33535
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#5803 Lehet egyébként missziókat letölteni a játékhoz (lehetőleg könnyebbeket és rövideket) ? :-D -
#5802 Hát, próbálkozok továbbra is időnként a Red bull air race pályákkal. Rájöttem, hogy van egy olyan is, hogy elevator trim axis, beállítottam a gamepad 2. stickjére (fel/le), egyszerre használva a sima "elevator tengely"-el jobban lehet kanyarodni, így már be tudom venni a kanyarokat (vagyis be tudnám, ha sikerülne előre figyelnem mindig, hogy hol a következő kapu, és nem fordulnák túl időnként). Joystickal a trim axis nélkül be lehet venni ? :S Nekem az nélkül nem nagyon sikerül.
Megpróbálkoztam egy advanced fokozatu helikopteres misszióval is (Tutorial 12: Helicopter Maneuvers 2) . A kapukon másodjára sikerült átmennem, és menteni is utána. De a mozgó hajóra nem tudok leszállni, már 10x próbáltam :S Még álló helyre sem könnyű, nem hogy mozgóra. És még csak nem is egyenletesen mozog, megáll, elkanyarodik... Csoda lesz ha azt meg fogom tudni csinálni :))
-
adam944 #5801 Hát, kár.
Scouser: csak BP-re van az Aerosoftnak, de az nagyon ottvan :D -
#5800 Oh természetesen nagybetűvel Magyarország... -
#5799 Ja és olyan addon nincs, ahol magyarország scenerije rendben van? Pl Győrt meg lehet találni stb... -
#5798 Na most telepítem újra a játékot, mert amióta Vistát raktam nem volt fenn a gépemen. Egyenlőra egy ilyen:
joyom van, majd ha újra rákapok lehet veszek egy normálisat:) Szoktatatok online repülni? -
#5797 Nincs. Terveztem készíteni ehhez a sceneryhez ez FSX mission-t, olyat mint amik alapból benne vannak az fsben, de talán egy bug miatt, rendszeresen tönkremennek a missionök. De úgy, hogy kétszer ugyan úgy megcsinálva a missiont, egyszer működik egyszer nem(és ezt minden kapunál eljátsza. Javítani csak úgy tudtam eddig, ha újrekezdtem az egészet. Talán majd egyszer sikerül összehozni. -
Yamato1 #5796 Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy tud-e segíteni nekem abban valaki,hogy FSX-hez olyan kiegészítés van-e amiben TANKER gépet lehet vezetni és tankolnak belőle vadászok stb... ?
Köszönet -
adam944 #5795 Én is felraktam, ott is van a pálya, de itt nincs időmérés ,meg ilyenek, mint a mission-öknél? -
#5794 Kikapcsoltam az AVG-t és úgy próbáltam, de akkor programfuttatási hibát ír de mondom jó nekem a 2007 is -
#5793 Ezekszerint az a AVG egy rakat szar. -
#5792 a red bull2008 telepítőjét nem lehet elindítani, mert az avg vírust észlel, de felraktam a 2007-est és most már tök jó -
#5791 #5779
Így sem megy? -
#5790 ezt valamiért nem sikerül elindítani -
#5789 Peti a tavalyit linkelte a #5786-ban. Itt a 2008 évi friss! -
#5788 Nincsmit. -
#5787 eddig is tudtam, a red bull pálya kelett köszi -
#5786 Persze. A Mega Airport Budapestet INNEN, az Air Race scenery-t pedig INNEN. Tehát a város és az air race pálya különálló dolog. -
#5785 ezt valahonnan meg tudnám szerezni? -
#5784 Jah mondjuk 512 MB rammal nem tudom mennyi esélyed van, elvileg 1 gb a minimum neki. -
#5783 Próbáld meg EZ alapján beállítani ( a 7300 gs -t nézd természetesen), meg a FAQ alapján. Minimumon nekem is rosszul futott :DD -
Farbiter #5782 hali!segítsetek plz!5-15 fps-el fut a gém minimumon,600x800-on!512 ram intel celeron cpu 3.2 7300GT előre is köszi -
#5781 Természetesen megy sőt vektorosan is. A 4.1.029-es vagy újabb TrackIR drivert töltsd le és az FSX-et frissítsd SP2-re. Ezek után menni fog. Ha mégsem, akkor vagy az Active Sky X zavar be (erre van megoldás) vagy valami más addon (ott játszadozni kell). -
#5780 Sziasztok!
Megtudjátok nekem mondani,h a TrackIR 4Pro működik FSX alatt? Ha igen, akkor mit kell feltelepítenem ahhoz,h úgy működjön, mint FS2004 alatt, ugyanis alapból nem megy!? -
#5779 Hali,
A Mega Airport Bp. egy nagyon összetett, részletes scenery, a legtöbb mai gépet max. beállítások mellett megfekteti, ezért szaggat nálad is.
Ha kicsit visszaveszel a beállításokból, kevésbé fog szaggatni. Jelenleg FSX-hez az 1.4-es változat a legfrissebb, ez tartalmazza a Bp környéki kis reptereket is. Ha nem ez van meg, az Aerosoft honlapjáról a cd-kód beírásával letöltheted. A gépeden szépen fog menni a Mega Ap. Bp., a beállításokról itt ezen a fórumon is találsz infót.
A RedBull Air Race 2008 scenery telepítője FS2004-hez készült, FSX-hez kézzel kell telepíteni:
1. A telepítőnek megadsz egy ideiglenes mappát, oda csomagolja ki a sceneryt.
2. Elolvasod a readme-t.
3. A "RedBull_Airrace_2008_Budapest" mappát átmásolod az FSX/Addon scenery mappába.
4. A "Flights/Redbull Budapest 2008 mappa tartalmát (.WX és .FLT fájlok)bemásolod, vagy áthelyezed a c:\Documents and Settings\userneved\...
-nem emlékszem a mappa pontos nevére, de keresd azt az FSX mappát, amiben van már egy csomó .FLT és .WX fájl a mentett repüléseidről.
5. Ezután indítod az FSX-et és a settings/scenery beállításoknál hozzáadod a RedBull_Airrace_2008_Budapest scneryt.
Ezután a freeflight mentések között megtalálod a 3 mentett beállítást. -
#5778 Jah, értem :( Az a baj, hogy felraktam ezt a mega airport budapest-et, és attól úgy elkezd szaggatni valahol, Ferihegyi reptérről nem tudok felszállni úgy szaggat ott. Már uninstaláltam ezt, de így is (nameg hibát is kiírt, gondolom újra kell indítani). A tájékozódás sajna nem nagyon megy, azthiszem nem fogok könnyen odatalálni így :D Bár én Gödöllőről próbáltam eddig 2x :D
Nah mind1 még próbálkozok.
Egyébként próbáltam már sokszor, de még a könnyebbik red bull pályán se sikerült 2x normálisan végigmenni, nem könnyű... azthiszem kelleni fog egy joystick, most gamepaddal (+ billel) próbálkozok. -
#5777 Tökölről...
(Lévén ez nem egy eredeti FS-X add-on, így természetesen nem is egy mission, ez egy teljesen különálló scenery. De abból a leghiperszuperebb amit valaha is láttam! ) -
#5776 Nem sikerül sajna behozni. :( Próbáltam bemásolni több helyre, de nem jelenik meg missions-nál, vagy ezzel csak a pálya jelenik meg és oda kell repülni vmelyik másik reptérről? -
#5775 Oh, köszi! Megvan. -
#5774 A RedBull AirRace Budapest 2008-at itt találod.
Jó repülést! -
#5773 Találtam egy jó kis leírást, hogy hogy érdemes beállítani (bár az gef 7300-as vga-hoz volt, de így jól működik nálam) és így tűrhetőbben néz ki mint minden lowon :P
Felraktam az Acceleration expansion -t, nagyon jók a Red bull air race pályák, Budapesti nálam nincs benne :(
Illetve felraktam a Mega Airport Budapest-et is, de attól a reptér területén kb. 2-3 FPS-el megy a játék...
Nagyon tetszik a játék, helikopterrel elég nehézkesen boldogulok. -
#5772 jo kis leiras, kene egy kis ido munka mellett es akkor talan lehetne folytatni a magzarorszagi mukodo reptereket. -
#5771 Az alábbiakhoz találtam leírást:
OZx Developer Guides: Making Scenery for Country Airstrips -
#5770 Sziasztok,
Terep textúrázásával kapcsolatban kérdeznék:
Az FS EartTiles-szel "készült" képből egy viszonylag kis (6 km2-es) területről (kb. 6 km2-es) is elég nagy méretű bgl keletkezik, csak nyári textúra esetén is kb. 20 MB-os. Tudnátok-e tippet adni arra, hogyan lehet jelentős minőségromlás nélkül pl. a resample program paraméterezésével kisebb bgl-t előállítani?
Van néhány ötletem, de még nem tudtam kipróbálni.
1. Az eredeti bmp textúrát tisztítás, élesítés, gimpelés után pl. a felére kicsinyítem, majd az eredeti koordináták közé resamplelem.
2. Több, különböző részletességű textúrákkal készített kisebb négyszögről készítek terep bgl-eket, a reptér a legrészletesebb, a többi terület kevésbé.
Más. Van-e módszer arra, hogyan lehet a textúra határvonalánál látható éles, eltérő részt az FS textúrával összemosni? Gondoltam, hogy screenshotokat készítek a átmeneti zónáról, majd a textúrám széleit photoshoppal eszerint átrajzolom. Ez elég hosszadalmasnak tűnik.
Próbálkoztam azzal, hogy a textúrám széleit átlátszóvá tettem, de nem működött. Láttam már sceneryken ilyen megoldást, de nem jöttem még rá a módszerre. -
#5769 Rendben:) -
#5768 Így van. Az MS eddig két service pack-et adott ki az FSX-hez.
Annyit írnék még, hogy az SP1 telepítése szinte kötelező, nagyon sok javítást tartalmaz. Az SP2 szintén sok újítást tartalmaz, viszont a régebbi, FS2004-hez és SP1 előtti FSX-hez készített kiegészítőkkel komoly összeférhetetlenségi gondok lehetnek. Ebből a szempontból szinte nagyobb lépés van az FSX SP1 és FSX SP2 (vagy az Acceleration) között, mint az FS2004 és az FSX között! Nálam SP1 alatt szinte 100%-ban működnek a korábbi kiegészítők, míg az SP2 alatt meg sem jelennek, vagy nagyon hibásan. -
#5767 Köszönöm. Akkor nagy javítócsomagok vannak, nem pedig apró, és gyakran megjelenő patch-ek, ill. egyéb, kiegészítő csomagok, melyek részben fizetősek, részben nem, és mások írták hozzá, mint akik az alapjátékot? -
#5766 Az alapjátékhoz (FSX) két javítócsomag (patch) készült, az SP1 és SP2.
Ezek ingyenesen letölthetőek, a telepítésük frissen telepített, egyéb kiegészítők nélküli FSX-hez ajánlott. Mindegyik csomag sokat javít a szimulátor használhatóságán sebességben, látványban, de nem tartalmaznak újrepülőket. Az Acceleration fizetős kiegészítő, azon kívül, hogy az SP2 javítócsomagot is magában foglalja,tartalmaz néhány újabb gépet és küldetést is.
Ez számít eddig az alapjátéknak. Ehhez lehet mindenféle egyéb fizetős, vagy ingyenes kiegészítőt telepíteni: repülőgépeket, repülőkhöz textúra csomagokat (repaint), reptereket és nagyobb területeket ábrázoló sceneryket, küldetéseket, a valósághűbb látványt elősegítő -terepet, vizet, felhőket stb.- tartalmazó csomagokat.
A hivatalos szervízcsomagok az fsinsider.com-ról tölthetőek le. Telepítésük előtt és után is javasolt töredezettség mentesíteni az FSX-et tartalmazó meghajtót.
A fizetős kiegekről sok screenshotot találsz a honlapokon, vagy a különféle FS fórumokon. -
#5765 Lehet, hogy kicsit blőd kérdést teszek fel, de pontosan miből is áll ez a játék? Van az alap FSX,ehhez láttam, hogy kijött egy fizetős 'patch' Acceleration néven. Eddig világos is lenne, de nem tudom, hogy a nem fizetős patchek hogyan néznek ki. Mindenféle felhő, +gép... patcheket találtam csak, ezek szerint mindenki kicsit más játékkal játszik, vagy létezik official patch is, mondjuk az FSX+Acceleration-höz? Ha létezik 'official patch', akkor ezeket le kell tölteni valahonnan, vagy autoupdate-el? Köszi. -
#5764 Köszönöm.