46641
-
Pio #8416 Jobbklikk a meghajtón és ott van a helyi menüben, hogy Format... -
#8415 lemezkezelőben
vagy sajátgépben jobb gomb rá és formázás -
#8414 Ahol eddig is, intéző, vagy a lemezkezelő-ben. -
#8413 Hol lehet a vinyókat formázni? -
Pio #8412 Ezt írtam valahol, vagy ezt miből következtetted ki?
Amúgy meg azt írják (mint ahogy korábban már írtam is, de elsiklott felette a figyelmed), hogy 10 évig jó hozzá 1 pen, ami pont 10-szer több, mint az egy év, arról nem is beszélve, hogy 10 év múlva már az is lehet, hogy senki nem fog USB 2.0-s pent használni... Ez a "korlátozott számú műveletet tudnak a flashmemóriák" olyan, mint a sertésinfluenza, mindenki retteg tőle, de valódi kárt még szinte nem is okozott. Persze azért érdemes például nem NTFSbe formázni a pent, mert az 1 fájl felmásolásakor végrehajt kismillió írási műveletet, de csak azért, mert tudom, hogy létezik ez a jelenség még nem fogom porosodni hagyni a pent, miközben hasznát is vehetném. Azért vettem, hogy használjam, nem azért, hogy vigyázzak rá, mint egy hímestojásra. Még ha valami félmilliós eszközről lenne szó...
Az about.com tesztje pedig egy jó minőségű pen esetén 6%os teljesítménynövekedést ír. Viszont van ahol meg azt hozzák ki, hogy akár ronthatja a teljesítményt. :D
Én csak informálódok, érdeklődök, "nyomozok". Persze kényelmesebb lenne részemről is rávágni, hogy "szerintem felesleges", csak nekem végső soron ez a munkám is ezért szeretek utánajárni a dolgoknak. Nem vagyok oda a technológiáért, nem is használom, nem reklámot akarok csinálni neki, csak rákérdeztem, hogy hátha van valakinek tapasztalata a témában. -
BBencze #8411 És akkor majd sorba veszed a readyboostos pendrivokat mert 1-2%os teljesítménynövekedést érsz el vele? A Win7 meg évenként nyírja ki őket.... -
Pio #8410 Pont ezt kéne elkerülni, hogy valamire csak úgy azt mondjuk, hogy felesleges... Persze nem igaz, de ha mondjuk így egy 3ezer forintos pendrive-al 50%os teljesítménynövekedést érhetnél el? Nem használnád, mert így leírás alapján feleslegesnek tűnik...?
Én tesztelném, csak nincs readyboostos penem, de majd kunyerálok valakitől... Azért kérdeztem itt rá, hátha valakinek viszont van vele tapasztalata. Csodát persze senki nem vár tőle, de ha tényleg hoz akár csak 1-2 százalékos teljesítménynövekedést, akkor miért ne? -
#8409 2GB RAM-mal az :) -
BBencze #8408 Hát én ezt a technológiát se fogom használni... Szerintem felesleges. -
Pio #8407 Ez így van, de azért az a véges limit nagyon nagy és elvileg úgy van megcsinálva a dolog, hogy minél kevesebbszer végezzen fájlműveletet. Sokkal hamarabb kicsinálhatod a pendriveot azzal, ha például ntfs-be formázod. Azt írják több helyen is, hogy 24 órás üzemelés mellett akár 10 évig is kitarthat egy readyboostra belőtt pendrive. Na meg aztán a teljesítménynövekedés pénzbe kerül és az eszközök amortizálódnak, ez benne van a pakliban :) -
Pio #8406 Kell hozzá egy readyboost kompatibilis lehetőleg minél jobb minőségű flashmemóriás eszköz. A technológia lényege, hogy bár a flashmemóriás adatmozgatás lassabb a mágneses technológiánál, a fájlok elérési ideje viszont jóval gyorsabb, akár 80-100szor olyan gyors, mint vinyó esetében, ezért a windows a működés során használandó kis méretű fájlokat kimásolja a (általában) pendrive-ra és onnan éri el őket, ha szükség van rájuk. Bár lassabban másolja be őket a memóriába, de az elérési idő sokkal jobb így összesítve egy kellően kis méretű fájl gyorsabban kerül a memóriába, mintha vinyóról olvasódna be. Ráadásul közben a vinyót kerregtetheti a gép más célból is. -
#8405 Gyakran használt fileokat kiküldi pendrivera, és onnan olvassa be, mert gyorsabb, mint a HDD-ről. A kérdés csak az, hogy a pendriveok írhatósága véges, szal elvileg elbaxxa a pendriveot széplassan szvsz. -
BBencze #8404 Mi is ez a readyboost? Valami rendszer gyorsító dolog akar lenni, vagy csak lassítja a rendszert? -
#8403 512 ram mellé biztos jó :) -
Pio #8402 Nekem még 1.8.2 van és arra is azt mondja, hogy nincs új :)
Amúgy más, újra felvetnék egy témát, amiről már egyszer beszélgettünk pár mondatot, de aztán hamar túlléptünk rajta. Ez pedig a windows readyboost technológia. Ki használja, ki nem használja, ki próbálta, kinek mi a véleménye róla? Ki végzett esetleg összehasonlító teszteket vele, satöbbi... A neten található tesztek többnyire eltérő véleményen vannak, van, ahol azt írják, hogy kábé csak lassítja a gépet, van, ahol azt, hogy még a játékok is gyorsabbak lesznek. Van, ahol azt írják, hogy csak a kevés ramosoknak jó, van, ahol azt, hogy csak a sok ramosoknak... Egy szóval elég nagy a káosz ebben a témában a nagy kerek interneten... -
#8401 Jól működik a beépített frissítő.. There is no new version available, de usiteon már látom hogy van újabb. :D -
#8400 Akkor az mai lehet. :D -
#8399 ja ma frissített -
ACE #8398 helyett, (15658) -
#8397 Nekem is csak a resatrt segített. Viszont nem futott semmi uTorrenten kívül. 1.8.3 (Build 15638) a legújabb verzió. -
#8396 Nincs ennél újabb uTorrent kliens, le ellenőriztettem vele.
Bezártam a klienst, még mindig ugyanaz a használat.
Elkzedem kinyírni sorba a folyamatokat, aztán restart. -
#8395 Netlimiterrel, de nem igazan mukodott. Inkabb hagytam a faszba :D -
#8394 Nekem is csak egyszer vagy kétszer jött elő. Frissíts utorrentet. Nekem telepakolta éjjel a 4giga ramot, reggel néztem, hogy ez meg mi a f*sz?:D -
#8393 Vazzeg, ez azzz, Torrent megy reggel óta
sőt, már jó másfél napja nem volt restart, és azóta csak hibernálás éjjelre, reggeltől délutánig megy Torrent, hazajövök, akkor talán ha van vmi akkor restart, de van hogy napokig nincs restart.
Na de most, ez csak tényleg néha jön elő, nem gyakori, de úgy gondoltam, hogy ha már ez egy szokványos dolog nálam, akkor mindig így kéne legyen, holott nem. Ezért nem értem. -
#8392 De ez még vistan volt és azóta jött már vagy 10 verzió, nem tapasztaltam ezt a hibát. Esetleg frissíts utorrentet, hátha. -
Pio #8391 Az simán lehet, mert úgy emlékszem ebben is írta a srác, hogy letöltést belőtte bár nem emlékszem, hogy mivel töltött le. -
Pio #8390 Ahh, mégis előkerült, ITT VAN. Ír arról is, hogy tesztelgette különböző szolgáltatások kilövésével és ilyesmikkel, bár már homályosak az emlékeim. Megoldás úgy emlékszem nem volt. Jó olvasgatást! :) -
#8389 uTorrent csinált nekem olyat, valamelyik régi verzió hogy az összes letöltést a RAMba pakolta szépen amíg el nem fogyott, de feladatkezelő nem jelezte. És jobban megnézve a képet fut az uTorrent. -
Pio #8388 Basszus pont a múltkor olvastam egy fórumtopikot arról, hogy valaki másnak is így megtelt szép lassan a memóriája. Bekapcsolta este a gépét, 30%, semmit nem csinált, csak elindított letöltést és reggelre 90% lett, de most egyszerűen nem bírom megtalálni. 5 oldalon át beszélgettek róla.
Ha nem okoz működési zavart, akkor ne foglalkozz vele. A biztonság kedvéért futtass re szerintem 1-2 vírustesztelő programot. -
#8387 Hát akkor nem tudom, lehet valamelyik programod zabálja le, de azt a feladatkezelőnek mutatnia kéne. Kezd el egyesével bezárogatni az összes használt programodat és nézd meg hogy melyik után esik le a memória használat. -
BBencze #8386 Sose tudhatod mi van a gépeden tegnap én is találtam egy trójait. :D -
#8385 Kössz a bíztatást, persze nem tudom, restart után helyre jön, volt már ilyen régebeben is, sosem értettem miért van. Am nem hinném hogy valami vírus, mert túl friss a rendszer, és nem szoktam összeszedni semmi olyat. -
#8384 Ezt nem tudom miből gondolják. Végleges build mindig kerek, a vistaé a 6000 volt ha jól emlékszem. Szerintem 7300 lesz az RTM. -
#8383 Hát ez kemény. Szerintem benyeltél valamit. -
BBencze #8382 "Windows 7 RTM = build 7260?
Az RC után sok felhasználó várja az RTM (jóformán végleges) kiadását, azonban ez mivel hivatalosan nem fog megjelenni, csak tippelni lehet, hogy melyik build is lesz az.
Azonban valószínűsíthető, hogy a Windows 7 Build 7260 lesz az RTM (Release to manufacturing) verzió.
A teljes verzió: 6.1.7260.0.win7_rtm.090612-2110 és valószínűleg június 19-én készül el. Tehát június 19-e után várhatjuk, hogy kiszivárog, kiszivárogtatják e az RTM verziót."
forrás: http://blogocska.org/charlie/2009-06-17/windows-7-rtm-build-7260
Már csak 2 nap? -
#8381 vazzeg ezt a linkelért aztán megoldottam
Sorry -
-
#8379 Milyen mérő? Valószínű használtnak mutatja a cachelt ramot. Linkeld be a performance fület is. -
#8378 Na most a gondom a következő, már ha látszik a kép, meg jó a link. (Először csinálok ilyet)
Mi zabál annyi Ram-ot hogy közel 100%-on van a mérő, holott a feladatkezelő nem tudja megmondni.
http://shareimage.org/images/tz4dp9esfdbbxz71zpek.jpg -
Pio #8377 [ url=IDE_JÖN_A_NAGY_KÉP_LINKJE][ img]IDE_JÖN_A_KIS_KÉP_LINKJE[ /img][ /url]