33535
  • adam944
    Nekem Geniusom van, ahhoz volt szoftver. Nem tudom, hogy a tiedhez van-e,de próbálj meg egy kalibrálást a Vezérlőpult---->Játékvezérlők menüben. Ha úgyse jó, akkor az FSX Controls beállításaiban állíts sensivity-t és a Null Zone csúszkát húzd le 0-ra. Ha így se megy, akkor nincs ötletem
  • mustar
    Vettem egy saitek cyborg evo-t, usbe bedugtam egyből felismeri minden, az fsx is, viszont folyon lefelé húznak a gépek, ha a joy középállásban van. Hogyan tudnám beállítani?
  • adam944
    Már megijedtem.
    Hmm,jó kérdés, de szerintem inkább a mennyiség. Nekem is csak 667 MHz-es DDR2-m van (2 giga),és semmi gond nincs a programmal.
  • misirulez
    Szia!

Én Geforce 9600gt-ről beszéltem nem a radeonr9600-ról ami 5éves.
    Kettő között nem kevés különbség van.
    Dehát ha srácnak csak 70 ropija van, attól függetlenül, hogy nem lessz csúcs én azért megpróbálok neki a legtöbbet segíteni, majd meglátjuk mennyire sikerül, majd ideszoktatom.
    Ha pedig pusztán számításigényes a játék akkor videókártya talán annyira nem is számít, itt is látszódik, hogy régebbi újabb drágább olcsó kártyák össze vissza sorakoztak fel egymás után.

Az X a nagasabb órajelet vagy a "magasabb mennyiséget" szereti inkább ramügyileg? :)
  • Ombika
    Hat igen,ez katasztrofalis minoseg! :)
  • adam944
    Szia!
    70 ropis konfiggal lehet, hogy fog futni az X,de hidd el, nem lesz nagy élmény. Nekem a régi gépemben is 9600as volt (igaz,2 GHz-s procival),de feles grafikán is voltak gondok. Pl a repülőgép textúrát hiába állítottam fullra, a többit meg lejjebb, az összes reptéren eltorzította a festést. Előástam egy képet róla:
    Tehát talán érdemesebb spórolni rá kicsit.
    Amúgy az az érdekes, hogy a mostani konfigomon (Core 2 Duo E6850, ASUS P5B, ATI 2600XT) nem füt szaggatás nélkül az Acceleration és a Mega Airport Budapest együtt. Külön-külön felrakva mindkettő jó (igaz, a Budapestnek egy nagyon régi verziója van meg, hamarosan beszerzem az újat,azzal talán jobb lesz)

• rooney8
    Nehalem...
  • Nohab
    Állítólag lesz valami új generációs processzor család, az majd le fogja nyomni a mostani árakat, de többet nem tudok.
  • alert
    Azt a procit minimum e8400-ra kéne cserélni, hogy tűrhetően fusson. De az igencsak jó grafikai és a szaggatásmentes futás még így is felejtős. Kicsit nézelődj visszafele a topicban, rengeteg hsz van azzal kapcs, hogy min hogyan fut.
  • misirulez
    köszönöm, de csak számlás új dolgok jöhetnek szóba.
    E2180-ak meg menni szoktak ennyit.
    Itt itt írják is szakemberek, de mind1 nem ez a lényeg.

Hanem, hogy ezek szerint jó lesz hozzá.

Üdv.:
    Misi
  • chicco
    van 1 konfigom eladó fsx közepes graf
    gigabyte deszka ga-945 ps3.E6400 2533 stabil 2 giga ram
    gt
    vesz hozzá 1 vidkarit és kész.Egyébként nekem is gigabyte gforce 9600 van vele.

én nem hinném azt a 3ghz a zE2180 ból vagy 1 nagyon drága deszkán hozzá illő rammal
  • misirulez
    Sziasztok!

Van egy kedves ismerősöm aki flight simulator őrült, de csak a régebbi verzióval játszik, és az is alig megy neki mert gyenge a gépe.
    Megkért engem, hogy állítsak neki össze egy olyan konfigot 70 körül amiel aztán simán futni fog neki a legújabb f.s.-is.
    én egy ilyet néztem ki neki, mivel egyáltalán nem ismerem ezt a játékot a ti véleményeteket kérném, hogy szerintetek mennyire lessz jó hozzá:

Zotac 9600GT 512MB AMP EDITION
    Gigabyte P31-S3G
    Intel E2180 (kb.:@3Ghz)
    Kingmax 2*1GB

előre is kösz.

Üdv
    Misi

• chicco
    6000 HUF
    mindene megvan
    06205930840
  • chicco
    mivel nekem igen ezért eladó sorba került az én joyom
  • mustar
    Milyen joy-t ajánlotok elsősorban az fsx-hez, de a akár harcirepülő szimulátorhoz, amin van gázkar és viszonylag olcsó. Nagyon nem vagyok képben mi jó és mi nem. (nincs szükségem bikaszarvra vagy mi annak a neve :))
  • chicco
    az sp2 útán kell ujra aktiválni az fsx-et????
  • chicco
    Láttam már sok tervet kérdés mi lesz a Malével egyáltalán.

767 no
    600 no
    700 1/4 lizing
    q400 5 év 12 db
  • alert
    És akkor már a 60-as állóhelyek mögötti alfáig kibővített beton nem kell? :D várjuk ki a végét, amíg elkészül...
  • alert
    Nincsenek. Azok a repülők, amiket repkedni látsz (forgalom) és amikkel te repülhetsz, az két különböző dolog. Amiket vezetni is lehet, azok közül minden egyes típust külön kell beszerezni. Mivel azok nagyon összetett és bonyolult fejlesztést igényelnek, így nem is egy fejlesztő készítí mindet, ezért különböző helyekről kell beszerezni őket.
  • exTrem
    EGyenlore elég lenne csak egy olyan ápdét ami ideiglenesen kiszedi a már nem létezo kapukat :)
  • pateszi
    Sziasztok,

Aerosoft BeaverX megvan valamelyikőtöknek?
  • chicco
    Nemsokára lehet updatelni a Ferihegy scenery-t.38-40 kapuk közt folyosó lesz ahonnan két irányban futnak majd a csápok.Hasonló lesz prágához persze ott már A,B,C, folyosó van
  • Benya90
    szia!az lenne a kérdésem még hogy ezekben az addonokban benne vannak a repülök is?(pl a Budapestiben ott a Malév gépeivel utána repülhetek?)vagy azt külön kell megszerezni?
  • alert
    Szia! Az #5411-es hozzászólásban említett linkeken meg is tudod vásárolni őket csak nézz egy kicsit körül.
  • Benya90
    hali,láttam az fs 2004-ről a fotókat,és nagyon jól néz ki,de azokat a kiegészitö dolgokat honnan tudom leszedni vagy beszerezni?
  • Ombika
    HA varsz kicsit kijonnek uj technologias core2duo-k es regebbiek meg olcsobbak lesznek! DE amugy amit mindekepp erdemes egybol kezdeni gepeddel az a cpu tuning,hisz rengeteget javithat!! :D :)
  • Siriann
    Köszönök minden választ, sokat segítettek.
    Nem géplecserélésről van szó, hanem önállósodásról, és szeretnék leválni a családi gépről. =)
    Az FS2004-et mindenképpen kipróbálom, mert nem csak itt hallok róla jókat, de azért örülnék, ha az FSX is elmenne jól. Örömmel hallom, hogy kb. 200-ból kijön. Ami nem olcsó, mert nem vagyok túl vastag, csak többre számítottam.
  • pateszi
    Szia,

Van jónéhány műszerekkel foglalkozó leírás, a gugli pl. "repülő műszerek működése" keresésre szinte az összes műszertípusra adott találatot.

Az Fsx-hez minél erősebb a gép, annál jobb. Elsősorban kétmagos intel processzort érdemes választani, minél magasabb órajelűt. A program működését leginkább a processzor határozza meg, szokványos felbontások esetén a grafikus kártya kevésbé jelent korlátot. A négymagos processzorok alacsonyabb órajel esetén nem hoznak látványos teljesítménytöbbletet a kétmagoshoz képest. Memóriából 32 bites oprendszer esetén 2-3 Gb elegendő.

Mielőtt azonban a teljes gépedet lecserélnéd, érdemes átnézni az FSX beállításait, az alapprogramnak (talán a nagyforgalmú reptereket leszámítva) megfelelően kell mennie a konfigodon. Az #5173 hozzászólánál volt erről szó.

A program teljesítményére érezhető hatással van a merevlemez töredezettsége. Telepítés, javítócsomagok és nagyobb kiegészítők telepítése esetén is érdemes töredezettség-mentesíteni.
  • alert
    Mindenképpen intel processzor core2 duo -olcsó és jó- (amd alatt fényévekkel lassabb az FS még ha drágábbat is nézel, nem igazán támogatja az architektúráját). 2gb ddr3 memória ajánlott és egy jó graf kártya. Mindenképpen összeállíttatni érdemes, mert a kész gamer pc-k vagy jóval drágábbak vagy valamelyik alkatrészen spórolnak. Ma 180 ezer pénz körül jön ki egy olyan PC, amin max grafikán fut az FSX, de kidolgozott repcsikkel és scenery-vel még így is akad hely bőven, ahol szaggat és lassul. Úgy látom téged az átlagnál komolyabban érdekel a dolog. Ha rám hallgatsz (és állítom ezzel többen egyetértenek, akik régóta szimulátoroznak), az fs2004 igencsak jól fut a gépeden és minden beszerezhető hozzá. FSX-nek brutális gépigénye van és fele annyi cucc főleg igényes repülő nincs hozzá, mint elődjéhez. FSX miatt nem éri meg gépet venni, ha téged a repülés érdekel. A műszerek működéséről nem hinném, hogy létezik a neten magyar nyelvű összefüggő anyag. A magyar pilóta oktatókönyvekben is csak felületesen tárgyalják a műszerek működését. Leginkább angolul vagy spanyolul lehet infót találni.
  • Siriann
    Ami azt illeti, nem mostanában, de a nem túl távoli jövőben szeretnék gépet vásárolni/összeállítani. Tudom, ezer meg ezer ilyen kérdést kaptok, szégyellem is a pofám, de megkérdezem én is, hogy milyen konfigot ajánlotok. Az egyetlen dolog az a flight simulator, ami miatt nem egy internetre alkalmas alapgépben gondolkodom. Szóval milyen konfig kell ahoz, hogy jóformán max grafikon vigyen mindent szaggatás nélkül? Mi a maximum grafika minimum gépigénye? Ha esetleg otthon vagytok a piacon, akkor mi az az ár, amiért ezt megkapom? Egyben venni érdemes, vagy összeállíttatni? És ha esetleg tudjátok akkor hol?
    Na és hogy ne legyen off, azt még megkérdezném, hogy a neten találhatok olyan (lehetőségszerint magyar) oldalt ami a repülés "oktatással" (nem feltétlen simulator) foglalkozik? Műszertani leírást már találtam, csak nekem egy kicsit kevés volt, érdekelne az is a mi a műszer mögött van, nem csak az, mit olvashatok le róla...
    Köszönöm a választ, de legfőbbképpen a türelmet, amiért egy újabb zöldfülű jön a hülyeségeivel... =)
  • Siriann
    Na igen, ezek a képek szebbek, mint ahogy jelenleg az fsx-em kinéz. Igazából a grafó nem nagyon szempont nálam, ami a scenery-t illeti, ami lényegesebb talán az maga a repülő, ott is inkább a belső kidolgozottság. Ami viszont számomra fontos az az élethű fizika, megjelenés (nem grafikai értelemben), valósághű irányítás...
  • alert
    Amúgy ha tényleg repülés rajongó vagy, ajánlom az FS2004-et, ami tökéletesen fut a gépeden minden scenery-vel és csilli-villivel, a fizikája pedig gyakorlatilag FSX. Kedvcsinálóként: ez is fs2004, ez is, ez is, és még ezer más. Kidolgozott repcsiből is jóval több van.
  • alert
    SP2-ig mindenképpen tedd fel a javítócsomagokat (az addonokhoz általában SP2 kell és a teljesítményen is javít valamelyest). Tehetsz fel scenery-ket, de a gépeddel sajnos tényleg nem számíthatsz sok jóra.

Malév festés az FSX-es 737-800-hoz

Kidolgozott Airbus, ahol minden panel működik

Kidolgozott Boeing 737NG, ahol minden panel működik

Igényes cuccok

Ingyenes cuccok
  • Ombika
    Sp2-vel kicsit jobb a helyzet!
  • Siriann
    Késő van =)
    Tehát:
    Le tudná nekem valaki írni...
  • Siriann
    Hali mindenki!
    Kezdő FS-ező vagyok, ellenben nagy repülés rajongó =P...
    Letudna nekem valaki, hogy milyen addonok kellenek ahoz, hogy
    -tudjak a MALÉV színeiben repülni,
    -legyne több, szépen kidolgozott Airbus,
    -realisztikusabb repülés, tehát pl a azokon a penelokon, ahol 90% nem használható, az is le legyen modellezve?
    Mondanám, hogy valami scenery tuning is jöhet, de duplamagos 4000+, 2 gb RAM, és GF8600 vidikártya az alapsceneryt is alig viszi.
    Ja, és az addonokhoz kell Acceleration, vagy valamelyik SP?
    Igen, és még valami. Nagyon tudatlan vagyok, de az SP-k húznak valamit a gépigényem pozitív vagy negatív irányba?
    Köszönök mindent,
    Siriann
  • Ombika
    Prime95-el letudod tesztelni ,h meddig birod huzni!!
  • litlebubu
    Jövő héten lesz összerakva a gép, majd tesztelem,aztán megosztom veletek,hogy fut rajta az FSX. Valaki tudna segíteni,hogy a Q6700-at meddig lehet "biztonságosan" felhúzni? Olyan 3.2GHz körül állítólag alapfesz.-en gyönyörűen megy.
  • Robez84
    Szerintem full grafon mennie kéne! ne aggodj vedd csak fel nyugodtan!
  • litlebubu
    Sziasztok! Szerintetek az alábbi konfigon hogyan futna az FSX?
    Proci: Core 2 Quad Q6700
    Alaplap: 790i - DDR3 - Striker II Extreme
    VGA: Asus - EN9800GX2 Top 1gb
    Táp: 1200w