46641
-
lac0215 #6333 hello,
Szerettem volna kipróbálni a Windows 7-et (hivatalos RC 7100 build), de sajnos nem engedi frissíteni a Vista-mat. Nyelvi problémái vannak a telepítéskor, mert a Vista magyar nyelvű. Próbáltam a magyar mellé felrakni Vista-ra az angol nyelvi csomagot és átállítani a nyelvet angolra, de akkor is ugyanúgy leáll a 7-es telepítése. Van valami más megoldás a frissítésre?
Újratelepíteni nem szeretném, ha nem muszáj... -
#6332 Még szerencse hogy nekem évek óta nincs floppy a gépbe, kár a felesleges wattokért :DD -
#6331 darkSector: "látom játékok futtatása nem lehetséges a virtual xp-ből, akkor mi is ennek a lényege??????? O_o
kocka -
#6330 Mikor fogod már fel hogy az XP mód nem otthoni használatra van?? Nem játékokhoz. És nem csak játékok meg szövegszerkesztők vannak. Vagy szerinted egy cég abból áll hogy Mari néni ül a gép előtt és pötyög a wordbe? LOL -
#6329 am figyeltem ahol te ott vagy csak az offot szítod, mi lenne ha itthagynád az sg-t? -
#6328 Látom sok embernél okoz gondot, hogy telepítésnál sokat "kivár" az op. rendszer a telepítés első harmadában.
Megoldás: telepítés előtt a bios-ban le kell tiltani a floppy-meghajtót.
(disabled)
Én is külföldi fórumban leltem rá, azóta egy telepítésnél sincs gond. -
#6327 Már megint kezd elszabadulni a pokol itt.
Kezd a tököm tele lenni ezzel, hogy már megint a game-ek miatt megy a sok szarság. -
#6326 van rengetek porgram ami külön egy cégnek lett megírva xp-re
az nem olyan biztos hogy tökéletesen menne 7en
de amúgy ha nem tetszik akkor ne rakd föl,én sem raktam föl -
#6325 jobb mint a konzolos feeling ahol 10 megás patch meg egy plusz pálya 10 dollárról indul :) -
#6324 500mb-os winfost feltenni, hogy elindits egy 2 megás progit, ami nem kompatibillis az win7-el...
WoW pc feeling!!! ,,I,, O_o ,,I,, -
#6323 nem csak játszani szokás a gépeken.
gügyü-gügyü-gügyü....
mint 1 ovodás ba+.
te mekkora lol vagy.
asszed egy nyomorult win7-el szenvednék ami félig lehúzza a gép erejét alapon, csak holmi szaros szövegszerkesztő, meg médialejátszó programokért???
te gondolom a 2009-es office miatt teszed fel az uj oprendszeredet :DDD
amugy meg te mielött okoskodnál kérdezz.
igen utánaolvastam mielőtt letöltöttem, és annyit irtak, hogy majdnem 100%-ossan kiküszöbölhető a kompatibillitás probléma....
csak a fasz gondolta, hogy ők a kompatibillitás problémát a szövegszerkesztő, meg a sok más hasztalan gagyi szarra értette, amiért hót felesleges feltenni, hisz azok ha nem is mind mennek alapból, de kb 2x annyi uj alternativa program van azok helyettesítésére.
LOL
akkor ez most tök fölösleges egy dolog volt ezt feltenni...
amúgy meg várok hogy ha a dirt állítólag megy, akkor nálam kb 20másodpercnyi fekete kép után miért lép ki szó nélkül az asztalra??? -
Pio #6322 Na, sikerült mégis megoldanom, leírom Neked is, hátha segít:
1. Control Panel
2. Color Management
3. pipa a "Use my settings for this device"-ra
4. Add..., itt keresd ki azt, hogy sRGB IEC61966-2.1 és okézd
5. a listára bekerült, jelöld ki és "Set as Default Profile", majd Advanceden "Reload current calibration", majd indíts egy "Calibrate display"-t, de egyből zárd is be
Ez után nekem jó lett. -
#6321 mondjuk nekem képnézegetés közben nincs ilyen problémám, ugyanis már xp-nél megutáltam a beépítettet, és kerestem egy alternatívát. ebből kifolyólag találtam rá az IrfanView nevű progira, amit már több mint 7 éve használok, és mostmár win 7 alatt is. kicsi, kompakt, azt tudja amit kell kész :) -
#6320 nem csak arra jó ez a virtualxp hogy legyen egy xp-d,hanem amit a virtual xp-re telepítesz uátna win7 alól is használható lesz anélkül hogy az xp-t elindítanád
így azért kényelmesebb mint újraínditgatni a gépet -
#6319 az azért van mert letöltöttél valami frissítést a monitorodhoz, nekem is felajánlott valami samsung mittomén mi frissítést leszedtem és besárgult az egész képnézegetés közben -
Pio #6318 Sehol máshol nincs színprobléma csak és kizárólag a windows saját képnézegető szutykában. Írtak mindenféle színsémás megoldást rá de nem nagyon segített a dolgon :(
Továbbá ha teljes képernyősre teszem megoldódik a gond.
Szóval érdekes egy jelenség :)
Amúgy nem is sárga, inkább barna lesz :) -
#6317 nem gondolsz arra hogy nálad van a hiba ember??
felsorolt játékok tökéletesen mennek 7 alatt nekem -
#6316 És szted ez natív?:D Csak szövegszerkesztők, meg játékok léteznek, értem. :DD -
#6315 Na pont a Photoshop miatt vett monitor kalibrálót az unokatesóm, mert fontos a színhűség. Természetesen a bekalibrált színsémát tölti be a rendszer de a photoshop is. -
#6314 nem hinném, sőt, ugyanis pár program 'ráerőlteti' a monitorhoz szerinte való színsémáját, ilyen gond volt és van is nekem a photoshoppal, de ott lehet választani, hogy akarom-e azt a profilt
amúgy én Syncmaster 2243NW-t használok, szal tudom miről van szó -
#6313 A monitor szín problémát egy monitor kalibráló eszköz használata is megoldhatja. -
#6312 Virtuális vitathatatlan előnye, hogy akkor tudod használni amikor futt a gazda oprendszer, tehát nem kell kilépni és betölteni a másik oprendszert. -
Pio #6311 Én 6 gondba futottam eddig bele:
1. Realtek HD Audio bár tesztelésnél jól kezeli az 5.1-et, valójában teljesen rossz az egész.
2. Ventriloban is gond van a hanggal, egyszerűen nem játssza le, amit beszélnek hozzám, hanem csak "összegyűjti" (világít is zölden, hogy beszél az illető, de nem jön át a hangja) aztán 1-5 perc némaság után egyhuzamban lejátszik minden felém érkező hangot folyamatosan, amit "összegyűjtött" az 1-5 perc alatt.
3. nem tudom kilőni a directx hardveres gyorsításait és jónéhány régi játékot sz*rul kezelnek az új nvidia driverek amit a hardveres gyorsítás kilövésével lehetne kezelni, de amíg erre nem kapok módszert addig ezen játékok ki vannak lőve.
4. az Live Messenger folyton "megakadt", megállt, lefagyott vagy fél percekre.
5. valamiért 59 hz-n tartja a rendszer a monitorom képfrissítését. Hiába állítom át, visszaállítja.
6. A képnézegető programnak van egy sárgás alapszíne és az összes képet is kiscit megsárgítja.
Ebből az első kettő meg fog oldódni, ha a Realtek megtisztel minket egy jó hangkártya driverrel. Bár azért vannak félelmeim, mert az AC'97 szériájukat a mai napig nem kezeli a vista home premium.
A hármas miatt nem tudok játszani egyik nagy kedvencemmel, a Majesty - Fantasy Kingdom Simmel. Valahogy túlélem, de ez akkor is zavar, nem is a játék, hanem hogy egyszerűen nem tudom megoldani a dolgot.
A négyes gondnak kifejezetten örülök, hisz ennek hála kezdtem alternatívát keresni és találtam rá a Pidginre, ami egy zseniális program.
Az ötös meg igazából semmiféle gondot nem okoz, csak van és nem értem, hogy miért.
A hatos elvileg globális probléma néhány SyncMaster monitortípusnál, közismert bug, tehát remélhetőleg javítva lesz és annyira nem is zavar.
Részemről van egy olyan sejtésem, hogy a 3, 5, 6-os gondok mindegyikét megoldaná egy új monitordriver, csak a Samsung nem szeret olyat csinálni, 2007ben kidobtak egy 1.0-sat és kezit csókolom. -
#6310 Uristen te aztan tuti nem hallottal nativ es nem nativ virtualis kornyezetrol. :D
Amugy valojaban minek egy a virtualis XP a Win 7 ala, amikor valos kornyezetu XP is telepitheto nyugodtan melle, ugyanannyi helyet foglalva ellenben, biztos futni fog rajta minden, ellenben ezzel az emulacios szarral, ami kb semmire nem jo, ellenben jol tudod futtatni az XP-s szovegszerkesztoket, esetleg hasznald egeszeggel az XP beepitett notepadjat. :DDDD
Ennyit az utanaolvasas ajanlgatasarol. -
#6309 Szerinted csak játékok futnak a PC-n? :D Ez a hónap beszólása volt. -
#6308 nem csak játszani szokás a gépeken
és tényleg elég irritáló hogy csak itt ontod magadból a szart anélkül hogy utánanéznél -
ACE #6307 Nálam is ez van, várj olyan 5-10 percet, és folytatódik a telepítés, csak valamiért ott "gondolkozik"... -
#6306 Mi lol ebben? Semmi köze a virtuális gépnek a valódi gépedhez. Látom értesz a dolgokhoz. :) Mielőtt fikázol valamit nem ártana utánaolvasni hogy egyáltalán mi az... -
#6305 lol -
#6304 amikor bejön a kék háttér ott várjál, nekem is ilyen, még a vista telepítőjénél is. ilyenkor menj ki, igyál egy kávét, szívj el egy cigit, stb. és mire visszaérsz már folytathatod is :) -
Ari18 #6303 COD 4 tuti megy. -
#6302 látom játékok futtatása nem lehetséges a virtual xp-ből, akkor mi is ennek a lényege??????? O_o ?? -
Mikeeeee #6301 Üdv!
Letöltöttem a Win 7 7100 64bites verzióját Nero-val kiírtam DVD-re és rendesen elkezd bootolni róla írja hogy "Windows is loading files..." utána kijön hogy Windows starting bejön ezután a kurzor és a win7-es háttér és itt megáll az egész nem dolgozik a vinyó nem pörög a dvd.
Amúgy a 32-essel is ugyan ezt csinálja pedig a 64biteset a Microsoft oldaláról töltöttem le.
Ja és ha újraindítom ahol itt megállt az egész akkor elindul újra a telepítő egy pillanatra angolul kiírja hogy nem sikerült a telepítés és újraindul.
Gépem X2 5200+BE Gigabyte GA-MA770 DS+ 2GB RAM ati 7100GS VGA 640-es sATA vinyó.
Mi lehet a probléma? Ja tényleg és ezt XP mellé tenném fel egy teljesen üres 20GB os particióra. -
#6300 cod4 vol gond
cod2 sokaknak el sem indult.
most dirt nem megy.
fear akad a menüben már mint a szar.
gondoltam virtual xp-n keresztül elinditom a dirt-öt, de nem megy, valami xinput1_3.dll miatt :D
valszeg a driverek kellenének, de semmi.
én aszthittem, hogy most majd ezen keresztül tudom futtatni, azokat a játékokat, amik nem indulnak win7-ben.... :D -
#6299 Én se értem. Nekem már december óta elsődleges oprendszerem és nem volt gondom sem játékkal sem programmal. Az első és utolsó nagy gondom az Alcohol volt, de hát volt Power ISO most meg van Daemon. Szal semmi gond nincs vele részemről. Akik meg olyan game-el találkoznak ami nem megy ezen, azok várjanak. Persze szerintem nem életbe vágó egy game, ezért meg lehet oldani hogy két oprendszer legyen a gépen, szóval van megoldás. -
#6298 ezt a 'játékokkal most is gondok vannak' kijelentést speciel nem értem
a publikus béta óta a hetes az egyetlen nem virtuális oprendszer a gépemen, és eddig semmi gondom nem volt, se játékkal, se photoshoppal se semmivel -
#6297 Mert az elején is fasz volt meg most is az.
rakás szar az xp-hez képest játékra.
de azt nem mondtam, ezelőtt sem hogy maga a rendszer önnmagában nem királyság.
a játékokkal most is gondok vannak.
jah és mekkora lol. a beépitett xp-re az xp-s drivereket külön fel kell telepiteni lol!!!! -
#6296 amúgy azt ki találta ki hogy a program files-t lemagyarítsák? :/ -
#6295 Nem indul! -
#6294 tönkrement = ?