46641
  • NEXT LP
    A Win7-et csak virtuálisan próbáltam, bétát nem telepítek a gépre,meg amúgy is csak magyar rendszert tennék fel fő rendszernek mert nem csak én használom a gépet.
  • BBencze
    sztem nem, de nekem sose volt vistám, mért nem jó az w7be?
  • NEXT LP
    Sziasztok!
    Szép a banner! :)

VMware Workstation-ön kipróbáltam pár Windows 7 bétát és nagyon megtetszett az új Képernyő-billentyűzet (On-Screen keyboard), amit gyakran (mindíg) használok és az új sokkal többet tud. Megpróbáltam kimásolni a Vista-ra, de ott azt írja, hogy nem win32 alkalmazás.
    Meg lehet valahogy oldani, hogy Vista alatt használjam a Win7-es Képernyő-billentyűzetet?
  • BBencze
    30 nap után nem használhatod...
  • slylecz13
    Azt tudtam, hogy a béta kulcsal nincs aktiválva, csak azt nem tudtam mi történik 30 nap után...

Akkor ezzel el van 2009. végéig és nem ugrálgat fel egy buborék, hogy aktiváljam?

• [HUN]FaTaL
    Ha béta kulcsot használsz és le is aktiválod (legális) akkor 2010 március 2-ig használhatod a 7100as (RC) buildet.
  • BBencze
    Az érdekes bug lenne ha aktiválná és még mindig 30 nap van hátra?
  • bon
    Beta kulccsal nem fog lejárni a használati lehetőség 30 nap után.
  • slylecz13
    Sziasztok!

Ha béta kulcsot használtam a telepítéshez és letelik a 30 nap utána hányszor lehet meghosszabbítani, ha van egyáltalán ilyenre lehetőségem?

Ha igen, korlátozódik-e a használata?

A segítséget előre is köszönöm!
  • [HUN]FaTaL
    Igen végülis az álláspontunk egyezik, DXet telepíteni kell. :)
  • Evin
    Mégis vannak játékok, amik adott számú dx dll-t követelnek meg. Hogy miért így van, csak a fejlesztők tudnák megmondani.
    Mindegy, dx-et mindig kell telepíteni, maradjunk ennyiben.
  • [HUN]FaTaL
    Mert sok játék nyíg érte és ez így van jól.

#4557: Nem lehet egyszerre fejleszteni, de a dll-ek lefelé kompatilisek, legalábbis régen így volt.
  • werkfilm
    sok játéknak nem kell külön exe, ez engine függő, pl ue3 alatti gearsofwarnak, bioshocknak is csak 1-1 exeje van, de van bennük dx10
  • Evin
    Pedig azt hittem vki felfogja elsőre:
    A DirectX fejlesztése folyamatos. Nem a d3d9 vagy 10 dll-ek számítanak, hanem a számozásaik; dxd9_24,25...39. A játékok általában bizonyos verzióra készülnek, és ha hiányzik az a számú dll, akkor nem indulnak. Tegyük fel, hogy a Vista 2007.03.15-én jelent meg. Akkor a dxd9_33 volt a legfrissebb. Ha nem raksz fel újabb dx-et, honnan lesznek meg az újabb fájlok? Ugyanez igaz a dx10-re és gondolom majd a 11-re is.
    Egyébként egy játék vagy dx9-et vagy dx10-et keres, nem lehet mindkettőre egyszerre fejleszteni. Ha megnézed, minden dx10-et támogató játéknak van dx9-es exe-je is. Ha kompatibilis a 10 a 9-el, miért nem 1 exe van? És mondjuk xp alatt amit talál, azt használná.
  • HeadHunter86
    Acronis Disk Director Suite épp ez a szépsége. Tudod tologatni a partíciókat, attól függően az épp adott partíción mennyi szabad hely van. Legjobb particiónáló progi amit valaha láttam, csak érdekelne megy e 7 alatt.
  • Rage47
    Paragon Partition Manager-rel szoktam particionálni. Egyébként frissen formázott winyót érdemes particionálni.
  • HeadHunter86
    Hali!
    Acronis Disk Director Suite fut? Mert van még egy XP-m is és most hogy kijött az RC már nincs rá szükségem (eddig se nagyon volt) Szóval ezzel szeretnék particionálni, csak nem tudom jól müxik-e.
    Volt aki particionált már, és ha igen mivel és hogyan?
  • ACE
    Én értem, de akkor meg azt nem értem, ha a DX9 telepítője látja, hogy van fent újabb, minek rakja oda a d3d9.dll -t is? :)
  • [HUN]FaTaL
    ACE: kompatibilisak is. Csak DX9ben d3d9.dll-nek, 10ben d3d10.dllnek hívják és a birka játékfejlesztők képtelenek úgy megírni a programot (tisztelet a kivételnek) hogy megnézze hogy van e d3d10.dll, ha van akkor azt használja, ha nincs akkor keresse a 9est. De egy csomó játék hibával indul hogy nem találja a d3d9.dll-t...

#4550: Felrakja a 9est is, nem indulnak el a játékok, nem a w7 megjelenése utániakat lol (megsem jelent). Vagy szerinted a d3d9.dll a w7 után jelent meg?:D
  • ACE
    Ha ez tényleg így van, akkor ez a DirectX-et fejlesztő szakemberek hibája, mert elvileg ezeknek felülről kompatibilisnek kéne lennie...
  • Evin
    Nem, azért nem indulnak el, mert hiányolnak fájlokat, amik pl a W7 megjelenése után jöttek ki, és azokat nem fogja tudni a rendszer a semmiből elővarázsolni. Szóval DirectX-et mindig frissíteni kell, lényegtelen, hogy dx9-10-11 a legfrissebb a rendszeren. A verziószám számít.
  • Rage47
    Na erről nem hallottam eddig. :o
  • [HUN]FaTaL
    Akkor rosszul mondtam én is, de felteszi a 9est is az látszik. :)
  • Inquisitor
    Az már 2008 közepe óta NEM directX9, hanem simán DirecX, mivel van ám benne frissítés DX10, DX10.1-hez, ha meg SDK-t szedsz le abban még DX11-hez is, bizony.
  • [HUN]FaTaL
    Feltelepül és kell is, ahogy Vistan is mert sok játék nem érzékeli hogy újabb van fent, ezért nem indulnak el.
  • ACE
    DirectX 9, attól még hogy lefut, gondolom nem installálódik fel, mert látja hogy a Win7-ben újabb van. Csak úgy csinál mintha lefutna...
  • [HUN]FaTaL
    Jaja emlékszem, nekem így is kellett mert Live! 5.1 Digitalom volt, amihez nem volt driver úgyhogy megnéztem melyik a legolcsóbb creative hangkari, amihez volt Vista support tavaly nyáron és beszámítással 1500ft-ért vettem használtan a mostani a hangkártyámat. :D Szerintem annyit megért. Féltem tőle, hogy nem lesz win7 support (működik a vistas driver hibátlanul, csak az audio console nem így pl. nem volt stereo surround meg egyéb apróságok), de beta driver már van és ez is hibátlanul működik, gondolom lesz, majd végleges is. Audigy 4hez pedig majdnem biztos vagyok benne, hogy lesz win7 driver, hiszen jóval újabb kártya mint az enyém.

#4543: Nekem pl. egyik alternatív driver sem működött rendesen. :(
  • Inquisitor
    Creative supportra én nem adnék, miért nem teszel fel alternatív drivereket, mint más Audigy user?
  • tugyiti
    Eddig bioshock volt amit próbáltam dx10 detail surface on és teljesen jól ment volt pár drop de ez betudható még a korai illesztőknek.
  • werkfilm
    úgy mint vistán, jól
    gta4 jobban is picit, de az lehet csak az esti gfwlive update miatt.
  • [HUN]FaTaL
    TDU, Grid, Wr2, steam, trackmania united forever, ut99:D mentek. PB nincs, ha jól tudom.
  • buldozer99
    játékok hogy futnak?:)
  • Rage47
    Áh köszi.:) Remélem most már jobban odafigyelnek a Creative-nál, Vista-ra is rengeteg időbe telt, mire drivert csináltak (először úgy volt, hogy nem is csinálnak, "vegyetek újabb kártyát....").
  • iXiXeL
    Kösz a válszt.
  • [HUN]FaTaL
    Sb! Live 24bit / Audigy LS-hez van driver, nekem hibátlanul megy a hangkártyám.
    Au 4hez még nincsen:(
    Link a támogatott kártyákról, gondolom au4hez is lesz majd: Creative Windows 7 Driver Availability Charts
  • Pio
    Start menü keresőbe beírod, hogy winver és a találatot elindítod
  • iXiXeL
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy hol tudom megnézni a windowsom érvényességi idelyének a lejártát?
    Magyarul, hol találom meg az "About Windows" Ablakot?

• [HUN]FaTaL
    Na akkor a lista hogy mi működik:

Driverek:
    Ati, Logitech, Sound Blaster Audigy, Speedlink joystick (Vista Driver), integrált realtek hangkari és hálókártya

Programok:
    Adobe Reader 9.1
    Avast
    Daemon Tools (nincs uninstall, exet nem próbáltam)
    DirectX 9:D
    Easy CD-DA Extractor 11.5.2
    IoBit SmartDefrag 1.11
    IrfanView 4.23
    Lavalys Everest Ultimate 5.01
    Media Player Classic HomeCinema
    Mozilla FireFox 3.09 + Java + Flash Player és az összes plugin és addon
    Adobe Flash Player for IE
    RealVNC Enterprise 4.43
    Total Commander 7.5Beta (7.04a is működik)
    uTorrent v1.82 (azért nem emeli ki ha fut, mert az óra mellé megy le)
    WhereIsIt v3.84
    Winamp v5.552
    Windows Live Messenger 9 + Plus! Live
    Windows Live Mail
    Winrar 3.8
    ApexDC++ (Rendszergazda módot be kell pipálni)
    GetDiz
    ImgBurn
    Photoshop CS3
    Corel Paint Shop Pro 12
    Expression Web 2
    Borland Delphi 7 (Rendszergazda mód szükségeltetik)
    Office 2k7 SP1
  • Rage47
    Creative Audigy 4 hangkarija van esetleg valakinek? Hogy megy Win7-el?
  • BBencze
    Aha értem. Kösz. Akkor kezdek is neki az RC letöltésének