46641
  • Pio
    Na, sikerült hozzájutnom a +2 gigányi ramhoz, úgyhogy most 4 van amiből 3,25öt tud kezelni a rendszer.
    Most majd RTM megjelenéséig nyomozok, olvasok 32 vs 64 fórumokat hogy eldöntsem, hogy +750 megáért érdemes-e váltani, de mivel úgyis teljes clean installt tervezek szerintem egy próbát mindenképp fogok tenni.
  • 590227
    A Realtek honlapjáról kell leszedni a HD és az ATI drivert is.nálam szuper a hang,csak rengeteget szenvedtem a beállitásokkal.Nagyon szépen mükszik a W7,én küldöm az adatokat az MS-nek.Próbaverzió,ajándék használattal,ingyenes senkit sem köteleznek a használatára.Mivel ezen a fórumon vendégek,és segitségre szoruló felhasználók vagyunk sokan,a vitákat,kritizálásokat mellőzzük,ha lehetséges.Sok hardver használhatatlan lessz,de ez nem kizárólag az MS hibája,hanem a gyártóké.4GB rammal nem mertem az X64-esre feltenni SB LIVE 5.1 drivert,van valakinek tapasztalata??Tisztelettel köszönöm a segitségeteket és a moderálásokat.
  • Jaffa 2843
    engem nem érdekel más véleménye, így a tiéd sem...
    én a saját véleményemet nyilvánítottam ki a témával kapcsolatban, és nem azért vagyok itt hogy megtérítsem a fél világot az igazamrol..
    igen kipróbáltam az összes lehetséges verzióját, mind a vistának mind pedig win7-nek. XPröl meg ne is beszéljünk. több mint egy évig használtam 64bites XP-t (ami jobb, stabilabb a 32bites "testvérénél", csak éppen az akkori szoftverhelyzetben sok kompatiblitási gond volt a 64bittel, kevés progi volt 64bites, stb..)
    tehát a lényeg, amit már korábban mondtam az lenne, hogy szerintem a win7 a nyerő a Vistával szemben.
    de csak ha az ember belegondol józan "paraszti" ésszel.. a win7 az minek a továbbfejlesztése?... azér fejlesztenek valamit tovább, hogy szarabb legyen?
    számomra lezártnak tekintem ezt a "magasröptü" vitát, ha akarsz köpködhetsz, de nemfog érdekelni..őőő vagyis már most sem érdekel :)

üdvözlet
  • werkfilm
    Amikor kijött sokaknak 1 magos gépe volt 1g rammal amin tényleg gusztustalanul lassan ment minden xp-hez képest, és ezt az élményt nehéz elfeledtetni. MS sem reklámozza már sehol a vistát, sp2 most jött ki és alig híreznek róla, szép csendben el lesz felejtve, mint a millenium.
  • [HUN]FaTaL
    Nem feltétlen, de mégis miben nyilvánul meg, hogy szerinted a Vista alkalmatlan játékra? Abban, hogy a "józsi aszondta h szar"?
  • Jaffa 2843
    szted aki egy ilyen kérdést feltesz, hogy mit érdemes a gépre telepiteni, az redszergazdálkodni akar vagy csak a lehető legoptimálisabb rendszert szeretné kiválasztani és használni?
  • [HUN]FaTaL
    Gondolom rengeteg tapasztalatod van a vistaval, akár rendszergazda szinten is. :D
  • Jaffa 2843
    egyértelműen win7 64bit
    eddigi talán legjobb windows (ami korai fázisban is simán felveszi a versenyt az elődökkel, sőt szerintem már most jobb mint az xp.) (((vistához szándékosan nem hasonlitottam hozzá mert az még az XPnél is sz@rabb))) :)
  • [HUN]FaTaL
    Lehet csak egy rakás szar lesz az egész. :D

#8567: Akkor nem tudom. :S
  • csavoka
    Megtettem, de még mindig nem enged.
  • Firerock
    de állítólag lehet updatelni úgyhogy nem veszik el adat
  • [HUN]FaTaL
    Ha 1 hónapig nem váltasz, akkor azért, mert a win7 nem végleges még: Vista 64-bit.
  • [HUN]FaTaL
    Vedd saját tulajdonba az egészet.

Sajátgép, jobb gomb a d-n->Properties (Tulajdonságok)->Security fül (Biztonság)->Advanced (nem tudom hogy van magyarban, talán speciális)->Owner fül (Tulajdonos talán)->Edit (Szerkesztés)->Válaszd ki a felhasználód és pipáld be a Replace owner on subcontainers and objects (Tulajdonos cseréje az altárolókon és az objuktumokon is). Alkalmaz, ez elszüttyög egy darabig, elvileg utána jó lesz.
  • Landor
    Vista64 :)
  • vernyuszi
    Na szerintem neked sem ez lesz a kedvenc oprendszered egyenlöre :)
    Nekem szűz wincsit nwm akart particionálni..kénytelen voltam xp alatt particionálni, és utána telepíteni...ez van...sajna 5letem sincs...
  • csavoka
    Ezt dobja fel, ha rákattintok:
    D:\ is not accessible.
    Acces is denied.
  • LoDMaSt
    Kifejted bővebben a nem engedi megnyitnit? Hibaüzit dob? Vagy nem csinál semmit?
  • csavoka
    Azt nem igazán szeretném, mert rengeteg kép, zene, egyéb fontos dokumentum van rajta. :(
  • vernyuszi
    Formázd szerintem...
  • vernyuszi
    Nem arról beszélek, hogy kötelező, vagy nem tesztelni, hanem arról, hogy amit tesztelés nélkül kihoznának nem érne egy rupot sem. Ezt tudják is...nem véletlenül kapsz egy év örömöt...ha meg még hozzáadod a vista tesztelést is ( merthogy gyakorlatilag ugyan az) akkor nem kevés időbe telt amig összerakták...( És nem kis csapat )
  • csavoka
    Sziasztok!

A winchesterem 2 felé van osztva, a kisebbikre raktam a win7-et. A másik ugyan megvan, de nem engedi megnyitni. Van rá valami megoldás, hogy meg tudjam nyitni?
  • Pio
    Nem kötelező tesztelned, ez csak egy lehetőség. Akkor is megjelenik az oprendszer, ha egyetlen mezei júzer se ad visszajelzést, sőt, szerintem már az első publikus béta is eléggé használható minőségű volt.
  • vernyuszi
    Nem mondtam, hogy nem szép, nem jó, de nekem elegem van abból, hogy a felhasználóknak kell összerakni egy oprendszert..... Ez nem az első oprendszer amit PC-re írtak, és nem lehet normálisan megcsinálni ???
    Hanyat írunk gyerekek ??? Amikor szinte minden háztartásban van PC ...
    Ez olyan nem normális dolog....1 évig ingyenesen odaadják, hogy rakd össze nekik, és utána meg vedd meg drága pénzért... Tök jó üzlet nem ??
    Ez szinte Linux, csak a forráskódot nem adják oda...predig jobban tennék :) Szóval XP 1 évig kibírja ujratelepítés nélkül pedig mindenféle oldal látogatva van nálam :) Elnézést a fiatalkoruaktól :)
  • BBencze
    Win 7 64bit
  • BBencze
    Én is meg vagyok vele elégedve, egy-két problémától eltekintve, XP-n nem fordultak ezek a problémák elő lehet hogy majd kijavítják őket, sőt biztos. XP nálam is belassult sokszor meg fagyogatot és már elegem volt belőle szóval szerintem nekem még így is megérte váltani.
  • Firerock
    na akkor még 1 szavazás
    szűz gépre úgy hogy legalább egy hónapig próbálnám azokat a játékokat amiket kihagytam
    VISTA,XP vagy WIN7?
    PhenomII 810,4gb ram
  • Laceee
    Bárki bármit mond, én nagyon meg vagyok elégedve a W7-el(x64), 3 hónapja hibátlanul megy ami nálam nagy szó, mert az xp-t 2-3 hét után mindig újra kellett raknom a lassúlás miatt, pedig most is ugyanazokat az oldalakat látogatom amiket eddig (xxx oldalak kilőve).
  • vernyuszi
    Szasztok!
    BF 2 fut W7 64 bit alatt, punkbusterrel szivtam 1 kicsit, mert nem akarta frissíteni, meg különböző hibákkal kidobott, de aztán összejött.
    SB Live 5.1 hangkari telepítéssel ne is kisérletezzetek, driver felmegy, de nem lehet hangot beállítani, csak tök torzan lehet hallani, ugyhogy felejtős.Az tény, hogy ez az egész cucc tök gyors, de ugyan olyan gyorsan ujraindul, minden ok nélkül... Még 1 darabig kisérletezem vele, aztán majd meglátjuk...szerintem megyek vissza XP-re,és majd ugy 1 év mulva ismét visszanézek rá.....szerintem....
  • Jaffa 2843
    nekem "megoldódott"
    csak crysis alatt recsegett itt-ott, annyi volt a megoldás hogy 64biten kell futtatni és kész :|
    lehet hogy 32bitesnél nem is csinálná
  • BBencze
    Feltettem a legújabb drivert (jun. 5.) és arra állítottam amire mondtad most már mp3 lejátszásnál is egyfolytába recseg.
  • Pio
    Akinek recseg:

Start keresőbe "Change sound card settings" és indítsd el
    Plaback fülön duplaklikk azon amelyiknél a pipa van (elvileg Speakers néven fut)
    Új ablakon Advanced fül
    És itt a legördülő menü különböző beállításait kell próbálgatni.
    50%, hogy a 24bit, 44100Hz (Studio quality) beállítás lesz a nyerő, 30%, hogy valami más, 20%, hogy nem ez okozza a hibát, hanem a fos driver.
  • BBencze
    Mindegy megpróbálok egy driver frissítést aztán meglátom mi lesz. Amúgy lenne még egy problémám sehogy se tudom feltelepíteni az ATI Catalyst 9.6-ot, telepítés pedig rendesen lezajlott. (próbáltam már kompatibilitási módban, meg adminként futatatva is...
  • Jaffa 2843
    bár XPnél nekem nemvolt ilyen hiba, vistárol nemtudok nyilatkozni mer az addig se volt fenn hogy 3at kattintani tudtam volna :D
  • Jaffa 2843
    hmm.. nekem csak crysis-nál jelentkezett ilyen recsegés, amikor fizikát számolt büdösül.. igazábol sztem az engine hiba.. viszont ha több alkalmazásban elöbukkan akkor lehet hogy driver, vagy OS hiba :S bár az is lehet hogy egyedi hiba (csak neked csak most) :D
  • BBencze
    WoW, GTA IV
  • Jaffa 2843
    pontosan milyen játéknál volt ilyen recsegés?
  • bon
    Némi info a Windows 7 IE8 és media player nélküli változatokról: link
  • bon
    Ennek mi köze az RTM-hez? Szerintem semmi, ezt írja a connect oldal. Frissítik az oldalt.
  • BBencze
    Alap angolt tudok, de azt nem tudnám lefordítana amit werkfilm bemásolt... Sajnos a suliba németet tanultam. Realtek HD Audio hangkártyám van és játék közbe mondjuk elég zavaró, hogy recseg tudom ,hogy béta de hát mégis jó lenne ha kijavítanák már az RTM-be
  • Rihi87
    Helló!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Win 7 7137 beta és a korábbi verziók alatt is azt vettem észre, hogy teljes képernyős módban, ha online tv-t nézek, vagy ha vlc-vel filmet, a beállításaimnak megfelelően 3 perc után leveszi minimumra a fényerőt, majd 5 perc után kikapcsolja a monitort. Csak az a problémám, hogy ezt teljes képernyős módban is csinálja, amikor elvileg nem kellene. (xp és vista alatt működött, full screenben nem kapcsolt ki semmit). Acer a laptopom, Ati vidkártya van benne (dedikált), drivere a legfrissebb, amit a win 7-tel updateltem. Az egyetlen megoldás amit találtam az, ha beállítok egy másik energiagazdálkodási sémát, de az maradjon meg b tervnek...

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Rihi87