46641
  • skateout
    Srácok, egy Java alkalmazású játékkal játszom az egyik oldalon, az IE tuti összeomlott, mert a tálcán bevillant az IE ikonja, és láttam hogy az egyik oldal újratöltötte magát.
    Na most az az oldal ahol játszom, meg se rebbent, semmi hibaüzenet.
    Ha ezek után is vki azt mondja hogy szar az IE8, akkor vmi részletesebb leírást kérek róla, hogy miért.
  • Blasta
    A Vista SP1 már nem ANNYIRA rossz, de közel nem olyan jó mint a 7
  • skateout
    Akkor win7.
    Ha valamelyik game nem megy rajta akkor keress megoldást, de ha tényleg nem jó, akkor XP, de Vista-val nem ajánlok gamelést.
  • Firerock
    azt vegyétek figyelembe hogy 1hónapig legalább játszani akarok,nem szarakodni...
  • Firerock
    hát szerintem xp lessz
    a Vistáról nagyon sok rosszat halottam...vagy nem olyan rossz?Gigatorrentsen nincs fenn az SP2
  • werkfilm
    szedd le a microsoft.comról az a legegyszerűbb. vagy vista sp2 ha nem akarsz semmi problémát félkész rendszerrel.
  • skateout
    Jah várj, neked meg magyar 7-et talált, ez ami nekem van angol verzió.
    Magyar verziósom nem volt, nem tudom annak melyik verziója az ami magyar, már ha van ilye, de én nem tudok róla, magyarítások vannak bőven.
  • skateout
    hát ha ott van a Windows 7 7229 x86 hun.mui akkor ott kell legyen vmi ilyesmi is hogy: 7229.0.090604-1901_x86fre_client_en-us_OEM_Ultimate-GRMCULFREO_EN_DVD
  • Firerock
    csak ezeket találtam:
    Windows 7 7229 x86 hun.mui 33.31 MB
    Windows 7 RC Hungarian 2.29 GB

akkor ezt most hogy?
  • Firerock
    oksi
    köszönöm a helpet
    majdh a problémám lessz akkor írok:D
  • Blasta
    Hálásan köszönöm a segítséget!
  • skateout
    A 7229 az már RTM, én azt mondom az jó lesz.
  • Firerock
    és akkor az Rc-t vagy valamelyik Build-et?
  • skateout
    Jah vagy úgy :D
    Hát én akkor is minim VIsta-t ajánlok, és mibe telik feltenni valamelyik 7-est és tesztelni? Úgy vélem megéri, tapasztalat mindig jól jön.
  • Firerock
    ne nem linuxom van:D
    Xp-m van,csak jövőhéten veszek új gépet és azt kérdezem hogy arra mit rakjak
  • skateout
    Mert most Linux-od van?
    Nem nagyon értem hogy miért kérdezel körbe verziókat, aztán XP mellett döntesz.
    Én úgy vélem XP már elavult, és sokkal sebezhetőbb mint pl Vista. Win 7 meg szerintem még új, bár én nem vagyok témában hogy a hekkerek mit tudnak.
  • Firerock
    és milenne ha Xp-t raknék?
    és ha megjön a végleges 7 akkor azt raknám?
  • skateout
    7-esből a 7229, de már van újabb is, amit találsz végül is, Vista-ból meg SP1 eset minimum, mondjuk másat nem is találsz, de inkább SP2-t.
  • Firerock
    #8475?fontos lenne
  • skateout
    Igen. Elég könnyen, és hasznos is.
    Beállítások, Speciális fül, Karbantartás, Tárolómappa
  • Blasta
    Értem.
    És megtudom adni neki, hogy egy másik mappában tárolja a leveleket?
  • Firerock
    és melyik verziókat töltsem le?7ből és Vistából?
  • Pio
    Mindenképp a hetet érdemes szerintem feltenni, de biztos ami biztos alapon töltsd le a vistát hátha gondok adódnak a héttel, mert jelenleg még nem végleges (bár lehet, hogy addigra kint lesz az RTM).
  • Firerock
    szevasztok
    jövőhéten új gépet tervezek venni.Szerintetek Vista vagy Windows 7?Eddig csak Xp-t kezeltem,mit töltsek le mielőtt meglenne a gép?
  • Pio
    Egyesével tárolja a leveleidet már és nem egy gyűjtőfájlként. Ebben a mappában találod őket:

C:\Users\FELHASZNÁLÓNÉV\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail

De még egyszerűbb, ha a fájl menü Exportálás részén belül a Fiókok...-ra mész.
  • Blasta
    Sziasztok!
    Használja valaki a Windows Live Mail-t? (az outlook express utódját?)

Ha igen, szeretnék kérni egy kis segítséget: hogyan tudom a leveleket tartalmazó file-t (MS Outlook-ban PST-t) áttenni egy másik meghajtóra, hogy egy esetleges windows crash esetén ne vesszen el a levelezésem?

Köszi a segítséget!
  • [HUN]FaTaL
    Hát én spec. nem a játékok miatt váltottam, 2 giga ram már kevés némelyik játéknak (pl. Crysis - bár evvel pont nem játszom), ha meg már 4 giga van, akkor 64bit. Amúgy is amiből van 64bites, tapasztalatim szerint gyorsabb (pl. Winrar).
  • Pio
    Kicsit OFF lesz:
    Úgy fest lehetőségem adódott szerezni 2 gigaramot "ingyen" csereüzlet révén ráadásul pont ugyan olyat, mint amilyenem amúgy is van, szóval elkezdtem utánaolvasgatni, hogy akkor most játékokban (ahogy írtam korábban bár főleg másra használom a gépet de az a "más" nem memóriaigényes így abból a szempontból irreleváns a dolog) mennyire van értelme a 2 helyett a 4nek. Találtam is kedvenc ramgyártóm honlapján egy elég igényes tesztet erről, ha valakit érdekelITT elérheti. A lényeg az, hogy a játékok FPSére nincs túl nagy hatással (erre számítottam), illetve elsősorban stabilabbá teszi a teljesítményeket, nincsenek nagy hullámvölgyek (erre is számítottam, hisz kisebb eséllyel kell a vinyóhoz nyúlnia adatért a cuccnak). Viszont ami megdöbbentett, hogy az alttabolás-tűrést nagyon izmosan felturbózta a +2 gigaram, illetve a játékon belüli töltési időket is sokkal izmosabban csökkentette, mint amire én számítottam volna. Na persze lehet, hogy más játékoknál egészen más eredmények jöttek volna ki...

Ugyanakkor elkezdtem továbbra is szigorúan játékvonalon 32 vs 64 bit teszteket keresni, a Toms Hardware-n találtam is egyet. Ez egy igen régi tesztoldal és annó őket tartották a "szakma ribancainak" akik arról írnak jót, ahonnan pénzt kapnak. Viszont itt nem nagyon volt "hova húzni" a részükről. A tesztet 3 és 6 gigarammal végezték el és az eredmény az volt, hogy 3 gigaramnál a 64 bites oprendszeren általában gyengébben muzsikáltak (!!) a játékok. A 6 gigaram pedig hozta a Corsair teszt alapján várható minimális FPS javulást aminek hála a 6 gigás 64bites rendszerek már picit fölé teljesítettek a 32 bitnek, viszont itt a különbségek nagyon minimálisak voltak.

Összesítve tehát csak játékok szempontjából szerintem akkor se éri meg igazán átállni 64 bites rendszerre, ha százcsilliómillió ramunk van. Tetszik-nem tetszik, ez a helyzet és amíg nem indul be a nagyüzemi 64 bites szoftvergyártás addig ez így is fog maradni.

Most még majd nyomozgatok, hogy hol mit írnak egyéb szempontokból a 64 bit előnyeiről/hátrányairól...

Ja és a Toms Hardware teszt ITT VAN.
  • [HUN]FaTaL
    Igen.
  • BBencze
    Újratettem mégse megy... Ha a Win 7-et kiírom dvd-re akkor abba ugye tudok rendesen formázni mindent?
  • Pio
    Még jó régen volt ide belinkelve egy igen részletes magyar nyelvű telepítési útmutató onnantól kezdve magyarázott, hogy hogyan hozzuk létre a rendszerpartíciót egészen az operációs rendszer főb beállításaiig. Annak idején ennek kapcsán jött fel az első "mire jó az adminisztrátor account" témázgatás.
    Valaki be tudná linkelni nekem ezt a bizonyos cikket? Sajnos a keresővel nem igazán tudok mit kezdeni... :(
  • [HUN]FaTaL
    Nincs mit. :)

Nekem nem volt hangom, se openglem de valószínű én bénáztam mert elvileg működik.
  • FGB
    köszi!
    a virtualbox-on elindul.
  • bon
    Újratelepítés és partició törlés.
  • [HUN]FaTaL
    Virtual PC nekem se volt hajlandó felrakni az ubuntut, konkrétan nem bootolt a cdről (vagy az install nem indult? már nem emlékszem). Tegyél fel egy virtual boxot.
  • FGB
    Nem tudom tud e valaki segíteni:
    Win7 van a gépemen és feltettem a Virtual PC 2007-et mivel kiszeretnék probálni egy Linuxot. Viszont valamilyen oknál fogva nem enged Linuxot telepíteni. Érdekes modon az XP-t minden gond nélkül felrakta de a Linuxot nem akarja 6 verziot próbáltam de egyiknél sem csinál semmit.
    Azaz csinál ki ír egy sort: end trace 4eaa2a86a8e2da22

Valakinek ötlete?
  • [HUN]FaTaL
    Jobb klikk->View->Classic Icons, egyébként meg ctrl+scroll
  • BBencze
    Úgy kellet volna csináljam, hogy kiírom DVD-re a Win7et és azon leformázom az egész gépet. Csak sajnos nincs üres DVD-m és így Daemon Tools-al felraktam, én okos gondoltam majd leformázom az XP partíciót....
    Valami ötlet esetleg?
  • bon
    Akkor megvan a gond, arról a 10gb-os particióról indul a rendszer. Mert azon volt az XP és az ő indító fájlai, így a Windows 7 is oda tette a sajátjait és ezért nem lehet törölni.
  • BBencze
    Az a Delete Volume igaz? na ott ezt a hibát írja: Windows cannot delete the active system partition on the disk, szóval aktív rendszer partíciót nem tud törölni :(