46641
  • MR ME
    akkor passzolok...
  • HUmanHunter
    7100.0.090421-1700_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRC1CULFRER_EN_DVD
    ezt.
  • MR ME
    64 bitest raktál fel?
  • SimaSuna #5127
    én is így vélekedek. esetleg kap más sorszámot, vagy olyan dolgot változtatnak/irnak meg/át amit egy átlag user észre sem vesz vagy fel sem tűnik neki...
  • Evin
    Szerintem semmiben nem fog eltérni. Az MSDN/TechNet tagok előjogaik miatt kapták meg előbb.
  • SimaSuna #5125
    tedd azt amit jónak látsz :)
  • Blasta
    Világos, szerintem sem, DE!

Egyrészt ugye per pillanat a tegnap felrakott 7100-as build ma reggelre összeomlott, pedig semmi extrát nem telepítettem fel rá, csak a drivereket meg egy chrome-ot, illetve egy avira vírusölöt.
    Hajnali 1-ig tökjól ment, használtam, aztán reggel már képtelen volt feléledni.

Ergo kicsit most megrendült a bizalmam :D
    Szóval inkább megvárom a holnapit asszem :)
  • SimaSuna #5123
    énszerintem a 7100tól nemsokban térhet el a holnapi...
  • Blasta
    Köszi :)

"hogy valószínűleg ez az MSDN/TechNet előfizetők számára elérhető RC változat"

Csak a halál a biztos, ez egyelőre csak egy "valószínűleg" :)

• SimaSuna #5121
    Elkészült a 7100-as RC build a Windows 7-ből
  • Blasta
    "Egyébként az RC a 7100-as."

Ez komoly?
    Ennek hol tudok utána nézni? Mert most, hogy összeomlott a rendszer igazán nem szeretnék egy bétát visszatenni.
  • Evin
    Igazából már van, ha ismersz megbízható helyet. Hivatalosan holnap lesz.
    Egyébként az RC a 7100-as.
  • mateus33
    Én meg rányomtam a hibernálásra, erre kikapcsolás után újra is indult a gép magától...
  • Blasta
    Az a helyzet, hogy nekem reggelre összeborult a 7100.

Nem volt hajlandó hibernációból felébredni, majd hidegstart után rendszervisszaállítás ---> kb 20 percig bírtam nézni visszaállító képrenyőt, de nem történt semmi.

Plusz most hallom, hogy nem is ez a végleges béta, ennél volt frissebb. (7106?)

Azt hiszem megvárom az RC változatot, elvileg 1-2 napon belül várható.
  • SimaSuna #5116
    nekem 7100am van, én azzal aktiváltam :)
  • Blasta
    Értem.
    Most itt a topikban SimaSUna küldött nekem kódot, ezzel fogom tudni aktiválni a 7100-at?
  • Pio
    Nem tudom, miért az, nem ismerem a Chrome lelki világát, de egy Chrome fejlesztő írta több helyen is, hogy az, szóval valószínűleg így van. Na nem mintha nem tudnának a hozzáértők bármilyen oprendszer-böngésző kombót viszonylag gyorsan meghekkelni...
    Kell aktiválni 7000-es bétás serial numberrel.
  • Blasta
    Szia!
    Köszi, amit először írtál, az segített. De miért veszélyforrás???

Lenne még 1 kérdésem. Most látom, hogy ezt a verziót aktiválni kell. Mi a teendő, aktiváljam?
  • [HUN]FaTaL
    A-a, csak azt lehet, hogy írja ki a szöveget, vagy ne, de attól még ha 3 total commander fut, azt is egynek mutatja.
  • Pio
    Annyit még gyorsan hozzátennék, hogy a Chrome fejlesztői úgy nyilatkoztak, hogy ez a megoldás veszélyforrás is egyben.
    Helyette javasolják, hogy próbálj ki tesztverziót:
    - Tedd fel EZT a programot majd futtasd
    - Állítsd át beta channelre és nyomj neki Update-t
    - Chromeban frissíts (wrench menü -> Aboug Google Chrome -> Update now), amire letöltődik a béta, ha létezik
    - ha ez se oldotta meg, akkor játszd el ugyan ezt dev channellel is

Ugyanakkor ezek instabil verziók, szóval szerintem csak akkor vágj bele, ha semmiképp nem jó Neked az IE8 vagy a Firefox.
  • Pio
    A parancsikonnál a Target végére (de az idézőjel elé) írd be ezt és a parancsikonnal indítsd:
    --in-process-plugins
  • Blasta
    Sziasztok!

Sikeresen felment a win7, de egy problémám akadt.

Felraktam a Chrome-ot de nem hajlandó megnyitni a weboldalakat.
    Hol kell engedélyeznem, hogy működjön?

Köszi
  • skateout
    Ez a targoncás duma a végén jó volt kaja tetszik.
    NA de téleg, én is olvasom a fórumot, azért mert nem láttad a nevem már jó ideje az azért van mert nem sok időm volt írni is, olvasni azért még olvasok, te hát azért csak tudom hogy még miről beszélnek. ÉS tudom hogy nem mindig a game, de téleg sok, és unom. NA de hogy tudd, én is nagy gamer voltam, és ha most ne lenne sok munkám lehet hogy többet gamelnék. Na de hogy tisztázzunk még egy apróságot. Valójában az FPS gamerekkel van bajom. Mert vhogy őket látom itt többségben. És ők vhogy megszállottak, vállalom kijelentésem. De hagyjuk ezt a témát.
    Az első hozzászólásom igen, dúrva volt, de ha vki olvasott tőlem előzőeket láthajta hogy nem vagyok mindig ilyen, ez a rész most kiakasztott kicsit, amúgy nyugodt vagyok mindig, csak ez az FPS idegesít.
    Ami a Dx et illeti, felfogtam hogy mi minden van benne, eddig is tudtam.
    Na de mivel elismerted hogy kedves neked a game téma, ezért én itt most azt javaslom hagyjuk, mert ebből sem egyetértés sem megegyezés nem lesz, de tiszteletem.
    Na jó éjt.
  • Pio
    Ha gondolod olvasd el még egyszer az irományom, benne van, hogy pontosan milyen jellegű alkalmazások tették szükségessé a DirectX létrejöttét.
    Egész egyszerűen nincs még egy olyan komplex, mindent egybegyúró szelete az informatikának, mint a játékok. Az elsődleges cél a játékosok igényeinek kielégítése volt a DirectX-szel. Ha más célhalmazuk lett volna, akkor más API-k kerültek volna bele de a DX-be került API-k funkcionalitása óramű pontossággal lefedi a játékok által elvártakat.
    Konkrétan ezt írtad ezzel kapcsolatosan "A Direct X 10-et meg még mindig nem azért találták ki hogy FPS-el zúzzanak, hanem azért hogy a grafikai munkákat hajtsa jobban.", ami azt mutatta, hogy Te úgy gondolod, a DX az végső soron egy "grafikus gyorsító", ezért próbáltam meg tisztába tenni, hogy mi is az a DX, mert a grafikai rész csak az egyik oldala a sok közül (még egyszer hangsúlyozom, a DX-nek pont annyi oldala van, amennyi a játékokhoz kell). De annyira nem lényeges az egész és biztos, hogy az én DX "ismertetőm" is abszolút elnagyolt és egy olyan ember, aki tényleg igazán ért hozzá körberöhögne.

Én rendszeres olvasója/postolója vagyok a topiknak és nem igazán éreztem eddig úgy, hogy túl sokat dumáltunk volna játékokról. Mondjuk a téma nekem kedves, tehát nyilván följebb van a tűréshatárom is az átlagnál ami ezt a témát illeti. Lehet, hogy ma mondjuk tényleg túl sok volt és az csapódott most ki, nem tudom, ma őszintén szólva nem annyira követtem az eseményeket vagy csak szimplán nem tűnt fel, mert mondjuk nézem 100 napja a topikot rendszeresen és abból most egyszer sok volt a játék az nem olyan zavaró, mint annak, aki bejön és azt látja, hogy "nab*zdmeg itt is a hülye játékok". Teljesen megérthető, ha valakit ilyen helyzetben kiakaszt a dolog.
    Amit itt néhányan kifogásoltak az az első postod stílusa volt, mert ha sok is a játékról beszélés vagy néha teljesen off dolgokról beszélgetünk napokon keresztül akkor se volt eddig soha jellemző ez a stílus és reméljük nem is lesz. Ahogy én nézem hirtelen felindulásból írtál úgy, ahogy, az meg szerintem egyáltalán nem parás, csak sokan a szívükhoz kaptak szerintem, hogy na akkor most jön a k*rvaanyázós flame. Olyan ez, mint amikor az amcsi filmekben a gyárban a "527 nap baleset nélkül" tábla mellett elüt valakit a targonca... :)
  • SimaSuna #5106
  • Pio
    Úgy bezony. Autogramot meg az alábbi autogramcímen igényelhetsz:

Microsoft Corporation
    One Microsoft Way
    Redmond, WA 98052-7329
    USA
    Tel: (425) 882-8080
    Fax: (425) 706-7329
    Web site: http://www.microsoft.com

Hopp, a p*csába, elszóltam magam :D
  • skateout
    Ott a pont barátom, beláttad hogy mennyire sok mindenkinek készült az a híres Direct X, tehát majdnem öngól. Persze tudom mire van a Dx, és azt is tudom hogy nekem külön mehet Dx és külön Open GL a szerkesztésnél, tehát én döntöm el miben dolgozok. Na most, mivel hogy te is elismerted hogy mennyire sokszínű ezért azt is be kell látnod hogy ide már jönn olyan is akinek pl zeneszerkesztésnél volt gondja, de max 3 szor irt be mert ha nem sikerült megoldani akkor máshol nézett utána, de nincs tele azokkal akiknek olyan gondja van. Van annak is sakát topicja. Mert ugy azt is be kell látnunk hogy hú de ba**ul jók lehetünk ebben az OS témában, attól még mindig nem tudhatjuk hogy mi az anyámért nem megy nekik egy egy game. Vajon miért is nem??? Szerintem azért mert nem mindenki aki itt fórumozik egy nagy gamer. Használjuk az OS-t, tuti van köztünk aki gamel is, én is gamelek (Moto GP '07 Extreme). De ha gond lenne nem itt kérdezősködnék állandóan. Én amire itt a legtöbbször rákérdeztem az az MSN 9 es Zenehallgatási Személyesüzenet kimutatás funkciója volt, de sajna nem kaptam választ, ezért megnéztem az MSN 9 es topicban. Szóval, mivel hogy ilyen sokszínű a Windows, amiért én szeretem is nagyon, éppen ezért nem kéne mindig a Gamek körül forogjon minden.
  • SimaSuna #5103
    hát hallod, elolvastam itt felröhögtem :)

mivel dizájnerkedem (lásd asztal topik) ezé jól is jön ez :)

kössz, tudom tudom, a borítékot, és a virágot az öltözőbe kéred :)
  • Pio
    A p*csába, tudtam, hogy le kellett volna védetnem, most milliókat húznék le Rólad... :D
  • SimaSuna #5101
    "dizájnerpápákat"

hátezt ellopom ha nembaj :D
  • dashed_
    ott a pont..
  • Pio
    Hopp, így belegondolva a vége kábé olyan lett, mint egy elfuserált májkroszoftkampány, szóval puttyolok is gyorsan és bámulom pár órán a UNIXpromptot, hogy kitisztítsam a fejem :D
  • Pio
    Egyáltalán legalább úgy nagyvonalakban tisztában vagyunk azzal, hogy mi az a directx? A DX10, sőt maga az egész DirectX széria, mint olyan igenis elsődlegesen a játékok (és a médiaanyagok) kezelésére szolgáló APIgyűjtemény. Erre jött létre és pont. Régebben volt külön D3D, OpenGL, DirectDraw, DirectMusic, satöbbi, de a kismillió audiovizualitásért és egyebekért felelős API egybegyúrását, magyarul a DirectX létrejöttét igenis a játékok és multimédiás alkalmazások tették szükségszerűvé. Minek Neked a hiperűber négydészerkesztődhöz a DirectX? Elég lenne hozzá egy OpenGL vagy egy D3D API, teljesen felesleges hozzá például a DirectInput, a DirectMusic vagy a DirectX Media Objects, amik láss csodát pont fontosak a játékokhoz és jól bele is tette őket a Microsoft a DX-be. Mégis felteszed az összeset, mert Billék nem adják oda külön-külön az API-kat, hanem egy darab hatamlas egybegyúrt masszát kapsz DirectX néven ami pont azon igények halmazát fedik le, amit egy játék elvár (2D megjelenítés, 3D megjelenítés, LANkezelés, inputeszközök kezelése, hangkezelés, videókezelés, satöbbi, satöbbi, satöbbi). Örülj neki, hogy ebbe a halmazba beletartozik a szerkesztőprogramod is és nem kell ezzel is külön bíbelődnöd. Vagy általánosságban: örüljünk annak, hogy az informatika (egyelőre) bizonyos szempontból rendkívül homogén és a játékokban szükséges "funkciók" nagyjából pont lefedik a nemjátékos felhasználók ( webfejlesztők, grafikusok, fotosopperek, hangvágók, zeneszerzők... egyedül a programozók szopnak töménytelen mennyiségűt... :) ) legnagyobb részének "funkció"igényeit.

Szerintem a windows ha tetszik ha nem játékplatform IS. Ha valaki nem hisz nekem vessen egy pillantást a milliós PC-s játékeladásokra vagy csak nézzen körül az ismerősi körében, hogy hány otthoni (nem irodai) számítógép van és ebből hány olyan, amin még soha semmilyen játék nem volt fent. Vagy akár csak járjon utána, miért is jött létre a DirectX (ezt is csak akkor kell megtenni, ha nekem nem hisz :) ).
    Ugyanakkor a windows másra is jó és inkább örülni kéne ennek a sokszínűségnek, örülni kéne, hogy a windows megtűri többé-kevésbé a webfejlesztőket, az FPShuligánokat, a programozóállatokat (na őket/minket inkább kevésbé, mint többé sajnos... :( ), a dizájnerpápákat, az akárhányD-s tervezőzseniket, a zenészpalántákat, az irodai igáslovakat, a prezentációtervezőket, a webhuszárokat, a warezmatyikat, a, a, a.... satöbbi. Örüljünk már ennek a sokszínűségnek és ne nézzük le azt, aki a windows-zal nem azt csinálja amit mi is, hanem valami mást és esetleg hangot ad annak, hogy félti a saját sz*rkupacát.
  • Riccardo G
  • skateout
    Egyetértek, de az OFF ott kezdődik hogy a gamerek jönnek ide a hülyeségükkel mikor Win7 topic ez, szal akkor "OFF" olhattok nekik is olyankor. Értem én hogy ezen az OS-en akarnak gamelni, de akkor menjenek a game topicjába, ne ide.
  • HeadHunter86
    Ne OFF-oljátok már szét a topicot. Tudom hogy ez itt az SG és itt mindent lehet, de azért ez már sok.
  • SimaSuna #5094
    ezért van az hogy az NFS is hova süllyedt azoknak a szemében akik több éve a játékok világába van...

megnézed az NFS a 3-14évesek közt "menő"

míg az LFS/rFactor majdhogy a 18 felettieket akik nem billel tolják...

jó lehet szar példát hoztam fel, de remélem értitek...

• autoszimulator
    na látod rátapintottál a dolog lényegére. ott vannak a game for windows játékok, és hiába van ez rajt, nem fog menni a windowson feltétlenül, mert még rengeteg egyéb tényező befolyásolja, hogy egyáltalán elindul-e, arról nem beszélve, hogy miként fog futni.

Értem én hogy mit akarsz, most már én sem játszok gépen szinte egyáltalán, de azért ne várjuk már el gyerekektől, hogy programozzanak, 3D-4D terveket csináljanak, webet böngésszenek. Te is voltál gyerek, te is játszottál, csak épp nem gépen. Ők meg ebben nőnek fel, és bármely boltba bemegy, hogy gamer konfig kell neki, milyen OS lesz rajt? Windows. Miért? mert kb ezen lehet csak normálisan játszaniuk. Máson mit akarsz ilyet játszani? Linuxon emulátorokkal? kezdőként kétlem.

És mivel ezek az emberek csak játszanak a gépen, nem érdekli őket a kernelje az OS-nek, a fájlszerkezete, a driverek működése, a DX renderelés, semmi. Ők csak játszanának, és ezért kérdeznek itt, hogy ha már a félig meddig játékra készült OS alapból nem képes kiszolgálni őket, valaki segítsen. miért gond ez, nem értem egyáltalán.
  • Riccardo G
    hát ja , nem vagyok nagy játékos, egyedül az ősrégi Wolfi Enemy Territory-val nyomom! :D ingyenes, és csak mulitban lehet! azt pápá
  • skateout
    Hála az égnek hogy egy egy ember még nem is tudja mi az FPS. Nem is kell tudni. Max ha vmi mással foglalkozik ahol az FPS mint Frame Per Second használandó, azaz Kép Per Másodperc. (Nem belekötni a fordításba :D )
    Na most a MAC, hát kedves barátom nem fogok váltani Mac-re csak azért, hogy a munkám más felületen legyen, és tudom hogy stabilabba is, de én a Windows-t kedvelem mióta élek, a Linuxot ki nem állhatom, de tény a Mac-re kíváncsi vagyok, de mivel elterjedtebb a Windows errefelé ezért maradok ennél. A Direct X 10-et meg még mindig nem azért találták ki hogy FPS-el zúzzanak, hanem azért hogy a grafikai munkákat hajtsa jobban. Azaz mint nálam a 3 és 4 D szerkesztést. (Na félreértés elkerülése érdekében a 4 D az E-On szoftvernél kezdődik, nem a közismert 3 D szerkesztőkre mint a Cinema 4 D) Tehát szerkesztek egy két dolgot és körbe akarom sétálni, akkor a Dx segítse a jó működést. Na most nem kell annyira az okatatás, egyértelmű hogy az MS a gamerekre is gondol, hisz nem kevés "Game for Windows" kiadás van a piacon. De akkor sem az ők kedvükért csinálták. És nem vetettem el a súlykot. Azt unom hogy ezek az alakok ide irogatnak. Itt maga az OS problémáiról van szó, nem a játékok Vs. Win7 problémái vannak. És ha túlzásba is estem, én vállalom.