31662
CRYSIS
  • mikiking
    Na legalább egy jó hír,még megy az optimalizálás .....(vagy hogy irjá:P ) ...reméljük jó lesz a cucc
  • tmisi
    Kékhalál az jó ötlet, de kizárólag csak Vistán.
  • arty
    persze, reálisan gondolod, h dx10re optimalizálták a játékosok 5%-a részére ... (a többiek meg hadd szopjanak dx9 alatt...) - az EA beáldozza a saját anyagi sikerét az MS és az nV/ATI szutykai miatt ...

"a procim mindkét magja max 70%-on ketyeg, ezzel nincs baj."
    nincs baj, persze, igy a CPU-d egyharmad teljesitménye nincs kihasználva. ez annyit jelent, h GPU limites a játék = szarul optimalizált :( ha pedig 800x600ban is ez van, akkor ott a sharederekkel lesz gond, fillrateben 800x600at még az előző generácionak is perfektül kéne vinni.

LAC COO -val értek egyet, ez igy közröhely. És valoban nincsenek még igazi dx10 effektek (nem is lesznek), mivel a mostani gef8/ati2900 széria nem bir velük ... :(
  • Mr_no_NaMe
    Vagy klikkelünk a Crysis.exe-re aztán kékhalál (aztán kaphatjuk a szívrohamot a meglepetéstől) vagypedig "kiszivárog" hogy ez a béta kb ilyen alfabéta szintű fos, ami már ezer éve ott poshadt valamelyik programer pendrájvján és csak erre az időre vártak, mikor már csak napok kellenek a játék demójához aztán kaszálhatnak a bétakeyekkel -.-
    Legalábbis ez lenne a legjobb, mert így a beta demosok beszámolójától...hát nem pisiltem össze magam az örömkitörésektől :S
  • tmisi
    NA ez yo hír, mert és is megíjedtem. a tegnapi gépigénytől
    Kíváncsi vagyok mi az a meglepi...
  • grebber
    Crysis gépigény - az EA hibázott?

Van egy jó hírem azoknak, akik elszomorodtak a tegnapi bejelentést olvasva. Tovább optimalizálják a Crysist!
    Chavalier, 2007. szeptember 21., 10:11

Alexander Marschal community-manager reagált a tegnap nagy port kavart gépigény-kérdésre. Hivatalos állásfoglalása szerint az EA honlapján megjelent adatok nem tükrözik a végleges követelményeket, mivel a fejlesztők ebben a pillanatban is a régóta várt FPS optimalizálásán ügyködnek.
    Mint elmondta, belátható időn belül kürtölik világgá a végső rendszerkövetelményt. Marschal ismételten felhívta figyelmünket a keddi demóra, melyben „Contact" címre hallgató első küldetést próbálhatjuk ki. Továbbá kijelentette, hogy a demó megjelenésekor komoly meglepetésre számíthatunk a Crytek háza tájáról.

info: Gamestar
  • grebber
    Ahelyett hogy itt osztanád az észt nemhogy már a Far Cry textúráit csinálnád :D Engem nagyon érdekel már!
  • ArcZ
    Hi,
    Ertem hogy mire ez a nagy 'hájp', de azért alljunk már meg, egy kicsit!
    DX9 és DX10 között közel sincs akkora látványbeli különbség, mint anno volt a DX7 és DX8 között. (Sőt DX8 és DX9 között sem óriási.)
    Azt tudomásul kell vennünk, hogy a hardver gyártók a szoftver készítőkkel kartelt alkotnak. Vedd a vasat mert csak a fullosan konfigon fog menni fullos grafikával. De azt ők is tudják, hogy nem nagy hányad rendelkezik Super TOP 8888 GTX HD kártyával... Éppen ezért a mindenkori felső közép kártyákon már jó minőségben kell elfutni az aktuális csúcsjátéknak. Szummázva:
    Meggyőződésem, hogy 7900-es és 1950-es és kártyákon 1024-ben medium vagy high grafika mellett NEM fog akadni a game. Ezek a beállítások pedig látványban tetszetős, élvezetes vizuális képi világgal fogják elvenni a szabadidőnket.
  • lac coo
    DE ez hogy tudna futni DX10 környezetben ???
    Ez a gáz hogy ennél gyorsabb nem is DX9-ben: hozzáadtak 30% töbletet a grafikához, és ehez képest a 5-ször erősebb vas is nyög alatta !!! Ez mi ha nem szándékos lessítás, csak hogy mindenki rohanjon DX10-es cuccokért ??? És ez ocsmány dolog . De ez a módi manapság, akinek meg ilyen fontos a grafika úgyis elmegy és költi a pénzét.
    Na most ehez képest a DX10-es efektek még dúrvábbak, pl. a realtime displace-t megnéném hogy fog működni a valóságban ....
  • gduck
    Nem igazán az optimalizáció mert XP alatt szépen fut, ennél jobban nem is fog sztem (25 alá nem megy az FPS) Hanem az, hogy DX10-es környezetben a CryEngine2 DX9 módban nem a legjobban teljesít....

Szal kedden sok mindenre fény fog derülni ;)
  • lac coo
    Hát ezt a bűvös varázslatot amit optimalizálásként emlegettek mindig nem nagyon értem, azzal semmi világmegváltó sebességnövekedést nem lehet elérni, de azt azért rakjuk hozzá, hogy DX10-ben olyan durva ( és szvsz tök felesleges) dolgok vannak amik elég komoly számítási kapacitást igényelnek .... fénysürüség , realtime árnyékok stb ...
    Jó , tudom a DX10 valami folytán sokkal gyorsabb mint a DX9 :))), de nincs mese: amit ki kell számolni a gépnek azt ki kell számolni .

Nem fog az szarul futni, csak ezek a mai csúcs hw-k is kevesek ezekhez a dolgokhoz...De ne legyen igazam ! :)

Amúgy ennek sem kellene semmi sebesség gondja DX9 alatt, ugyan is ez egy FULL!!! DX9 demo !!!
    Szóva: ez nagyon -nagyon lassú még így is, hogy teljesen DX9 .. Ha bekerülnek a DX10-es efektek szvsz még lassabb lesz, mert mibnt mondtam amit számolni kell azt számolni kell . és ott már jóval több lesz a gép feladata .

Nem véletlen nem foglalkozik szinte senki sem még a DX10-re fejlesztéssel ...

Ami a közröhely, hogy ez a full DX9-es játék ami alig szebb és alig tudd többet mint a FarCry, a 4-5-ször gyorsabb gépeken is alig ad játszható fps.t !!!Ennek a ti gépeiteken verni kéne a 80-100 fps-t!!!
  • VRSDM
    nefeledjük ez dx10.0 ;) majd a 10.1lesz az első [b]DX10-es játék ;)
  • gduck
    Hát sztem a meg Cryengine2 VISTA alatt DX10-re van optimalizálva és a DX9-el problémák vannak! Ugyanis 800x600 LOW és 1280x1024 HIGH között SEMII!!!!!!! sebességkülönbség nincs! És ez nem a gépem hibája, mert rengetegen panaszkodnak emiatt a béta fórumban is. 100% hogy a demóval semmi ilyen gond nem lesz VISTA alatt, mert abban ott lesz a DX10 támogatás! Közröhej tárgya lenne, hogy ha az 1. DX10 "techdemó" játék szarul futna Dx10 alatt :D

UI: a procim mindkét magja max 70%-on ketyeg, ezzel nincs baj. A memória elég mert a játék összesen 1-1,2GB memóriát használ futás közben. Program ugyanaz!
  • lac coo
    Nincs ilyen hogy arra van kihegyezve. Vannak DX9 shaderek meg DX10..Ebben valszeg csak DX9 van , amit tökéletesen kéne vinnie a DX10-nek is. Szerintem DX10-ben is ugyanilyen lassú lesz vistán, mert az egész Vista és DX10 is csak "béta" .
  • gduck
    Nekem XP és Vista is van a gépemen :) Felraktam XP alá is és simán hagyta magát (immár másodszor) aktiválni ;) XP alatt +15FPS!!! sebességnevekedést tapasztaltam :)))

Szal ezt a bétát csak XP alatt érdemes futtatni, valószínűleg azért mert VISTA alatt DX10re van "kihegyezve" a program és ugye az a béta csak DX9es.
  • Jaffa 2843
    ritka ostoba vagy tudsz rola? :D

Scorpeeon: szerintem nem lehet ujra aktiválni majd azzal a kóddal ha uj rendszerem lesz :S
  • scorpeeon
    Gondolom reinstallálhatod ha megvan a kód/tudod a felh.neved/jelszavad. (nemtom hogy megy itt)
  • strebacom
    Erre igen tessék:

• Jaffa 2843
    valaki erre tud válszt adni?
  • KILLER2
    xD Hát ezt elírtam. Gondolom tudjátok, mit akartam írni. xD
  • Hardstyl3r
    sziasztok srácok csak azt szerewntém megkérdezni hogy érdemes e feltenn ia Vistát a Crysishoz, ha majd játszani akarok vele vagy hagyjam az XP-t? "2giga Ramom van mellesleg
  • Nagy01
    "5 nappal a demo és 2 hómnappal a demo előtt "
  • mikiking
    "5 nappal a demo és 2 hómnappal a demo előtt " :D durva teso durva XD két hónapot fog csuszni,vagy kiadják a demot és jön még egy demo 2 hónap mulv,amikor lesz a full . 2008 ? :P
  • KILLER2
    Mindegy, én se ismerem. Régebben gondoltam, hogy nekilátok, alkotok benne valamit, de inkább hagytam. Most így 5 nappal a demó és 2 hónappal a demo előtt meg már nem fogok nekilátni. Inkább majd a Crysis editorját nézegetem.
  • lac coo
    Ha úgy van beállítva akkor igen ,megoldható lenne.... De annyira nem ismerem az editor, hogy ez engedélyezhető-e minden fára ....
  • KILLER2
    Ja biztos. Szóval ez el így megoldható, hogy a fegyverre a fák reális (szóval a levelek, ágak, meg minden formájú) árnyékot vessenek?
  • lac coo
    Az editorban minden a pályára kerülő objektnél beállíthatod ezeket. Árnyék , annak minősége , soft shadow stb ...
  • tmisi
    A hivatalos gépigényben egyedül a VGA a durva (256MB-os), viszont nem értem a 6800GT-9800Pro párost, a 6800GT nemcsak hogy gyorsabb, de SM3-as is. Ez meg nem NVIDIA-optimalizációra utal. :S
    Viszont az is igaz, hogy egy fokkal lejjebb 6600GT van, az meg sokkal inkább 128-as (ritka a 256-os belőle).
  • KILLER2
    FCben hogy lehet ezeket? Mondjuk ahogy láttam a Delta vagy milyen sector modban is olyan árnyékok vannak a fegyveren, meg sok helyen, ami eddig nem volt.
  • lac coo
    FC-ben is lehet növeln iaz árnyékok részletességét, illetve adni árnyékot olyan dolgoknak amiknem eddig nem volt .....
    De persze nem rossz ez,sőt ütős, csak nekem valahogy a szokásos "megoldjuk helyetted, hogy új cuccot vegyél" dolognak látszik >((
  • KILLER2
    Hogy változnak az idők. Nemrég még hogy odavoltunk a hűdejó graf miatt, most meg már sokan szidják, hogy nem jobb az FCnél. Azért szeritem egyáltalán nem rossz ez, sőt... Mondjuk azok a textúrák tényleg rohadt kicsit. Viszont itt azért egy arc meg a testek, járművek, stb, szóval a modellek azért sokkal részletesebbek. Meg az árnyékok. Viszont ez a gépigény tényelg elég sok így. Meglátjuk mi lesz a demonál, aztán meg a full játéknál. Tényleg, nem tudjátok, hogy most még mit művelnek a játékkal?
  • KILLER2
    Ha HD, akkor nem. Ha még bekapcsolna...
  • mikiking
    Lehet hogy még a crysis videok sem :D :P
  • lac coo
    Belekukkantottam ...A texturák semmivel nem szebbek részletesebbek mint Far Cry-ban, márcsak a méretük miatt sem mert pont ugyanolyan kicsik :))))

Ez kettöt jelenthet számomra :

vagy marad ilyen és a fullosban sem lesznek részletesebbek, ez igen valószínű mert nem szoktak különböző méretű-részletességű texturákat berakni, hisz teljesen felesleges , alacsonyabb beállításnál úgyis lebutítja a mip-map .....

vagy -és ez még a jobbik eset- a DX10-es rész alá bekerülnek a jobbak ...Ez viszont sima rablás és mindenkit baleknak néznek :))))))

Spec nekem egyértelműen a motor lett lassítva ( ahogy az mostanában szokás ) , mivel egy itt DX9-ben eltekintve hogy több objekt van , semmivel nem szebb mint az FC ! Az efekteket még nem néztem, azokat lehet, hogy felturbózták ( füst, robbanás anim stb...)

Azt meg már végkép nem értem, hogyha jóhiszeműen elfogadom, hogy nem szánt szándékkal lassítottak az nvidia logo kedvéért, mitől lassabb mint az FC, mert rendben van , hogy kicsivel több az objekt, és több mindenen van valami igényesebb shader (ami itt is kimerűl a csillogásból), viszont a88000Dual proci is sokkal erősebb ?????
  • KILLER2
    Leginkább porfogónak. Volt mellette egy normális gép is, azt használtam. Egy ideje már a polcon rohad. De a Crysis tuti fullon futna rajta! xD
  • kirol
    Miért, a Stranglehold 13 Gb alapból. Az milyen már?
  • mikiking
    Szerintem meg leszz anyira mint a Bioshock,vagy egy picit rosszabbul no de mind1 :P
  • Matte
    16 GB a full....olvassatok, ne csak a vakvilágba.....
    ehun e a link a hivatalos gépigényhez
  • Matte
    Meg talán a memória miatt nem?
    A proci még úgy ahogy elmegy, hisz inkább vidkari függő lesz szvsz....meglátjuk, kíváncsi vagyok....de kétlem hogy annyira optimalizálták volna mint a Bioshockot...
  • marco2
    honnan tudod?