1608
Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
  • gordon 24
    Teljesen király!!!

Egyébként eldölt ma a dolog. Nem veszek Stinkyt!
    Vettem ma két Hayes Tárcsaféket két kereket a régi gépemre. Elöl DH 8"tárcsa, Hátul 6" tárcsa van. Még nem raktam fel, de ha kész lesz rakok fel róla képet.
  • leveskocka
    jah,jo kis gep,de fekmerevitot tegyel ra:)a konzolok hosszu eletenek titka:)
  • Gabo
    Seaweed:
    Jó kis gép ez! Már messze nem egy corabájk kategória.
    A váz jó alapot ad arra, ha fejleszteni szeretnéd. De alapból is jó túragépnek.
  • leveskocka
    uhh az egy vagyon lenne...de a rohej,hogy ha kerozok,akkor nem faj semmim.de allok 10 percet,minden bajom van:)osszekoptak a dolgok,megaztan a fekfobringabol szvsz nem lehet a kozlekedest szemmel tartani...meg nemtom,hogy birna a hegyi dolgokat:)es tenyleg nem ua. az elmeny...:)de azert kosz az otletet
  • Gabo
    Leveskocka:
    Rekumbensen (fekvőbringán) nem gondolkodtál még? Persze tudom, hogy nem egészen ugyan az, mint montizni, de ettől még megvan a bringázás élménye. A normál bringához képest lényegesen kisebb terhelés éri az izületeket.
  • Seaweed
    thx
  • PyRex
  • Seaweed
    Nah ha mar mindenki bedobta a paripajat akkor ime az enyem is:
    (nem nagy szam tudom..de nekem eleg..es meg akarok ezt azt lecserelni rajta)

• PyRex
    jó de ez mindig döntés kérdése, ha te biciklizni szeretsz, akkor ki nem sz@rja le a motort? :) amúgy meg az sokkal veszélyesebb is.
  • gordon 24
    Tudom!! Feljárok a hegyre bringázni!!! Ott is sok arcnak van ,meg a versenyeken is sokat láttam csak mindig lealáztak ezzekkel. Az a baj ahol nekem a merevvel már fékeznem kell ott ezzel még tekersz.
    Hát ezért kéne egyszer egy ilyen, de amennyibe kerül már vehetsz egy crossmocit, és azért ez már elgondolkodtató.
  • PyRex
    ilyet, vagy hasonlót láttam a minap, élőben még durvább :)
  • gordon 24
    Az csak sajna az ára is!! Szerintem sose lesz ilyenem!!Pedig ugy szeretnék!!!
  • PyRex
    brutális :)
  • leveskocka
    nekem inkabb az izuleteimet kellene cserelni:)vall,terd,konyok,csipo:))a doki eltiltott a kerotol:)hiaba,12 ev hegyikerozas:)
  • gordon 24
    ŐÚ lenne a kiválasztott ,De jó lenne ha egyszer...., Na mindegyyy:

• Gabo
    Néha én is elgondolkodom azon, hogy pl. új váltószett vagy egy olajos tárcsafék rendszer jó lenne, de általában oda lyukadok ki, hogy ezt a bicot már nem biztos, hogy érdemes tovább építgetni. Túl sok lenne a járulékos költség, mert nem csak a fékeket és nem csak a váltókat kellene cserélni.
    Ha pedig mai fejjel új gépet vennék, akkor valószínűleg az árcédula azon is olyan 500e körül állna meg. Közben azzal is tisztában vagyok, hogy egy ilyen szintű gépet messze nem használnék ki. Ennek ellenére azért megeshet, hogy előbb vagy utóbb rászánom magam egy ilyen lépésre. Elvégre az álmok azért vannak, hogy az ember megálmodja őket és néha valóra váltson közülük néhányat.
  • gordon 24
    Én meg most vettem egy Manitou Black telót 120 mm-ert mozog olaj acél rugós Freeride villa ugyhogy lehet tépni lefelé!!! Egyébként régebben indultam versenyeken is (csak DH,DS) kisebb nagyobb sikerekkel, középmezőny vége.
    Most akarom én is felújítani a gépet.Csak egyenlőre nem tudom hogy érdemes-e egy merev gépre ráköltenem még 200000ft-ét vagy vegyek egy ful telós Kona Stinkyt. Igaz az 510000ft, de nagyon komoly gép. Csak az a baj hogy azt csak részletre tudnám az meg már ugy 600000ft. Na ezen agyalok éppen és igazából azt nem tudom hogy megér-e ez ennyit. Azért ez már nagyon sok pénz!!!!
  • Gabo
    Ismerős érzés. Én is így voltam vele, mikor a merev villa le lett cserélve.
  • PyRex
    Ááááá és megvan a Manitou Axel Spuer telóóóóm végre :) Most olyan, mintha vettem volna egy új biciklit :)))
  • Gabo
    WOW! Kicsit nem figyelek, erre születik egy montis topik.

Üdv a társaságnak!

Én is csatlakozom hozzátok. Leginkább a szabadidejében, hétvégenként tekergő, túrázgató bringások táborát gyarapítom és felfelé is tekerni szoktam. (Már ameddig bírom szusszal... )
    A bicom egy átépített Trek 4000 monti. Paraméterei:
    Trek 4000 alu váz, fekete-ezüst-piros színekkel. 2001-es évjáratú Rock Shox Judy XC teló (60-80-100 mm között állítható rúgóút, acélrugók, nyílt olajfürdős csillapítás. Jelenleg 80 mm-re állítva.). FSA Orbit UF kormánycsapágyak. Ritchey Comp stucni és kormány. Elől Ritchey Rock hátul Ritchey OCR felnik. Fekete küllők és küllő anyák, ipari csapágyas kerékagyak (talán novatech). Kenda gumik. Deore V-fékek. Elől Alivio váltó, középrész és hajtókar, hátul Acera váltó és fogaskoszorú, shimano lánc. Shimano M-520 SPD pedálok. A "trónus" pedig egy Lookin 2002 HGE nyereg.

Lehet, hogy nem mai darab a bico és az alkatrészek sem a csúcs kategóriában vannak, de mivel nem vonz a versenyzés és a durvulás, így nekem megfelelnek. Eddig egyetlen alkalommal sem hagyott cserben.
  • leveskocka
    az enyem meg scott.a havernak volt bca vaza,de eltort.allitolag a bca-nak csak a 3 focsove krommoli.es nem az tort el:)
  • Seaweed
    En epp most ujjitom fel a kb ugyanennyi idos BCA bringam is ;)
  • leveskocka
    beszkennelem man az enyemet is,az egy igazi korcs...de 13 eves:)
  • PyRex
    thx.
  • Seaweed
    Franko
  • PyRex
    amúgy a bicóm:

• Seaweed
    Aha ertem!

Az omega-combo szerencsere nem ilyen...en 100Kg felett vagyok szal jol meg kell valogatnom az alakatreszeket, es ez a telo eddig bejott (viszont sajna nincs benne visszaut csillapitas), de mint minden mas majd 6 honap vagy 1 ev utan tudok igazan nyilatkozni....ha megelte alattam azt es meg mukodik tisztesseggel akkor majd tenyleg ranyomom a tuttkot
  • PyRex
    őőőő, hát az egy iszonyat....
    én 78kg vagyok, de a 60kg-os ismerős alatt is ugyanezeket csinálta, mégpedig:
    hihetetlen puha, az állító gomb csak dísznek van rajta, a legkeményebb fokozatban is puhább, mint pl. egy 20 ezer forintos manitou a legpuhábban...
    Ehhez még hozzá jön, hogy ömlik belőle a zsír, ha picit felrántom az első kereket (vagy ha pl. járdáról csak simén nagyobb sebességgel lehajtok), keményen felüt és olyat koppan, mintha kalapáccsal vágnának a villára kb.
    számomra nulla biztonságérzetet ad sajnos. holnap lesz csere az axel super-re, amiben van visszíút csillapítás is, arról jókat hallottam nagyon.
  • Seaweed
    Amugy mi volt a baj a Gila Plus T6-al?
  • Seaweed
    Naah! ez volt az a Manitou amire nem emlekeztem es a valasztandok kozott volt! Nem rossz de kicsit neheznek tunt amugy jokat mondtak rola a boltban.
  • PyRex
    Nemtom az milyen, de Gila Plus T6-tól óvok mindenkit, hogyazmekkora gagyi :D Specialized Hardrock 06-omon van olyan gyárilag, holnap cserélem egy Manitou Axel Super-re.
  • Seaweed
    Hali!

Vettem ma egy RST Omega-Combo telot. Egeszen bejott az a fel kor probaut alatt ket zivatar kozott este amikor ki tudtam probalni! Ismeri valaki?! Velemeny?! Boltban azert is ajanlottak mert szervizellatotsaga jobb mint annak a tipusnak amivel odamentem hogy olyat szeretnek(Marzocchi*), illetve nagyon megtetszett hogy 80-120-ig allithato!

(Illetve vaccilaltam egy Rock Shox Recon 327 kozott(teszett..brutal volt az hogy bazi konnyu, es hogy matt fekete volt..de sajna nem volt rajta V fekhely..es most nem futotta tarcsa megoldasra...igy kiesett) es egy Manitou villa (mar nem emlekszem a nevere :D) kozott... es az RST-t valasztottam vegul)
  • leveskocka
  • Loogan
    Ja bocs, félreolvastam. Igaz.
  • MarcEsz
    okés, kösz mindent
  • leveskocka
    1/8 az 1:8,azaz:

1/8=0.125

nemtomhanyadikos matek,regen voltam alt.iskolas:)

megadtam az atvalto web cimet,de boltokban is nyugodtan erdeklodhetsz,tudni fogjak az atvaltast
  • MarcEsz
    akkor nem nagyon értem. Mit jelöl a /8 és a /4? ja és pontosítanék, a nyakcső átmérője 35mm. Egyébként egy planet-x pitbull pro a váz.
  • leveskocka
  • Loogan
    Én úgy tudtam, hogy 1 inch ~ 2,54 cm.
  • leveskocka
    1.1/8 inch = 28.575mm

megnezheted itt

30mm atmerorol meg nem hallottam...a kovetkezo az 1.1/4...ha jol tudom...