46641
-
#4530 A 7100-as RC. Párszor bevolt már ide linkelve és írva, hogy több szálon folyik a fejlesztés és nem mindig jobb a nagyobb bulid szám. A 7100-as Rc bulid lesz a májusban megjelenő publikus változat is. -
BBencze #4529 Hello lenne egy kérdésem. Nekem most 7106os build van és az elöbb jelent meg mint a 7100as RC akkor most meik build a jobb/vagy újabb? -
Pio #4528 Ja igen, putty, winscp, ruby, irb, ruby on rails szerver (instantrails) is simán mennek, illetve a powershell gyárilag benne van ráadásul van hozzá valamilyen fejlesztői környezet is, amit még nem volt időm megnézni, bár gondolom ezek nem sokakat érintenek. -
Pio #4527 Használd ki az új lehetőséget, a kedvenc helyeket. Én betettem oda a 3 fő letöltési helyemet és baromi jól használható cucc tényleg.
Eleve úgy álltam hozzá, hogy nyitott vagyok benne minden újdonságra és megpróbálom megszokni őket, nem pedig azért teszem fel, hogy fentlegyen aztán mindent egyből visszaállítok winXP-sre, ezért próbáltam ki ezt is és tényleg tökéletesen használható, nem kell tallózgatni semmit.
Amúgy ez szinte minden funkciójára igaz, először tök zavaróak voltak, de fél nap alatt már félig-meddig hozzászoktam az egészhez (nekem win95 után win98 utána klasszikusra visszalőtt winxp volt a gépemen eddig) és így nagyon jó, 1-2 nap alatt még jobban megszokom és még jobb lesz, a TC például simán lehet, hogy csak FTPzésre marad :D Bár annyit megtehettek volna, hogy ha balra-jobbra szélra felhúzok 1-1 böngészőt, akkor lehessen például F5tel másolni, de nem olyan nagy érvágás, mert ott működik a dragndrop :)
Amúgy a programjaim listája, amiket eddig feltettem és mind tökéletesen működött:
Flash Player 10 IEre és FFre is. Amúgy az új IE is teljesen jó szerintem (húúú mit fogok ezért kapni :D ), de az addonok hiány miatt esélytelen az átállás :(
utorrent 1.8.3 beta - ez egy icipicit furán működik (nem emeli ki a pinelt ikont, ha fut a program, csak ha meg van nyitva az ablaka), de a funkcionalitása tökéletes
reader 7.0.9
quicktime
avira antivirus
ccleaner
code::blocks
flashget
free hide folder (el lehet rejteni vele mappákat a wines beállítástól függetlenül)
officer 2007
firefox
notepad++ (amíg nincs syntax highliht a simában és nem kezel több fület, addig itt is esélytelen a váltás)
primoPDF (egyszerűen át lehet vele konvertálni bármit PDFbe)
KMPlayer (az új media playerről túl sok rosszat hallottam ezért nem mertem rászánni magam tegnap a kipróbálására, meg az uncsi filmeknél ki szoktam használni a KMPlayer gyorsító funkcióját... :) )
Total Commander
WinRAR
A DAEMON Tools a funkcióját tökéletesen ellátja, de az uninstallálható programok listájára nem került fel, ami elég para tekintve hogy tipikusan nem az a program, amit csak úgy le lehet gyalulni shiftdeletével, szóval egyelőre csak az tegye fel, akinek szüksége van rá. Bár van futtatható uninstallja a program filesban, de azt inkább nem próbáltam ki, elvileg működnie kéne...
A hardverekkel semmi gond nem volt. Hangártyadrivert tettem fel (realtek hdaudio 2.22). Nyomtatót, scannert, minden anyámkínját felismert. Videókártyadrivert (nvidia) is feltettem, de amúgy azt is felismerte szuperül. Még a Bluetooth kulcsot is, bár a mobilomat (nokia 6131) már nem, úgyhgy bluetoothoz is elképzelhető, hogy kell a segédprogram.
Ma kipróbálom a család többi mobilját, hogy kiderítsem csak én vagyok peches, vagy a rendszer a sz*r, illetve töltöm lefelé az Age of Conan 7 napos trialt, mert azt mondják az szép DX10ben. Szólok, hogy megy-e. -
#4526 Folosleges szerintem. -
RYO21 #4525 érdemes 64-bites RC-t letölteni? -
expander #4524 A mentés mástként-el az a baj hogy mindig ki kell tallózni a mentés helyét. A drag@drop meg abba a könyvtárba megy ahol a Total Commander nyitva van. Rendszeresen mentek iStock-os képeket má-más könyvtárba mert rendezni kell őket. Ezért rossz hogy nem megy a 7100 build-ben ez a funkció :( -
RYO21 #4523 AVAST!! -
r4pt0r #4522 Mondjuk én is találtam olyan hibát ami miatt lehet nem fogok váltani:
1. A magas és a mély hangok nem 0 db vannak hanem -x db
2. Hiába tekerek fel mindent maxra halkabb mint az XP.
-
r4pt0r #4521 Gondolom megszokta. :P -
#4520 Akkor sem ertem ez miert problema.Ha nem megy igy akkor mentes maskent stb..:) -
#4519 Hát pedig nem fogom lecserélni. Pláne nem nortonra. Előbb ESETre. -
#4518 retro meg fog keresni és elvágja a torkodat ha nem cserélsz norton logóra :D -
#4517 Daemon tools megint nemműxik? -
r4pt0r #4516 Megfogsz valamit a bal egérgombbal és kihúzod pl. az asztalra, nah neki ez nem megy gondolom. -
#4515 Józan ész, a legrosszabb esetre tartok egy avast homeot. -
#4514 FF-et használok, abban továbbra is megy, IEből viszont valóban nem. Vagy kivették a funkciót vagy bug, küldj feedbacket, ha tudsz, bár, ha jól látom eltűnt a gomb a fejlécről.
Build 7100 x64 -
#4513 ESET,Avira, Kaspersky. Mindegyikből a legújabb. -
#4512 -
expander #4511 7100 build. Nálam nem működik IE-ből a drag@drop (kép vagy fotó) pl Total Commander-be, az előző 7068-asnál még ment, nem tudjátok mi lehet? :) Tehát képet akarok átdobni IE-ből Total Commander-be... -
#4510 józan ész 2009 -
#4509 Meik vírusirtót ajánljátok alá?(RC) -
#4508 Na felraktam az RC-t, mert összehullott a daemon frissítés alatt az előző teljesen. Gondolom nem szerette, hogy egy régi elvileg nem kompatibilis verzióról próbáltam frissíteni.
Egyelőre tetszik, de elég instabil. Volt egy kékhalál mert a Vistas hangkártyadrivert próbáltam meg feltenni, másodszorra felment, akkor vettem észre, hogy egy mappával feljebbről telepítek. :D
És még egy kékhalál volt az élményindex frissítése közben 0x000000EA hibakóddal, google szerint végtelenciklusba futott a VGA driver :D Másodszorra ez is hibátlanul lefutott. Az összes szoftverem és driverem változatlanul működik alatta. -
#4507 Nem mondod. XD -
Pio #4506 Megy a ccleaner és el is látja a feladatát. Óvatosan mertem kipróbálni, de nem okozott semmi galibát. -
#4505 kiszivargott_a_windows_7_rc -
#4504 hmm pedig pot azt szedem, na mind1 majd elválik akkor, mostmár leválasztottam neki a 15gigát... -
#4503 Soha, nincs fent mellette másik rendszer. -
Pio #4502 Hangsúlyozom, hogy ez a 32bites. A 64es elvileg jóval többet foglal. -
#4501 köszi, akkor csak sima tesztelgetésre/nézelődésre elég lesz az neki :) -
Pio #4500 Csutkára formázott vinyómon winupdate és egy darab firefox installálás után 9,27 gigát foglal. -
#4499 installnál elég, de idővel nőni fog a kismillió update a meg a dllcache miatt, 20-25 kellhet szvsz -
#4498 sziasztok
1 kérdésem lenne csak, mennyi helyet csináljak neki? külön meghajtót kap természetesen, csak h mennyi a célszerű? 15 giga elég neki? -
#4497 A 7077 nem rendes verzió. Ha 7000-en ment, valószínűleg a 7100-on is fog. De megtudod, ha kipróbálod. -
#4496 Én már több hónapja csak win7-et használok,nincs is másik op rendszerem.
1 gondom volt idáig,a pda-n le akartam cserélni a winmobile 2003-at wm6.1 re,és annak a frissitő programja nem csinálta a dolgát. (hozzáteszem:vista alatt sem müködött a program,másoknál)
Úgy érzem,eléggé használható napi szinten a win7. -
Pio #4495 Hardveres résszel mondjuk nálam szerencsére nem volt semmi gond a 7000-esnél ilyen tekintetben meg gondolom azért nem volt visszafejlődés :) -
#4494 Nekem minden müködik(Diablo2, Left 4 Dead, Photoshop, total commander, nyomtató, stb.), kivéve a tv tunerem, ahol kép nincs, hang van. -
Pio #4493 Egy gyors kérdésem lenne, aki elsődleges oprendszernek használja a 7-et annak nagyjából milyen gyakran adódik olyan szituációja, hogy kénytelen átmenni vistába/xp-be valamilyen oknál fogva?
Úgyis megérett az XP-m egy reinstallra és akkor lehet, hogy a helyére tenném fel a 7-et és nem mellé. Ha nagyon ritkán kell a régi oprendszer, akkor van laptop, amin van XP, de ha azt mondjátok napi szinten van szükségetek a régi oprendszerre mindenféle kompatibilitási gondok miatt, akkor fent hagyom ezen a gépen is. -
#4492 A 7077nél irt ki kompatibilitási errort -
#4491 A 7077 elött ment atöbbin