 fok alatt ha fekezek! <#smile>#smile>
Az Avid V-féknek jó a fékpofája is!!! Szerintem az nem fog nyekeregni és nagyon jó a fékhatása is. Igaz ez sem olcsó mert a fék 10000-en felül van, de ez megéri. Vagy még ami jó a shimano-nak az lx-v féke nekem ilyenem volt Avid fékbetéttel, elég fasza kis kütyü. Hát nehéz ezt eldönteni nagyon, én is sokat gondolkoztam rajta, de én DownHill-ra használom a gépet oda pedig kell fék, ezért lett tárcsa!!
Downhill!!
Jaja ezert vaccilalok...lehet ugy dontok hogy csak V-fek csere lesz valami jobbra. (mondtak mar nekem olyat hogy telire meg nedves kozegre van olyan fekpofa ami nem nyekereg)
Az avid jó márka, és errõl a tárcsafékrõl jókat hallottam,de bovdenes!!!. A bovdenes tárcsafék meg azért annyira nem jó. És ráadásul ez is bele kerül 25000-ft körülbe. ugyhogy szerintem érdemesebb olajost venni.
De igazából a tárcsaféknek csak akkor van elõnye ha nagyon nagy a tempó és saras vizes körülmények között is akarod használni. Különben nem égetõen fontos, egy jó avid v-fék is nagyon nagyon jó tud lenni.
De igazából a tárcsaféknek csak akkor van elõnye ha nagyon nagy a tempó és saras vizes körülmények között is akarod használni. Különben nem égetõen fontos, egy jó avid v-fék is nagyon nagyon jó tud lenni.
Downhill!!
Ahha...kb valami ilyenre szamitottam en is...(nekem + a sulyom miatt jon az hogy fuzetnem kell kereket erosebb kullokkel...szal meg bonyolultabb nalam sajna a helyzet)
(Mostani kerekem is ugy vana sulyomhoz fuzve...de asszem ez latszik a kepen hogy nem vekony kulloum vannak <#ravasz1>#ravasz1><#vigyor3>#vigyor3>...(sajna ez egyzserubb mint lefogyni<#idiota>#idiota>)
(Mostani kerekem is ugy vana sulyomhoz fuzve...de asszem ez latszik a kepen hogy nem vekony kulloum vannak <#ravasz1>#ravasz1><#vigyor3>#vigyor3>...(sajna ez egyzserubb mint lefogyni<#idiota>#idiota>)
Elég húzós ára van!! Csak a fék tárcsa nélkül 24000-ft (nem pár/db)
Tárcsa 8"-os:10000ft 6":8900ft. Én elõre 8"-ost vettem hátra 6"-ost.
A setbe nincsen agy,meg ilyesmi ugyhogy ehhez még jön akerék ára.
Mondjuk ezt nekem elég jól sikerült megoldani, mert a Lurdy-házba kiszedték egy Kona Coiler(azthiszem igy kell irni)-bõl, és az elsõ-hátsó kereket oda adta 25000-ft-ért. Ráadásul Sun Rims felnis,Shimano agyas kerék jól néz ki nagyon.
Ugyhogy kb 90000ft-be kerûl. Mert ehhez még átalakítok is kellenek.
Tárcsa 8"-os:10000ft 6":8900ft. Én elõre 8"-ost vettem hátra 6"-ost.
A setbe nincsen agy,meg ilyesmi ugyhogy ehhez még jön akerék ára.
Mondjuk ezt nekem elég jól sikerült megoldani, mert a Lurdy-házba kiszedték egy Kona Coiler(azthiszem igy kell irni)-bõl, és az elsõ-hátsó kereket oda adta 25000-ft-ért. Ráadásul Sun Rims felnis,Shimano agyas kerék jól néz ki nagyon.
Ugyhogy kb 90000ft-be kerûl. Mert ehhez még átalakítok is kellenek.
Downhill!!
En egy Avid BB7-en vaccillalok elore (mert csak oda tundam felrakni..a vazon nincs hely neki...(epp ezert hosszutavon vazcsre is felmerult...de csak felmerult))...de nem vagyok biztos benne hogy kell nekem a tarcsa....jol nez ki..meg telen legalabb nem nyekeregne a fekem (sokat hasznalom a bringat osszel-telen is) szal lenne elonye...(mindenkepp a gyai merida V-fekekhez kepest..de ha csak azt nezem hogy egy jo Vfek is 6-8K-nal kezdodik...hat nem tudom szal vacillalok..)
nemcsak arrol van szo,hogy letorik a konzol,hanem arrolis,hogy akarmilyen jo a vazad,akkor is hajlik valamennyit az a ket kis butyok...ha hajlik,akkor a fekpofak nem allnak mar olyan jo szogben,ergo romlik a fekhatas.lehet,hogy nem szamottevo mertekben,de romlik😊nameg a dizajn...

ok, htx 😊 Abban (szinte) biztos vagyok, hogy a vázam az nem igényelné, de nekem kurvára bejön 😊
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Én nem tudom egyátalán minek!!! Ha van egy normális vázad arra teljessen felesleges!!! Lehet hogy egy kicsit tudja szétfeszíteni de attól még jó fékhatást érsz el vele, a váznak ettõl a mozgástól meg az életbe nem lesz baja.
Én nekem egy Magellan Polaris Extreme vázam van 2003-as én tegnapig (vettem tárcsa féket rá) Fékmerevitó nélkül DH-zom vele semmi baja nincs és tök ó fék volt rajta.
Persze ha a váz nem olyan jó akkor ezen érdemes elgondolkozni.Viszont ha nem olyan jó a váz akkor ugysem fogsz vele brutálkodni, mert azt nem bírja ki. Arra meg felesleges fékmerevító hogy bicózzz. Ez priv vélemény!!! De nézd meg az új bicókat (persze azokat amelyikek V fékesek) egyiken sincs ilyen.
Persze ez nem jelenti azt hogy hülyeség meg ilyesmi, ha szeretnél és tetszik vegyél rá.Nekem annyira nem jön be ahogy kinéz.
Na ezt még irhatnám holnap 12-ig ugyhogy....
Én nekem egy Magellan Polaris Extreme vázam van 2003-as én tegnapig (vettem tárcsa féket rá) Fékmerevitó nélkül DH-zom vele semmi baja nincs és tök ó fék volt rajta.
Persze ha a váz nem olyan jó akkor ezen érdemes elgondolkozni.Viszont ha nem olyan jó a váz akkor ugysem fogsz vele brutálkodni, mert azt nem bírja ki. Arra meg felesleges fékmerevító hogy bicózzz. Ez priv vélemény!!! De nézd meg az új bicókat (persze azokat amelyikek V fékesek) egyiken sincs ilyen.
Persze ez nem jelenti azt hogy hülyeség meg ilyesmi, ha szeretnél és tetszik vegyél rá.Nekem annyira nem jön be ahogy kinéz.
Na ezt még irhatnám holnap 12-ig ugyhogy....
Downhill!!
Fékmerevítõ az az újabb v-fékesekre is ajánlott?
Én már csak optikai tuning miatt is erõsen gondolkozom rajt 😊
Én már csak optikai tuning miatt is erõsen gondolkozom rajt 😊
Koszi a tippet! Mar filoztam en is rajta...olvasva ezt azt (bikemag foruman)..akkor veszek is jovoheten ra 😉
Teljesen király!!!
Egyébként eldölt ma a dolog. Nem veszek Stinkyt!
Vettem ma két Hayes Tárcsaféket két kereket a régi gépemre. Elöl DH 8"tárcsa, Hátul 6" tárcsa van. Még nem raktam fel, de ha kész lesz rakok fel róla képet.
Egyébként eldölt ma a dolog. Nem veszek Stinkyt!
Vettem ma két Hayes Tárcsaféket két kereket a régi gépemre. Elöl DH 8"tárcsa, Hátul 6" tárcsa van. Még nem raktam fel, de ha kész lesz rakok fel róla képet.
Downhill!!
Seaweed:
Jó kis gép ez! Már messze nem egy corabájk kategória. <#vigyor3>#vigyor3><#eljen>#eljen>
A váz jó alapot ad arra, ha fejleszteni szeretnéd. De alapból is jó túragépnek.
Jó kis gép ez! Már messze nem egy corabájk kategória. <#vigyor3>#vigyor3><#eljen>#eljen>
A váz jó alapot ad arra, ha fejleszteni szeretnéd. De alapból is jó túragépnek.
uhh az egy vagyon lenne...de a rohej,hogy ha kerozok,akkor nem faj semmim.de allok 10 percet,minden bajom van😊osszekoptak a dolgok,megaztan a fekfobringabol szvsz nem lehet a kozlekedest szemmel tartani...meg nemtom,hogy birna a hegyi dolgokat😊es tenyleg nem ua. az elmeny...😊de azert kosz az otletet
Leveskocka:
Rekumbensen (fekvõbringán) nem gondolkodtál még? Persze tudom, hogy nem egészen ugyan az, mint montizni, de ettõl még megvan a bringázás élménye. A normál bringához képest lényegesen kisebb terhelés éri az izületeket.
Rekumbensen (fekvõbringán) nem gondolkodtál még? Persze tudom, hogy nem egészen ugyan az, mint montizni, de ettõl még megvan a bringázás élménye. A normál bringához képest lényegesen kisebb terhelés éri az izületeket.
<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
Nah ha mar mindenki bedobta a paripajat akkor ime az enyem is:
(nem nagy szam tudom..de nekem eleg..es meg akarok ezt azt lecserelni rajta)
(nem nagy szam tudom..de nekem eleg..es meg akarok ezt azt lecserelni rajta)
jó de ez mindig döntés kérdése, ha te biciklizni szeretsz, akkor ki nem sz@rja le a motort? 😊 amúgy meg az sokkal veszélyesebb is.
Tudom!! Feljárok a hegyre bringázni!!! Ott is sok arcnak van ,meg a versenyeken is sokat láttam csak mindig lealáztak ezzekkel. Az a baj ahol nekem a merevvel már fékeznem kell ott ezzel még tekersz.
Hát ezért kéne egyszer egy ilyen, de amennyibe kerül már vehetsz egy crossmocit, és azért ez már elgondolkodtató.
Hát ezért kéne egyszer egy ilyen, de amennyibe kerül már vehetsz egy crossmocit, és azért ez már elgondolkodtató.
Downhill!!
ilyet, vagy hasonlót láttam a minap, élõben még durvább 😊
Az csak sajna az ára is!! Szerintem sose lesz ilyenem!!Pedig ugy szeretnék!!!<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>
Downhill!!
nekem inkabb az izuleteimet kellene cserelni😊vall,terd,konyok,csipo😊)a doki eltiltott a kerotol😊hiaba,12 ev hegyikerozas😊
Néha én is elgondolkodom azon, hogy pl. új váltószett vagy egy olajos tárcsafék rendszer jó lenne, de általában oda lyukadok ki, hogy ezt a bicot már nem biztos, hogy érdemes tovább építgetni. Túl sok lenne a járulékos költség, mert nem csak a fékeket és nem csak a váltókat kellene cserélni.
Ha pedig mai fejjel új gépet vennék, akkor valószínûleg az árcédula azon is olyan 500e körül állna meg. Közben azzal is tisztában vagyok, hogy egy ilyen szintû gépet messze nem használnék ki. Ennek ellenére azért megeshet, hogy elõbb vagy utóbb rászánom magam egy ilyen lépésre. Elvégre az álmok azért vannak, hogy az ember megálmodja õket és néha valóra váltson közülük néhányat.
Ha pedig mai fejjel új gépet vennék, akkor valószínûleg az árcédula azon is olyan 500e körül állna meg. Közben azzal is tisztában vagyok, hogy egy ilyen szintû gépet messze nem használnék ki. Ennek ellenére azért megeshet, hogy elõbb vagy utóbb rászánom magam egy ilyen lépésre. Elvégre az álmok azért vannak, hogy az ember megálmodja õket és néha valóra váltson közülük néhányat.
Én meg most vettem egy Manitou Black telót 120 mm-ert mozog olaj acél rugós Freeride villa ugyhogy lehet tépni lefelé!!! Egyébként régebben indultam versenyeken is (csak DH,DS) kisebb nagyobb sikerekkel, középmezõny vége.
Most akarom én is felújítani a gépet.Csak egyenlõre nem tudom hogy érdemes-e egy merev gépre ráköltenem még 200000ft-ét vagy vegyek egy ful telós Kona Stinkyt. Igaz az 510000ft, de nagyon komoly gép. Csak az a baj hogy azt csak részletre tudnám az meg már ugy 600000ft. Na ezen agyalok éppen és igazából azt nem tudom hogy megér-e ez ennyit. Azért ez már nagyon sok pénz!!!!
Most akarom én is felújítani a gépet.Csak egyenlõre nem tudom hogy érdemes-e egy merev gépre ráköltenem még 200000ft-ét vagy vegyek egy ful telós Kona Stinkyt. Igaz az 510000ft, de nagyon komoly gép. Csak az a baj hogy azt csak részletre tudnám az meg már ugy 600000ft. Na ezen agyalok éppen és igazából azt nem tudom hogy megér-e ez ennyit. Azért ez már nagyon sok pénz!!!!
Downhill!!
Ismerõs érzés. Én is így voltam vele, mikor a merev villa le lett cserélve. <#vigyor>#vigyor>
Ááááá és megvan a Manitou Axel Spuer telóóóóm végre 😊 Most olyan, mintha vettem volna egy új biciklit 😊))
WOW! Kicsit nem figyelek, erre születik egy montis topik.
Üdv a társaságnak!
Én is csatlakozom hozzátok. Leginkább a szabadidejében, hétvégenként tekergõ, túrázgató bringások táborát gyarapítom és felfelé is tekerni szoktam. (Már ameddig bírom szusszal... <#kacsint>#kacsint> )
A bicom egy átépített Trek 4000 monti. Paraméterei:
Trek 4000 alu váz, fekete-ezüst-piros színekkel. 2001-es évjáratú Rock Shox Judy XC teló (60-80-100 mm között állítható rúgóút, acélrugók, nyílt olajfürdõs csillapítás. Jelenleg 80 mm-re állítva.). FSA Orbit UF kormánycsapágyak. Ritchey Comp stucni és kormány. Elõl Ritchey Rock hátul Ritchey OCR felnik. Fekete küllõk és küllõ anyák, ipari csapágyas kerékagyak (talán novatech). Kenda gumik. Deore V-fékek. Elõl Alivio váltó, középrész és hajtókar, hátul Acera váltó és fogaskoszorú, shimano lánc. Shimano M-520 SPD pedálok. A "trónus" pedig egy Lookin 2002 HGE nyereg.
Lehet, hogy nem mai darab a bico és az alkatrészek sem a csúcs kategóriában vannak, de mivel nem vonz a versenyzés és a durvulás, így nekem megfelelnek. Eddig egyetlen alkalommal sem hagyott cserben.
Üdv a társaságnak!
Én is csatlakozom hozzátok. Leginkább a szabadidejében, hétvégenként tekergõ, túrázgató bringások táborát gyarapítom és felfelé is tekerni szoktam. (Már ameddig bírom szusszal... <#kacsint>#kacsint> )
A bicom egy átépített Trek 4000 monti. Paraméterei:
Trek 4000 alu váz, fekete-ezüst-piros színekkel. 2001-es évjáratú Rock Shox Judy XC teló (60-80-100 mm között állítható rúgóút, acélrugók, nyílt olajfürdõs csillapítás. Jelenleg 80 mm-re állítva.). FSA Orbit UF kormánycsapágyak. Ritchey Comp stucni és kormány. Elõl Ritchey Rock hátul Ritchey OCR felnik. Fekete küllõk és küllõ anyák, ipari csapágyas kerékagyak (talán novatech). Kenda gumik. Deore V-fékek. Elõl Alivio váltó, középrész és hajtókar, hátul Acera váltó és fogaskoszorú, shimano lánc. Shimano M-520 SPD pedálok. A "trónus" pedig egy Lookin 2002 HGE nyereg.
Lehet, hogy nem mai darab a bico és az alkatrészek sem a csúcs kategóriában vannak, de mivel nem vonz a versenyzés és a durvulás, így nekem megfelelnek. Eddig egyetlen alkalommal sem hagyott cserben.
az enyem meg scott.a havernak volt bca vaza,de eltort.allitolag a bca-nak csak a 3 focsove krommoli.es nem az tort el😊
Aha ertem!
Az omega-combo szerencsere nem ilyen...en 100Kg felett vagyok szal jol meg kell valogatnom az alakatreszeket, es ez a telo eddig bejott (viszont sajna nincs benne visszaut csillapitas), de mint minden mas majd 6 honap vagy 1 ev utan tudok igazan nyilatkozni....ha megelte alattam azt es meg mukodik tisztesseggel akkor majd tenyleg ranyomom a tuttkot <#wink>#wink>
Az omega-combo szerencsere nem ilyen...en 100Kg felett vagyok szal jol meg kell valogatnom az alakatreszeket, es ez a telo eddig bejott (viszont sajna nincs benne visszaut csillapitas), de mint minden mas majd 6 honap vagy 1 ev utan tudok igazan nyilatkozni....ha megelte alattam azt es meg mukodik tisztesseggel akkor majd tenyleg ranyomom a tuttkot <#wink>#wink>
õõõõ, hát az egy iszonyat....
én 78kg vagyok, de a 60kg-os ismerõs alatt is ugyanezeket csinálta, mégpedig:
hihetetlen puha, az állító gomb csak dísznek van rajta, a legkeményebb fokozatban is puhább, mint pl. egy 20 ezer forintos manitou a legpuhábban...
Ehhez még hozzá jön, hogy ömlik belõle a zsír, ha picit felrántom az elsõ kereket (vagy ha pl. járdáról csak simén nagyobb sebességgel lehajtok), keményen felüt és olyat koppan, mintha kalapáccsal vágnának a villára kb.
számomra nulla biztonságérzetet ad sajnos. holnap lesz csere az axel super-re, amiben van visszíút csillapítás is, arról jókat hallottam nagyon.
én 78kg vagyok, de a 60kg-os ismerõs alatt is ugyanezeket csinálta, mégpedig:
hihetetlen puha, az állító gomb csak dísznek van rajta, a legkeményebb fokozatban is puhább, mint pl. egy 20 ezer forintos manitou a legpuhábban...
Ehhez még hozzá jön, hogy ömlik belõle a zsír, ha picit felrántom az elsõ kereket (vagy ha pl. járdáról csak simén nagyobb sebességgel lehajtok), keményen felüt és olyat koppan, mintha kalapáccsal vágnának a villára kb.
számomra nulla biztonságérzetet ad sajnos. holnap lesz csere az axel super-re, amiben van visszíút csillapítás is, arról jókat hallottam nagyon.