33535
  • NOS13
    Így van, csak egy a gáz a rudderrel. Csak balra fordul, és középre megy vissza, jobbra már nem tudok kanyarodni. Próbáltam állítani a sensivity-ken de, akkor meg pont az ellentéte lépett föl. Ja és nincs vihar, szal az sem befolyásolhatja.
  • Papirzacsi
    Pont, hogy nem csökken a rudder hatásfoka a levegőben. A kormányozható orrfutónak ellenben marhára.
  • Hypo #5080
    rudder igaz a levegoben csokken a hatasfoka es a sebbeseg is befolyasolja de azert kis cessnat jo am csusztatni rudderal:))
  • adam944
    Figyelj. Ha berakod Default beállításokra, akkor a rudderrel kell tudnod forulni a földön, és az aileronnal a levegőben.
  • Papirzacsi
    Ezzel nem vagy egyedül, de sztem ő se érti.
  • Hypo #5077
    ?? ezt nem ertem kifejtened?
  • Papirzacsi
    Eddigi problémáidat látva, továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a hibát te, illetve a tudatlanságod generálja. Mégis melyik kormány az amelyikkel nem tudsz rendesen "kanyarodni", csak nagy sebességgel?
  • NOS13
    Szerinted nem próbáltam default beállításokkal? A gép kanyarodni csak nagy sebességen tud nekem, levegőben meg már rendesen.
  • Papirzacsi
    Nem értem minek nyúltál egyáltalán hozzá, alapból jól ismeri fel az fs a tengelyeket, hogy te meg nem tudod hogy is kéne irányítani a gépet, az a te tudásbeli hányosságod, és inkább ez irányba kéne lépéseket tenned, nem is keveset, nem pedig a tengelyeket elállítani a defaultról.
  • NOS13
    Taxizás közben lehet, de a levegőben tudtommal tilos használni, és nem is jó, mert nem "dől" a gép. Akkor hogy állítsam be?
  • alert
    Akkor nálad pont jól van beállítva, hisz a rudderrel kell fordulni taxizás közben.
  • NOS13
    Sziasztok!

Már napja a Joyommal(vagy a játékkal? ) küszködök, mivel nem tudom beállítani a játékban rendesen. Csak a ruderrel tudok kanyarodni taxizás közben, X tengellyel nem. Ha aileronra teszem az X-tengelyt,nem jó! Pls VALAaki KÉSZÍTSEN EGY SCREENSHOTOT hogy hogy van neki beállítva az egész,a sensivytik- minden oks??, Pls!!!
  • NOS13
    Olvasgasd a FAQ-t, és repülj minél többet! Idővel megérted a leszállás menetét. Ja és nézelődj Youtube-n, ott találsz jó videokat.
  • nono55
    Hi emberek!Tervezem a gamma megvételét...
    Anno játszottam a "kipróbálható verzióval", de eléggé nehézkesen ment a dolog.Nem tudtam a reptérre rá állni rendesen, mindig lementem róla :D és megmondom őszintén a leszállás abszolút nem ment...:)
    Esetleg van-e a játékhoz magyarítás?Vagy egy magyar leírás, ahol lerják, hogy hogyan kell repülni, mit kell figyelni (nem FAQ) és hogy melyik gomb mire való és mit mikor kell használni...stb.
    Persze az online repülés érdekelne igazán, de majd csak ha megtanultam repülni...:D
    Ha vki tudna egy oldalt ahol az igényeimnek megfelelő leírásokat megtalálnám, hálás lennék érte.
  • alert
    Xpax, fspassengers.
  • NOS13
    Hali!

Nem tudja véletlen valaki, hogy hogyan lehetne FS 2004 alá betenni ilyen indulás előtti tájékoztatót, tudjátok, hogy kell az öveket bekapcsolni stb. Már sok videot láttam youtubon hogy FSX és FS2004 alá vhogy bejátszották ezt a hang file-t taxizás közben, nagyon hangulatos volt. Vki nem tudja véletlen?
  • Nohab
    Hypo és Scott köszönöm szépen.

Papirzacsi
    Én csak olyan képeket akartam, ami egy repülőgép mániás szemmel is szép.
  • Papirzacsi
    Nincs elöttem az fsx, de ha jól emlékszem, akkor a realism settingsben a "show hints" checkboxot kell kipipálni.
  • pateszi
    Ugyanazzal a géppel nézed, amivel korábban működött ez a funkció?

Nekem úgy tűnt eddig, hogy ez bizonyos gépeknél (és bizonyos műszereknél) működik csak, nem mindegyiknél. Az is előfordult ha sűrűn váltogattam menet közben a gépeket, hogy eltűntek a feliratok, de a számítógép újraindítása után minden megint működött rendesen. (Hol vannak az említett grafikai és egyéb módosítások linkjei?)
  • Papirzacsi
    A google mindenkinek jóbarátja, még neked is.
  • Scottt
    Lufthansa 747-800[asszem]
  • Hypo #5060
  • Nohab
    Sziasztok!
    Tudnátok linkelni egy szép képet, amin Lufthansás (persze ha van neki) Boeing 747-es van?
    A gép, ha lehet behúzott kerékkel legyen rajta.
    Köszi!
  • zstomi
    Sziasztok!
    Segítsetek légyszi!
    Mit kell beállítani ahhoz, hogy az egérkurzorral egy műszerre állva kiírja annak aktuális állapotát? (pl tolóerő hány %, kapcsolók állása, stb.)
    Az történt, hogy megváltoztattam a beállításokat(Alert által belinkelt grafikai és egyéb modosításokat hajtottam végre) és ezután már nem működött ez a funkció. Egyébként minden jobb lett, csak ez hiányzik kicsit...
  • Clidey
    Nalátod. Akkor oda kell járni.
  • alert
    Akkor minek jösz ide? Amúgy ez olyan dolog, amit a kalibrálással együtt nézel meg, hisz az érzékenység és az axisok beállítása maga a kalibrálás minden játéknál, a windows beállításon felül. Te pedig előtte magad mondtad, "Nem érzékeli, pedig be is van kalibrálva". Ha ehhez segítség kellett, akkor nem tudom mit vársz
  • NOS13
    Üdv!

Sikerült megoldanom, szerencsére voltak olyan kedvesek más fórumon és segítettek. :) Az optionsben kellett állítgatni a control axis-okat, mert a ruddert a kis csúszkára tette az FSX.
  • Hitman73
    Igaz. Én ezt még sosem hasznátam az én joy-om tudja :)

Hitman
  • Papirzacsi
    Akkor be kell kapcsolni az "autorudder"-t és a csűrővel tud fordulni a földön.
  • Hitman73
    Üdv!

A joy akkor megy. Alapvetően azt még nem tudjuk, hogy a kolléga tud e repülni egyáltalán. A free repülés kevés kivételtől eltekintve a földön kezdődik, ott nem működnek a kormányszervek, kivéve guruláskor az oldalkormányt ( csak 737-est tudok mondani, mert mással nem nagyon repülök), ( igazából a cocpit bal oldalán van egy kis kormány az igazi gépen, és taxi közben azzal fordulnak, de ez nincs leszimulálva), úgyhogy ha a joy nem tud ilyet, akkor a földön nem is fog működni. Tehát ha nincs rajta gáz és oldalkormány, a felszállásig mérsékelten lesz használható. Kell valami jobb cucc, ha komolyan gondolja. Összeségében ez lehet a gond, bár szerintem érdemes lenne kipróbálni egy levegőből induló free harbor,vagy hasonló missiont..

Hitman
  • Clidey
    Tévedsz. Ez a fórum arra való, hogy ha olyan hibába ütközöl, amire nem nyújtott segítséget sem a gugli, sem e topikon való visszaolvasás/keresés, sem pedig az egyéb nagyobb fórumokon történő keresgélés - mint írtad, tudsz angolul... -, akkor szépen beírsz ide, és megkérdezed. Aki tudja rá a megoldást, hidd el, segíteni fog! De az alant felmerülő problémáid olyan eredetűek, amik nagy bizonyossággal feltételezik hogy kábé 10 percet próbálkozhattál, majd rohantál ide tékelni.
    Jó repülést!
  • alert
    Bár mindig ezzel jön itt mindenki és tény, hogy igaz. De ne mond nekem, hogy fáradozol a megoldáson, ha az meghaladja a képességeidet, hogy egy scenery complexity beállítást átállíts, egy show all variants checkboxot bepipálj, vagy éppen ne indítsd újra gépedet egy telepítés közepén és helyette fél óránként beírod, hogy így meg úgy nem működik. Neked is kellemes repülést!
  • NOS13
    Már bocs hogy beleszólok, de szerintem nem spamelem a topicot a hozzászólásaimmal, mert a témáról beszélek és ahhoz ragaszkodom. Tudtommal ebbe a topicba akkor lehet írni amikor akar az ember, vagy amikor gondja támad a játékkal/vagy azzal kapcsolatos dologgal. Tudod, régóta fáradozom a megoldással, csak nem mindig sikerül az embernek, és az ilyen fórumtémák, mint ez, szerintem azért vannak, hogy a benne olvasgató emberkék segítséget nyújtsanak. Részemről sorry, ha telespameltem a topicot, majd kérek mástól segítséget! Minden jót, have a nice flight!
  • alert
    Az van, hogy eddig mindig kiderült, hogy a figyelmetlenséged okozza az FS-nek tulajdonított problémáidat :) valószínűleg most is ez a helyzet. Ezért megkérlek, ne spammeld szét a topicot félóránkénti hozzászólásaiddal, hogy most ez a baj meg most az. Old meg, vagy keress megoldást, mert ezek a hibák nem az FS-el kapcsolatosak.
  • NOS13
    XD A reptér azért nem jelent meg mert az Optionsbe a Scenery részletesség csak mediumon volt.. lol! Akkor már csak az egyetlen baj a Free flightos gépeket nem tudom irányítani a joystickemmel! Nem érzékeli, pedig be is van kalibrálva. A mission-ökben tudom irányítani a gépeket(igaz csak olyat próbáltam ami a levegőből kezdődött) Mi lehet a baj?
  • NOS13
    Frissítettem drivert, nem jó :(
  • Hitman73
    Ez viszont dx hibának tűnik... esetleg driver?

Hitman
  • NOS13
    Újabb hiba...akármelyik reptéren vagyok, maga a "várakozóterem", ahonnan a kapuk nyalnak, hiányoznak!
  • NOS13
    Uhh köszi ezt benéztem :D Jó a gépek megoldódtak. A Joystickemre nem reagál, és most föltettem újból a Mega Airport Budapest Sceneryt de indításnál kiírja hogy blabla Area.116, Area.117-et nem találja. Tehát Ferihegy sem műkszik.
  • Papirzacsi
    Összesen 2 féle helikopter van a Deluxban és az Acceleration packban még 1. Látatlanban ajánlanám a "show all variants" kapcsolót a gépek alatt.