46641
  • Snexi
    ez egy vicc amit csinál az eu
  • Puhos
    Erre a cikkre ma reggel leltem, azt olvastam itt, hogy az IE8-ról volt már szó, de a WMP12-ről?
    "A Microsoft azonban mégsem úgy oldja meg a kérdést, ahogy azt az EU elvárná: a Windows 7-ből kétféle kiadás lesz elérhető az EU területén, az egyik „E” jelzéssel bír, és abból hiányozni fog az Internet Explorer 8-as verziója, azaz nem tartalmaz majd webböngészőt, bár az IE motor a vélemények szerint mégis benne maradhat majd a rendszerben a Windows Update rendszer zökkenőmentes használatának érdekében. A másik kiadás már „N” jelölést kap: ebben a változatban az Internet Explorer 8 mellett már a Windows Media Player 12-es kiadása sem képezi majd a rendszer részét. Az „E” és „N” verziók különlegessége lesz, hogy azok tiszta telepítést követelnek majd, azaz nem használhatjuk őket arra, hogy meglévő Windows Vista rendszerünket upgradeljük. Az operációsrendszer ebben a formában nem lesz képes weböngészésre, így az OEM gyártóknak a konfigurációkra saját döntésüknek megfelelően valamilyen webböngészőt kell majd telepíteniük, amit végül a felhasználó vagy megtart, vagy pedig lecserél. Természetesen a Microsoft ebben az esetben is az IE8-at ajánlja, bár használatát nem írhatja elő az OEM-ek számára. Az MSIE 8 egyébként a vállalat tervei szerint külön telepítőlemezen és akár FTP-n keresztül is elérhető lesz a felhasználók és az OEM vállalatok számára, így a webböngésző telepítéskori hiánya nem lesz probléma."
  • Petike954
    Ez a driver jó EMU10K1-s SB live hangkártyához is? Ezzel szólna 5.1-ben a hang?
  • reaper4
    köszi ez nekem(vagyis bratynak) is jól jött!
  • 590227
    Kaspersky
  • bazza
    Szerintem az elég korrekt lenne, ha a Win7 megkérdezné tőlem, hogy szeretném-e telepíteni a Microsoft böngészőjét. Ha akarom felmegy, ha nem akkor később is telepíthetem, vagy használok másikat. Viszont az, hogy egyáltalán ne is legyen a packban... ez kicsit már nevetséges :) Nem vagyok sem IE se EU barát, itt más cégek állhatnak a háttérben szvsz.

Azt viszont támogatom tényleg, hogy mindent ami nem létszükséglet a win7 számára, azt kukázni lehessen ha én úgy döntök. Legyen szó böngészőről, média lejátszóról, képnézegetőről stb.
  • barmi
  • barmi
    Köszi! Mit össze kerstem ezt az opciót

Mégy gyorsan "lemagyarítom"() és mára végeztem szeréntem. Holnap folyt. köv.

ja, és azt elfelejtettem hogy frankón megfér xp-vel külön partíción,(kaptam egy f@sz@ kis menüt és indításnál eldönthetem hogy melyikre van szükségem) xp a c meghajtón a hetes pedig a d-n. Volt rajta jónéhány mappa (d-n) mielött elkezdtem a hetes telepítést (gondoltam vagy búcsúzom tőlük vagy nem és szerencsém lesz) és nem kellett búcsút vennem tőlük. Szépen megmaradt minden ami elötte a d meghatón volt.
  • dashed_
    Hangkarira meg ez van
    Sblive Win7
    De ha jol ertem akkor 2Giga memo folott gondok lehetnek
    Vagy hasznald az alaplapra integralt hangkartyadat.
  • Pio
    Na ez meg lemaradt: a kérdőjeles cuccokhoz pedig nézd meg nincs-e az alaplaphoz kapott CDn vagy az alaplap gyártójának honlapján chipset szoftver. Általában nincs belőle külön vistás meg xp-s szóval ha csak egyféle van ne keresgélj.
  • Pio
    Ikonméret: legyél kint az asztalon és Ctrl+egérgörgő
  • barmi
    Néhány összetevőt nem sikerült még működésre bírnom :( pl a
    creative sb live (sb0220) hangkártyát meg még 2 valamit. Az egyikről tudom hogy mi. PCI kártya amibe a dvd meghajtóim vannak dugva a másikról viszont fogalmam sincs mi lehet.

Az asztalon lévő ikonok méretét nem lehet valahogy csökkenetni? Zavaróan angyok szeréntem.

Az viszont feltűnt hogy gyorsabban áll fel mint az xp-m
    Nod32 smart security prímán üzemel rajta.
    5,1 pontot kaptam a hardware teszten.
    Az ati catalyst control center is eltér néhány opcióban az xp-n látottaktól ami még feltűnt. (lehet hogy azért mert ez nem xp-s ccc :D)
  • Riccardo G
    nekem mondjuk nem hiányzik az IE! Firefox
  • [HUN]FaTaL
    Ha pedig mindkettő akkor avast. :D
  • dashed_
    rosszat linkeltem, bocsanat
    Kaspersky Windows 7
    Na ez kell neked :)
  • agyhalál
    Nem olvastam bele a topikba, csak kapásból a kommenteden akadt meg a szemem. Csak jelen lesz a telepítőlemezen az IE legalább egy setup.exe formában, vagy mint választható összetevő.
  • MasterJay
    Asszem megvan
  • MasterJay
    Nem igazán vágom ezt a dolgot! Ez a 2010-es cucc?
  • skateout
    Tetszik a téma srácok
    De én nekem IE a kedvenc, és bevallom, tuti amiatt hogy ezt "Tolták az arcomba" kezdetektől fogva.
    De én nekem ez a természetes, és mivel így van ez nekem, merem állítani sok más embernek is, tehát eléggé frusztráló lehet az ha valaki IE nélkül kapna egy OS-t.
    Oké tudom, lehet telepíteni FTP-ről másikat, meg valahol megvan a telepítő az FF-nek, vagy a Chrome-nak, de tekintsünk el attól. Legyen már benne az IE és kész. Aztán telepítés után meg majd leszed az ember vmi mást, és felteszi azt, mert ha nem akarja azt használni amit az "arcába toltak a nagycápák", akkor úgy is mást használ majd.
    Most mondjátok azt hogy nincs igazam
  • dashed_
    Kaspersky beta Win7re
    Nalam tokeletessen teszi a dolgat :)
  • reaper4
    "Találtam itthon egy 120Gb-os winchester-t amit nem használok. Gondoltam, feltelepítem rá és nyomkodom. " ez üt :DDDDD
  • Pio
    Ha a biztonság a lényeg, akkor ajánlom az Avira ingyenes verzióját, ha a kényelem, akkor pedig az AVG-t.
  • MasterJay
    Üdv!

Találtam itthon egy 120Gb-os winchester-t amit nem használok. Gondoltam, feltelepítem rá és nyomkodom.
    Eddig 1 problémába ütköztem: vírusirtónak a Kaspersky-t használom xp alatt. Ide is szerettem volna feltenni, de valami olyasmit ír, hogy kompatibilitás miatt blokkolva van! Lehet-e tenni valamit ez ellen, illetve melyik antivírussal boldogúl?
  • reaper4
    én itt csak olvasgatok és próbálok tapasztalatokat gyűjteni :). több szem többet lát alapon :).
  • Pio
    Legalább pörög a topik. Nincs érdemi hír a win7 háza táján, úgyhogy másról nem nagyon lehetne beszélni. De ha gondolod dobj fel más témát, mert tényleg kezd uncsi lenni... :D
  • Pio
    A lobby és a csúszópénz fogalmak igen jó viszonyt ápolnak egymással :)
  • reaper4
    igazad van. van sok egyéb alternatív progi képnézésre is pl. stb. érdekes mindenesetre, de mi lenne ha nem ezen menne már a vita? :)
  • bon
    Szerintem meg a pénzről is szól ez az egész.
  • Pio
    Meg igazából az is fura, hogy mi ez az önkényes választás? Miért pont a webböngészőn lovagolnak? Miért nem mondjuk a kalkulátoron vagy a wordpaden vagy a windows exploreren vagy a sound recorderen vagy a képnézegetőn vagy a.....? Számomra teljesen egyértelmű, hogy ez az egész cseppet sem arról szól az EU részéről, hogy "húúú ne nyomják le a torkunkon a böngészőjüket", nem ilyen szép elvek húzódnak a háttérben, mert akkor nem egy böngészőn menne a parádézás. Szerintem egy nagyon erős lobbygépezet működését csodálhatjuk. Vagy egy "kinek nagyobb a fütyije" versenyt. Mondjuk még mindig jobb, mintha középkori stílusban elkezdenék egymást lekaszabolni :)
  • Pio
    Az eltávolíthatóság amúgy is terv volt (legalábbis én úgy tudom), az EU azon parádézik, ha jól tudom, hogy egyáltalán ne is legyen benne, mert mi az már, hogy egy cég maga dönti el, hogy mit tesz a termékébe? Ők a Nagy EU, ők majd megmondják, hogy ki mit tehet bele a saját termékébe :)
  • bon
    Windows 7-ben már el lehet távolítani "köszönet" az EU-nak.
  • antalkrisz
    Szerintem az a gond, hogy az IE a Win bizonyos funkcióihoz nélkülözhetetlenek. Próbálta már valaki letörölni a gépéről? Nem, mert a Programok hozzáadása/törlése részben nem lehetséges. Szerintem ez a gondja az EUnak is. Az MS erősen korlátozza a versenyképességet. Az átlag userek pedig azt használják, amit az arcukba tesznek (ez utóbbi tapasztalat).
  • Pio
    Én őszintén szólva nem azért hoztam fel a hírt, hogy akkor most bemutassam, hogy mennyire itt az apokalipszis és senki nem fog tudni netezni, mert nem lesz böngésző és az emberek alkalmatlanok a böngészőtelepítésre. Sajnálom, hogy ilyen sokaknak ez jött át.
    Én nekem az a megdöbbentő, hogy... de inkább nem írom le még egyszer, ott van a #8080-ban :)
    Szóval szerintem a továbbiakban ha erről akarunk beszélni akkor inkább ebbe az irányba tereljük a dolgot, mert az evidens, hogy bárki telepíthet magának böngészőt, nem erről szól ez a dolog. Vagy legalábbis nem erről kéne, hogy szóljon :)
  • tonio14
    úgy vitatkoztok erről mintha az életetek múlna rajta..
  • [HUN]FaTaL
    Ha ne tartalmazzon egy OS böngészőt, akkor szedessék ki a többiből is.
  • gvarga12
    hali

nem tom csak en vagyok-e ezzel igy de a gepjarmuves hasonlat erosen santit

autokat tobb mint 100 eve gyartanak, meglehetosen jol definialt, hogy mi tartozik bele

OS-t 30/40 eve "gyartanak" mar errol is lehetne egy vitat nyitni nem hogy arol hogy mi az OS resze

egyenlore meg arrol szol a vita, hogy a bongeszo egyaltalan resze-e az OS-nek

amig ez egyertelmuen es mindenkinek elfogadhatoan el nem dol addig nincs mirol vitatkozni

egyebkent a maganvelemenyem az hogy az oprendszer ne tartalmazzon bongeszot media lejatszot(egyebkent en se tudnam 100%-os pontossaggal definialni mi resze mi nem az OS-nek), ahogy mondtad klikk es telepul

aki nem tud konfigolni/berendezni maganak egy OS-t az menjen el kapalni... vagy ott van neki a celgep/konzol.
  • tonio14
    Most nem azért mondom de szerintem meg kurvára tökmind1 hogy van e benne IE8 vagy nincs..
    Ha nem kell akkor úgyis leszeded a firefoxot, ha meg igen akkor lejön 3 perc alatt..
  • [HUN]FaTaL
    Máshol sem tolnak az arcod alá semmit, olvass utána.
  • [HUN]FaTaL
    Hagyjuk már a faszságot, konkurens böngészőket integrálni a saját szoftveredbe egyszerűen nevetséges. Nem csak autós példát hoztam. Nem jó a példád, mi az, hogy csak merci motort lehet használni?

"aztán egy szép napon az unió főtitkára beleül egy olyan autóba, amiben nemhogy a váltó, de a motor is Audi. és akkor rájön, hogy szarul működik a világ, mert a Merci a helyzetét nem használta másra, minthogy azt jobban megerősítse, nem törődve az emberek igényeivel, mert ő diktálhat. már olyan motort és váltót csinál, ami neki tetszik, mert az emberek úgyis csak azt tudják használni, hiszen a kasztnigyártók"

Mi az hogy jó adat izzadság árán? Duplaklikk az FF telepítőjén az kurva bonyolult ám... :D
  • [HUN]FaTaL
    Akkor majd lewarezolom az amerikait és használom az eredeti európai kulcsal. EU meg húzza le magát a WC-n, még akkoris, ha FF-el böngészek.