33535
  • Hypo #4116
    Sehol nem vagdaloztam fps ekel, mar az elejen mondtam hogy nalam 21 re van belove ergo annal tobb sehol sincs ( igaz emiatt nalam sokkal smoothab mintha unlimited lenne)
    Szivessen csinalok neked kepeket ahogy akarod nincs ezzel baj csak azt nem ertem miert jo az nekem ha azt allitom hogy nalam 21 fps es igy nez ki es koben meg nem igy van mi lenne ebbe a racio nekem??
  • Ombika
    Atrakom a masik vinyom amin Win Xp van es meglesem dx 9 alatt mit tud budapest felett 1280/124-be csak a kepminoseg nekem ugy ratyi mivel 16:9-es es eleve 1650-tol jo a minoseg nagy monitor atka!! :(

Amugy koszi!!
  • w77d
    ezért meg elnézésedet kell kérnem, mivel a hsz.ed nagy részét (a beállításokat) nem olvastam el! Bocs!

én nem tudok a kritériumoknak megfelelő lépet készíteni, mivel már írtam, hogy nem tudom miért, nekem dx10 alatt villognak a textúrák!
    Én csak 1280x1024-es képet tudok csinálni (ezen szoktam játszeni), mivel e fölött nem támogatja a monitorom!
    Szóval ezekhez képest tényleg nagyon szép az eredményed!
  • Ombika
    En csak 1 vmire kertelek volna ,minden csuszkat maxra tolva es #4071 Hsz-ben levo beallitas budapest felett please!!
  • w77d
    amúgy a legújabb nvidia driver dobott nekem rajta, a képeimen látható helyen (default budapest) és kamerával (nem teljesen ráközelítve a gépre, de nem is nagyon távol, manőverezéshez ez pont jó), a legtöbb csúszkát maxra tolva tényleg 28-30 fps-t produkál, ami lényegesen jobb a fél évvel ezelőtti eredményeimhez képest!

kérlek te is csinálj pár képet a default budapest, vagy hasonló város felett, hogy eldőljön végre a dolog, bár én nem szerettem volna se vitázni, se senkit "megbántani" a képeimmel és a hozzászólásaimmal!!
  • Ombika
    Nemreg meg "vagdaloztal" a nagy fps-ekkel most meg kiderul ,hogy megse annyi az annyi csak ezen a bizonyos kepen! :(

Akkor igy mar minden okes koszonom!!

u.i: Lehet hatrebb is tolni a kamerat en ugy keszitettem,hogy a leheto legtobb minden ferjen bele es ugy neztem fps-t! :))
  • w77d
    én nem zoomoltam, direkt fix külső kamerával mentem, hogy látszódjon a sok épület....
    tulajdonképpen az ilyen helyen sztem neked is elég nagy fps-ed lenne, mivel gyakorlatilag a házak egyformák, nem kell új textúrákat töltögetni!
    a heathrow sceneryn én sem kapok 12-14 fps-nél többet!!
  • Ombika
    Ha figyelmes lennel lathatnad,hogy fps ertekre lettem volna kivancsi es reszeltes beallitasra,de erre te irtal privit,hogy hat igy ugy amugy,nah mondom akkor errol ennyit! Mi ebben a lehurrogas? Irtad,hogy minimum 21 fps a legrosszabb ertek !Erre irtad priviben ,hogy van mikor 12 is,akkor most ez hogy is van stb!! Erre reagaltam aszem jogosan es jogosan szerettem volna fps ertekeket ,mivel nekem anno durva gepbe loszar FPS ertekek jottek ki(full-ba)! Most te is es mas is irta,hogy 30 fps es folotti ertekeket er el,de tuti nem full-full-ba ,de lenyegtelen ! Mondjuk szerettem volna latni w77d sractol is nem razoomolt kepet,hogy ugy mennyi az fps,de hat hiaba! :(

Ha neked az problemat okoz,hogy kiakarom deriteni kinek hogy megy beallitasok miatt(mert hat szerintetek tokeletesen fullba megy 30 fps-t is )es te mentegetozol ne varj mast tolem!

Udv

• pateszi
    Kössz a megoldást.
    Az X52-őt hasonló kiosztással használom.
    Mind a botkormányon, mind a gázkaron több gombot is nézetekhez rendeltem. ATC nálam a gázkaron lévő gombokra került.

A módokat ritkán használom. (pl. festékbombák ledobásához a felső ravasszal, ami nálam is általában a fékre van állítva)
    Viszont a "pinkie" gomb a shifteléssel majdnem az összes gombhoz hozzá lett rendelve második funkcióval.
    Pedál szintén játszik, bár sokszor "csalok" az autorudderrel.

Kneebordnál meg tudtad oldani, hogy egy gombnyomás kinyit, egy pedig bezár, anélkül, hogy végig kellene ugrálni a menüpomtokon? Asszem, hogy a parancslistában meg lehet találni.
  • bondi
    Érdekelne mit hogy használsz az X52-n. Nekem mellé van téve egy G25 váltószekciója is, és azokat a gombokat is mind használom.

X-52-n használod a mode-okat is?

Nálam a kiosztás a következő:

Botkormány
    T1 ATC
    T2 Kneeboard
    T3-T4 az Fs2Crew kegészítő alapgombjai
    T5 map
    C gear
    Fire Jet engine start
    A Engine off
    B Autothrottle
    Alsó "ravasz:)" parking brake
    Felső sima break

THROTTLE
    X forgás Spoiler
    Csúszka Flaps
    Y forgás Elevator trim

D Autopilot
    E Reverse thrust (throttle decrease)

G25 pedálokkal rudderezek
    és a váltón lévő gombok(8) az autopilot előbb említett okosságai.

Így már elég kényelmesen repülgetek.
  • bondi
    Megoldottam :)

A dokumentumok közötti Standard.xml fileban lehet új parancsokat adni!
    AIRSPEED_BUG_SELECT a neve, és lehet hozzá bill+joystick parancsot is rendelni.

Itt egy teljes lista az FSX használható parancsiról:
    fsx parancs lista

Notepad-el editálható az xml file, nálam faszán működik a dolog, speed, altitude és VS bugok egy-egy gombra, és a default "selection increase-decrease" parancsokat gombra rendelve gyönyörűen állíthatók!

Sok sikert!
  • pateszi
    Szia Bond,
    Sajnos csak megerősíteni tudom amit írtál. Végignéztem az FSX billentyűzet-kiosztását, sehol nem találtam air speed bug (vagy arra vonatkozó) billentyű kombinációt. A többi megvan (VSI is), az airspeed valamiért hiányzik. Esetleg MS supportnál érdeklődni? Külföldi fórumok?

Amúgy kössz a "selection increase-decrease" re adott megoldást.

Az X52-re szinte mindent be lehet állítani, csak győzzük megjegyezni, hogy mi hol van....
  • Hypo #4104
    Koszi!

A kerdesedre meg nem tudod ratenni a joyra? esetleg ha x52 van annak valamelzik tekerojere a hozza adott softwarel? vagy regisztralt fscuip ben beallitani?
  • bondi
    Ne a negatívval foglalkozz, hidd el sok embernek tetszik, én is megnéztem, és egy pár dolgot plekniből átallítottam a beállításaimon. Az a baj, hogy mindig az ír majd be először, akinek savanyú a szőlő, én nem is foglalkoznék ezekkel a helyedben...

A cél az lenne, hogy mindenki találjon egy optimális beállítást, amin a vasával elfogadhatóan megy az FSX.

Nincs esetleg vkinek megoldása az "airspeed bug" egér nélküli tekergetésére???
  • Hypo #4102
    Amugy csak egy apro megjegyzes es igerem abba hagyom. Eleg sok kulfoldi forumot látogatok, erdekes ott felrak az ember egy screenshotot legrosszabb esetben kap egy thank you-t Itthon eleg keves az ilyen forum, es sg-je eleg regi es latogatott, ide felrak az ember, es rogton neki rohannak hogy bizonyisd be, tuti hazudsz..stb eleg erdekes mentalitas.

Na jó repülést mindenkinek.
  • Hypo #4101
    Hmmm... ez ugy hangzik,, na mindegy felejsd el vegyel meg vagy 18 magot
  • Ombika
    Koszi megkaptam,erre voltam kivancsi es sejtettem is ,hogy ezt irod,akkor maris megvagyok elegedve fps ertekemmel es kepminoseggel! :)

Ezutan tweakelem csak,majd rakok be kepet!!
  • Hypo #4099
    irtam a tobbit privatba , nem en rolam szol ez a forum igy is sok volt az off topic, sorry ha kellemetlenseget okoztam volna
  • Ombika
    Megkertelek ra,hogy keszits hiteles kepet,mert ha anno 4 maggal 3300 mhz vs 8800 gtx-el nemvolt ilyen eredmenyem full-fullba akkor most neked mitol menne jol! Csupan ez idegesit es szeretnem tudni,hogy minden felvan e rakva maxra,koztuk forgalam stb is vagy mitol menne jol neked? Ha ez tul nagy gondot jelent neked,hogy rajojjek a hibamra,akkor ne is irj ide please es ne oszd meg masokkal beallitasodat!!
  • Hypo #4097
    na ez nem jott be, amugy meg most mit is kene bizonyitanom? hogy valoban igy jatszom vagy mit?:}} Miert allitanek mast nem ertem ez nem verseny vagy mi, na mindegy en kerek elnezest.
  • Hypo #4096
  • Ombika
    Jo akkor kerek hiteles kepet is, beallitasrol es fps-es kepet is! Gondolom forgalom stb levan veve akkor! :))))
  • Hypo #4094
    Nincs durci, amugy az egesz program ha a latvanyt nezzuk messze van a valosagtol:}

• Clidey
    Túl azon, hogy nem értem mi köze a képátméretezésnek a színtelitettséghez, nem kell bevágni a durcit, nem azért mondtam...

Ha csak mint egyszerű képekként nézzük én is azt mondom rájuk hogy tetszetősek, ám ha szakmai- és realizmus szemszögéből nézzük akkor olyan távol állnak a valóságtól mint a ég meg a föld. Erre próbáltam rávilágolni. :)
  • Hypo #4092
    Abban igazad van hogy egyes helyeken tul elenk de ez a kepnek is koszonheto mivel ez mar vagy ketszer at lett meretezve.

Amugy meg nem azert raktam fel, nekem tetszenek gondoltam megosztom veletek es epp a temaba vagott ennyi, majd legkozelebb nem rakok ide nem gond.
  • Hypo #4091
    Irtam hogy fex et gex es utx et hasznalok, de mivel utx usa gex is ezek meg nem azon a teruleten keszultek.

Mivel fix frameratet hasznalok 21 igy mindig annyi a legrossyabb az most volt megvettem a london heathrow x et na ott ezzela beallitassal VC ben a gate-nel 15-13 kozott volt.
  • Clidey
    Szerintem meg kifejezetten rondák ezek a túlélénk színek...arról nem is beszélve hogy milyen messze áll a valóságtól.
  • Ombika
    Jah es irj fps eredmenyt is,mert igy nemtudjuk,hogy allokep e stb :)))

Te beallitasoddal neztem Miami folott es razoomolva 25 folott van fps ,teljesen told hatra zoomot es ugy keszits fps-el egybekotve eredmenyt please!! Koszi

Xp vagy vista stb..?
  • Ombika
    Szerinted ez alap fsx ,mert KETLEM!! :))) Ehhez minimum par kiegeszito felvan rakva esetleg FSX environment... X Graphic stb..? PErsze ez is DX 10 ahogy elnezem,gyonyoruek nekem ilyen sose volt,se 4 maggal se GTX-el se uj GTS-el!!!
  • Ombika
    Nem kotekedesbol mondom,de nekem tunik csak ugy a kepeiden,hogy okes ennyivel fut ,de a hatter meg 1 rakas .... elmosodott vmi?! Most nezegetem en kepeim es tieid ,de ez tunt fel elsonek!Megnezem dx 9 alatt mit tud gepem es jelzem!! Te a jetekbe kapcsolod be vagy kinnt?Mert nekem kinnt nvidia panelban hiaba van,fsx elinditasa utan felulvezerli jatek ugye..?
  • Hypo #4086
    Az eg FEX miatt talan ilyen elesebb kek, az az egy add on amit hasznalok, illetve gex utx usa bar ezeken a kepeken egyik se latszik:)

Ja meg egy dolog mivel tft-t hasznalok nvidia panelban a color nal en kicsit feljebb huztam hogy elenkebb legyen ennyi
  • w77d
    valami kiget leszedtél, hogy ilyen életszerűek a színek?? nekem még full maxra nyomva se ilyen!
  • w77d
    de szépek a színeid!
    légyszi nyomj screenshotot arról, hogy hogy állnak a csúszkák a beállításoknál, fontos lenne!
  • Hypo #4083
    Nhancer beallitas: AA on, 8xs super transparency, AF 16x, high Quality, vsync on, Aniso. sample optimization off, negative LOD BIAS clamp.

FSX:
    target frame rate 25, 1600x1200, Anisotropic, AA,
    Scenery: 90,80, 5m, 60cm, water high2x, very dense, very dense, effects max, ai 25% Visiblity 60
  • Papirzacsi
    A screenshotok mellé nyomhatna mindenki sotokat az options/display beállításokról is, mert így lószart se mond, hogy melyik gépen, milyen windózzal mennyi az fps.
  • Bucser
    4 gigát fogsz látni ha felteszed a 64 bites vistat.
  • Hypo #4080
    szia, nem kotekedesbol, de minek minden csuszkat fullra allitani?? nem lesz tole szebb sooot, unlimited fps se biztos hogy jo am szoval nagyon sok dolog befolyasolja a megjelenest es a sebbeseget.

itt van optimalizalt beallitas nincsenek fullon a csuszkak. 8800GT C2D 3.2 n

• bondi
    Persze a linkeket elszúrtam, bocsi!!

1.kép
    2.kép
    3.kép
    4.kép
  • bondi
    Hát sokat vergődtem én is a Vistán, de a képeket és az FPSt elnézve még nem kapkodom el.

Itt van egy teszt nálam, ugyanott:

XP 32 bit
    1920*1200
    8800 GTS
    4G 800 RAM (amit csak 3,2 nek lát a winfos)
    C2D 6600 @ 3153
    AA
    Anisotropic filt.

1.kép
    2.kép
    3.kép
    4.kép

Most fogok egy kis élsimítással kisérletezni.
  • w77d
    DX9, mivel nálam dx10-ben valamiért villognak a textúrák!

Amúgy higgy a képeknek, frissen nyomattam őket fraps-al!