33535
  • NOS13
    Jobb klikk a képernyőre és engine controls. Vagy cockpit nézetben vannak a kis szimbólumok. És amin egy repülő van, vagy a szárnya már nemtom, arra katt és lehozza.
  • w77d
    humorherold XD
  • nono55
    Köszi a segítséget!
  • RaKmaTakaTa
    Bocsi srácok, de nem birom megállni, hogy ne idézzem vissza az utolsó oldal érdekesebb beszólásait és elnézést az offolásért:
    "...nem csökken a rudder hatásfoka a levegőben. A kormányozható orrfutónak ellenben marhára."
    "...Ha nem tudsz angolul, hozd le a brief logot..." - hm. A brief log magyarul van?
    "...mi az a bref log?" - Ezek után már csak a következő kérdés hiányzik: Hogyan hozzam le és mivel?
    "...a tavolban levo taj homalyositasat hogyan tudnam megoldani..."
    :D :D :D
  • nono55
    Hi!

Nem tudja vki, hogy pl a Boeingben jobb oldalon vagy középen van egy panel, ezt hogyan lehet bekapcsolni?Tudjátok, ott ahol a toloerőt is lehet szabályozni...Még egyszer nagyon rég sikerült és ha jól emlékszem, ott volt vmi térkép...
  • Ombika
    PEdig nekem regebben ment siman dx9 vs xp!! :(
  • w77d
    én az fs9-el vagyok úgy, hogy a picit távolabbi terület el van mosódva, nem tudok mit csinálni vele...
  • Ombika
    Hat nembirok ezzel az elmosodassal! Probaltam mindenhogy csak control panel,csak enhancer kombinalva csak fsxben beallitva! ERdekes,h ha fsxen belul allitom be,akkor betartja de hiaba aktivalom a filteringnel: anisotropicot,akkor is elmosodva van,de ha itt allitok azzal valtozik a taj,de hat kinnti progikkal ,akkor cseszik ra barmit is allitok be!! ? :(
  • JackDow
    Hi All,

tudna nekem vki segíteni abban, hogy a multiplayerben csak az FSX default gépekkel lehet repülni??? IVAO-n vannak ugye az MTL-ek melyek segítenek a másik gép képét megjeleníteni, de FSX multiban nincs megoldva ez vhogy???

Köszi:

JackDow

• kolszal
    Overspeed= túl gyorsan mész, vedd vissza a hajtómű, vagy motor teljesítményét. Tolatás= Shift+p utána 1 vagy 2 (nem a numpaden) attól függőenhogy balra vagy jobbra akarsz a hátratolás végén fordulni. De sztem ha komolyan gondolod várd meg a vizsgaidőszak végét, amikor lesz 15 pőercet végigolvasni a FAQ-ot....
  • goofey84
    Üdv mindenkinek! Teljesen kezdő vagyok és lenne néhány alap kérdésem. Miért írja ki, amikor repülök, hogy overspeed? Ez mitől lehet? Hogyan tudok tolatni? Tudom, hogy utána tudok ezeknek olvasni, de vizsgaidőszak van és nem nagyon érek rá. Előre is köszönöm a válaszokat.
  • Hitman73
    Jaja tudod, arra gondoltam, ami pont úgy néz ki, belülről, mint az igazi Boeing :) Pont úgy repül, pont úgy dől, pont úgy fordul le a gumi a felniről, amikor 30-val próbálsz kanyarban taxizni..és pont úgy esik le :)
    Alert mage előtt még akkor is meghajlok, ha nem mindenben értünk egyet..
    Amúgy meg azért forzolom ezt a műszeresdit, mert ameddig nem látja a repteret és nem tudja hol van, addig leszállni sem tud. Persze tudom, a GPS mindent megold :D

Nekem az a szubjektív véleményem, hogy ha már eleget repült kis géppel, akkor egy 737 Flight Director-val sok mindent be tud gyakorlolni..

Hitman
  • Clidey
    Aszongya: "valós szimulátort"...ez jó! :D
  • alert
    Biztos vagy benne? Próbálj meg egy cessnával műszerre leszállni a valóságban :)

Nono55: ha meg akarsz tanulni, kisgéppel kezd. Amíg az nem megy felesleges a 737-el és társaival bajlódni, azzal sosem fog menni igazán, amíg nem tudod a kisebb csínját-bínját.
  • nono55
    Oké. :)
    A 747-et javítottuk 737-re. :D
    Azt hiszem a tapasztalatlanságomat nem kell tovább bizonyítanom.:))
    Hálás vagyok a segítségért mindenkinek, csak első ránézésre az a sok ketyere...Még a stabil repüléssel is küszködök, nem mindig tudom a horizonton tartani a verdát elég sokat kell korrigálni.Biztos van valami "stabilizátor" amit meg kellene találnom...
  • Hitman73
    Szervusz!
    Nem akarok én neked rosszat, csak azt próbálom ecsetleni, hogy mondjuk egy 737-nél elég sokat tud segíteni,ha mondjuk egy kapcsolót megkközelítésre állítasz leszálláskor, mert akkor látod, hogy mennyire vagy lecsúszva a runway-ról, milyen messze van, stb.. Egyszóval a leszálláshoz (mondjuk szigorúan nagy géppel), sajnos tudnod kell, hogy mi micsoda, különben leesel mint a kő. Természetesen én is javarészt Alert mester (és az IVAO) leírásaiból tanultam szinte mindent, és persze én is tettem le 737-est a leszálló pálya előtt 5-600 m-vel, mert nem tudtam, hogy mit is kellene nézni. Egyébként pedig megfogadtam egy gyakorlatban is repülő, általam nagyra tisztelt ember mondását. Azt mondta " műszerre szállunk le. Ha szemre mész, leesel." Igazi gépnél, ez így is van, hidd el, vagy próbálj ki egy valós szimulátort :)

Hitman
  • w77d
    ugye ezt csak poénból írtad? XD
  • perko
    Ezzel
  • Hypo #5104
    :)
  • samsung123
    HUH, ez max garfon csináltad? milyen moddal lett ilyen?
  • alert
    Ha komolyan érdekel a dolog, ajánlom az FS beépített oktatórészét, de ha mégjobbat akarsz, akkor ezt. Ez egy fizus progi, de igen jó, kipróbálhatod a demóját és van róla videó is. Amúgy ha rám hallgatsz, akkor ezzel kezded: VideoFlyrec basic training. Ez egy oktató videó, ami 2 órás és mindent elmond az alapoktól. A műszereken át az elméletig, a repüléstechnikán keresztül ami csak kell egy kezdő szimulátor pilótának. Angolul van, de nagyon érthetően és egyszerűen beszél. Itt egy bemutató belőle.
  • nono55
    Köszönöm!Kipróbálom!

Hitman:egyszerűbb ha apránként sajátítom el, hogy hogyan kell vezetni.Egyenlőre az alapműveletekkel küzdök és mint látjátok már itt-ott ez is problémát okoz.FAQ-ban lévő leírásokat nézegettem, nagyon hasznos, de még nem nekem.Egyszerre ez túl sok, maradok még annál, hogy hogyan kell le- illetve felszállni.Gondolom te sem úgy kezdted, hogy kapcsiból dugóhúzóban ereszkedtél egy 747-el.:D
    Viccet félretéve köszönöm az eddigi segítséget és ha vkit ezzel fárasztok, de pár óra repkedés után még abszolút tapasztalatlan és tudatlan vagyok ezen a téren.
  • Hitman73
    Én tényleg nem akarok bunkózni, és tök jól leírtad, de ettől még free flight-et nem fog tudni repülni. Ez így tök jó, sőt ha a zöld nyilak irányába repül a bal felső sarokban lévő iránytű szerint, akkor is oda fog találni, de előbb vagy utóbb csak el kell olvasnia, hogy melyik műszer mire való...

Hitman
  • Ombika
    Igy vcan ezzel neztem,de van benne 1-2 kerdes meg amit nemertettem,de telszamodat meg elhagytam msn-en meg nemvoltal elerheto!!
    Pl nHancernel amikro beallitod dolgokat van global jobb felso sarokban meg meg vmi,ott melyiket valasztottad! ?

Ami meg erdekes volt,h elsonek mikor belottem csak nHancerrel,akkor ment mindent elsimitas stb,bar akkor meg nemneztem,h a taj elmosodott e tavol,de akkor ment amit beallitottam!! nvidia control panelbe ,akkor nem is birtam prdig profilt letrehozni!! Privibe kuld at please a mobilszamodat es zaklatnalak par perc erejeig most en ,ha nem gond! :))
  • NOS13
    Szóval, ahogy kivettem St. Marteen szigetén kellene landolnod a levegőböl, a Juliana airportra! Megsúgom a legélvezetesebb reptér a játékban(talán nem is csak ott). Tehát a levegőböl indulsz és egy fickó mesél neked közben. Ha nem tudsz angolul, hozd le a brief logot, amit már nem tom hol kell megjeleniteni, de utánanézek. Ott le van írva minden ami szóban elhangzik. A leglényegesebb, hogy figyelj mindig a csávóra, mondja hogy hány fokkal kell jobbra, illetve balra fordulnod! a mondjuk ilyet hallasz hogy: Turn right, heading 100°, akkor értelemszerűen jobbra fordulsz, és akármelyik cockpit nézetben vagy, figyeld a magasságjelző melletti fekete képernyőt. Köröket látsz, rajtuk számozással(bocs de csak így tom legegyszerűbben elmondani). Egy egység 10°-ot jelöl, szóval ha ilyet látsz hogy 9, akkor 90foknál vagy stb.

ényeges még ezek mellett a fékszárnyak használata. Nem mindig mondja be az irányító, hogy mennyire húzd ki őket, ezt én magam szoktam eldönteni, amúgy a méretük géptől függ. A fékszárnykart megtalálod virtual cockpitben a gázkaroktól jobbra. Billen F7-el tudod kiengedni, illetve F5-el visszahúzni. Landolásnál vedd vissza a sebességet, és próbálj ne "orral a földbe" zuhanni, mert nemszép másrészt kezdheted a küldit előlről. Kicsit hagyd a gépet orral felfele, és amikor a hátsó futóművek leértek, szép lassan tedd le az orrfutót is. A földetérés pillanatában húzd ki a spoilert, amit a gázkartól jobbra találsz. Így sikeresen le tudsz fékezni. A többire tapasztalatból rájössz, hidd el nekem se mondta el senki Have a nice flight!
  • alert
    Ezzel a módszerrel már nézted?
  • Ombika
    De hiaba allitok en control panel es nhancerben is baxik ra! Elsimitason veszem eszre legjobban! Az csak akkor muxik,ha fsx-en belul allitom be! :(
  • alert
    Ez anizotróp szűrő probléma. Azt kell 16x-ra állítani a driverben.
  • nono55
    köszi, de mi az a bref log? :D hol találom meg?
  • Hypo #5093
    nezelodj itt
  • Ombika
    Eroforrassal nincs gond nalam,sot regi gepemen se volt es ott jovolt,de itt is mukodott csak most nem miota kulon vinyora raktam mindent! REgen vidkarim es mocsidriver megoldotta,de most elkezdtem szivni nhancer stb progival es elsimitas is ugy mokodik nekem csak,ha fsx-en belul kipipalom antialising es nemtudom mi a masik neve!!!!! Az az erdekes,ha levettem 1024-re akkor se volt valtozas,de mivel a nativ felbontasom 1920 igy abba nyomom,plane ,h nemcsokken fps-em se !!!
  • Hypo #5091
    sok minden befolyasolja a tavolabbi texturak blur-osodasat, pl eroforras stb, alapbol a lodradius elvben segit de ha mar maxon van es gondolom azon van akkor nem biztos hogy anyival jobb lesz barmifele beallitastol.

mas beallitast kell hasznalni vfr re es megint mast IFR re
  • Hitman73
    A tutorial bitre elmondja, hogy mit csinálj. Van valami bref log, ott menet közben tudol olvasni is. Egyébként pedig itt a FAQ-ban is vannak anyagok.
    El kellene olvasni őket. Különösen a navigációról szólókat, Illteve a virtuális repüléssel foglalkozó oldalakon szintén van egy csomó leírás. Először szerintem olvasd el, hogy melyik műszer mire való. Anékül semmire sem fogsz menni..

Hitman
  • Ombika
    Koszonom holnap megnezem es jelzek! Nalad ez segitett? Ez a beallitas fsx-en belul van vagy nHancer?
  • Hypo #5088
    Lod radius max ra,
  • nono55
    Hi,

Tegnap nyomultam a demoval és a 2. tutorial pályán ahol egy Karib-tengeri szigetre kell leszállni...hát nem jön össze.
    Konkréten nem tudok rárepülni a leszállópályára.Jó, jó tudom műszert kéne figyelni, na de melyiket?Nincs térképem sem, GPS sem...ez lehet, hogy a demo miatt van?
    Valaki írhatna egy "rövidke ismertetőt" a leszállásról, mit kell csinálni, melyik műszert kell figyelni..stb.Abszolút kezdő vagyok, de attól jobban vonz a repülés, mint hogy feladjam...csak sajna segítség nélkül elég hosszadalmas mire mindenre rájövök...:)
  • Ombika
    Van vkinek tippje,hogy a tavolban levo taj homalyositasat hogyan tudnam megoldani ,mert roppant bosszant! REgen rajottem a titok nyitjara,de most istennek se sikerul! :(
  • Clidey
  • alert
    Mér nem mész a másik fórumodra és kérdezed meg?
  • alert