1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
  • Galy
    egyszerűen előrehajlott az első és a hátsó is.
    próbáltam fékezni úgy, hogy a cipőtalpamat a kerekeknek szorítottam, de hiába.
    át a piroson ezerrel.

de hogy milyen fék volt azon a bringán, már nem emlékszem.

• Gabo
    Ez a fék elszállás hogy történt? Bowden szakadás vagy a fékpillangók adták meg magukat?

Amúgy V-fék és V-fék között is van érezhető külömbség. A bicomon eredetileg tektro fékek voltak. Hát... Ezeket cseréltem le Deore V-fékekre. Lényegesen erősebbnek bizonyultak.
    A fékpofa-felni párosítás sem mindegy. Nekem fékpofából eddig a Ritchey fekete pofái jöttek be leginkább. Ezek a régi kerekeimmel és a mostani felnikkel is korek fékerőt adnak.
  • Galy
    na, ez már konkrét, köszi
    akkor most hirtelen nem is tudom, mit tegyek :)

az a parám, hogy egyszer már szállt el V-fékem hegyről lefele jövet, mázlim volt, hogy ép bőrrel megúsztam, és még egy ilyet nem szeretnék.

sokat meg nem akarok rá költeni...

lehet, hogy marad a jelenlegi fékrendszer.
  • Gabo
    Galy:
    Szerintem erre a felhasználási területre nem biztos, hogy megéri az a többlet költség, amivel a tárcsafékes rendszerre való átállás jár. Inkább érdemes egy jobb V-fék rendszer mellett maradni.

A mechanikus tárcsafék ugyan úgy bowdenes megoldású, mint a V-fék. A hidralikus rendszer viszont egy zárt olajos rendszer, olyan mint ami a motoroknál is található. Az első megoldás olcsóbb, de kisebb a fékerő és nem olyan jó az adagolhatósága. A másik lényegesen drágább, kicsit nehezebb, nehezebb a szervizelése, de cserébe meglehetősen jó fékerőt és precíz adagolhatóságot biztosít. Az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy a tárcsás rendszerek jóval érzékenyebbek a beállítás pontosságára.
    A fékrendszer ára mellett viszont számolni kell azzal is, hogy tárcsafékhez kénytelen leszel a meglévő kerekeket is cserélni, átépíttetni, ha a kerékagyak nem tárcsafékes agyak. A régi fékrendszer fékkarjai szintén lecserélendőek, pláne ha hidralikus rendszerről van szó. (Bowdenes megoldás esetén is eltérés lehet a bowden húzás mértékében a V és a tárcsás féknél.) He pedig esetleg kombinált fék+váltó kar van a bicodon, akkor nem úszod meg egy pár váltókar beszerzését sem.
  • Galy
    ok, megnézegetem.
    köszi
  • Seaweed
    Milyen telo mert az se mind1 , bar neked untig elegnek tunik a legkisebb tarcsa is (160-as), az meg talan nem csavar szet egy olcsobb telot....

Rideidebeikon kivul nezz szet meg itt: http://ebike.hu! Sokszor olcsobb mint a Ridebike, pedig van hogy a Ridebike szallitja es szamlazza az arut ki! (ennek az oka az hogy az Ebike neten letezik csak a Ridebike meg valos uzlet)
    ezt is ajanlom:
    http://www.bikediscount.hu
  • Galy
    olyan 70-75 között mozgok, a bringa olyan 10 kiló lehet saccra (Kelly's 7000).
    elöl van telo, de semmi komoly.

terepen ritkán használom, inkább aszfalton, műúton

ezt találtam : bb7
  • Seaweed
    Jah igen! Termeszetsen a Shimano es a Hayes cuccai se rosszak!
  • Seaweed
    Mechanikus tarcsabol az egyik legjobb az AVID BB7! Profibol en a Magura hidraulikus fekeit ajanlanam(ezek nem olcsok!). De az AVID Juicy (hidra) megoldasai is meltan hiresek...

Avid weblap

De ezzel meg nincs vege! Mire hasznalod? Milyen nehez vagy? Milyen vazad es telod van...mert pl ha 60 kilo vagy es egy gyenge vazra felbiggyesztesz egy brutalnagy tarcsat, abbol csunya dolgok is lehetnek!
  • Galy
    inkább valamilyen komolyabb hobbit.
    mi a különbség a kettő között?
    nem DH-ra használom a bringát, városban, esetleg hosszabb-rövidebb bringatúrán vidéken.
  • Seaweed
    Mechanikus vagy hidraulikis tarcsat akarsz?!
    Profit vagy hobbit szeretnel?!
  • Galy
    Sziasztok!

A meglévő V-fékeimet szeretném lecserélni tárcsásra.
    Milyet érdemes venni? Mennyi az az összeg, amiért már jó minőségű, megbízható rendszert lehet kapni?

htx a segítségért!

• gordon 24
    Ez a helység Schladming Ausztria. Ezen a pályán vb futamokat rendeznek 1850m -ről indul és nagyon kemény terep.
    Megközelítési mód: M1 Bécsig, A1 esen az A9 esig ezen Lienzenig majd ezen az uton számát nem tudom kell menni Schladmingig. BP-ről 630 km re van. tehát k...va messze, de megéri. Merev gép kevés hozzá de azzal is megoldható.
  • Krezga
    Tudnál mondani egy helységnevet, hogy hol van ez. Amúgy irigyellek:)
  • gordon 24
    Az is volt. Mondjuk majd beszartam amire leértem rajta.
  • Seaweed
    huuu ez nagyon popecnek nez ki...nagy elmeny lehetett!
  • gordon 24
    Egy pár foto:

• gordon 24
    Na haza értem a turáról. Ez a Pálya VB-hez méltó az biztos, szop..am is vele rendesen 1850m-ről indul 4,5km hosszú brutál pálya. Merevfalu bringának teljesen alkalmatlan de azért le jöttünk rajta. Jó volt nagyaon, képeket rakok holnap, igaz nem sok van nem sok idő volt fotózgatni. Ja és egybe maradtam. Lehet hogy megyünk Pozsonyba is ott is van egy komoly DH Pálya.
  • PyRex
    Áhh az kell a fenének :)))
  • Seaweed
    ossztelo se artana :D
  • PyRex
    Tegnap (vagy már lehet, hogy ma volt) éjjel lejöttünk 6-an a Halászbástyánál kezdődő hosszúúúúú lépcsőn. Nem volt egyszerű. :) Most éreztem először, hogy kéne a tárcsafék, meg nagyon úgy tűnik, hogy ha ilyeneket csinálok, akkor jobb a single speed... Amúgy is ritkán váltok :)
  • PyRex
    Hali mindenkinek újra. Közben vettem új stucnit meg kormányt. És nem vágattam a kormányból, így most brutál széles, de nem zavaró. :)
  • gordon 24
    Köszi. Rámfér.
  • Seaweed
    Soksikert ;)))
  • gordon 24
    Oké, csinálunk. Bicózás közben, nem nagyon tudok, de a pályát lefotózom, meg csinálok egy pár képet. (csak túl éljem!!!!)
  • Seaweed
    Hu az jo lehet! Plz ha teheted csinalj egy par fotot hogy hagy csorgassuk a nyalunk ;))
  • gordon 24
    Most indulok Ausztriába, a DH vb pályára bicozni. Remélem vasárnap még egybe leszek és elmondom mi volt.
  • Krezga
    Mi faterral kimentünk egyet a "tanyavilágba"(Nemesmedvesre), és jól el is áztunk:D
    Ez volt 20 perce, most meg indulunk terepre a montikkal:D
  • Seaweed
  • gordon 24
    Igen vettem rá másik kormányt és stucnit mind kettő Truvativ Hussafelt DH.
    De ezt már a Magellan-ra is ráraktam az a kép ami fent volt az az elött készült mielött felraktam rá ezeket.

Az ülést azért cseréltem le mert piros volt az oldala és ezen bringán nem nézne jól ki. Egyébként ez is SDG nyereg csak ez a Kona-ra készül.
  • gordon 24
    Próbálgattam igen előnyők: Nem olyan ideges egyenes futás közben mint a Magellan, Jobban áll benne a villa (nem olyan cHoperes)

Hátrány: Nem fordul olyan jól mint a Magellan, de ezt meg kell szokni és akkor oké.
  • Seaweed
    Azert latom mas is valtozott..befigyel egy uj kona nyereg meg a stucni is uj ha jol latom
  • Seaweed

menetel mar vele?! milyen jobb? konyebb? jobban iranyithato?!
  • gordon 24
    Itt vannak a képek róla nagyon jó lett szerintem:

• Seaweed
    A tokom televan hogy egesz hetvegen esik...nem tudok bringazni..pedig ma mar tenyleg el akartam menni egy kisebb turara a varos koruli tanyavilagba....shit!
  • Krezga
    Várjuk a képet!!:D
  • Seaweed
  • gordon 24
    Na eldölt, megvettem a Shred vázat. Ma átépítettem, nagyon királyúl néz ki holnap csinálok képet és rakok be a forumra.

Köszönöm nektek hogy támogattatok benne, sokat számított.
  • Seaweed
    Jah igen es egyre jobban megszeretem ezt a zold osszellitast a bringaval! Olyan egyeniseget ad neki
  • Seaweed
    Jaja nagyon bejon a telo. A "tevepup" meg nagyon zsir, mar mentem vele ebben a szep magyar kanikulaban, es kiralyul vizsgazott! Mivel Deuter igy tenyleg minosegi a cucc, kb 2 oras kanikulai ut alatt se melegedett fel a viz benne (csak a csoben, de azt kiszivva ugyanolyan homersekletu volt mint mikor betoltottem)...es gyakorlatilag eszre se lehet venni hogy 2 liter pluszt hord az ember a hatan csak neha mikor meglottyen az itoka figyelsz fel hogy ot van a hatadon! Nagyon bejon ez is
    Jah igen es meg igy is van egy porvedo kupakja szal akar meg izom dagonya tetotol talpigban is hasznalhato lenne!