46641
-
BBencze #8336 Szerintetek érdemes lenne leszedjem a legújabb 7229-es buildet vagy inkább várjam meg az RTM-et? És az RTM kb mikor lesz letölthető? (nem hivatalosan ) -
#8335 Rendszeráfjlok közül lehetséges hogy nem lehet mindet írni. Ha rendszergazda módban másolsz a program filesba tcmdvel az működik? -
Pio #8334 Természetesen admin csoportban van az accom. De megnéztem adminisztrátorral és vele se lehet átnevezni/felülírni jónéhány sys32 filet. Ez szerintem valami belső rendszerfájl-védelem lehet és tök mindegy neki, hogy milyen jogosultságokkal mész nekik. És szerintem ezek után a vízjel eltüntető programnak se csak annyi a trükkje, hogy rendszergazdaként esik neki, hanem az is átállítja az adott fájl írási jogosultságait.
És szerintem ez lesz a végleges megfejtés. Persze azért nagy összegben nem fogadnék rá :) -
#8333 UAC kikapcsolást mondtam nem rendszergazda módban futtatást. Egyébként ha nem csinálja akkor nálad valami gebasz lehet, a total commandernek is meg kéne kérdezni másoláskor, hogy nem e akarod rendszergazda módban másolni. Szerintem a te fiókod nem rendszergazda, hanem korlátozott fiók. -
Pio #8332 Hejj, pedig pár hónapja még itt kampányoltam, hogy baromság az admin accot használni, rosszakaróim most előkereshetik és rámutathatnak, hogy milyen hiteltelen is vagyok valójában... :D -
Pio #8331 Hiába teszem oda a pipát, hiába futtatom rendszergazda módban, telibeszarja, nem enged átnevezni, ennyi :)
Az UAC off ezek szerint mégse elég mindenre.
Amúgy meg igazándiból nincs tétje a dolognak, mert nekem teljesen mindegy, hogy a start menüben felül meg az users mappában Pio vagy Administrator van-e kiírva és ha csak egy tized százalék esélye is van annak, hogy nem kell ilyesmikkel szopnom, akkor már megérte. Ha meg nincs semmi különbség, ott is szenvedhetek jogosultságokkal akkor se vesztettem semmit igazából. -
#8330 Minek? UAC off és kész. :D Egyébként Vista alatt nem kell a pipa, a rendszergazda módban futtatott program az rendszergazda módban fut. Win7ben másképp lenne? Semmi értelme. -
Pio #8329 Igazad lehet, az XP-ben sokkal fapadosabb az account rendszer és épp ezért egyszerűbb, kézenfekvőbb is. Örülök is neki, hogy belekötöttem és nem hittem el, mert így a saját bőrömön tapasztaltam, hogy azért van még itt bőven mit megszoknom, kitapasztalnom. -
#8328 Szerintem megszokás kérdése. Én nekem már volt időm megszokni a pár év alatt amióta nyúzom a Vista-t. -
#8327 Na ez egy a Korlátozott Admin módok eggyike. Ha beállítod amit írtam akkor az adott program már Teljes jogú Adminként fog műkődni, igaz az UAC meg jelezni fog minden program indításnál. -
Pio #8326 Én meg továbbra is állítom, hogy minden tőlem tellhetőt megtettem, hogy rendszergazda módban fusson.
De ez van, legalább biztossá vált, hogy a kövi installnál nekem is első dolgom lesz aktiválni az admin accot, átlogolni és törölni a létrehozottat azonnal... -
#8325 Nem rendszergazda módban fut, mert akkor ott lenne a felhasználónév a fejlécben, ahogy bon is írta. -
Pio #8324 Pedig úgy van futtatva, nem értem mi lehet a bibi. -
msstz #8323 Hozzá lehet adni a Default Programshoz programot? Mert feltettem az új Operát és ugyan működik, mégsem tette be oda a rendszer. -
#8322 A kép alapján a Total Commander nem Rendszergazdaként van futtatva. Ha úgy lenne akkor a program fejlécében szerepelne a felhasználónév ^ - Total Commander. A TOTALCMD.EXE exe-nek a kompatibilitás fülön állítsd be, hogy futtatás rendszergazdaként. Egyébként beta5-nél jár a fejlesztés. -
Pio #8321 Átnevezni. Nekem nem engedi a systeam32 fájlokat.
Tessék ITT EGY KÉP. A file nem írásvédett. Utána simán átneveztem a fájlt take ownershipes módszerrel TCből vagy win explorerből egyaránt.
7.50 beta1-es TCm van, lehet, hogy ez a baj, úgy tudom már jött ki azóta pár verzió. -
#8320 Most akkor másolni akarsz vagy szerkeszteni? Másolás, átnevezés stb. megy admin módban. Szerkesztéshez meg nyisd meg admin módban a notepadet és szerkeszd avval. Amúgy meg vedd saját tulajdonba az egész HDD-t és akkor bármihez van jogod. -
Pio #8319 Jó ötlet, én is megörültem, ahogy olvastam, mert eszembe se jutott, de sajnos nem nyerő, hiába futtatom adminként a TCt :(
Viszont találtam egy tweakert ITT, ami hozzá ad a context menükhöz egy olyat, hogy "take ownership", szóval ha belefutunk egy ilyen gondba, akkor nem kell szüttyögnünk sokat, csak jobbklikk, take ownership és mehet is a fileművelet. -
#8318 Hogyne lehetne. Total Commandernek hívják. :D -
Pio #8317 Te futtatós alkalmazással oldod meg. Sima fájlműveletet nem lehet "rendszergazda módban" csinálni ez a baj. Alapvetően a feladat egy olyan fájl átírása, amit csak rendszergazdai módban lehet átírni. Ha külön alkalmazást futtatsz erre rendszergazda módban, akkor megy, de ha sima copypaste-tel akarod megoldani, akkor nem, ahhoz jogokat kell állítani, mert valóban nem kapsz teljes hozzáférést minden fájlhoz. Ha a felülíráshoz csinálnék egy sima bat fájlt és azt futtatnám, mint rendszergazda máris rendben lenne.
Legalábbis én nagyjából így fejtettem meg a jelenséget, ami amúgy valóban egy ordas nagy f*szság. Szerintem olyan az, mintha a távirányítódon 50 csatornára lenne gomb, de abból alapértelmezetten 10 le lenne ragasztva celluxszal... vagy valami hasonlóan idióta hasonlat :)
De majd ha nem lesz jobb dolgom kipróbálgatom, hogy kap-e az admin alapértelmezetten írási jogot azokra a fájlokra, amikre az amúgy ugyan úgy admincsoport-tag felhasználó nem. -
#8316 Hát ez marha érdekes mert én bekapcsolt UACcal rendszergazda módban futtatva a parancsfájlt, kikapcsolta a vízjelet. -
#8315 Wow, köszi! -
Pio #8314 windows + P gombbal érhetőek el a variációk. Talán az Extend az ami Neked kell. -
#8313 Szereztem mégegy monitort, most 2 van egymás mellett, az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet beállítani azt, hogy a 2-n ne ugyanaz a háttér legyen, hanem egy nagy? Onnan gondolom, hogy lehet, h deviantarton vanak 2048x1024-es hátterek, az meg nem túl gyakori felbontás. Ja, és a tálcát meg nemszereném mind2 monitoron látni, szal hoszabbítva. Remélem érthetően írtam le a gondom :) -
Pio #8312 Aha, látom már min csúszhat el a dolog, nem tudod alapból legyalulni az user32.dll.mui-t, merthogy ennek a cseréjével tüntethető el a vízjel.
Viszont ez simán megoldható jogosultságállítással, legalábbis nekem sikerült:
jobbklikk, properties
security fül
Edit... gomb
Ha nem vagyunk a listán, akkor Add... keressük ki magunkat és oké
Magunkat kijelölve alul mindenhol legyen popa az allow alatt.
OK
és lehet is cserélni a fájlt.
Mondjuk elvileg az admin accnak sincsenek írási jogai a dologra, bár annak a trusted installer anyámkínjának meg vannak és lehet az admin az is? Vagy izé... Azt hiszem kezdhetek foglalkozni kicsit a vista account rendszerével, mert ez nekem így elsőre nagyon fura...
-
Pio #8311 Nekem ugyan nincs útban a vízjel, de kipróbálom. Milyen módszer nem fog működni? -
Ari18 #8310 Tessék egy példa: kikapcsolt UAC-al sem tudtam megcsinálni a vízjel eltüntetését, csak ha a beépített rendszergazda fiókot engedélyeztem és azzal jelentkeztem be. -
Pio #8309 Na, oké. Mert amióta ezt először hallottam, azóta mindig figyelem, hogy beleütközök-e olyasmibe, amit nem tudok megoldani a saját accomból és ha lenne ilyen akkor majd a végleges installjakor átállnék én is admin accra, de nem volt probléma eddig szerencsére semmivel ezért gondoltam, hogy ez csak egy városi legenda, vagy UAC miatti vistás berögzülés (ezek szerint utóbbi).
Ja és engedd meg, hogy elsőként gratuláljak felkiáltójeleid lejárta alkalmából ;-) -
#8308 Mindent meg tudsz csinálni, csak ha nem kapcsolod ki az UAC-t akkor nem fog minden random program rendszergazdaként azt tenni a gépeddel amit akar a tudomásod nélkül.
http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc709628.aspx -
Pio #8307 Bizonyítékot kérnék. Mondj bármi olyat, amit nem tudok megcsinálni a saját accommal, csak rendszergazdára rájelentkezve, mert én még nem találtam semmit. -
#8306 Csökkentett jogú Rendszergazda, Vista-ban került bevezetésre. -
#8305 Köszi mindenkinek :) -
Pio #8304 hogynem=hanem. Az év legfurább elírása...? :S -
Pio #8303 szerk.: illetve haladjunk a korral és ne dos parancssorba írjad, hogynem powershellbe :) -
Pio #8302 Az elsőként létrehozott acc rendszergazda. Ha nem lennél rendszergazda hogy futtathatnál rendszergazdaként dolgokat? :)
Lődd ki az UACot és akkor nem fog visongani.
Amúgy administrator account engedélyezéséhez dos parancssorba:
net user administrator /active:yes -
#8301 UAC off. -
EK1TEP #8300 Hogyan tudok rendszergazda lenni a saját gépemen?
Ne legyenek már ilyen godnjaim hogy futtatás rendszergazdakénet meg mittom mer valamikor azzal sem megy a progi pl.futtatom úgy azt kiírja hogy futtassam rendszergazdaként!*nyád!
Szóval mit kell állítani?Nem akarok a saját gépemen user lenni én akarok lenni a rendszergazda! -
#8299 Némi információ a Frissítési lehetőségről: link -
Inquisitor #8298 A Windows Live!-ba van, le kell tölteni külön. -
#8297 Nekem működött (legalábbis ha Media Player Home Cinemaról beszélsz, WMPt utálom :D)