11765
-
#1790 Hát hozzám is csak egyetlen egy ilyen sereg ért már le...
de azért volt viszonylag egyszerű a győzelem mégis, mert a fellegvár kapuja elé körülbelül a sereg egyötöde jutott csak el. A többi íj, és ballistamartalék lett.
Egy íjászcsapata ugyan létrát támasztott a legfelső falaknak, na de ott Dismounted Latinkon-jaim, azaz egyfajta lovagok álltak, nem is zöldfülűek. A lovasságát meg nem tudta kihasználni. Eztán már csak a legalul maradt három, "Z-kategóriás" csapatára kellett kirohanni, és lemészárolni őket. -
#1789 No igen. Amikor az első medievalban megjelentek a mongolok - kb. 7-8 jól felszerelt, fullos, specko mongol lovasságos sereg very hardon, azt hittem elsöprik "Magyarország" egyik ottani tartományát, ami ugyan védve volt, de mégis; aztán a baromja nekiállt szétforgácsolni a seregeit: egyet Északra, egyet Délre, a többit szintén megosztva össze-vissza, és mire felém ért, már nem volt mongol sereg, csak egy megtizedelt szar ... -
#1788 nincs egy ügyes kezű photoshopos aki csinálna másik bannert? :) -
donatus13 #1787 az igaz hogy van a multijába térkép harc? nem csak csata -
haxoror #1786 Mért, volt ilyen? -
#1785 Nah már telepedik a picike...
legalább ma este jácchatok vele..... :DDDD -
#1784 és mindez very hardon? -
Avagy "Hova futtok, tetvek?! Még csak most kezdünk belejönni!"
Ismét csak azt írhatom, mint korábban. Megfelelő AI-vel és győzelmi feltételekkel egy-egy ostrom óriási buli lenne. (Na meg olyan apróságokkal, mint pl. előre kapura állított, már megtöltött ágyúkat lehetne sütögetni, mert a mostani rendszerrel várvédelemben mindenféle tüzérség használhatatlan. Nem tudom, érzitek-e az iróniát... "tüzérség várvédelemben használhatatlan"
Na mindegy, egy darabig így sem rossz, pl. egy citadellán simán ki lehet véreztetni visszavonulgatással, újabb és újabb ballista / ágyútornyok üzembehelyezésével akár egy mongol szintű haderőt is.
(Egyébként amikor a nyolcszáz csillagos mongol kán megjelent a három ezüst díszítésű seregeivel, nem gondoltam volna, hogy ezt a hozzá képest kalap szar bizánci seregekkel meg lehet fogni.
Hát, meg lehet!) -
#1782 Még én sem jártam Amerikában, de jó lenne
Szerintem a játék vége felé lehet oda elmenni, ha felfedezik -
#1781 kössz:)
Azt tudja vki, hogy Vista alatt elindul-e a gém? -
gallik #1780 Multiban játszott már vki ?
Csak csatákat lehet vívni egymással szemben felálított seregekkel ?
Köszi! -
mernokur #1779 amerikaba vagy az aztekokhoz hogy lehet eljutni?? -
#1778 Én vittem magammal kb. 8 egység saját sereget, meg Jeruzsálem környékén toboroztam kereszteseket:)
Curesz: nem, nekem minden városom hasznot hoz, sőt ha nagyobb egy város annál többet -
#1777 Nekem a keresztes seregeim röhejesen hosszú távokat képesek megtenni. Miután átkelek a Boszporuszon, onnan csak három-négy kör kell és máris Antiókiánál vagyok.
Szerintem elkerülhetetlen, hogy úgy a sereg negyede le ne kopjon míg odaértek a kérdéses városhoz. Európában még érdemes lovagokat, odaát meg egyéb helyieket és zarándokokat felvenni (a zarándokok kitünően megfelelnek mint ágyútöltelék, olcsóak és sokan vannak, tökéletesek az ostromfelszerelés kezeléséhez). Így gyerekjáték teljes létszámmal odaállni a város alá. -
#1776 Úristen, angolokkal kész kín eljutni a Szent Földig. Elkezdi nekem a csaj, hogy mennyek hajóval mert az gyorsabb. OK, mondom te tudod. De már Spanyol honnál nem maradt sereg! Desertált minden gyáva kutya! :DD
Ti zsoldosokat visztek, vagy hogy marad meg a seregetek? -
Curesz #1775 most is van olyan, hogy brutális szinten adóznak minuszba a nagyobb városok? -
#1774 Nah már csak 1,5 óra és lezúzhatom a középkori világot :DDDD -
#1773 Mostmár nincs vele problémám, szövetséget kötöttem a Pápai Állammal, így most nagyom szeret engem
Amúgy jó ötlet -
#1772 :DDDDDDDDDDDDDDDD -
#1771 Öld meg, és nem fog ... -
#1770 Eddig nagyon tetszik a játék, a diplomácia tényleg sokat javult a Romehoz képest.
Ami nagyon tetszik az a hercegnők szerepeltetése
Amúgy Franciaországot választottam, elfoglaltam 3 lázadó tartományt a környéken, szomszédaim töbségével szövetséges viszonyban vagyok (egyenlőre...).
Na megyek játszani, mert Jeruzsálemet be akarom foglalni keresztes haderőmmel.
Egyvalamit viszont nem nagyon értek, szaladgál a déli területeimen egy nagyon ellenszenves pápai inkvizítor és már elégetett 3 papomat, meg egy családtagot is....Kérdésem, miért??Teljesítem az egyház kívánságait, de ez nyugodtan gyilkolászik -
Dexantreal #1769 Thanks! -
#1768 Én eddig úgy láttam hogy mindenfelé szétszórták a fájlokat, játékbeli helyzetüktől függően, bár nem nétem utána különösebben. -
#1767 És nem tudod véletlen hol tárolja a játék a szöveg fájljait ? -
#1766 Ha ráviszed az iconjára, kiírja, hogy esetleg nincs-e limit, ill ha szintén ráviszed az iconjára kiírja mikor tudsz újból (hány kör múlva). -
Pochok #1765 És azt meg tudnád mondani hogy miért nem tudok lovas íjászt gyártani? Eddig tudtam szinte mindegyik városomban és most már egyikban sem tudok :( Csak ilyen szecska town miliciát... az ellen meg csak jön :( -
#1764 Igaz. Custom battle! Kösz! -
#1763 Ha megtaláljátok, hogy a program hol tárolja a zászlókat és hogyan lehet hozzáférni/visszapakolni, akkor kicsit felélénkíteném azt a rózsaszínt pirossá.
Egységek: custom battle, magyar egységlista.
Épületek: játékban város kijelöl és ott valamelyik alsó ikon kilistázza az összes épületet upgradekkel együtt, fejlettség szerint. -
#1762 Ha a gyártójára gondolsz akkor nem, az enyém Leadtek. -
#1761 Mondjuk át lehet írni a városok nevét, de az a zöld szar a hófehér/piros helyett valóban gáz. DE!!!, azért ne felejtsétek el, hogy a játék 1080-1540 között játszódik. Ebből Árpád ház 221, egyéb 239 év. Vsz - mivel az első medievalban jól voltunk jelezve - ez az újabb fajta egységek színe miatt jött be. Keresztesek pl. De ez csak teória. -
#1760 Nem tudjátok, hogy melyik siteon van olyan info, ami az összes magyar egységet ill. épületet megmutatja? -
Recler #1759 Hmuda : de a te karid nem gainward 7800GS+ ugye? -
#1758 (Ilyen beállításokkal szoktam játszani.)
A magyar keresztesek megostromolják Antióchiát.
Elsőként odavezettem a két ostromtornyot a falakhoz és az egyik faltörő kossal bevertem a kaput. Ezek után gyorsan spuri vissza, többiekkel lerakatom a maradék ostromfelszerelést és az összes zarándokot ráeresztem a falon lévő íjászokra (úgyse lehet őket újra feltölteni ha embert veszítenek, szóval kitünően megfelelnek mint ágyútöltelékek ).
Olyan jól végezték a dolgukat, hogy elegen maradtak ahhoz, hogy egy kicsit megritkítsák a város belső védőit.
Olyan ügyesek voltak, hogy elpofozkodták magukat egészen a főtér széléig, mikoris az egyetlen túlélő úgy döntött, hogy ott egye a fene az egész kereszteshadjáratot ahhol van és elhúzta a csíkot. Ezek után már csak az ellenséges tábornok maradt meg a saját csapatából (ott állt a főtéren egyszál magában, csupavér páncélzatban) és egy-két elszórt könnyűgyalogos. Nem maradt más hátra mint legyalulni a maradékot a tábornokommal.
A várost sikeresen bevettük, a kereszteshadjárat sikerrel zárult. A tábornokom megszerezte Longinus dárdájának a hegyét (vajon tényleg meg fogja hódítani a világot?) és mellészegődött két kereszteslovag mint kíséret. Nincs szívem odapasszolni egy másik nemzetnek ezt a várost. Asszem megtartom. -
katarzis #1757 Hmm most olvastam egy forumon,hogy egy srác ilyennel találkozott:
"Getting back to the main story, with the Danes at peace with me, I turned to the French. I got a really interesting mission. It actually came from the French heir to the throne. He said that his father was crazy, and that if I killed his father, he would give me tons of money and make peace"
Ha ilyenek tényleg vannak benne több rejlik ebben a játékban mint gondoltam. -
Hunor1 #1756 erőd -
Hunor1 #1755 -
Hunor1 #1754 -
Hunor1 #1753 http://www.sg.hu/forumkepek/2006_11/medieval2erdro8.th.png.jpg
http://www.sg.hu/forumkepek/2006_11/medieval2erdro8.th.png.jpg -
katarzis #1752 ui 600 embert vesztettem,1100-at levágtam és kb 1400-at fogságba ejtettem. -
katarzis #1751 Most vívtam egy elég jo kis csatát,a velenceiek ellen.Elfoglalták Budát egy elég jelentös sereggel,erre felálitottam a legközelebi váramban egy elit hadsereget (4 dismounted knights,3 Magyar nobleman,5 feudal knights,2 bosnian archer) és megostromoltam Budát.Az ai erre a közelböl felhozta még 1 fullos seregét és rámtámadott.Szoval az én 1420 emberem az ö 2x1450 emberével szemben ráadásul az erösitése pont a hátam mögött jött be.A csata elött kiirja ,hogy a gépem nem birná el a +még 1 sereget ezért nem fog megérkezni.Egy dombon helyezkedtem el és vártam,gyorsan felfejlödött elöre küldtem a lovas ijjászaim megzavarni a sorait szerencsére neki nemvolt lovassága egyáltalán,és a gyalogsága is joval elmaradotabb volt csak spearmenek és rengeteg ijjász,probálta körül fogni a gyalogságom,viszont hátba kerültem a lovasságal,közben levágtam a tábornokát,erre megfutott,és pont ekkor érekezett meg az erősités a hátam mögött gyorsan átrendeztem az arcvonalam ,de némely helyen még mindig folyt a harc,vissza-vissza jöttek a már megfutott ellenséges csapatok,az ujjonan feltünt seregben már jelentös lovasság is volt,összekuszálodtak a vonalak a lényeg ami lényeg hosszas harc után legyöztem levágtam ezen sereg tábornokát is és elfutottottak mind 1 szálig.Tapasztalataim szerint elég gyorsan megfutottak az egységei pedig volt már olyan csatám amelyben hosszasan harcoltak egymással,itt viszont ritkán fordult elö hosszas csete-paté,betudhato a két sereg minöségi különbségének mivel a spearmenek elég gyengék és a moráljuk se a legjobb ellentétben az én dismounted knights-aimmal,viszont az elmenekült egységei gyorsan visszatértek tovább harcolni,ezt mondjuk irták is más forumokon.Az ai felemásan teljesitett szerintem kéne már az a patch,egyébként vh/vh-n játszok.Amugy a Magyar Noblemen egység hihetetlen jo és erös,ha kifogy a nyilvesszöből,felveszi a hátára szerelt pajzsot plussz egy szabját és elég jol alkalmazhato közel harcban.