33535
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#6005 A GPS nem arra való, hogy lásd a pályát, hanem hogy tudd, merre vagy a reptérhez képest :) A pályára való navigálást senki nem fogja neked mondani. Vagy látás alapján leszállsz (GPS-el vagy irányítással közel kerülsz a reptérhez, meglátod a pályát és az elhelyezkedésből -térképek- te magad betájolod hol vagy és leszállsz) vagy pedig műszer szerinti megközelítést hajtasz végre a VOR, NDB vagy ILS műszerek valamelyikével és vagy kombinálva a publikált megközelítési térképek alapján. Ez a két módja van, hogy a pályára kerülj. A GPS nem az. -
#6004 problémám hogy a GPS képe nekem kicsi. ahhoz hogy elérjem azt hogy lássam a pályát a GPS-en ahhoz eléggé zoomolnom kell és mire meglátom már keményen kell forgatnom a gépet. vagy van valami addon ami rendesebben kezeli a GPS-t vagy kérni valahonnan irányítást hogy merre kanyarodjak satöbbi.
-nemhiszem hogy sokat akarok! :) -
Hitman73 #6003 Az irányítást megkapja offline is a pályára,csak a gépet kell beforgatnia utána. Bár lehet, hogy tévedek... -
Hitman73 #6002 Nem hiszem, hogy erre gondolt...Igazából lehet, hogy ILS kellene neki.. -
Hitman73 #6001 Hát leginkább sehogy... Azért valamennyire csak kell vezetni a gépet.. -
JackDow #6000 Igen, ki lehet választani az érkező reptér megközelítési eljárását, amit "repülős nyelven" STAR -nak hívnak de ezt időben kell megtenned mert ha túl későn teszed, visza fog fordítani az automatika arra wp-ra ahol elkezdődik az eljárás (több pontból áll!!!) Online pl. IVAO-s repülésnél, irányítás alatt elég macera ezt bevinni GPS-be, de offline repnél kivitelezhető. FONTOS, hogy az FSX beépített GPS-ének adatbázisa nem frissíthető, ezért lehet hogy maga az eljárás már nem felel meg a valóságnak, de offline repnél nem gond, viszont hálózaton való repülésnél okozhat félreértéseket. Ezért azt javaslom hogy ezeket csak offline használd! -
JackDow #5999 Az IVAP -al ne generáltass semmilyen útvonalat, hanem a ROUTE mezőbe neked kell bepötyögnöd a waypoint-okat amik természetesen vor to vor repülés során vor-ok lesznek. Ha mondjuk az fsx saját flightplan-jában tervezed ezeket akkor flight log-ra klikkelve kidobja a listát amit akár ki is nyomtathatsz és ez alapján ki tudod tölteni az ivap ROUTE mezejét.
Egyébként ha a fent említett tervezőben készíted az útvonalat a beépített GPS automatikusan befogadja a flight plan-t az összes ott szereplő wp-al, és az autopilot-ot GPS módba állítva le is követi.
-
adam944 #5998 Még egy dolog: az OK, hogy a Remarks-ba beírom, hogy NO RNAV, de attól függetlenül az IVAP egy wp-s route-ot fog generálni, nem? Vagy akkor nekem kell megcsinálnom? -
adam944 #5997 Ha el tudnak irányítani VOR-okkal is, akkor nagyon jó, mert az megy. A beállítás és a követés is. A napokban ki is próbálom...
Köszi! -
#5996 arra van free avsim.com on keress ra a flie libaryban -
#5995 Kérdés.
GPS-t használom (tudom ciki de rookie vagyok) és a feltüntett rózsaszín csík ami az úvonalat jelöli hogy lehet úgy beállítani hogy azt követve a kifutópályára vigyen rá, és ne akkor kelljen manőverezni mikor megláttam a kifutópályát a térképen.
Kezdő vagyok sokmindent nem tudok úh. szívesen olvasok minden tanácsot. köszi -
JackDow #5994 Szia
"ez a VOR-os dolog" az IFR repüléshez kell nem pedig VFR-hez, ugyanis VFR nevében benne van hogy a "Visual Flight Rules" vagyis a "látvarepülés szabályai" semmilyen jeladóhoz nem kötöttek. Valóban, a GPS tartalmazza a hozzád közeli VOR ok listáját is, így ha megtervezel egy ugynevezett VOR to VOR repülést (akár fsx-n belül is) le tudod követni őket akár GPS-el akár NAV rádióba hangolással is. Mindkettőt leköveti az autopilot remekül, és ha az irányító más VOR-t illetve NDB adóra akar küldeni egy szerűen belemész a GPS menüjébe és aktiválod a nearest vor listából azt amelyikre küldött, így autopilottal vagy kézzel is eleget tudsz tenni az utasításnak, ha már ezt a GPS dolgot részesíted előnyben.Így, fórumon irogatva szerintem nem túl hatásos ezt megvitatni inkább élesben kéne gyakorlatot szerezni. IVAO nem GPS alapú navigáción alapszik mint ahogy a való repülés túlnyomó része sem, de ha érdekel én el tudom mondani egyszer SKYPE-n vagy TS-n hogy is kell ezt véghez vinni.
Üdv: JackDow -
radiatorcso #5993 Köszi, igazából a hangok hiányoznak (visszaszámlálás, sztyui stb.)
ingyenes van? -
#5992 meg ne jott ki az fsx verzio ha jol tudom, cargo pilot van mar fsxre -
radiatorcso #5991 Fs Passanger működik az FsX-en?
Esetleg valami hasonló?
Előre is köszi. -
adam944 #5990 Hmm...Ez a VOR-os dolog nem is jutott eszembe. De az nem csak VFR-ban van? És azt jól tudom, ugye, hogy a VOR pontok fel vannak tűntetve a GPS-en? Mert ha lehet IFR-ban így menni+fel vannak tűntetve a GPS-en, akkor egyelőre jó lesz így is, majd később "komolyítok" rendes FMC-re. -
#5989 Ujabb saitek kutyu, talan nem olyan rossz mint a mar lentebb belinkelt propaneljuk . saitek -
JackDow #5988 Szia,
nagyon dícséretes hogy IVAO-n repülsz, de tudnod kell hogy az irányító a te általad bevitt wp-k alapján utasít általában, DE a megközelítési és elhagyási eljárások során adhat ki más wp-ra való DIRECT-et. (a valóságban is így van) Ha a flight planban olyan pontokat lát, ami feltételezi hogy van RNAV rendszer (FMC,MCDU) a gépeden amivel repülsz és azért iktattál be INTERSECTION tipusú wp-ket. Ez utóbiak a hagyományos navigáció jeladóihoz viszonyított pontok vagy kordináták metszései, amiket ugyan ki lehet számolni, hol vannak pontosan de folyamatos repülést bonyolultá tenné FMC nélkül.
Ha nem akarsz drága kiegészítőt vásárolni és mégis mondjuk egy boeing 737-el szeretnél repkedni a következőket tudom javasolni:
létezik hagyományos VOR/DME NDB alapú navigáció ezt minden gép tudja !! ehhez nem kellenek olyan wp-ok amit esetleg nem tudsz lerepülni. Tudás viszont igen! Megtanulható, és nagyobb élvezetetis nyújt egyébként a repülés során. Ilyenkor az IVAO-s flight plan remarks rovatába fel kell tüntetni hogy: NO RNAV vagy estleg azt hogy ONLY VOR/NDB NAV. Ilyenkor tudni fogja bármelyik irányító a világon hogy csak olyan pontokra irányíthat amihez nem kell FMC. Ha mégis olyan jeladóra irányít rá ami idegenül hangzik, akkor sincs gond mert teljes nyugodsággal kérhetsz tőle frekvenciát és/vagy kurzust és neki kötelessége ezt közölni veled.
A hagyományos navigáció alapjai és használata IVAO weblapjáról ingyenesen letölthető. IVAO staff rendszeresen tart csoportos oktatást, és kérhetsz egyéni oktatást is akár gyakorlatban, egy ugynevezett tréning szerveren ahol mást nem zavarsz és nyugodtan gyakorolhatsz irányítás alatt.
Még egy valami: én is úgy gondolkodtam régen, hogy milyen hülyeség maga az irányítás és inkább repülök, de ahhoz hogy tudd és megértsd az műszeres repülés logikáját érdemes arra vonatkozó anyagokat is elolvasni(ingyenes) illetve oktatáson részt venni.
Remélem tudtam segíteni (másoknak is)
JackDow -
Air #5987 A vas már csak azért is a legjobb, mert van gauge verziója is, frissíthető az airac-ja és egy csomó route planner tud a formátumában exportálni. Pl. a vroute.net vagy a simroutes.com -
Air #5986 Alpha FMC: http://home.quicknet.nl/qn/prive/scumari/fmc/ régen leálltak a fejlesztésével
Free FMC: fmc.scumari.nl volt, de már a honlapja sem él.
Mirage FMS 6000: http://mirage.orz.ne.jp/fsdev/ de már ezt sem fejlesztik. -
#5985 Sejtem mire gondolsz, az több néven is futott, de a vasFMC már messze lekörözte. Más pedig nincs. -
#5984 Meg kell állapítsam, tutibiztos hogy elérte a célját ezzel a gerilla-reklámmal ez a KillaThrill ruhaösszefércelő tröszt...az elmúlt kb. 2 hétben 68milliószor kaptam meg mailban, a neten úton-útfélen ebbe a szarba akadok, mosmá' kezdem unni nagyon... -
adam944 #5983 Értem. Bár mondom, egyelőre nem akarok venni komplett gépet. Viszont mintha úgy rémlene, hogy egyszer ide berakott valaki egy linket, ahol volt egy kizárólag FMC program. Tehát valami olyasmi, mint ez a vas-project-es cucc, de az valami más volt. Nem emléxik senki ilyenre? -
#5982 Igen, de az ariane-nak sem frissíthető az FMC adatbázisa. Használható FMC-vel rendelkező gépek a PMDG(737, 747, MD11) a Wilco(737 classic és az Airbus sorozat), a PSS(Airbus sorozat és a 777), a Flight1 ATR, a Level-D 767, a DA-Fokker és nagyjából ennyi a teljesség igénye nélkül. A többi kiegészítőben gyakorlatilag dísz az FMC. -
adam944 #5981 Ja,és a PMDG, vagy az Ariane 737-esben van FMC? -
adam944 #5980 Ok, ezt még áttanulményozom. De tudsz esetleg mondani egy linket, ahol van FMC-vel rendelkező gép? -
#5979 GPS-be be lehet írni, de mivel a beépített GPS is elavult ahogy az alap FS is, ezért nem nyerő, mert nincsenek benne azok a pontok, ami alapján az irányító irányít (és nem frissíthető). Ha nagygéppel valósan szeretnél repülni, akkor a megoldás tényleg egy FMC-s gép, aminek frissíthető az adatbázisa a navigraph.com-ról (az adatbázis is fizetős sajnos), vagy pedig tudom javasolni pl a vasFMC-t (http://vas-project.org), ami egy külső FMC program és tud kezelni bármilyen beépített repcsit, az alap 737-est is. Ez ingyenes és már elérhető a GAUGE verziója is, tehát nem kell mindig váltogatni az FS és egy külön ablak között mint régen. Az adatbázist ehhez is a navigraph.com-ról tudod megvásárolni. Nem annyira profi, mint egy jól megszerkesztett gép FMC-je, de szerintem mindent tud, ami neked kellhet :) A problematika az lehet, hogy egyelőre csak FS2004-hez fejlesztik. De azzal is lehet IVAO-n repülni :) -
Metix #5978 Sziasztok.
Ezt muszáj volt belinkelni.
http://www.youtube.com/watch?v=dz5RJ3prUHk
-
adam944 #5977 Na, én meg eljutottam odáig, hogy elkezdtem IVAO-n repülni. Nagyon tetszik, meg minden, csak egy dolgot nem tudok: az IVAP-os flight plan-ben a Route mezőbe be kell írni ugye a waypointokat. Nemtom, hogy ti hogy vagytok vele, de én nem tudom őket így fejből ,ezért mindig rámegyek a REQ.ROUTE gombra, és így az IVAP berakja oda a waypointokat. Namost ott a gond, hogy ezeket be is kéne repülni... Tegnap az irányítótól kaptam a le**szást, hogy miért nem megyek a nem tom meik WP. felé, én meg azt se tudtam miről beszél.
Végül is azt mondta, hogy nem jó az IVAO-hoz a beépített 737-es, hanem olyan gép kell ,amiben van működő FMC. De nem lehet valahogy beírni mondjuk a GPS-be, hogy melyik WP-ket kövesse? Mert egyelőre nincs a terveim közöt, hogy vegyek egy komolyabb 737-est (Ariane érdekel, csak kicsit drága...)
Vagy nincs egy leírás, hogy hogy kell betartani a WP-ket?
-
#5976 Köszönöm a javaslatodat, néhány nap múlva elküldöm a modellt. -
#5975 Jó lenne ehhez látni a modelt, de ha az fshez készült, akkor nem feltétlenül az a célravezető, hogy a modelled egy óriási felület legyen,a sok kis különálló felület helyett.A felesleges, takarásban lévő polikat így is ki tudod törölni, és sokszor jobban jársz, mintha booleannel egyesítenéd őket, és megtöbbszörözné a 3szögek számát. Meg kell találni az arany középutat, iletve a célod megvalósításához legegyszerűbb megoldást. Ha vmennyire publikus a dolog, akkor privátban megnézhetem, hogy szerintem hol célszerű egyszerűsíteni.;-) -
#5974 Sziasztok,
Modellezéssel kapcsolatban kérdeznék.
Készítettem egy modellt, de nem organikus modellezéssel felépítve, hanem - kezdő módra- egymásra pakolt testekből. Hogyan lehet az egymásba metsző testek belsejéből a takarásban lévő, felesleges vertexeket és poligonokat eltávolítani úgy, hogy a végén legyen egy csak háromszögekből álló szépen optimalizált modellem? Néhány tutorialt már átböngésztem, de tisztításra és optimalizálásra a target weld, smoothing group, ill. flip normals módosítókon kívül nem találtam mást.
A boolean módosítót is próbáltam, az elég jól használható.
-
#5973 csak ugy hogy nem hasznalod a beepitett atc-t vagy repulsz online vagy pl radar contactot hasznalsz, fs atc je regi adatbazisal rendelkezik es hianyos is szoval valos eljarasokat nem ismer fel. -
Hitman73 #5972 Sziasztok!
Az én kérdésem az, hogy ha tervezek egy plan-t, mondjuk flightsim commander-vel, és azt szeretném lerepülni FSX-vel, akkor be is tölti szépen, de már a SID/STAR eljárásoknál látszik, hogy az FSX irányítás ballisztikus ívben tesz az útvonalra, és arra küld, amerre éppen jól esik neki. Ki lehet ezt küszöbölni valahogy?
Hitman -
Hitman73 #5971 Szia!
Ez többnyire Vista-n jelenetkezik, kapcsold ki a DX10-et, és menni fog..
Hitman -
#5970 :S
azt akartam kérdezni, hogy milyen joy-t érdemes venni, milyen árakba vannak, vagy valaki milyet használ? -
#5969 valoszinu valamiert nem talalja a gep texturait, ujra kene rakni a gepeket. -
#5968 ti valami joy-al játszottok vagy sima egér bill páros? vagy esetleg kormány? -
#5967 Sziasztok,
Mitől van az a jelenség,hogy Free Flight-nél gép kiválasztásnál minden hófehér lesz,a szim elindításánál is a VC is hófehér....
Ezek az addon típusoknál jelentkezik,Alpha Sim,UKMIL,CS....stb
Fent van SP1,SP2
-
#5966 na chrome legalabb nem mutatta a hibat, bar nem tudom ez elony vagy hatrany:)