1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
-
#166 Sajna Buktuk a Stinkys topikot.
RAST! a sid az elég jó kis teló, remélem minnél hamarabb meglesz!! -
Gabo #165 koleeee:
Ha nincs elég pénz, meg lehet próbálkozni a használt cuccokkal is. Persze azért ennek is megvannak a maga kockázatai.
Nem tudhatod, hogy hogyan használták a villát, vagy hogy mennyi figyelmet fordítottak a karbantartására. Ha a telo kikotyogósodott, az elasztomer kiöregedett, a levegős csillapítás szelepei eresztenek vagy éppen az olajos csillapítás szimeringjei szivárognak, akkor a teló felújítására majdnem annyit elkölthetsz, mint amennyivel olcsóbban az újhoz képest hozzájutottál.
Mérlegelni kell.
Szüleid esetleg nem tudnak kisegíteni? -
#164 Upsz kicsit nagy lett!!! -
#163 Egyébként még annyit róla: Van rajta Tárcsafék felfogatás(ez aképen nem látszik,de van) Acél rugó és elasztomer van benne és levegő csillapítás oda vissza. Az előfutást ugy oldották meg hogy nincs Papucs rajta , hanem a villa nyaka dől és ez adja az előfutást. Jól néz ki bicóba mutatok róla képet:
Régen ilyen volt a bicom, már egy kicsit megváltozott:#109-es hszben van az új kinézete. -
#162 Szerintem is, én is csak azért cseréltem le mert csak 9.5cm mozog és nem fekete. De különben nagyon jól mozog és jó teló és ez még az RST jó korszakából van, nem olyan szutyok mint a mostaniak. -
#161 Na ez már legalább kinéz valahogy. -
#160 RST Zeta TL, 9.5 cm-ert mozog felhasználási terület cc-enyhe durvulat. Új ára ezelőtt 3-évvel 49000ft-volt. -
koleeee #159 mi a rendes neve a telodnak?? -
#158 Nekem van egy ilyen a telóm a sufniba.. Kb 3 éve használom kémény terepen (szabasághegyen DH-ra) Ha gondolod eladom neked.Mondj egy árat érte mennyit ér meg neked, de azért normálissat!!!
-
koleeee #157 Nemtudodm ti hogy vagytok vele de én hetente kapok 750-et és oránként vasalok 500ért
de ez is korlátozva van .szó mi szzó hogy hetente max 3 ropit tudok összekaarni ez azt jelenti hogy egy 60k-ás teloért kéne dolgoznom ugy:20 hetet
és azt ba**ott sok
-
#156 Nah jah...de szerencsere jobb helyeken tenyleg figyelembe veszik a vevo igenyeit, es nem mindenaron akarjak rasozni az ott allo arut.... -
Gabo #155 Ezt azért nem jelenteném ki ilyen kategorikusan. Hosszú távon a fejlesztgetés összességében többe kerülhet. (A használt alkatrészeket már nem tudod eladni új árban, a szerelési költségekről nem is beszélve.) Az ideális szerintem az, hogy a bringát olyan alkatrészekkel megvenni, amik a lehető legjobban megfelelnek az elvárásoknak és csak azokat az apróbb dolgokat cserélni, amit valóban szükséges.
Persze ezt boltja válogatja. Van ahol szívesen az igényeidhez szabják a gépet még a vásárlás előtt, máshol pedig csak a gyári kiszerelésben veheted meg. Azért ha jól sejtem nagyobb bennük a hajlandóság akkor, ha elve egy drágább gépet szeretnél megvenni.
Teljesen egyedi építésű gépen csak akkor érdemes gondolkodni, ha vannak összeköttetéseid a boltoknál, van időd és türelmed az egyedi alkatrészeknek utánajárni, hogy a lehető legjobb áron megkapd őket. Ez is leginkább akkor térül meg, ha az egyes összetevők a felsőbb kategóriából kerülnek ki. -
#154 hat igen erre lenneo az epitett bringa..de ez sajna magyaroszagon tobbe van mintha veszel egy oszerakotta es azt fejleszted... -
Gabo #153 Ami a 100k körüli merevfarú bicokat illeti. Lehet, hogy ma kis hazánkban ez sokaknak húzós ár, de tőlünk nyugatabbra ez a belépő kategória legalja. Merevfarú bicokat XC használatra már alig-alig vesznek.
Az meg alap felállás a mezei vásárlónál, hogy teló legyen benne, hiszen a szomszéd gépében is van. Ebből adódik, hogy a gyártók beletesznek bármit, ami nagyjából teló kinézetű, hogy el tudják adni a bringát. Az, pedig külön haszon a kereskedelem résztvevőinek, hogy ha a tulaj valóban el kezd foglalkozni a témával, akkor vesz egy új komolyabb villát magának a régi helyet. Persze aki nem gondolkodik (lévén a fogyasztói társadalomban ez már nem divat) az megérdemli, hogy megfejjék. -
Gabo #152 Szerintem belépő szintűről - belépő szintűre cserélni nem logikus. Sokkal inkább pénzkidobás. Pláne ha azt a gépet durvábban használod.
Egy 20-30k-s telót nem dh-zásra vagy ugrálásra terveztek. Aszfaltos túrázásra, lightos terephasználatra még elmegy, de ennél keményebb használat esetén azt kockáztatod, hogy tropára megy az adott villa. Ráadásul ha éppen egy durvább lefelében vagy és akkor törik, akkor te sem fogod megúszni.
Ebben az árkategóriában csillapításról álmodni sem érdemes. Legfeljebb az elasztomer lomhasága az, ami lassítja valamelyest a villa mozgását.
Másrészt, ha sikerült 30k-t összeszedni, akkor mégegyszer annyi is menni fog. Vagy ha sürgős, akkor ma már lehet részletre is vásárolni.
Mikor megvettem a bicom, valamivel több mint fél évig merev villával használtam. Aztán ahogy összejött a pénz, megvettem az év eleji akciók során a telot a gépbe. Valamivel több mint 60k volt és egy percre sem bántam meg a dolgot. Ha lett volna több pénzem, akkor alighanem még följebb mentem volna. Ez van. A minőséget meg kell fizetni. -
#151 Enyémen is (Specialized Hardrock Sport 06) egy nagyon gagyi RTS volt, pedig a bicó amúgy elég fasza... -
koleeee #150 Bátyám most kapott egy Kelly's cangát 117 ezerér és azon van egy olyan RSt villa amibe nincs csilapitás elég szar
-
koleeee #149 kinek van 60 rugója nekem csak 30 am van( mondjkk nem is ugrokk akkorákat)
Olyan telo kéne ami ebben a kategoriában van és viszonylag jól birjs
jah és csillapitás kéne bele -
Gabo #148 Ha valóban telót szeretnél és nem csak egy rugósvillát, akkor szerintem:
Marzocchi, Rock Shox, Manitou
És ezekből sem igazán a belépő szinten, hanem sokkal inkább a közép kategóriában vagy a felett érdemes nézelődni. Durvuláshoz, komolyabb felhasználáshoz legalább 60k rá kell szánni a dologra. -
#147 Jah ez alapjan nem... -
#146 Huhh ez ugy nez mintha tarcsa adta volna neki a kegyelemdofest! (Lehet DH-zott a muki vele) -
#145 Nah jah..esz en RST-m majd duplaenyi volt...(erre az arkategoriara mar azt moindtak hogy jo) -
koleeee #144 jah de nekem van egy Rock Shox-om ilyen ár kategoriában és mindenki fikázza hogy durvulás nnuku meg minden de én nem kimélem és bírja
simán ugratok vele métereseket szómiszó ellég girnyo de jó márka jól birja -
koleeee #143 halott valaki valamit az sr suntour duro-d ről??
Én csak ezt találtam de kéne valami ami a telo melett szól -
#142 azért azon érdekes elgondolkodni, hogy 24-ért milyen lockoutos teló lehet ez... nem akarom fikázni az rst-t, de nekem sajna nagyon rossz tapasztalataim vannak vele (az ilyen 20-30-ezer forintos árkategóriában) -
koleeee #141 JAh kössz én is csak ezt találtam
meg egy másik oldalt ahol 24 ropiért áruljál de ott nincs se ár se kép
de kössz hogy utánna néztél -
#140 Ez mikori evjarat? Mert RST weblapjan nincs fent szal regebbinek tippelem mint 2005. egy talalat -
koleeee #139 Szasztok!
halott valaki valamit az ugynevezett RST Big Mountain-ról??
ha valaki igen akkor mondjon már rola valamit
-
#138 ok, de majd csak akkor, ha olajosra cserélem a fékeket :) -
Gabo #137 PyRex:
Ha csak minimális az a 8-as, akkor nem érdemes vesződni miatta. A tavalyi bukfencem óta a hátsóban nekem is van egy pici, talán 1-2 mm-es kitérés. Ha majd sok időm lesz és már nagyon zavarja a szemem, akkor talán nekiállok kiszedni belőle.
Azért ha ugrálgatsz és lépcsőzöl, akkor szerintem érdemes egy pár erősebb kereket építtetni. Hosszú távon kifizetődőbb. -
#136 lépcső le-föl és ugribugri, ez az, amit mostanában csináltam vele. -
#135 Hmmm nem tudom...nalam a lepcso alap sokszor (lusta vagyok leszallni :DD) de mivel nekem epitett kerekem van ezzel sok mindent be merek vallalni amit amugy nem mernek. (pl a felujjitas alatt levo regi bringaval nem nagyon vallaltam be...es ha keszlesz se fogok, mert mar annak orulok ha elbir majd csak ugy furikazas kozben a kerek :DD Bar most eros kulloket raktam bele) -
#134 na mert az enyémbe (a hátsóba) egy minimális mintha lenne, de tényleg minimális, nagyon kell figyelni, hogy észrevedd, fékezésnél sem érződik, stb. de mégis fura. mondjuk lejöttem vele pár lépcsőn, meg bunny hopp, nade azt szvsz bírnia kell. -
#133 Szerintem nem ha nem nyultak hozza. Bar ha sulyosabb valaki akkor elofordulhat olyan hogy a gyari gyengebb kullo miatt es kor alatt "belenyulik" a kerekbe a 8-as...
Epp mikor vittem a hatso kereket multhet vegen akkor ott volt egy faszi aki elozo nap vette az uj bringajat es masnap mar vitte a szervizbe mert 8-as lett benne (nem tudom mit csinalt vele mert ha draga kisfia farolgatott vele akkor azert konnyu betonon 8-ast generalni..de tegyuk fel nem!)...most vagy gyenge volt a kullo vagy nem volt gyarilag meghuzva vagy lasd zarojel.....de azert ez eleg durva! (raadasul a kereket elnezve nem volt gyenge gep (tarcsas volt, bar nem vastag 2 milis kullokkel de azert erosnek neztek ki)) -
#132 Gyárilag minimális nyolcas lehet egy felniben elvileg? -
#131 Nah het vegere jovohet elejere kesz mind2* bringam..aztan mar csak hajtani kell oket (bar ezert hajtok minden nap...ha nem is sokat).
*kiderult hogy a Meridannak a hatso kereke, mivel epitett kerek nem pontos (fogaskoszoru fele huz, bar 8-as nincs benne) igy ujra kell centirozni... -
#130 ehh ;| -
#129 az szép... :) -
#128 nna,a vazamnak messze nem lett baja...de a kerek az derekszogu lett:) -
#127 en se vagyom egy ujabb vazratekeredesre....